SACCSIV – blog ortodox

Proiect de act normativ elaborat de MAI: Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 20, 2022

National: Bombă! Românii care nu locuiesc la adresa din buletin rămân fără acte de identitate

Cetățenii români care nu fac dovada că locuiesc efectiv la adresa din buletin, prin verificările făcute de polițiști, rămân fără acte de identitate, potrivit unui proiect de act normativ elaborat de Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, se interzice înscrierea la aceeași adresă a mai mult de 10 persoane, dacă între acestea nu există legături de rudenie.

Ministerul Afacerilor Interne pregătește o lovitură cumplită atât pentru cetățenii români, în special pentru cei care locuiesc cu chirie sau în gazdă. Astfel, persoanele care nu dovedesc că locuiesc efectiv la adresa din buletin, după verificările făcute de polițiști, vor rămâne fără acte de identitate.

Potrivit MAI, ordonanța urmărește reglementarea unor norme ce vizează acuratețea datelor din Registrul Național de Evidență a Persoanelor (RNEP) prin asocierea mențiunii ,,încetat valabilitate domiciliu” persoanelor care nu îndeplinesc condițiile stabilite de Codul Civil cu privire la realitatea aspectelor declarate privind domiciliul. Totodată, scopul actului normativ este de a elimina situațiile în care un număr mare de persoane își stabilesc, în mod fictiv, domiciliul la o adresă, prin limitarea stabilirii domiciliului în situația în care în RNEP sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa declarată, cifra stabilită corespunzând unei realități sociale. Măsura Guvernului este inspirată din Germania, țară în care nimeni nu are dreptul la muncă și la asigurări medicale fără anmeldung, care presupune înregistrarea oficială la o adresă, după închirierea sau cumpărarea unei locuințe.

În România, însă, pe fondul închirierii locuințelor fără contracte și a refuzului proprietarilor de a permite stabilirea reședinței în imobilul închiriat, sute de mii de cetățeni sau poate chiar milioane se vor trezi cu cărțile de identitate anulate de MAI.

Se elimină adresele fictive

Dovada adresei de domiciliu prin simpla declarație a găzduitorului nu va mai fi posibilă. Noile norme prevăd ca din declarația scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spaţiu, trebuie să rezulte consimţământul acestuia, numărul de persoane care locuiesc efectiv la adresă, precum, şi faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată. Declaraţia pe propria răspundere a solicitantului trebuie însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil cu destinaţie de locuinţă şi faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată. În situația în care mențiunea privind stabilirea domiciliului își încetează valabilitatea, lucrătorii serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor anulează actul de identitate. Încetarea valabilității va fi decisă în urma verificării de către lucrătorul de poliţie prin care se constată faptul că persoana nu locuieşte la adresa la care este înregistrată cu domiciliul. În acest caz, persoanele vor fi obligate să se adreseze serviciului public comunitar de evidență a persoanelor, în vederea obținerii unui nou act de identitate.

Mai puține persoane la o singură adresă

Potrivit modificărilor OUG nr.97/2005, propuse de Ministerul Afacerilor Interne, se va interzice înscrierea menţiunii privind stabilirea domiciliului sau, după caz, a reşedinţei la o anumită adresă dacă în RNEP, la adresa declarată, sunt înregistrate mai mult de 10 persoane. Aceste prevederi nu se vor aplica însă proprietarului imobilului situat la adresa respectivă sau membrilor familiei extinse ale acestuia, adică soțul/soția, rudele în linie dreaptă, precum şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv ale titularului dreptului locativ.

Tagged with: ,

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 4:02 pm

  Adresa scriptica are doar utilitate, nu stabileste identitatea pentru a fi revocabila!
  1. desemneaza o locatie (adresa) care se poate folosi pentru contracte (contract de munca, de deschidere cont bancar, de corespondenta legala cu autoritatile, de acces la „justitie”, s.a.)
  2. fixeaza obligatiile fiscale – plati catre administratia acelui teritoriu in care se afla{ taxe si impozite locale

  Fara acte dispar obligatiile „cetatenesti”.
  –-
  S-au tampit suplimentar ca oricum nu arata a fi sanatosi la cap!

  Apreciat de 4 persoane

 2. voicusoft said, on ianuarie 21, 2022 at 11:41 am

  Eu cred ca asta are legatura cu pregatirea pentru o posibila mobilizare generala. E o forma de recensamant mascat, la fel cum e votul obligatoriu in Coreea de Nord. Sa vada exact cine e in tara si cine nu.

  Prima data am zis ca vor ei sa ne bage pe gat cartile noi de identitate care sunt, fie cu cip, fie fara cip si posibilitatea de a iesi din tara.

  Doar ca trebuie luat in considerare faptul ca milioane de romani au buletinul la o adresa, dar locuiesc in alta adresa sau nici macar nu locuiesc in tara e o problema veche de peste 20 de ani si autoritatile stiu de asta si nu i-a interesat, deoarece localitatile primesc , atat fonduri guvernamentale, cat si fonduri UE in baza numarului de locuitori, care in majoritatea cazurilor e umflat. Tot chestiunea asta, faptul ca intr-un sat sunt 100 de locuitori, dar pe hartie sunt 1000 din care 900 sunt plecati de mult in strainatate si au uitat / nu au vrut sa predea buletinul ajuta mult la fraudarea alegerilor.

  Statul roman, prin birocratia sa, chiar a descurajat actualziarea buletinului, gen aplicarea flotantului, schimbarea domiciliului sau predarea buletinului in cazul emigrarii (trebuie sa mergi cu proprietarul de manuta sa iti schimbi/reinnoiesti buletinul/sa iti faci flotant sau sa mergi 500 km la ambasada/consulat ca sa stai la coada sa predai buletinul daca ai emigrat).

  Ori, in caz de razboi, armata nu poate face o mobilizare generala deoarece statul roman nu stie exact cine unde sta, daca mai sta in tara sau nu.

  Ca urmare, faptul ca astia s-au trezit fix acum cand s-a reaprins scandalul din Ucraina si, brusc din senin, sa oblige lumea sa se prezinte la ghisee si sa demonstreze unde locuieste e o forma de recensamant, sa vada exact cine sta in tara si unde sta sa poata fi contactat / luat cu arcanul in caz de razboi (desi, dupa parerea mea, in caz de razboi, va fi dezertare masiva ca nu vad cum ar putea ei aresta/baga in puscarie jumatate tara).

  Apreciat de 1 persoană

  • carla said, on ianuarie 21, 2022 at 2:32 pm

   Oricum, nu ai voie să intri în instituțiile statului fără certificat verde. Deci ei nu pot pretinde ceea ce tot ei interzic. Chiar trebuia să-mi schimb locația în acte, dar am renunțat din acest motiv.

   Apreciază

  • Dr. Badass said, on ianuarie 21, 2022 at 4:04 pm

   În caz de război dezertarea se pedepsește cu moartea! Dar unii au uitat să menționeze asta.
   Și nu trebuie să aresteze și să bage în pușcărie jumătate de țară, este suficient să dea câteva exemple de genul 100 sau 1000 aliniați la zid și executați.
   Cu cea mai mare bucurie, în străinătate se măresc controalele și arestarea românilor pe care o să – i trimită înapoi, doar nu vrei să trimită proprii cetățeni drept carne de tun.
   Pe lângă execuții, dezertorii sunt buni pentru economie, sunt condamnați pe viață la muncă silnică, adică devin sclavi și consumabil, trimiși în linia 1 ca batalioane de muncă sau la cele mai murdare și periculoase joburi, dezamorsat muniții, îngropat morți, reparat șosele și poduri etc.
   Cum sunt acum unii care au luat țeapă doar cu mici constrângeri, mulți nu mai comentează dacă dintr-o mulțime alegi câțiva gură mare care sunt împușcați în fața lor ca exemplu.
   Poate este cazul să mai revezi ceva filme pe subiect. Inamicul la porțile orașului, care începe cu o mulțime trimisă la atac cu o pușcă la 3 oameni și cu trupele NKVD în spatele lor cu mitraliere. Sau 12 ticăloși ( duzina de ticăloși) și altele pe pe aceeași temă în care erau recrutati din pușcărie pentru misiuni sinucigașe, cel care printr-o minune rămânea în viață era grațiat.

   Apreciază

 3. Moca said, on ianuarie 21, 2022 at 2:07 pm

  Păi, dă-i înainte că ….înainte era mai bine!! Hai iar cu buletinele bolșevice, completate cu stiloul la rubrica Flotant !

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: