SACCSIV – blog ortodox

03.08.2031 este TERMENUL LIMITA pentru VALABILITATEA vechilor buletine. Toate cărțile de identitate electronice vor include obligatoriu amprentele titularului

Locul nașterii titularului va fi eliminat din datele înscrise pe noua carte de identitate simplă și de pe cea electronică, conform unor modificări pregătite în acest sens de autorități. Termenul limită pentru valabilitatea vechilor buletine este prevăzut a fi 03.08.2031, când toți români ar trebui să dețină noile tipuri de buletine.

Amprentele vor putea fi înscrise în buletinele digitale după vârsta de 12 ani, iar toate cărțile de identitate electronice vor include obligatoriu amprentele titularului, informează Profit.ro.

Autoritățile pregătesc noi schimbări în ceea ce privește buletinul de identitate. Astfel, noile cărți de identitate, simple sau electronice, nu vor mai conține locul nașterii titularului.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acum legea prevede că până la împlinirea vârstei de 12 ani, cartea electronică de identitate, solicitată pentru minori de părinți, se eliberează fără imaginile impresiunilor papilare. Noul act prevede ca până la împlinirea vârstei de 14 ani, cartea electronică de identitate, se va elibera astfel:
a) pentru minorii cu vârsta de la 0 până la 12 ani fără imaginile impresiunilor papilare;
b) începând cu vârsta de 12 ani, minorilor li se eliberează cărți electronice de identitate cu imaginile impresiunilor papilare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Cei care solicită cartea electronică de identitate nu vor mai putea opta să le fie eliberată fără înscrierea amprentelor, acestea nefiind înscrise decât atunci când prelevarea acestora este fizic imposibil de a fi realizată. Acum, legislația prevede că, la cererea solicitantului, cartea electronică de identitate se poate elibera și fără amprentele titularului.

Nu este clar de ce autoritățile vor să ia amprentele întregii populații pentru a le introduce într-o uriașă bază de date.

Noile cărți de identitate au stârnit vii discuții în opinia publică, după ce R3media a descoperit că autoritățile au eliminat tricolorul și au introdus „genul” în loc de „sexul persoanei”.

După proteste puternice din societate, inclusiv din zona Bisericii,  MAI a anunțat că lucrează la un buletin care să conțină tricolorul și „sexul” persoanei, nu genul.

Ulterior, ministrul Lucian Bode a declarat că s-a revenit la „gen” și că iarăși nu s-a găsit loc pentru tricolor pe noul buletin electronic.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. noname 7 said, on ianuarie 21, 2022 at 9:18 pm

  Să nu cumva să acceptăm documentele cu cip, de orice fel!
  https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/07/sa-nu-cumva-sa-acceptam-documentele-cu.html

  Apreciază

 2. Un om said, on ianuarie 21, 2022 at 11:04 pm

  Cum ar trebui să procedăm dacă ne expiră buletinul peste un an sau doi?
  Să-l declarăm pierdut și să ne luăm altul cu termen de valabilitate mai mare?

  Apreciază

 3. Florin said, on ianuarie 22, 2022 at 10:10 am

  Cred ca noul buletin biometric cu cip sau fara cip pentru naivi va fi eliberat doar persoanelor vaccinate
  Nu cred vrajeala ca nu s-a mai gasit in toata lumea asta citeva kilograme de semiconductori necesare buletinelor biometrice care trebuiau sa fie eliberate incepand din 3 August 2021.Faptul ca nu sau vaccinat cati si-au fi dorit au amanat eliberarea noului buletin.

  Apreciază

 4. acelas said, on ianuarie 22, 2022 at 12:47 pm

  Adrian Onciu, cel care a descoperit matrapazlacurile contractelor pfizer cu usula von der liar, iar dosarul i l-a pus in bratele lui Kovesi, numai sa o aresteze pe ursuza .. (ti-ai gasit!), Are de putin timp un canal pe youtube, pe care disemineaza diferite materiale.

  unul din ele e o expunere a lui Rod Dreher despre tot ce ni se intampla si ni se va intampla…, acest american si convertit la ortodoxie de vreo 15 ani

  alt material, la fel de bun (despre incalzirea globala)

  Apreciază

  • Popescu said, on ianuarie 22, 2022 at 8:55 pm

   Iertati.o mică precizare!
   Art.art.17 alin.6 lit.b din OUG 97/2005,republ.şi modif. permite eliberarea cartii de identitate FARA IMAGINEA IMPRESIUNILOR PAPILARE.
   A nu se înţelege ca sustin optiunea unei astfel de carti de identitate!
   Doamne ajuta!

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: