SACCSIV – blog ortodox

Video: De Boboteaza pe calendarul vechi, ÎPS TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului, a oficiat Slujba de Sfințire Mare a Apei la râul IORDAN

Posted in BOBOTEAZA, IPS TEODOSIE, VIDEO by saccsiv on ianuarie 19, 2022

Antena 3: Imagini incredibile cu momentul în care ÎPS Teodosie întoarce apele Iordanului: „Slavă Ție, Dumnezeule! Uite-le tu, uite valurile!”

Minunea din apele Iordanului s-a dezvăluit credincioșilor prezenţi la slujba ținută de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Creștinii din toată lumea sărbătoresc, în ianuarie, Botezul Domnului.

Ambele momente sunt marcate de un ritual care creează emoții puternice în rândul credincioşilor adunați din cele mai îndepărtate colțuri ale planetei, care aşteaptă cu sufletul la gură minunea de Bobotează din Iordan.

Mai exact, se petrece un fenomen foarte interesant. Apele râului Iordan, în care a fost botezat Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul, curg în sens opus cursului obișnuit.

Acest sentiment l-au trăit şi enoriașii români stabiliți în Israel care au fost prezenţi la slujba oficiată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului în Iordania.

Astfel, Iordanul care este un râu cu un debit foarte mic și care curge foarte lin şi-a schimbat cursul şi a început să „fiarbă” după ce ierarhul tomitan a aruncat cele trei cruci în apă.

Tot acest fenomen se petrece pe o distanță de aproximativ 100 de metri în afara acestuia, râul curgând în același mod lin.

„Slavă Ție Dumnezeule. Uite-le tu, uite valurile”, spun credincioşii prezenţi la minune.

„Este o minune de la Dumnezeu! S-a întors Iordanul!”, sărut mâna părinte, mai spune cineva.

De aproape 2000 de ani, această minune se produce de fiecare dată şi pănă astăzi cercetătorii nu au reușit să găsească o explicație.

Tagged with: ,

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. noname 7 said, on ianuarie 19, 2022 at 7:56 am

  Abia astept sa inceapa stilistii sa spuna „ei, vedeti ca vechiul calendar e cel sfant, ca Iordanul se intoarce numai pe stil vechi”. GRESIT!
  Iordanul se intoarce cand se sarbatoreste Boboteaza pe stil vechi, deoarece ATUNCI SE SAVARSESTE SLUJBA de Sfintire a apei, nu datorita timpului (care n-are Har, Dar, viata, Sfintenie sau Duh Sfant) ci datorita rugaciunii.

  Apreciază

  • Andrei said, on ianuarie 19, 2022 at 12:03 pm

   Pe 6 ianuarie de ce nu se intoarce? Nu tot slujba aia e?

   Apreciază

   • noname 7 said, on ianuarie 19, 2022 at 1:06 pm

    Tara Sfanta e pe stil vechi, deci slujba se face pe data la care Boboteaza e sarbatorita pe stil vechi.

    Apreciază

  • cca70 said, on ianuarie 19, 2022 at 12:24 pm

   Ramai tu in „noul” si satanicul calendar ( Calendar papistas si eretic) si la judecata de apoi o sa te lamuresti cum e cu Calendarul…doar ca vei sta cu turma de „capre” nu printre „oi”

   Apreciat de 1 persoană

   • Tom Beron said, on ianuarie 19, 2022 at 2:48 pm

    @ca_ca
    Calendarul te mantuieste ? De ce serpii vin pe 15 august ( stil nou) la acea biserica din Grecia?

    Apreciat de 1 persoană

   • noname 7 said, on ianuarie 19, 2022 at 3:44 pm

    Datorita slujbei, a Litrughiei, si datorita rugaciunilor care se fac la acea data, 15 august. Cine se pogoara peste credinciosi si peste intreaga fiinta in timpul rugaciunii? Duhul Sfant-Dumnezeu. Deci Dumnezeu face ca apele sa curga invers, ca serpii cei blanzi sa apara, etc, nu timpul, nu calendarul. Calendarul NU are: Har, dar, sfintenie, viata, putere de a face minuni, nu are nimic!!!! E o hartie, un mod de masurare a timpului. Atat!
    Le recomand stilistilor sa citeasca Pidalionul, am mai avut recent discutii despre stilism si Pidalion, m-au avertizat ca Sf. Nicodim Aghioritul da anathema in Pidalion pe cei care tin noul calendar, dar…. NU AU FOST IN STARE SA IMI ARATE acel Canon al Sfantului. De ce? Pentru ca nu exista.

    Apreciază

   • noname 7 said, on ianuarie 19, 2022 at 3:40 pm

    Iisus spune:

    „Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
    35. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
    36. Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
    37. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
    38. Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
    39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
    40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut” (Matei 25:34-40)

    Si mai spune si ca „Aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis” (Ioan 17:3)

    Te rog foarte staruitor sa imi arati si mie unde spune Mantuitorul ca trebuie sa tin un anume calendar ca sa ma mantuiesc? Tu de unde stii ca eu voi sta de-a stanga Mantuitorului, cand in versetele urmatoare la Matei 25:40, Iisus spune ca de-a stanga Lui vor sta cei care n-au dat mancare flamanzilor, apa insetatilor, haine celor fara, ingrijire celor bolnavi, cercetare celor intemnitati si nu au avut credinta in El? Eu nu vad nicaieri in aceste versete si nici in toata Scriptura ca un anumit mod de masurare a timpului, e necesar pentru mantuire. Poate ca voi ajunge in iad, pentru ca sunt pacatos. Dar tu nu poate, ci sigur vei ajunge, pentru ca esti eretic. Bine vi se spune, calendaristi, ca dumnezeul vostru e calendarul, mama lui de calendar ca drag vi-i, slujitii in continuare calendarului, nu lui Dumnezeu.

    Apreciază

  • gheorghe said, on ianuarie 19, 2022 at 12:47 pm

   Calendarul „vechi” e corect. Stilistii au „cazut”, nu se pun chestiile astea in aceeasi oala.
   Ascultarea ne ajuta… cei care ne pastoresc si-au luat raspunderea si nu putem sa ne razvratim.
   Au vrut sa ne puna „in rand” cu latinii, adica cu ereticii si azi vedem ca nu alinierea e din ce in ce mai smintitoare.

   Apreciază

 2. petreacostin said, on ianuarie 19, 2022 at 9:32 am

  Intrebare: nu este obligatorie intrarea in Israel cu certificat de vaccinare?

  Apreciază

 3. Felix said, on ianuarie 19, 2022 at 9:42 am

  Parintele Nicolae Steinhardt:
  Scrisoare, 155:

  „Starea lui Dinu este extrem de grava…(…)
  …in fata lucrari unui virus care desigur nu e si nu poate fi decat o infatisare ipostatica a demonului..(…)”.

  (Nicolae Steinhardt, Dumnezeu in care spui ca nu crezi…., Scrisori catre Vigil Ierunca, p. 188).

  Apreciază

  • calendar said, on ianuarie 19, 2022 at 12:56 pm

   O definiție atotcuprinzătoare a virușilor. Inegalabilă!

   Virusul = o înfățișare ipostatică a demonului.

   sau, altfel spus

   Virusul = starea în care se află / înfățișarea pe care a luat-o demonul.

   Într-adevăr, înfățișarea pe care au luat-o acum demonii sunt virușii. Cea mai perfectă deghizare! Nimeni nu-și dă seama. Nimeni nu bănuiește nimic. Dușmanul invizibil cu care se lupta omenirea încă de la Facerea lumii: șarpele, distrugătorul, înșelătorul.

   Apreciază

 4. CRM said, on ianuarie 19, 2022 at 10:34 am

  „De aproape 2000 de ani, această minune se produce de fiecare dată şi pănă astăzi cercetătorii nu au reușit să găsească o explicație.”

  DA! Pe ADEVARATUL CALENDAR NEPAPISTAS, adica PE STIL VECHI !!!

  Apreciat de 1 persoană

  • noname 7 said, on ianuarie 19, 2022 at 1:07 pm

   Nu! Datorita slujbei de Sfintire se face aceasta minune, nu datorita calendarului, care nu e dogma, nici conditie pentru mantuire, nici nu are Har, Dar, Sfintenie sau Duh Sfant.

   Apreciază

  • Felix said, on ianuarie 19, 2022 at 1:13 pm

   Sfantul Paisie Aghioritul spunea celor care veneau cu argumentul acesta: „calendarul papistas” ca celalalt calendar iulian este alcatuit de un idolatru! Asa ca nu constituie un argument chestiunea asta cu: „Sfinte calendare roaga-te pentru noi” sau „Cred intr-Unul Calendar…”.
   Ar fi fost mai bine daca nu se schimba calendarul, dar acum ne aflam in fata unui „fapt implinit”!
   Bisericile ortodoxe folosesc calendarul iulian „indreptat” sau „revizuit”.
   La Conferința interortodoxă de la Constantinopol din mai 1923, a fost propus un calendar iulian „revizuit”. Acest calendar este format dintr-o parte solară, care este și va fi similară cu calendarul gregorian până în anul 2800 și o parte lunară, cu ajutorul căreia se calculează astronomic Paștele la Ierusalim. Toate bisericile ortodoxe au refuzat partea lunară, continuând astfel sărbătorirea Paștelui conform calendarului iulian, (Biserica Ortodoxă Finlandeză folosește calendarul gregorian pentru sărbătorirea Paștelui). Partea solară a calendarului a fost acceptată numai de unele dintre bisericile ortodoxe, și anume: Biserica Ortodoxă a Constantinopolului, Biserica Ortodoxă a Alexandriei, Biserica Ortodoxă a Antiohiei, Biserica Ortodoxă Greacă, Biserica Ortodoxă Cipriotă,Biserica Ortodoxă Română, Biserica Ortodoxă Poloneză și Biserica Ortodoxă Bulgară (în 1963), acestea sărbătorind Crăciunul pe 25 decembrie.

   Biserica Ortodoxă a Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, Biserica Ortodoxă Georgiană, Biserica Ortodoxă Ucraineană și calendariștii vechi greci au continuat să folosească calendarul iulian pentru datele fixe, de aceea ei sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie.
   In concluzie nu exista hotarari sinodale impotriva calendarului iulian „indreptat” sau „revizuit” pe care il foloseste si Biserica Ortodoxa Romana!
   Hotararile sinodale existente osandesc calendarul gregorian care nu a luat in seama hotararea Sinodului I Ecumenic despre sarbatorirea Pastilor care nu trebuie sa coincida cu pastele evreilor, ci Invierea trebuie sa fie stabilita dupa sarbatorirea pastelui mozaic si conform canonului 7 apostolic.
   👇
   SCRISOARE ASUPRA PROBLEMEI CALENDARULUI

   Arhimandritul Filothei Zervakos

   Δύο θαύματα αποδεικτικά ότι δεν σώζει το ημερολόγιο…

   https://www.impantokratoros.gr/5C53DEB4.el.aspx

   “… Monahii din Longombarda nu urmează calendare, Îl urmează pe Hristos care a zis:„Cine vrea să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-Mi urmeze Mie” (Marcu 8, 34). Nu a spus să urmăm calendarul neînsufleţit şi cel ce crede şi se va boteza (întru calendar) se va mântui.Cel ce crede în Hristos şi în Evanghelie se va mântui, nu în vechiul calendar.

   Se rătăcesc cu o groaznică rătăcire mulţi dintre fanaticii şi zelotiştii vechi-calendarişti, care cred că fără calendar omul nu se mântuieşte. Toţi Sfinţii, Prooroci, Apostoli, Martiri şi Cuvioşi nu s-au mântuit şi nu au făcut minuni prin calendare, ci prin credinţă…

   Tainele care se săvârşesc de către cei care ţin noul calendar sunt valide, pentru că nu le săvârşeşte şi nu le sfinţeşte calendarul, ci le săvârşeşte Sfântul Duh, pe Care-L invocă şi nou-calendariştii să le sfinţească, iar omul se mântuieşte prin dreapta credinţă, prin iubire şi fapte bune, nu prin calendare… Cultul pe care-l aduc mulţi dintre vechii calendarişti vechiului calendar şi au devenit adevăraţi chronolatri (adoratori ai timpului), lipsa adevăratei, sincerei iubiri faţă de alţii şi chiar faţă de vechi-calendariştii lor, neevlavia, necredinţa, vieţuirea rea, dispreţul faţă de legea lui Dumnezeu, poruncile Dumnezeieşti şi sfintele predanii, faţă de mulţi clerici şi laici nou-calendarişti, atrag diviziunea, schisma, înmulţesc patimile, ura, răutatea, păcatele, învârtoşează inimile ambelor părţi, îndepărtează pocăinţa şi ne apropiem, dacă nu ne pocăim, de pierzare. „Dacă nu vă veţi pocăi”, a zis Domnul, „toţi veţi pieri la fel” (Luca 13, 3)

   Toţi am devenit, cu foarte puţine excepţii, un neam viclean, strâmb şi stricat şi către cei strâmbi, căi întortocheate trimite Domnul. Pe cei vicleni îi nimiceşte, precum şi pe toţi păcătoşii, şi-i păzeşte Domnul pe toţi cei ce-L iubesc pe El. Nu vor fi judecaţi şi nu vor fi osândiţi oamenii, atât pentru calendare, cât vor fi condamnaţi pentru lipsa iubirii şi a faptelor bune. Să-L iubim pe Domnul, să păzim poruncile Lui şi, dacă vom păcătui ca oameni ce suntem, să ne pocăim ca să nu rămânem în afara Cămării (Mirelui) lui Hristos.

   Consider că este necesar să amintesc aici şi două minuni doveditoare, asupra faptului că Tainele săvârşite de nou-calendarişti sunt valide şi că pe om nu-l mântuiesc calendarele, ci-l mântuiesc pocăinţa, spovedania, credinţa, dragostea, faptele bune, Dumnezeu.

   În satul lui Partenie era un tânăr oarecare pe care câţiva vechi calendarişti, în Paros, l-au convins să nu meargă la Biserică, să nu se spovedească, să nu se împărtăşească cu preacuratele Taine, pentru că va merge în iad, pentru că prin noul calendar nu există Liturghie, nici Taine. Câţi merg la Biserică după noul calendar, se spovedesc şi se împărtăşesc, toţi sunt ai iadului.Îngrozit, tânărul s-a îndepărtat de Biserică şi de Sfânta Împărtăşanie şi a păţit nefericitul ceea ce zice Sfântul Chiril: „Cei ce se îndepărtează pe ei înşişi de Biserică şi de Sfintele Taine se fac vrăjmaşi ai lui Dumnezeu şi prieteni ai diavolului”. Însă înduratul Dumnezeu nu l-a lăsat să se piardă, pentru că din simplitate a fost rătăcit de către vechii calendarişti. Şi atunci când s-a îmbolnăvit şi s-a apropiat de moarte, într-o zi, a intrat in camera sa o mulţime de demoni, îl îmbrăţişau şi-i spuneau: Am venit să te luăm, eşti al nostru.În prezenţa şi la vederea necuraţilor demoni, tânărul s-a îngrozit şi a strigat cu glas mare: Ajutor! Ajutor! Scoateţi-i pe aceşti negri care au venit să mă ia! Părinţii alergară îngroziţi, la fel şi vecinii, şi-l întrebară ce a păţit. Acesta mai tare striga: Scoateţi-i pe negrii care au venit să mă ia!

   Părinţii şi cei care veniseră în grabă nu vedeau pe nimeni şi încercau să-l mângâiem dar el tremura continuu, plângea şi striga să-i scoată afară. După ce a văzut că niciun ajutor nu i-au dat, a spus către părinţii săi: Aduceţi-mi-l pe preotul Filotei ca să mă spovedesc! Şi pentru că i-au spus că lipseşte, le-a zis: Aduceţi-l pe preotul Manole. I-au zis: Este nou-calendarist, iar tu nu ai fost niciodată la Biserică, pentru că era nou-calendarist şi nici nu-l salutai. Cum îl convingi acum să vină? Am greşit, am greşit! Aduceţi-l ca să mă spovedesc.

   I-au adus la cunoştinţă, a venit, iar tânărul s-a spovedit. Când a intrat insa preotul, demonii au ieşit şi stăteau la uşă. Iar când preotul i-a citit rugăciunea de iertare, negrii şi urâţii demoni au fugit plângând, şi intrând câţiva tineri frumoşi, minunaţi la înfăţişare, l-au îmbrăţişat şi i-au spus: Pentru că te-ai spovedit curat, am venit în ajutorul tău. Tânărul a încetat să mai plângă, să se mai teamă şi cu glasuri de mulţumire, cu faţa luminoasă şi liniştită, îi chema pe părinţi şi pe vecini ca să vadă strălucirea şi frumuseţea acelor tineri, dar ca nişte nevrednici aceia nu-i vedeau. După trei zile a spus părinţilor săi: Aduceţi-i la cunoştinţă părintelui Manole ca mâine la orele 9 să vină să mă împărtăşească, pentru că tinerii care mi-au vorbit, mi-au spus că mă vor lua cu ei. Astfel s-a şi întâmplat şi a plecat zâmbind şi cu nădejdi bune în Ierusalimul cel de sus.

   În Syros erau doi ieromonahi-duhovnici fanatici şi zelotişti, foarte râvnitori ai calendarului vechi, care îi sfătuiau şi îi învăţau pe oameni, pe creştini, să nu se mai ducă la Biserică, să nu se mai împărtăşească cu Preacuratele Taine. În loc să se împărtăşească, să prefere să umple un pahar de vin şi să afunde în el o felie de pâine şi să mănânce, aceasta ar fi mai de preferat. De asemenea, copiilor lor, în loc să-i boteze preoţii nou-calendarişti, să prefere să le facă o baie în mare sau să pună într-o vană apă şi să-i spele. Iar unul mai fanatic spunea că împărtăşania nou-calendariştilor o pune jos şi o calcă în picioare şi spunea şi un cuvânt ruşinos. Şi aveau între ei atâta ură, invidie şi răutate încât nu se ocupau cu nimic altceva, cât de mult îi preocupa să meargă la oamenii cunoscuţi lor şi la cei necunoscuţi, să se judece unul pe altul, cu judecăţi înfricoşătoare şi cu clevetiri groaznice. Se făcuse o mare sminteală în oraşul Syros.

   Câţiva oameni cuminţi şi cu frică de Dumnezeu mă roagă să-i împac. Am încercat să-i conving că sunt datori ca creştini şi, mai mult, ca ieromonahi şi duhovnici, să se ierte, să se împace, să zădărnicească invidia şi duşmănia, ca să nu moară în duşmănie. A fost însă imposibil. Pe unul prin multe pilde şi învăţături din Evanghelie, l-am convins să se ierte. Celălalt a fost imposibil de înduplecat, de aceea i-am spus: Dacă nu-l ierţi, să nu mai liturghiseşti, pentru că Hristos spune: Mai întâi să te împaci cu vrăjmaşul tău şi atunci să-ţi aduci darul şi jertfa ta. Eu, îmi spune, voi liturghisi… Dar în loc să liturghisească, după puţine zile după ce i-am spus să nu liturghisească, a luat un cuţit şi s-a dus să junghie pe nepotul unui negustor pentru că îi luase banii. Şi pentru că poliţistul l-a închis pentru câteva zile şi l-a ameninţat să nu se mai atingă vreodată de nepotul aceluia, pentru că îl va pedepsi, s-a dus ca un alt Iuda şi a luat o funie şi şi-a făcut un ştreang ca să se sugrume. Dar în clipa aceea l-a văzut o femeie care a strigat şi au alergat de i-au tăiat funia şi a fost salvat.

   Dar pentru că hulea, l-au închis la azil. Şi când s-a apropiat de moarte şi s-a dus preotul să-l împărtăşească, l-a găsit că-şi mânca necurăţiile! Şi astfel a murit neîmpărtăşit, el care zicea că Împărtăşania nou-calendariştilor o pune jos şi o calcă în picioare şi o amestecă în necurăţii. Iar când l-au dezgropat l-au găsit neputrezit. Cadavrul lui era negru, răspândea un miros greu, gura îi era deschisă şi limba îi atârna în afara gurii. Acestea sunt isprăvile vechilor calendarişti fanatici care au îndepărtat iubirea şi ţin strâns vechiul calendar ca să nu-l piardă.

   Dacă aş vrea să număr rătăcirile şi ereziile vechilor calendarişti în care au căzut o dată cu introducerea noului calendar, nu-mi va ajunge timpul. În afara rebotezării, amirungerii din nou, a îndrăznelii unora de a nu intra în Bisericile creştinilor nou-calendarişti, a nu se închina la sfintele icoane, a trece pe lângă Biserici şi a nu-şi face semnul Crucii şi a spune că bisericile s-au catolicizat, icoanele s-au întinat. Iar atunci când bat clopotele bisericilor pentru sărbătoarea vreunui sfânt, unii vechi-calendarişti spuneau că este sărbătoarea sfinţilor catolici.

   O călugăriţă vechi-calendaristă de la mănăstirea de maici din Tynos, trecând pe dinaintea uşilor Bisericii Mănăstirii în Marea Vineri şi văzându-l pe Hristos răstignit pe lemn în mijlocul bisericii s-a întors cu spatele la Hristos. La observaţiile unei alte călugăriţe vechi-calendariste cum de nu îi este ruşine, a răspuns cu impertinenţă şi fără evlavie: Acest Hristos nu este al nostru, este al catolicilor. Mă opresc, nu mai spun altceva. Spun doar atât: „Părinte, iartă-le lor căci nu ştiu ce fac”, nici ce zic.

   Îţi scriu acestea ca să nu fii înşelat şi ca să nu crezi că le zic întru apărarea noului calendar. De la început am fost, sunt şi voi fi împotriva introducerii noului calendar în mod imprudent, anticanonic şi ilegal. M-am luptat, mă lupt şi voi lupta până la sfârşit pentru revenirea la vechiul calendar, nu pentru că accept calendarul, că doar el mă va mântui. Mă lupt pentru un singur gând (înţelegere), pentru unitatea şi pacea Bisericii în afara cărora şi neamul şi Biserica vor naufragia…

   Ia aminte, să-L iubeşti pe Dumnezeu şi să fii întotdeauna lângă El.

   Cu iubire părintească şi rugăciuni din inimă
   Arhimandritul Filotheos”

   Apreciat de 1 persoană

   • noname 7 said, on ianuarie 19, 2022 at 3:47 pm

    Evident! Daca noi suntem papistasi,, dupa mintea stilistilor, ei sunt PAGANI. Dar nu realizeaza asta datorita mandriei

    Apreciază

  • Felix said, on ianuarie 19, 2022 at 2:23 pm

   Orice schisma are un preambul pregatit de sionisti: schimba organizarea admnistrativa, schimba dogme prin intermediul Fanarului.
   Dar asta nu-i scuza pe schismatici! Dezbina si stapaneste…
   Asadar, vestea a fost anunțată de patriarhul Bartolomeu în timpul întâlnirii sale cu președintele Parlamentului muntenegrean, Aleksa Becich, care a mers la Fanar pentru a solicita autocefalia care urmează să fie atribuită schismaticilor din Muntenegru….

   https://tasthyras.wordpress.com/2022/01/19/%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b5%cf%81%ce%b2%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%86%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b7%ce%b3%ce%b1%ce%af/#more-43260

   Apreciază

 5. geo said, on ianuarie 19, 2022 at 11:04 am

  https://www.activenews.ro/stiri/Purtatoarea-de-cuvant-a-partidului-lui-Macron-a-scapat-porumbelul-Vaccinarea-ne-ajuta-sa-i-bagam-pe-oameni-la-ATI.-VIDEO-172165

  https://www.activenews.ro/stiri/Cardinalul-Pietro-Parolin-secretarul-de-stat-al-Vaticanului-care-a-impus-obligativitatea-vaccinarii-tuturor-angajatilor-si-vizitatorilor-statului-papal-si-arhiepiscopul-Pe%C3%B1a-Parra-ambii-triplu-vaccinati-au-fost-depistati-pozitivi-la-SARS-CoV-2-172173

  https://www.activenews.ro/stiri/Papa-Francisc-s-a-intalnit-anul-trecut-de-doua-ori-in-secret-cu-directorul-general-al-companiei-Pfizer-Albert-Bourla-172171

  https://www.activenews.ro/stiri/TONOMATELE-lui-TOLONTAN.-Cand-o-sa-recunoasca-LIBERTATEA-ca-a-facut-PROPAGANDA-FRICII-COVID-pe-banii-Guvernului-la-fel-ca-tot-Trustul-RINGIER-la-ordinul-dezgustator-al-Directorului-executiv-Mark-Walder-VIDEO-SI-PDF-CU-BANII-PRESEI-VANDUTE-172005

  https://www.activenews.ro/stiri/Eficienta-vaccinului-si-a-mastilor-dovedita-la-cel-mai-inalt-nivel-Ursula-intra-in-carantina-dupa-ce-soferul-ei-vaccinat-regulamentar-s-a-infectat-cu-Covid-172174

  https://eufrosin.wordpress.com/2022/01/19/asa-arata-america-sovietizata-sub-joe-brandon/

  https://eufrosin.wordpress.com/2022/01/18/nebunii-care-incearca-sa-ne-dezumanizeze/

  https://eufrosin.wordpress.com/2022/01/17/chipul-intre-umanitate-si-disparitia-ei/

  Se leaga foarte bine cu pasajul acesta:

  „In ceea ce priveste faptul ca ‘nu se fundamenteaza stiintific care este rationamentul privind obligativitatea purtatii mastii de protectie’, instanta constata:

  In componenta sa materiala, cea mai intima, dreptul la viata privata implica dreptul fiecarei persoane de a dispune de propriul corp, drept atribuit prin creatie persoanei, si nu comunitatii; individului, si nu societatii; adica de a decide asupra modului in care il foloseste, aceasta presupunand, de exemplu, locurile in care se deplaseaza, miscarile pe care le face, obiectele, substantele cu care interactioneaza, felul in care se imbraca etc.

  Ca atare, obligarea unei persoane de a-si amplasa pe fata un material constituie o ingerinta in dreptul la viata privata.

  In plus, cum, dintotdeauna, fata a constituit partea cea mai expusa a corpului uman, vizibila practic permanent si in cadrul cvasitotalitatii activitatilor (cu unele exceptii restranse, cum ar fi anumite operatiuni militare / politienesti, lucrul subacvatic, lucrul in mediu toxic, etc.), fiind asociata in cultura umanitatii cu identitatea persoanei, reprezentand vectorul cel mai important de exprimare a unicitatii sale si caruia, pe cale de consecinta, omul i-a acordat, de-a lungul existentei sale, cea mai mare atentie, fiind, de altfel, si mijlocul uzual, prin care se realizeaza, inclusiv din punct de vedere legal, identificarea persoanei, in mod evident, obligatia acoperirii acesteia, fie si partiala, aduce atingere dreptului persoanei la propria imagine.

  De asemenea, expresia faciala reprezinta un vector non-verbal de comunicare interpersonala, fiind mijlocul cel mai important prin care oamenii isi exteriorizeaza si isi transmit trairile, fiind deci intim legata de statutul de fiinta sociala al acestuia, astfel incat obligatia de acoperire a acesteia, fie si partiala, constituie o impiedicare a fiintei umane in exercitarea, prin utilizarea fireasca a unei parti a corpului, a uneia din functiile cu care a fost creata si care, in consecinta, ii este intrinseca, deci o incalcare a demnitatii umane (cu toate efectele negative in plan psihologic si sufletesc ce decurg de aici).

  La cele de mai sus, se adauga afectarea integritatii persoanei, purtarea mastii afectand ritmul normal de respiratie al persoanei, ingreunand absorbtia aerului si obligand-o pe aceasta la un efort fizic suplimentar. Pentru speta si deci pentru retinerea ingerintei, este nerelevant daca persoana poate sa suporte acest efort fizic suplimentar sau nu, atat timp cat conditiile de viata pe pamant nu au fost create pentru respiratia prin intermediul unor filtre, ci printr-un contact direct si nemijlocit cu aerul, acesta fiind efortul de referinta la care trebuie raportata ingerinta.”

  https://www.luju.ro/judecatorul-jabre-face-istorie-amer-jabre-de-la-curtea-de-apel-bucuresti-a-desfiintat-obligativitatea-purtarii-mastii-in-spatii-publice-inchise-si-deschise-dreptul-la-viata-privata-implica-dreptul-fiecaruia-de-a-dispune-de-propriul-corp-obligarea-de-a-amp

  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=111148&title=varianta-usoara-cu-78-vaccinati-marea-britanie-raporteaza-marti-19-ianuarie-438-de-noi-decese-intr-o-singura-zi-cauzate-de-covid-19-cea-mai-mare-cifra-a-mortilor-din-februarie-2021-cum-e-arafat-cu-minciuna-ca-vaccinatii-nu-fac-forme-grave-

  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=111177&title=varianta-usoara-cu-79-7-vaccinati-spitalizarile-din-franta-covid-inregistreaza-cel-mai-mare-salt-din-noiembrie-2020-288-de-morti-intr-o-singura-zi-3881-sunt-la-reanimare-campeanu-inchide-masonule-scolile-ca-o-sa-ai-iarasi-morti-pe-constiinta-

  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=111164&title=varianta-usoara-cu-82-1-vaccinati-italia-a-raportat-marti-18-ianuarie-228-179-de-cazuri-de-coronavirus-si-434-de-decese-intr-o-singura-zi-cum-e-rafila-cu-minciuna-ca-vaccinatii-nu-fac-forme-grave-

  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=105560&title=tradatorii-de-tara-de-la-bucuresti-sunt-si-in-cazul-romanilor-din-ucraina-abia-acum-s-a-aflat-de-ce-bucurestiul-i-a-lasat-de-izbeliste-pe-cei-400-000-de-romani-din-ucraina

  http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=106848&title=la-ce-a-dus-politica-slugarnica-fata-de-neomarxista-ue-a-politicienilor-de-la-noi-condamnati-la-saracie-numarul-salariatilor-romani-platiti-cu-salariul-minim-pe-economie-a-crescut-de-aproape-patru-ori-in-11-ani

  https://flux24.ro/vicarul-eparhial-al-arhiepiscopiei-targoviste-acuza-in-scandalul-poarta-masca-s-apuci-pasca/

  https://flux24.ro/smecheria-udmr-la-recensamant-ca-sa-iasa-mai-multi-maghiari/

  https://flux24.ro/majoritatea-doctoratelor-plagiate-sunt-produsul-scolilor-girate-de-junta-militara-care-sugruma-romania/

  https://flux24.ro/aliatul-lui-lui-ciolos-va-fi-pus-sub-acuzare-pentru-frauda-cu-fonduri-europene/

  https://flux24.ro/investitor-in-industria-energetica-uitati-de-piata-libera-in-energie-si-reglementati-pretul-circa-80-din-toata-productia-de-energie-a-romaniei-este-in-mainile-statului-si-jumatate-din-productia-de-g/

  https://flux24.ro/fritz-se-revolta-impotriva-usr-si-a-bruxellesului-politica-energetica-a-ue-distruge-economia-din-romania/

  https://flux24.ro/pentru-ca-lupta-cu-covidul-cresc-salariile-din-prefecturi/

  https://flux24.ro/marcel-vela-o-tara-dominata-de-incertitudine-si-lipsa-de-incredere-in-autoritati-poate-fi-mult-mai-usor-de-manipulat/

  https://flux24.ro/plagiat-de-ciuca-generalul-frunzeti-afirma-nu-e-bine-ca-s-a-intamplat-daca-dadea-un-citat-ok-dar-nu-dadea-citat-pe-trei-pagini-putea-sa-citeze-jumatate-de-pagina-restul-putea-sa-comenteze-el-c/

  https://flux24.ro/secretarul-general-al-nato-si-cancelarul-german-excludem-un-raspuns-militar-in-cazul-unei-agresiuni-a-rusiei-impotriva-ucrainei/

  https://flux24.ro/politistii-austrieci-nu-vor-sa-verifice-vaccinarea-obligatorie-este-unic-ca-ofiterii-normali-de-politie-imbracati-in-civil-monitorizeaza-obiceiurile-de-cumparaturi-ale-populatiei-austriece/

  https://flux24.ro/premierul-sarb-anunta-ca-grupul-miner-britanico-australian-rio-tinto-in-cateva-saptamani-nu-va-mai-fi-in-serbia/

  https://flux24.ro/australia-un-nou-scandal-la-intrarea-in-tara-se-cer-telefoanele-si-parolele-turistilor/

  https://flux24.ro/polish-deal-taxa-pe-veniturile-marilor-corporatii-care-nu-platesc-impozit-pe-profit-04-din-venituri-plus-10-din-cheltuielile-utilizate-in-scopuri-de-optimizare-fiscala/

  https://flux24.ro/increderea-publica-in-guvernele-care-conduc-democratiile-lumii-s-a-prabusit-in-ce-tari-creste-increderea/

  https://flux24.ro/un-academician-rus-acuza-ca-biologi-americani-si-germani-ar-fi-lucrat-intr-un-laborator-biologic-din-kazahstan/

  https://flux24.ro/ministrul-de-externe-maghiar-acuza-hegemonia-ideologica-a-ue-sa-nu-lupte-impotriva-legilor-naturii-mama-este-o-femeie-tatal-este-un-barbat-nu-este-nevoie-de-trei-tipuri-de-toalete/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/constantin-gheorghe-astept-si-sarjele-diviziilor-romanesti-de-trotinete-blindate-conduse-calare-de-bulai/123171/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/dan-diaconu-cu-armele-biologice-nu-e-de-joaca-asta-n-au-invatat-inca-tembelii-lumii-acesteia/123153/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/mirel-palada-premiul-omul-anului-2021-consider-ca-trebuie-sa-mearga-la-cei-multi/123155/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/cristina-isabela-de-omicron-doar-fatalaii-se-plang/123157/

  https://gandeste.org/general/iulian-capsali-nu-primiti-codul-qr-ca-referinta-de-normalitate-sociala/123169/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/polonia-va-penaliza-retelele-sociale-care-ii-cenzureaza-pe-cetateni/123167/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/sorin-rosca-stanescu-romania-se-afla-in-razboi-cel-putin-intr-un-razboi-sanitar-caruia-i-se-adauga-un-razboi-economic/123165/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/doctoratul-rusinos-al-generalului-ciuca/123163/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/curand-a-fi-posesor-de-certificat-verde-de-imunizat-va-insemna-cam-ceea-ce-a-insemnat-acum-32-de-ani-sa-fii-posesor-de-carnet-rosu-comunist/123161/

  https://gandeste.org/analize-si-opinii/exista-o-criza-a-masculinitatii-in-lume/123159/

  Apreciază

 6. gabimdi said, on ianuarie 19, 2022 at 11:20 am

  Slavă Prea Sfintei Treimi, acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!

  Apreciază

 7. geo said, on ianuarie 19, 2022 at 11:27 am

  https://trenduri.blogspot.com/2022/01/infruntand-zeii.html

  https://anonimus.ro/2022/01/este-socanta-usurinta-cu-care-toata-presa-occidentala-cu-aceea-americana-in-frunte-vorbeste-despre-al-treilea-razboi-mondial/

  https://www.rt.com/op-ed/546082-russian-military-exercise-ukrainian-border/

  https://contramundum.ro/2022/01/18/iesiti-afara-copii-si-traiti-aventuros/

  https://glasul.info/2022/01/19/19-ianuarie-2022-prezentarea-exponatului-lunii-ianuarie-doua-volume-omagiale-nicolae-iorga-regele-ferdinand-si-regina-maria-cu-prilejul-incoronarii-bucuresti-1923/

  https://inpolitics.ro/orban-daca-ciuca-nu-si-da-demisia-trebuie-sa-i-o-solicite-iohannis_1816306204.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=orban-daca-ciuca-nu-si-da-demisia-trebuie-sa-i-o-solicite-iohannis

  http://www.corectnews.com/politics/iohannis-dac-un-politician-este-dovedit-ca-plagiator-trebuie-s-dispar-din-politic

  https://karensmithdotblog.wordpress.com/2022/01/18/peter-mccullough-cardiolog-si-om-de-stiinta-naratiunea-oficiala-despre-covid-se-destrama-complet/

  https://josbotnita.ro/staretul-ortodox-spune-ca-nu-va-oferi-niciodata-nimanui-o-binecuvantare-pentru-a-se-vaccina-impotriva-covid-19/

  https://antipresa.blogspot.com/2022/01/opinie.html

  https://romania-unita.ro/2022/01/17/sectia-speciala-obligata-inca-o-data-de-inalta-curte-sa-finalizeze-dosarul-laurei-codruta-kovesi-2/

  https://silview.media/2022/01/11/the-vaccine-efficacy-hoax-for-dummies/

  https://floareadoamnei.blogspot.com/2022/01/scarnavia-antiromaneasca.html

  http://www.corectnews.com/scit/polonia-cump-rat-softul-de-spionaj-pegasus-ce-f-ceau-autorit-ile-cu-el

  http://www.corectnews.com/politics/citeva-ceasuri-plagiatul-lui-ciuca-s-internationalizat

  http://www.corectnews.com/social/elevii-care-lipsesc-de-la-coal-la-apari-ia-unui-caz-covid-n-clas-pot-fi-nota-i-ca-absen-i

  https://mucenicul.wordpress.com/2022/01/18/%f0%9f%90%8f-%f0%9f%90%8f-%f0%9f%90%8f-trebuie-sa-si-%f0%9f%92%89-%f0%9f%91%ab%f0%9f%8f%bc-cei-ai-col-dr-gheorghita-sunt-altruisti-tati-o-sa-asteptam-sa-dam-prioritate/

  https://www.contrasens.ro/2021/11/06/poveste-dintr-un-posibil-orient.html

  https://www.contrasens.ro/2021/11/06/care-lapte-care-miere.html

  https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/19/razboiul-cognitiv/

  https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/19/yuri-bezmanov-fost-agent-kgb-cei-patru-pasi-ai-subversiunii/

  https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/19/intr-o-epifanie-incredibila-ema-avertizeaza-acum-ca-prea-multe-rapeluri-c-19-ar-putea-fi-periculoase-pentru-sistemul-imunitar/

  https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/18/te-iubesc-din-tot-sufletul-meu/

  https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/18/fauci-este-expus-pe-deplin/

  https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/18/yamantau-beloretsk-15-beloretsk-16-alkino-2/

  https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/18/marea-resetare-se-apropie-de-momentul-incapacitatii-de-plata-a-tuturor-creditelor-generata-prin-manipularea-pe-burse-a-contractelor-de-carbon-de-catre-globalisti-care-vor-dinamita-prin-principiu/

  https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/16/next-steps-statul-washington-a-legalizat-lichefierea-cadavrelor-umane-inainte-de-a-activa-lagarele-de-concentrare-covryg/

  https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/16/planurile-uniunii-europene-privind-pasappoartele-de-vaksyinare-au-fost-puse-in-aplicare-cu-20-de-luni-inainte-de-plandemie-coincidenta/

  https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/11/frica-prima-frica-mondiala/

  https://danielvla.wordpress.com/2022/01/18/audio-pledoaria-avocatului-dan-m-v-chitic-la-curtea-constitutionala-impotriva-legii-55-2020-18-ianuarie-2022/

  https://danielvla.wordpress.com/2022/01/18/sa-auda-urechile-apostatilor-prof-nikolaos-xionis-purtarea-mastii-in-biserica-reprezinta-hula-impotriva-sfantului-duh/

  https://www.buciumul.ro/2022/01/18/senatorul-claudiu-tarziu-despre-criza-facturilor-la-energie-singura-solutie-este-revenirea-la-preturi-reglementate/

  https://misucroitor.wordpress.com/2022/01/19/shutter-island-sau-planul-iezuitilor-pentru-umanitate/

  https://misucroitor.wordpress.com/2021/11/28/rastalmacirea-celor-zece-porunci-walter-veith/

  https://stiripentruviata.ro/20-000-de-tineri-la-marsul-pentru-viata-2022-paris-a-fi-puternic-inseamna-a-i-proteja-pe-cei-slabi/

  https://dreptate.org.ro/2022/01/17/1395/

  https://www.dir.org.ro/muntii-parang-accidente-aviatice-mistere-si-fenomene-paranormale/

  https://www.culturavietii.ro/2022/01/17/un-gand-crestin-asupra-transplantului-de-organe-de-p-s-dr-irineu-pop-bistriteanul/

  https://www.justitiarul.ro/dictatura-anormalitatii/

  Apreciază

 8. Andrei said, on ianuarie 19, 2022 at 11:45 am

  Dar vai, Teodosie e stilist? Sau calendarul „indreptat” e stramb? Oricum sa faci slujba Botezului Domnului e orice altceva dar ortodox, NU!

  Apreciază

  • Andrei said, on ianuarie 19, 2022 at 11:46 am

   Sa faci slujba Botezului Domnului de doua ori e orice altceva dar ortodox, NU

   Apreciază

   • Iulian said, on ianuarie 19, 2022 at 1:05 pm

    Ips Teodosie a fost în Iordania . Nu trebuie vaccin. Are voie sa faca de 2 ori Sfintirea Apei Mari. Schimbarea Calendarului este singura problema din ortodoxie. Dar calendarul nu e o dogma. Dumnezeu si Sfintii sai nu se supara ca i sarbatorim la o data sau alta! Asa cum in fiecare Sfanta Liturghie se parcurge intreaga viata terestra a Mantuitorului. Pe stil vechi in general boboteaza se sarbatorea odata cu Nasterea Domnului pe 7 ianuarie!

    Apreciază

   • Florinache said, on ianuarie 19, 2022 at 1:44 pm

    Nu e adevarat ce spui. Sa iti dau un exemplu. Slujesti Adormirea Maicii Domnului dupa care esti invitat pe Athos la slujba Adormirii Maicii Domnului. Te duci si slujesti si acolo. Esti stilist? Fireste ca nu. Athosul are comuniune euharistica cu BOR si te impartasesti cu ei si ei cu tine. Fa diferenta intre tinerea unui calendar si a fi stilist.

    Apreciază

  • calendar said, on ianuarie 19, 2022 at 12:38 pm

   Râul Iordan se află situat pe teritoriul jurisdicțional al Bisericii Ortodoxe a Ierusalimului, care este canonică, nu este stilistă. Există biserici canonice, care au adoptat calendarul nou și alte biserici canonice care au rămas la calendarul vechi, toate fiind în comuniune unele cu altele. Stiliștii sunt cei care au rămas la calendarul vechi, dar au ieșit din comuniune cu toate bisercile canonice.

   Apreciat de 1 persoană

  • Aurora said, on ianuarie 19, 2022 at 5:57 pm

   De felul meu ma manii rau cand prostia atinge cote maxime si ti-as zice vreo doua .Dar ma limitez la atat :Berbecule, Rusia Ierusalimul ,Sfantul Munte ,sarbii, gruzinii sunt stilisti ? Tot ce e pe vechi, in capul tau patrat insemna ”stilism” ? La tine calendarul in care te-ai nascut e cel mai bun, cum spunea Leibniz despre lumea in care traim ca este „cea mai buna dintre toate lumile posibile”urmand indeaproape rationalistului Descartes. E un mare pacat sa ne mandrim cu sintagma papista „calendar indreptat”, caci este un calendar schimonosit de astronomii papisti. Ca vin serpii pe 15 august e o alta poveste – mila lui Dumnezeu pentru toti crestinii care a-au nascut si au trait pe gregorian. Teodosie nu e stilist, si nu va fi, dar afla ca Parintele Iustin tinea si calendarul vechi. Asa pomenise de la mama lui. Era stilst ? Mai usor cu acadeaua ”calendarul nu e dogma” sau „calendarul nu te mantuie” dovedesti ca ai creier imatur, mult sub nivelul pruncilor care sug orice, din instinct.

   Apreciază

   • cca70 said, on ianuarie 20, 2022 at 1:05 am

    @Aurora
    🙂 Nu te mania!!
    Baietii astia ratacesc urat de tot dar nu trebuie sa iti pui mintea cu ei !
    Treaba e atit de simpla ca ar pricepe-o si un copil care are sufetul curat:

    De unde vine „noul” calendar?
    De la Vatican !

    Ce este Vaticanul?
    Anticamera satanei.

    E bine sa iei ceva de la satana?
    Nu, caci la botez nasul tau a zis in locul tau de 3 ori „ma lepad de satana” si tot de 3 ori „ma unesc cu Hristos” in momentul ala tu ai primit un INGER PAZITOR si …calea libera spre mantuire DACA URMEZI ADEVARUL.

    Daca iei ceva de la satana ce se poate intampla?
    Pai te duce din pacat in pacat si din prostie in prostie fix … la turma de „capre”

    Degeaba ii tot dau ei cu „calendarul nu e dogma” si dau citate convenabile lor din Noul Testament…cand ai inceput deja sa faci un pas pe drumul satanei si NU VREI SA TE INTORCI atunci deja NUMAI URMEZI ADEVARUL si ..o sa il faci si pe al doilea …si pe al 1000-lea( CIP BIOMETRIC) si pe al 1001-lea ( vaccin).. si ajungi la „capre”
    Spune asta unui copil de 8 ani si o sa inteleaga…Astia care comenteaza mai „sus” numai au nevinovatia unui copil si nu vor pricepe…
    PS
    Cei care m-ati facut pagan, stilist, sau schismatic …nu va obositi sa comentati discutia mea cu Aurora. Daca vroiam sa mai discutam va dadeam replica la aberatiile pe care le-ati spus…Nu are sens sa imi pierd timpul .

    Apreciază

 9. Florin said, on ianuarie 19, 2022 at 2:23 pm

  Nu sau riscat sa faca slujba Botezului Domnului vreun ierarh vaccinat, daca nu se mai intorcea Iordanul.

  Apreciat de 1 persoană

 10. Clement said, on ianuarie 19, 2022 at 2:46 pm

  Fara certificat de vaccinare si test nu se poate intra in Israel din nicio directie si pe nicio cale.
  Asa spun functionarii ambasadei Israelului la Bucuresti.

  Apreciază

 11. geo said, on ianuarie 19, 2022 at 4:10 pm

  Apreciază

 12. Felix said, on ianuarie 21, 2022 at 3:27 pm

  Cu o splendoare deosebită, dupa cum ne dovedesc fotografiile, s-a praznuit Sfantul Atanasie cel Mare în celebra Mitropolie de Ioannina. Desigur, putem vedea limpede „strălucirea apostaziei” în aceste fotografii apocaliptice înfiorătoare.

  Și nu numai că celebra slujba mitropolitană locală (așa cum „a fost savarsita”) nu a fost slujita dupa Traditie, nu numai că a fost data Împărtășania (printr-o modalitate eronata) „credincioșilor” nepăsători (devierile au fost evidente pentru cei care au achiesat la astfel de secvențe magice și s-au închinat si au sarutat prin masca sfintele icoane și sfintele moaște), în afară, desigur, și de anafora care le-a fost data sigilata în plicuri; ierarhul insa a predicat referindu-se printre altele la următoarele:
  „Să avem înaintea noastră mai întâi exemplul Sfântului Atanasie, dragostea lui pentru Hristos și Evanghelie și sa avem mereu în inimile și mințile noastre pe sfinții Săi asceți, dar și pe sfinții care au marturisit Credința Ortodoxă!”

  Este o lume cu susul în jos, cu toate aceste masuri denaturate de dezinfectie…Cu aceste abateri ne aflăm în fundul gropii. Hristos este hulit vulgar în biserica. Aici sunt ridiculizate credința noastră și sfinții noștri. Avem parte de aceste derapaje demonice. Cu alte cuvinte, poate cineva să le numească altfel?

  Βεβηλώνοντας μέ…λαμπρότητα τούς Οἴκους τοῦ Θεοῦ… | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/01/21/%ce%b2%ce%b5%ce%b2%ce%b7%ce%bb%cf%8e%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%bf%e1%bc%b4/#more-43382

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: