SACCSIV – blog ortodox

Daca Pamantul e Plat, atunci cum au ajuns de la vulcanul Tonga la Sibiu doua unde de soc din doua directii?

Posted in ERUPTII VULCANICE, vulcani by saccsiv on ianuarie 19, 2022

Dupa cum stiti, în Pacificul de Sud a avut loc o erupție violentă a unui vulcan subacvatic.

În Sibiu, prima undă de șoc a ajuns la ora 21:34, 15 ianuarie, iar a doua undă la ora 02:42 am, 16 ianuarie”, descriu reprezentanții aerliber.ro, singura platformă independentă pentru măsurarea calității aerului din Sibiu.

Aceștia explică și de ce unda de șoc a fost măsurată de două ori. ”De ce două unde? Pentru că prima undă a venit pe direcție sud-est, pe care distanța de la noi până în Tonga este de cca. 15.000 km, iar a doua a venit din sud-vest, pe care distanța până în Tonga este de peste 20.000 km”

Cititi va rog mai multe la:

Erupția vulcanului din Pacific, măsurată de la Sibiu: ”prima undă de șoc a ajuns la ora 21:34”

Aici se afla Tonga fata de Australia:

Si cam asa ar arata harta lumii conform teoriei Pamantului Plat (cam la fel cu emblema ONU):

Daca Pamantul e Plat, atunci cum au ajuns de la vulcanul Tonga la Sibiu doua unde de soc din doua directii?

106 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Simion P said, on ianuarie 19, 2022 at 2:55 pm

    Asta-i probabil varianta oficiala. Ei ne spun ce si cum, si o sa-i creada cine vrea

    Apreciat de 3 persoane

    • saccsiv said, on ianuarie 19, 2022 at 2:58 pm

      Simion P

      Deci tu zici ca au mintit ca au ajuns la Sibiu doua unde de soc.

      Apreciază

      • Simion P said, on ianuarie 19, 2022 at 4:43 pm

        Cu siguranta. Tot ei saracesc si prigonesc populatia cu asa zisa pandemie.

        Apreciază

    • un altul said, on ianuarie 19, 2022 at 3:56 pm

      E cam greu sa minta cu chestii de astea, ca undele alea de soc pot fi detectate de oricine are ceva aparatura. E ca si cum ar spune ca aerul are mai mult azot decat oxigen cand de fapt concentratiile se poate masura destul de usor si se poate vedea ca nu e asa.

      Apreciază

      • Un om said, on ianuarie 19, 2022 at 6:23 pm

        Să înțeleg că aerul are mai mult oxigen decât azot? Deci nu este 78% azot, 21% oxigen și 1% alte gaze?

        Apreciat de 1 persoană

      • Simion P said, on ianuarie 19, 2022 at 9:30 pm

        Daca era o bomba atomica receptiona-i o a doua unda de soc. Systemul are normal o explicatie pt orice, ca si pt plandemie

        Apreciază

      • Riko said, on ianuarie 19, 2022 at 11:32 pm

        @Un om
        Citeste de doua ori si cu atentie inainte sa comentezi. „E ca si cum ar spune ca”

        Apreciază

      • un altul said, on ianuarie 20, 2022 at 7:23 am

        @Un om
        Ei, invers, evident. Se intelege ideea, nu ai cum sa minti cu chestii evidente, pe care le pot masura mai multi oameni.

        Apreciază

    • arhanghelulred said, on ianuarie 20, 2022 at 8:37 am

      https://www.cerespir.ro/explozia-tonga-urmarita-cu-senzori/

      https://www.cerespir.ro/

      Asta cu Terra glob sau placinta nu are treaba cu unda de soc .

      Unda se extinde in toate directiile … ex: spre vest si spre est … spre vest parcurge o distanta mai mica fata de Europa si spre est o distanta mai mare fata de Europa …

      Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 20, 2022 at 11:43 am

        arhanghelulred

        Eu tot nu inteleg cum sunt doua directii pe un Pamant Plat.

        Apreciază

    • Idiot said, on ianuarie 25, 2022 at 8:15 pm

      Dar a făcut cineva calculele? Că mie îmi dat prima undă după 254 de minute, iar a doua după 308, deși ar fi trebuit să fie 338, la 20.000 km. (procentual)

      Poate a doua e unda de la explozia maximă (vulcanul a erupt câteva ore) sau poate e unda respinsă din „peretele” Antarcticii. A doua undă a fost mai puternică sau mai slabă?
      Sunt nșpe variante de luat în calcul.

      Apreciază

  2. scortisoara said, on ianuarie 19, 2022 at 2:58 pm

    Ne băgăm în troaca sa ne mănânce …porcii.
    Sa vedeți ce ne-o luam pe coaja de la ruși .
    https://www.activenews.ro/opinii/Expert-NATO-„Chiar-si-fara-razboi-Putin-a-invins-deja-Europa-In-ce-se-arunca-Romania-cu-capul-inainte-172182

    Apreciază

  3. Un om said, on ianuarie 19, 2022 at 4:39 pm

    Sigur pământul este plat? Poate că este rotund, însă asta nu înseamnă că celelalte teorii „științifice” sunt adevărate!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Felix said, on ianuarie 19, 2022 at 4:51 pm

    Pederastia: perversiune și călcâiul lui Ahile al elitelor – Invictus
    https://karensmithdotblog.wordpress.com/2022/01/19/pederastia-perversiune-si-calcaiul-lui-ahile-al-elitelor/#respond

    👇

    Parintele Athanasios Mytilineos:

    Homosexualitatea este un păcat?
    Iata o dilema! In urma cu câțiva ani întrebarea asta ar fi fost de neconceput. Astăzi, din păcate, nu este de neconceput, așa că de multe ori sunt obligat să deschid gura și să spun câteva lucruri, care, desigur, dacă s-ar fi spus in urma cu 20-30 de ani, se putea obiecta că nu ar trebui abordate niciodată într-o cateheza duminicală. Ca să nu mai spun că și in mediul adulților exista o „decență” în această chestiune in care s-ar fi pus astfel de întrebări:

    „Dacă o persoană este homosexuală, în ce măsură tarele sale ereditare (dacă există) sau posibilele experiențe traumatice ale copilăriei justifică viața de gay pe care o duce in fata lui Dumnezeu?”

    Da. Oameni au grija sa se acopere.
    Aici se caută analiza fiecare fenomen al comportamentului uman și, după cum spunem noi, legea fizica nu este altceva decât o experiență idealizată. Adică, întotdeauna când lăsăm „nesuspedat” un obiect, va cădea. Nu există in niciun fel putinta sa se duca în sus. Atâta timp cât el are o greutate va cădea. Înseamnă că acest lucru nu este altceva decât legea centrului pământului care atrage. Ceea ce numim greutate care apasa nu este de fapt altceva decât aceasta atracție. Greutatea este imaginară, nu există greutate. Același obiect în altă parte a universului nu ar avea nicio greutate.
    Deci, dacă este atras, înseamnă, evident, că există o lege. Ce este legea? Pentru că, daca avem o repetare constantă a unui fenomen, avem experiența fenomenului, si atunci o numim lege. Deci, ce este legea? Nu este altceva decât o experiență idealizată. Același lucru avem și în Biologie. Când avem un comportament al oamenilor care se repetă în mod constant, creează, fără îndoială, o percepție a legii.
    Dar când tragem concluzii din biologia omului, desigur că avem mulți oameni de studiat, dar fiecare ființă umană – fiti atenți – este un chip a lui Dumnezeu, desigur, dar căzut, un chip căzut. Deci este vorba de omul răsfățat. Acesta este omul de după cădere. Omul care devine capricios după cădere. Căci nu-l avem pe Adam înainte de cădere ca să-l facem subiect de studiu, îl avem pe Adam de după cădere. Prin urmare, fiecare studiu pe care îl facem asupra omului nu va avea constatări reale și adevărate, deoarece in examinarea fiecărei persoane este vorba de omul căzut, de după căderea in pacat. Deci concluziile vor fi greșite! Ati înțeles asta?
    Astfel, în psihologie, de exemplu, avem multe constatări și concluzii și chiar facem teorii. Când colectăm o mulțime de date, facem teorii. Toate acestea se bazează pe omul invechit, cazut. De aceea, aceste teorii nu pot fi aplicate omului nou în Hristos. Nu este posibil. Se știe că viața unui sfânt nu poate fi scanata în parametrii psihologiei, deci nu poate fi interpretată. Ati auzit? Viața unui sfânt nu este interpretabila.
    Deci aici avem fenomenul homosexualității. Pentru că acest păcat s-a răspândit foarte mult, spunem că este un fenomen care poate veni din experiențe traumatice ale omului, dintr-o mie de lucruri pe care le putem concluziona. Dar – aceasta este binecuvantarea lui Dumnezeu pentru om – avem o cale, și acest parcurs este jalonat de Biblie, unde avem măsura de a judeca ceea ce este păcătos și ceea ce nu este. Dacă avem omul dupa cadere, atunci vom trage concluzii false. Dacă iau Biblia ca măsură și ca pe un criteriu, atunci voi putea vedea omul în lumina Revelatiei care are ca expresie Biblia. Și în lumina acestei Revelatii vedem că:
    Homosexualitatea NU este o boală, (subliniez)! NU este provocata de experimente traumatizante ci este un păcat.
    Retrospectiv acu vreo 30 de ani, cam prin 1960, sau chiar mai înainte de 1960, se stia că sunt prea mulți homosexuali în Anglia, medici și chiar predicatori creștini, catadicseau să spună că homosexualitatea este o boală. Chiar și „arhiepiscopul” de Canterbury, din Anglia, „arhiepiscopul”, ajunsese să susțină că este o boală! Asta era situatia acum 30 de ani. Atunci, cei din Grecia au râs citind aceste anomalii. Acum și noi am devenit așa ca in Anglia.
    [Astăzi au schimbat justificarea și au gasit in afara de scuza cu boala, ca se produce prin VOIA LUI DUMNEZEU! Da! Dumnezeu pune această atracție față de persoanele același sex în oameni, potrivit mitropolitului de Ionia Gabriel:
    „De facto, Dumnezeu a dat unor oameni să simtă atracția față de persoane de același sex.”
    Și așa cum papistul de la Canterbury justifica caderea in trecut, tot așa o justifica astazi „episcopii” greci.
    Ce ne-ați sfătui să facem astăzi Părinte Atanasie?]
    Ei bine, acest „arhiepiscop” nu a deschis niciodată Biblia pentru a vedea că homosexualitatea este una dintre patimile introduse de idolatrie, de omul căzut? Și Apostolul Pavel face această listă teribilă, aceasta referire la lumea păgâna, in capitolul I la Romani, și spune aceste lucruri acolo într-un mod teologic. Dacă apostolul merge până la a „judeca” oamenii, descriind în cele mai aspre cuvinte aceste păcate care au fost produse ale idolatriei și-i eticheteaza ca fiind oameni cu mintea întunecată și face o descriere a homosexualității, poate cum nu o face pentru un alt păcat atât de extins, acest lucru arată că nu este o boală în sensul gripei, al bolilor de inimă și nu știu ce, ci este un păcat.
    Nu știu dacă v-am mai spus acest lucru, dar am spus-o de multe ori în discursurile mele. În noi purtăm toate semințele generațiilor vechi incepand de la Adam și Eva. Aceste semințe sunt semințe ale răului. În adancul nostru, în noi vom descoperi cu toții aceste patimi. Asa spune Sfântul Simeon Noul Teolog într-unul din imnurile sale. Când am citit imnul pentru prima dată am ramas surprins. Eu sunt, spune el, un adulter și un om pagan. Ma ascultati? El zice, Sfantul Simeon Teologul Cel Nou, cel care L-a vazut pe Hristos in fiecare zi si a avut comuniune in fiecare zi cu Lumina Necreata. Apoi, dacă cineva are sinceritatea de a vedea în el, atunci va observa aceste patimi in adancul inimii. Și homosexualitatea, și curvia, și violenta (scuzați-mă că le enumar, dar cum pot altfel să va explic?), și alte patimi, atât egoismul, cât și avariția, și brutalitatea – da brutalitatea – chiar avand satisfactia sadica… Dumnezeule, Dumnezeul meu ai milă de noi oamenii…Acesta este vechiul nostru sine, vechiul egocentrism. Și vom găsi toate patimile în noi. Vrei să-mi spuneti, cum vom fi atunci mântuiți? Sfinții au mers în pustie pentru a-si dezrădăcina patimile. Lucru teribil de dificil. Nu o putem face noi înșine cu ajutorul psihologiei. Se intampla, am simțit o tendință în mine, un must al pacatului murdar! Deci știm ca suntem ispititi! Să nu ne cautam scuze pentru astfel de lucruri, ci să recunoastem că este un păcat, și indiferent de imprejurari, sa nu veniti sa-mi spuneti că sunteti gay și nu puteți fi altfel. De ce nu puteți fi altfel? Știți ce spunea Sfantul Vasile cel Mare?
    „Nici femeie nu am cunoscut, dar nici feciorelnic nu sunt”. Deci a avut pornirea asta trupeasca asa cum o au toti oamenii. Insa nu a lăsat-o să se manifeste. Aici este lupta noastra pana la sange cu ajutorul harului Duhului Sfant. Sa nu primim in minte gandurile ca sa ne indulcim de ele. Iar daca au intrat sa le spovedim. Și numai atunci putem vorbi despre restaurarea omului vechi căzut!

    Apreciază

  5. dd_2d said, on ianuarie 19, 2022 at 4:58 pm

    Fie au mintit si daca au mintit inseamna ca mai toti mint. Posbil dar mie greu sa cred.

    Fie exista o tarie deasupra prin care se propaga undele de soc. E la fel cum ai lovi un clopot. In functie de cum circula undele si de distanta o sa ai 2 unde sau mai multe. Pana si aerul poate transporta aceste unde.lovindu-se de dom apoi de pamant.

    Si as merge pe varianta 2. De aceea si acest interes pt dom, pardon spatiu, si nicio alta calatorie in ‘cosmos’.

    Oricum o dai este irelevant pt crestinul adevarat. Pt un eretic ideea de a fi in centrul spatiului, ar insemna ca Dumnezeu exista si nu se vrea asta.

    Apreciat de 2 persoane

  6. Ioana said, on ianuarie 19, 2022 at 5:02 pm

    Poate fi plat, dar cu o curbura sinusoidală, ca o pălărie

    Apreciat de 1 persoană

  7. super said, on ianuarie 19, 2022 at 5:15 pm

    Daca o undă a venit pe direcția sud-est, a doua trebuia să vină din direcția opusă adică din direcția nord-vest.

    Apreciază

    • marcus said, on ianuarie 19, 2022 at 8:17 pm

      Ceva nu este in regula, oricum. Mie imi arata ca unda vine de la est-nord-est, nicidecum de la sud-est. Verificati cu o linie pe google earth!

      Apreciază

      • super said, on ianuarie 19, 2022 at 9:16 pm

        Ca o glumă, dacă ambele unde au venit dinspre sud, una dintre ele a făcut escală în Emirate și a ajuns mai târziu!

        Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 4:33 pm

      Unda initial vine pe calea cea mai scurta.
      Unda a doua este reflectata si vine dinspre locul de reflectare – desigur, cu un decalaj temporal.
      Asta nu inseamna ca Pamantul e plat – nici vorba.

      Apreciază

  8. sky said, on ianuarie 19, 2022 at 6:55 pm

    Sf Ioan Damaschin spune ca nu conteaza cum este.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 19, 2022 at 7:33 pm

      sky

      Important e sa fie fix.
      Dar ne dai, te rog, citatul?

      Apreciază

      • Florinache said, on ianuarie 19, 2022 at 8:23 pm

        Dogmatica, sf Ioan Damaschin , Cartea a doua, cap x, Despre pamant si produsele lui.

        Apreciază

      • sky said, on ianuarie 20, 2022 at 11:19 am

        „Pamântul este unul din cele patru elemente. El este uscat, rece, greu,
        imobil. A fost adus de la neexistenţă la existenţă de Dumnezeu, în prima zi.
        „La început, spune Scriptura, a făcut Dumnezeu cerul şi pamântul”189. Nici
        un om n-a putut să spună locul pe care stă pamântul şi temelia lui. Unii
        susţin că este aşezat şi fixat pe ape, după cum spune dumnezeiescul David:
        „Celui ce a întărit pamântul pe apă”190. Alţii spun ca este fixat pe aer. Altul
        spune: „Cel ce ai întemeiat pamântul pe nimic”191. Şi iarăşi David, grăitorul
        celor dumnezeieşti, ca din partea creatorului, spune: „Eu l-am întărit pe
        stâlpii lui”192, numind puterea de susţinere a lui stâlpi. Iar cuvintele: „pe
        mări l-a întemeiat”193, arată că natura apei este de a se vărsa pretutindeni în
        jurul pamântului. Aşadar chiar dacă admitem că este aşezat pe el însuşi sau
        pe aer sau pe ape sau pe nimic, trebuie să nu ne depărtăm de gândul cel
        curat, ci să mărturisim că toate sunt guvernate si ţinute prin puterea
        ziditorului
        Unii spun că pamântul este sferic, iar alţii că este conic. El este cu mult mai
        mic decât cerul, ca un punct spânzurat în mijlocul acestuia. El va trece şi se
        va schimba203. Fericit cel care moşteneşte pamântul celor blînzi204. Căci
        pamântul care are să primească pe sfinţi este nemuritor.”

        Apreciază

  9. Georgr said, on ianuarie 19, 2022 at 8:14 pm

    Fraților, când e luna plină, satelitul natural al pământului se observă rotund, deci ca volumetrie în spațiu e o sferă, conform geometriei în spațiu, soarele se poate observa iarna, la răsărit, de pe Terra, perfect rotund, de culoare rosiatică, deci tot o sferă ca volum. Pe principiul logicii aristotelienr, de cesr fi pământul plat? Teoria respectivă și anume a pământului plat e o porcărie nesustenabilâ d. p d v geometriei în spatiu, astronomic, cosmologică.

    Apreciat de 2 persoane

    • Simion P said, on ianuarie 19, 2022 at 9:50 pm

      Imagineaza-ti un mar de 100m in diametru si sapi o groapa sa alungi pe cealalta parte. Cat timp o sapi stai mereu in picioare. Intrebare. Cand ajungi pe cealalta parte pici jos, in gol. Unde ti-se intorce corpul/picioarele sa beneficieze de asa zisa gravitatia. ALTA AICI. Poti rotunji apa? Pe asa zisul glob apa se rotonjeste. AM FOST MINTITI DE SUTE DE ANI…

      Apreciază

      • sky said, on ianuarie 20, 2022 at 11:23 am

        Ti se pare logica intrebarea, dar nu e, asta pentru ca la fel te pot intreba: daca pamantul e plat si sapi pana „sub” el, unde ajungi sau ce se intampla?

        Apreciază

    • dd_2d said, on ianuarie 20, 2022 at 9:27 am

      „Pe principiul logicii aristotelienr, de cesr fi pământul plat?”
      De ce ar fi sfera? Doar ca sa fie toate la fel?
      Luminatorii pusii pe taria cerului pot fi diferiti de pamant! Asa cum o ‘gaura neagra’ e diferita de un soare.

      Apreciază

    • Paul222 said, on ianuarie 20, 2022 at 11:14 am

      Cum sa fie porcarie cand asta era credinta israelitilor, singurii luminati de Duhul Sfant pe vremea Vechiului Testament https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/19/The_ancient_Hebrew_conception_of_the_Universe.JPG

      Pamantul plat e sustinut de scriptura: in Geneza scrie ca are TARIE deasupra (firmament) la Psalmi spune ca e nemiscat, numai stiu unde spune ca are stalpi, piloni. E de ajuns sa luam ca adevarul faptul ca nu se misca ca sa se naruie modelul actual cu glob.

      Apreciat de 2 persoane

      • saccsiv said, on ianuarie 20, 2022 at 12:43 pm

        Paul222

        Glob fix de ce nu poate fi?

        Apreciază

      • Paul222 said, on ianuarie 20, 2022 at 4:06 pm

        Pentru ca apa nu poate sta pe o sfera.

        Apreciat de 3 persoane

      • Elena said, on ianuarie 20, 2022 at 11:33 pm

        Dacă Dumnezeu vrea, apa stă pe o sferă.

        Apreciază

      • Octavian said, on ianuarie 21, 2022 at 12:58 am

        Paul222

        Și ce oprește apa ca să nu se scurgă peste marginile pământului plat ?

        Apreciază

      • Octavian said, on ianuarie 22, 2022 at 12:38 am

        Octavian

        Voi răspunde tot eu la întrebare. Zidul de gheață oprește apa să se reverse peste marginile pământului plat.
        Credeți că degeaba a fost făcut filmul ”Games of Thrones” ? Nu, el reprezintă realitatea crudă și are ca subiect principal de analizat tocmai acest zid de gheață și ce se poate întâmpla dacă cele două lumii, a noastră și a lor, interferează între ele.
        Ați văzut filmul ”Oameni de onoare” din anul 1992 ? Acolo, un ofițer american ne spune la sfârșitul filmului că lumea e înconjurată de ziduri și că acele ziduri trebuie apărate de soldați foarte bine înarmați.
        Iadul nu este în centrul pământului, cum încearcă unii să ne ducă în eroare ca să-l căutăm în zadar și să nu-l găsim. Iadul este dincolo de ziduri, unde ne așteaptă întinderi nesfârșite de gheață, monștri și draci.
        Sunt unii regizori de bună credință care încearcă să ne spună adevărul, rămâne la latitudinea noastră să-i credem sau nu.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 22, 2022 at 1:36 pm

        Octavian

        IADUL SE AFLA SUB PAMANT
        https://saccsiv.wordpress.com/2011/04/03/iadul-se-afla-sub-pamant/

        Patriarhul Daniel spune ca IADUL nu inseamna chinuri si „cazane cu smoală”, ci doar mustrare a conștiinței
        https://saccsiv.wordpress.com/2019/11/04/patriarhul-daniel-spune-ca-iadul-nu-inseamna-chinuri-si-cazane-cu-smoala-ci-doar-mustrare-a-constiintei/

        Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 4:36 pm

      Se vad cercuri – nu poti vedea sfera ci proiectia care se formeaza in ochiul tau.
      In plus, vezi impresia formata de atmosfera, nicidecum sursa imaginii; Soarele nu se cved „dimncolo” de atmosfera – vine radiatie dar nu se vede, ceea ce inseamna ca NU ESTE CORP, NU ARE MATERIALITATE!

      Apreciază

  10. Duhul Capitanului said, on ianuarie 19, 2022 at 8:44 pm

    Apreciat de 2 persoane

  11. Felix said, on ianuarie 19, 2022 at 8:58 pm

    În jurul anului 240 î.Hr. acesta a făcut demonstrația cu ajutorul unor simple bețe, reușind totodată să aproximeze circumferința Globului. Acest lucru a fost posibil comparând umbrele făcute de bețe pe pământ. Atunci când Soarele era poziționat deasupra unui băț acesta nu forma nicio umbră, dar un al doilea băț aflat la cateva sute de kilometrii mai la nord forma o umbră exact în același moment al zilei. Dacă Pământul ar fi fost într-adevăr plat, ambele bețe ar fi trebuit să genereze aceeași umbră.

    Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 19, 2022 at 10:59 pm

      Un genial matematician grec a fost Eratostene, care a trait in Egipt, pe la 1250 i.Hr. El a folosit geometria cercului pentru a dovedi ca Pamantul este rotund, ba chiar i-a masurat dimensiunile, lucru uimitor pentru acele timpuri, cand majoritatea credeau ca Pamantul este plat! Cum a facut?

      Eratostene auzise ca in sudul Egiptului, la Siena (in prezent Asuan), in mijlocul verii si cand soarele este exact deasupra capetelor, lumina cade paralel cu peretii fantanilor. Asa ca, in aceasi zi a anului, el a masurat si unghiul facut de razele soarelui la Alexandria, mai in nord, descoperind ca este de 7,2 grade. Eratostene a inteles ca acest lucru se intampla din pricina ca Pamantul este curbat. Cum razele soarelui sunt paralele, si-a dat seama si de faptul ca doua linii, trasate din cele doua locuri drept pana in centrul Pamantului, vor face in acel punct un unghi de 7,2 grade, adica exact a cincizecea parte dintr-un cerc (360 grade). Deci, el doar a inmultit cu 50 distanta dintre cele doua locuri, de 800 km, si a obtinut 40.000 km ca distanta in jurul Pamantului. Timp de 2000 de ani, aceasta a ramas cea mai precisa estimare.

      Apreciază

      • mirceaf90 said, on ianuarie 23, 2022 at 1:10 am

        1. Sau Soarele e mai aproape decat credem (ca in teoria Pamantului Plat) si mai mic.
        2. Razele sunt divergente de la Soare catre Pamant, nu paralele.

        Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 9:12 am

      Compendiu biblic-patristic:

      „In Evul Mediu, europenii aveau o conceptie geocentrica despre Univers: Pamantul era centrul Universului, si toate se invarteau in jurul lui.
      Vin primii astronomi din epoca moderna, Galilei in special, si demonstreaza cu telescopul sau ca nu Soarele se invarte in jurul Pamantului, ci Pamantul se invarte in jurul Soarelui. A dovedit lucrul acesta prin observatie empirica nu prin filosofie. Observatia lui era extrem de simpla: vedea ca, la fiecare sase luni, pozitiile petelor de pe soare se muta dintr-o extremitate in cealalta a soarelui.
      In tot cazul, Galilei si-a avansat teoriile despre soare si heliocentrism in opozitie cu geocentrismul. N-au fost convinse atunci autoritatile, nici cei de la putere, cu toate ca episcopii s-au uitat prin telescopul lui, si Galilei le-a explicat cum sa-i inteleaga observatiile. Era cat pe ce sa-l arda pe rug ca eretic, pentru ca teoriile lui puneau problema ereziei, asa ca el insusi le-a retractat, ca sa-si arate pocainta si sa scape de executie.
      De atunci a aparut o suspiciune ca lucrurile cunoscute din lumea naturala n-ar fi intocmai cu le descriu teologii, ci, printr-o observatie atenta, cu ajutorul instrumentelor pe care omul e in stare sa si le faca, se putea dovedi ca altfel este lumea si astfel ar putea fi descrisa. Noi stim ca pamantul e sferic, nu plat. Era o conceptie care existase si in Alexandria, dar fusese uitata.
      Si scopul intelesurilor de Dumnezeu insuflate nu este sa ne releveze noua ceva despre esenta lucrurilor create, despre Univers. Vasazica, toata problematica stiintelor pozitive, desi este legata de teologie, totusi teologia nu aduce lumina in privinta celorlalte subiecte. Prin urmare, scopul intelesurilor din Sfanta Scriptura este pur ascetic, iar nu stiintific; adica nu e sa cercetam noi, pe baza acestor intelesuri, din ce este alcatuita materia si corpurile ceresti, si cum functioneaza structura Universului. Nu asta e scopul acestor intelesuri bibilice.
      Scopul intelesurilor este insa ca, afara de faptul ca ne calauzesc prin nevointa catre Dumnezeu, au scopul sa ne elucideze relatia dintre creat si necreat, astfel incat sa cunoastem ca necreatul este fara cauza. Dumnezeu Necreat este cauza cauzelor. Cele create sunt din nimic.
      Vasazica, din experienta indumnezeirii, Sfintii Parinti cunosc relatia dintre creat si necreat; nu numai faptul ca exista creatul si necreatul, ci si relatia dintre ele o cunosc. Dar asta nu inseamna ca ei cunosc sau pot afla ceva despre esenta lui Dumnezeu; nici macar despre esenta lucrurilor create.
      Stiinta omenesca ne ofera instrumente prin care sa exprimam experienta, dar cunostintele care mantuiesc cu adevarat nu ni se pot transmite fara lucrarea harului.
      Hristos nu Se preocupa de cosmogonie si de problemele ei – nu-I arde Lui de asemenea detalii: daca Pamantul se invarteste in jurul Soarelui, or invers…Pe Hristos il preocupa mantuirea oamenilor. Nici macar realele si serioasele noastre probleme lumesti si sociale n-a venit sa le rezolve. A venit numai pentru esenta: salvarea prin pocainta a sufletelor noastre vesnice!
      Dumnezeu-Omul Hristos este puntea dintre Necreat si creat. Fara El este cu neputinta dobandirea cunoasterii lui Dumnezeu!”

      Apreciat de 1 persoană

      • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 4:50 pm

        Galilei nu a demonstrat ca Pamantul se misca.
        Cine afirma asta e in afara discernamantului necesar abordarii stiintifice a fenomenelor din natura!
        A sesizat miscarea RELATIVA, reala si recunoscuta ca relativa si azi… fiindca nimeni nu a putut demonstra ca Pamantul se misca. Ca si Giordano Bruno, s-a razvratit psihologic incercand sa-si afirme cu aroganta impresiile drept adevaruri!
        Geocentrismul a aparut ca inspiratie demonica si s-a perpetuat prin stradania iezuitlor.
        Asa ca „scopul intelesurilor” nu este ascetic ci exprima Adevarul.
        … ma mir ca ai ajuns la aceasta concluzie!
        Nu poti analiza mecanica cereasca prin filtrul „creat-necreat” – asta e eroare absoluta.

        Hristos ne-a invatat destule ca sa rezolvam probleme sociale si lumesti – altfel, ar ramane un filozof impotent.
        Si mai departe, intr-un multi-univers cu ‘jde mii de exo-planete, Hristos devine un nimeni, o mascarada, o idee doar, lipsit de importanta,
        Asta este credinta in heliocentrism – negarea Creatiei, de fapt.

        Apreciază

      • saccsiv said, on ianuarie 20, 2022 at 4:58 pm

        gheorghe

        Geocentrismul a aparut ca inspiratie demonica?

        Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 5:29 pm

        Puțini știu că încă din Antichitate un anume Aristarh din Samos care a trăit în secolul al III-lea î.Hr. a elaborat o teorie în care stelele și Soarele sunt fixe iar Pământul se rotește în jurul Soarelui pe o orbită circulară. Aflăm de ea din scrierile lui Arhimede ‘’Calculul Firelor de Nisip’’. La fel ca si Copernic câteva secole mai târziu, Aristarh a fost nevoit sa înfrunte critici dure.

        heliocentrism | Definition, History, & Facts | Britannica
        https://www.britannica.com/science/heliocentrism

        Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 5:42 pm

        Prof. Univ. Dr.
        Ioannis ROMANIDES:

        Multora li se pare ca Ortodoxia este una dintre mul­tele religii, ce are ca grijă principală pregătirea membri­lor Bisericii pentru viaţa de după moarte, adică asigurarea unui loc în Rai pentru fiece creştin ortodox. Astfel, se con­sideră că dogma ortodoxă aduce o asigurare în plus, pen­tru că e Ortodoxă [2], iar dacă cineva nu crede în confesiu­nea ortodoxă, acesta este un motiv în plus ca acel om să se ducă în iad, desigur, fară a mai ţine cont de faptul că, even­tual, va ajunge acolo pentru păcatele sale personale.

        Acei creştini ortodocşi care cred că acest lucru este Ortodoxia, au legat Ortodoxia în mod exclusiv de viaţa viitoare. Iar aceia nici nu prea fac multe lucruri în viaţa de aici, ci aşteaptă să moară, ca să se ducă în Rai, pentru că atât cât au trăit, au fost ortodocşi!

        O altă partidă a ortodocşilor activează în spaţiul Bi­sericii, fiind interesată nu de viaţa viitoare, ci mai ales de viaţa de aici. Adică de modul în care Ortodoxia îi va aju­ta să trăiască bine în această viaţă. Astfel de creştini orto­docşi se roagă lui Dumnezeu, îi pun pe popi [3] să le facă ru­găciuni, să le facă sfeştanii, paraclise, sfinte masle, etc., ca să le ajute Dumnezeu să le meargă bine în viaţa aceasta, să nu se îmbolnăvească, să li se aranjeze copiii, să le asigure fiicelor lor o zestre cumsecade şi câte-un ginere de treabă, băieţii să-şi găsească fete bune cu zestre bună ca să se căsă­torească, să le meargă treburile bine, comerţul, de care se ocupă, să meargă cum trebuie până şi bursa de valori ori fabrica lor, etc.Astfel, vedem că aceşti creştini nu diferă prea mult de credincioşii altor religii, care fac şi ei aproxi­mativ aceleaşi lucruri [4].

        Adică vedem din cele de mai sus că între Ortodo­xie şi celelalte religii există două puncte comune: primul, pregătirea credincioşilor pentru viaţa de după moarte, ca aceştia să meargă în Rai, aşa cum şi-l imaginează fiecare şi, al doilea, să poarte de grijă ca asupra creştinilor să nu se abată în viaţa de aici necazuri, tristeţi, catastrofe, boli, războaie etc., adică Dumnezeu să le facă pe toate după nevo­ile şi poftele lor. Astfel, pentru cei din urmă, religia joacă un foarte mare rol în viaţa de aici şi, mai ales, în viaţa coti­diană însăşi.

        În realitate însă, care dintre creştinii de mai sus este interesat dacă există sau nu există Dumnezeu? Care dintre ei Îl caută? Pentru aceştia nu se pune problema dacă exis­tă sau nu Dumnezeu, de vreme ce mai bine ar fi să existe Dumnezeu, pentru ca să-L putem invoca şi cere satisface­rea nevoilor noastre, ca astfel treburile să ne meargă bine şi să avem parte de-o oarecare fericire în viaţa aceasta.

        Vedem astfel că în om se manifestă o foarte puter­nică tendinţă de a voi să existe Dumnezeu, de a crede că există Dumnezeu, pentru că este o necesitate pentru om să existe Dumnezeu, ca astfel Acesta să îi asigure cele pe care le-am amintit. Ei, şi întrucât există nevoia omului de a exista Dumnezeu, Dumnezeu există!

        Dacă omul nu ar fi avut nevoie de-un Dumnezeu şi dacă ar fi putut să-şi asigure suficienţa celor privitoare la supravieţuirea în această viaţă în vreun alt mod, atunci nu se ştie câţi oameni ar fi crezut în Dumnezeu. Aceasta se petrece, într-o mare măsură, în Grecia.

        Astfel, întâlnim mulţi oameni care, deşi înainte erau indiferenţi faţă de religie, către sfârşitul vieţii devin religi­oşi, poate în urma unui oarecare eveniment care i-a speriat. Pentru că deja nu mai pot să trăiască fară să invoce aju­torul unui oarecare Dumnezeu, adică dintr-o prejudeca­tă superstiţioasă. Din aceste motive, chiar firea omului îl ajută pe om să devină religios. Aceasta nu este valabil doar pentru creştinii ortodocşi, este valabil şi pentru credin­cioşii de alte religii. Firea omului este pretutindeni ace­eaşi. Astfel căomul, după căderea sa, întunecat fiind «după fire», ba mai degrabă «împotriva firii», înclină către superstiţie.

        Astfel, întrebarea care urmează este aceasta:unde se opreşte superstiţia şi unde începe credinţa adevărată?

        Referitor la aceste chestiuni, Părinţii au poziţii şi o învăţătură clare. Un om care urmează sau care mai degrabă socoteşte că urmează învăţătura Iui Hristos şi doar se duce în fiece Duminică la Biserică, care se împărtăşeşte la intervale de timp regulate, care-i foloseşte pe popi ca să-i facă aghiazme, Maslu, etc., [5] fără a se adânci într-aces-tea, rămânând la litera legii şi nu la duhul legii, acesta tra­ge vreun folos oarecare din Ortodoxie? Iar un altul, care se roagă exclusiv pentru viaţa viitoare pentru el insuşi şi pentru ceilalţi, dar care este total indiferent faţă de viaţa aceasta, acesta, de asemenea, trage vreun folos aparte din Ortodoxie? O tendinţă este reprezentată de preotul unei parohii şi de cei care se adună împrejurul lui în spiritul de mai sus, iar cealaltă de un Stareţ în mănăstire, de obicei un oarecare arhimandrit, care se află la pensie şi aşteaptă să moară, cu câţiva monahi în juru-i. [6]

        Întrucât aceste tendinţe nu sunt axate pe curăţire şi luminare dintr-o perspectivă patristică, ele sunt eronate în privinţa scopului urmărit. Insă numai în măsura în care ele sunt centrate pe curăţire şi luminare şi aplică discipli­na ascetică patristică ortodoxă pentru a dobândi rugăciu­nea minţii, numai atunci lucrurile sune aşezate pe o teme­lie adevărată. Aceste două tendinţe sunt exagerări duse la extrem. Aceste tendinţe nu au un ax comun. Axul comun care susţine Ortodoxia şi îi întreţine coerenţa, unicul şi singurul ax deasupra tuturor chestiunilor care o preocupă şi care le aşează pe toate celelalte pe un fundament just – atunci când este avut în vedere – este axul:curăţirea – lu­minarea – îndumnezeirea.

        Părinţii nu sunt interesaţi exclusiv de ce se va întâm­pla omului după moarte, ci ceea ce îi interesează în special este ce va deveni omul în viaţa aceasta. După moarte nu există vindecarea minţii (νοϋς), astfel că vindecarea trebu­ie să înceapă din viaţa aceasta, pentru că «în iad nu exis­tă pocăinţă». De aceea Teologia Ortodoxă nu este nici supra-cosmică, nici futurologistă, nici eshatologică, ci es­te pur endocosmică. Pentru că interesul Ortodoxiei este pentru omul din lumea de aici, din viaţa aceasta, nu după moarte.

        Acum, pentru ce anume sunt necesare curăţirea şi lu­minarea? Pentru ca omul să meargă în Rai şi să fugă de iad? Pentru asta sunt necesare? În ce constă curăţirea şi luminarea şi pentru ce motiv sunt urmărite de ortodocşi? Pentru ca cineva să afle motivul şi să dea un răspuns la această întrebare trebuie să deţină cheia esenţială care es­te aceasta: toţi oamenii de pe pământ au acelaşi sfârşit din punct de vedere teologic ortodox. Fie că este cineva orto­dox, fie că este budist, fie că este hinduist, fie agnostic, fie ateu, orice ar fi, adică fiecare om de pe pământ are meni­rea să vadă slava lui Dumnezeu. Va vedea slava lui Dum­nezeu în urma sfârşitului comun al umanităţii, la cea de-a doua Venire a lui Hristos.Toţi oamenii vor vedea slava lui Dumnezeu, şi, din acest punct de vedere, toţi vor avea acelaşi sfârşit. Toţi vor vedea, desigur, slava lui Dumnezeu însă cu o diferenţă: cei mântuiţi vor vedea slava lui Dumnezeu ca pe o Lumină prea-dulce şi neînserată, iar cei pierduţi vor vedea aceeaşi slavă a lui Dumnezeu ca pe un foc consumator, ca pe un foc ce-i va arde. Acest fapt, că toţi vor vedea slava lui Dumnezeu, este un eveniment adevărat şi aşteptat. A vedea cineva pe Dumnezeu, adică slava Sa, Lumina Sa, acesta este un fapt care va avea loc fie că vrem fie că nu. Trăirea acestei Lumini va fi diferită la unii faţă de ceilalţi.

        Astfel că lucrarea Bisericii şi a preoţilor nu constă în a ne ajuta să vedem această slavă, pentru că aceasta oricum se va întâmpla. Lucrarea Bisericii se focalizează asupra mo­dului în care va vedea fiecare în parte pe Dumnezeu. Adi­că lucrarea Bisericii constă în a propovădui oamenilor că există un Dumnezeu adevărat, că Dumnezeu se descope­ră fie ca Lumină, fie ca foc ce arde, că toţi oamenii, în vremea celei de-a Doua Veniri Îl vor vedea pe Dumnezeu [7], ca să îşi pregătească membrii să-L vadă pe Dumnezeu nu ca Foc, ci ca Lumină. [8]

        Această pregătire a membrilor Bisericii, precum şi a tuturor oamenilor care vor să-L vadă pe Dumnezeu ca Lu­mină, este, în esenţă, o disciplina terapeutică, ce trebuie să înceapă şi să se încheieîn viaţa aceasta. Trebuie ca această vindecare să aibă loc şi să se încheie în viaţa aceasta. Pen­tru că după moarte nu există pocăinţă. Această disciplină terapeutică este esenţa şi principalul conţinut al Tradiţiei Ortodoxe, precum şi principala grijă a Bisericii Ortodo­xe. Este formată şi alcătuită din următoarele trei stadii de urcuş spiritual: purificarea de patimi, luminarea de către Harul Sfântului Duh şi îndumnezeirea, de asemenea, tot prin harul Sfântului Duh. Se întâmplă însă următorul lu­cru: dacă cineva nu ajunge la starea de luminare parţială, în viaţa aceasta, nu poate să-L vadă pe Dumnezeu ca Lu­mină nici în viaţa aceasta, şi nici în viaţa cealaltă [9].

        Astfel, este evident că Părinţii Bisericii îşi arată interesul faţă de om aşa cum este el astăzi, în clipa de faţă. Iar cel care are nevoie de vindecare este fiecare om, cel care, de asemenea, este şi responsabil în faţa lui Dumnezeu de începerea acestei lucrări chiar de astăzi, în viaţa aceasta, pentru că numai în viaţa aceasta îi stă în putinţă. Nu după moarte. Şi acest om însuşi este cel care va decide dacă va urma acest drum al vindecării sau nu.

        Hristos a spus: «Eu sunt Calea» [10]. Calea către ce? Nu doar către cealaltă viaţă. Hristos este în primul rând calea în această viaţă. Hristos este calea către Tatăl Său şi Tatăl nostru. Hristos Se descoperă în primul rând omului în viaţa aceasta şi îi arată drumul către Tatăl. Acest drum este Hristos Însuşi. Dacă omul nu-L vede pe Hristos în această viaţă cel puţin prin simţirea duhovnicească, nu-L va vedea pe Tatăl, adică Lumina lui Dumnezeu, nici în cealaltă viaţă [11].

        Fragment extras din cartea Protopresbyter Prof. Univ. Dr. Ioannis Romanides, Teologia Patristică, trad. din lb. neogreacă de Pr. Dr. Gabriel Mândrilă, Ed. Metafraze, Bucureşti, 2011, pp. 65-71

        [2] Adică «drept-slăvitoare, drept-credincioasă» (n.trad.).

        [3] Folosirea acestui termen (παπαδες) de către părintele Ioannis nu este înjositoare. Încă din S.U.A., unde trăise de la vârsta de trei luni, a crescut, a studiat şi s-a maturizat, obişnuise să folosească accst ter­men. De asemenea, în Sfântul Munte se foloseşte până la saturaţie cu­vântul popă (παπας), fară niciun înţeles dispreţuitor. Ba, dimpotrivă.

        [4] Cuvântul părintelui Ioannis, aşa cum am menţionat deja în prolog, este câte-o dată caustic.

        [5] Lucruri pe care le fac şi creştinii adevăraţi, şi nu este rău să vrea cineva să le facă; rău este să rămână la acestea.

        [6] Care adică este părintele lor spiritual şimonahii săi nu au ni­mic în comun cu Isihasmul.

        [7] Desigur, o experienţă parţială a acestei vederi a lui Dumne­zeu o au toţi oamenii imediat după ieşirea sufletului din trup, adică după moartea biologică.

        [8] Nichita Stethatos, Filocalia, 4, ed. Άστερος, 1976, p. 134, #79

        [9] Vezi, Sfântul Simeon Noul Teolog, Ευρσκομενα, Cuvântul al 75-lea. Acolo citim: «Cădea-vom de la vederea Aceluia în raport cu ambliopia [slăbirea vederii] fiecăruia în parte încă din viaţa aceasta, în­trucât de bună voie ne-am lipsit de lumina Lui chiar în viaţa aceasta».

        [10] In. 14,6.

        [11] Persoana în Tradiţia Ortodoxă, ed. Mânăstirii Naşterii Domnului, Levadeia, 1994, p. 162: «…O dată cu cea de-a Doua Venire a lui Hristos vor învia toţi oamenii şi vor fi judecaţi pentru faptele lor. Păcătoşii care nu au dobândit ochi duhovniceşti nu vor dispărea. Vor rămâne ca persoane ontologice, însă nu vor avea participare la Dumnezeu. Drepţii se vor face părtaşi lui Dumnezeu şi vor fi în comuniune cu Dumnezeu. Aşa cum spune Sfântul Maxim Mărturisitorul, păcătoşii vor trăi “existenţa cea pururea cumplită (άει φευ ειναι)”, în timp ce drepţii “existenţa cea pururea bună (άει ευ ειναι)”».

        Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 9:12 pm

        Este Pamantul Plat sau Rotund? Ne învârtim sau ne rostogolim?! Teoria Flat Earth- Intrebari Populare – YouTube

        Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 9:55 am

      Rectificare:
      Eratostene din Cyrene (în greacă Ἐρατοσθένης, Eratosthenes; cca 276 – cca 195 î.Hr.) a fost un matematician, poet, atlet, geograf și astronom antic grec, care a aparținut școlii din Alexandria.

      Apreciază

    • bvmihai said, on ianuarie 20, 2022 at 11:18 am

      fiind la sute de km distanta, pe vremea aceea, cum au putut masura in acelasi timp umbra?!
      ce fel de ceas au folosit pentru sincronizare?!

      Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 1:03 pm

        Soarele era direct deasupra capului sau. El s-a întrebat dacă acest lucru este valabil și în Alexandria, deci, pe 21 iunie a plantat un băț direct în pământ și a așteptat să vadă dacă o umbră va fi aruncată la prânz. Se pare că a fost. Și a măsurat aproximativ 7 grade. Acum, dacă razele soarelui vin în același unghi în același moment al zilei și un băț în Alexandria aruncă o umbră în timp ce un băț în Syene nu, trebuie să însemne că suprafața Pământului este curbată. Și Eratosthenes probabil știa deja asta. Ideea unui pământ sferic a fost rulata de Pitagora în jurul anului 500 î. HR. și validată de Aristotel câteva secole mai târziu.
        👇
        Eratosthenes | Biography, Discoveries, Sieve, & Facts | Britannica
        https://www.britannica.com/biography/Eratosthenes

        Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 1:33 pm

        Cu faţa la Soare, se aşează mâna cu palma spre faţă şi degetele unul peste altul de la baza Soarelui până la orizont. Fiecare deget măsoară circa. jumătate de oră. De exemplu, dacă sunt patru degete de la baza Soarelui până la orizont, înseamnă că Soarele apune în 2 ore.

        https://www.jw.org/ro/biblioteca/reviste/g20040622/C%C3%A2nd-p%C4%83m%C3%A2ntul-a-fost-m%C4%83surat-cu-un-b%C4%83%C5%A3/

        Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 9:40 pm

        Eratosthene din Cyrene – Pamantul este rotund | Real NG’s Blog
        https://realng.wordpress.com/2011/03/12/eratosthene-din-cyrene-%E2%80%93-pamantul-este-rotund/

        Apreciază

    • Felix said, on ianuarie 21, 2022 at 8:06 am

      ÎNTREBĂRI Sl RĂSPUNSURI
      Din cursul despre Cartea Facerii (1981 si 1982) – Parintele Serafim Rose:

      Urmărirea miscărilor planetelor după modelul ptolemeic devenise atât de complicată, încât lui Copernic i-a venit ideea că poate toate acestea sunt gresite – poate că pământul si planetele se miscau în jurul soarelui. A început să facă socoteli pomind de la această idee, iar teoria lui s-a dovedit mult mai simplă. Până la urmă am ajuns să acceptăm că teoria lui era cea adevărată.

      După modelul copernican se poate explica de ce se întâmplă asa, fiindcă ele sunt în faze diferite în orbitele pe care se rotesc în jurul soarelui. Din punctul nostru de vedere ele par a se apropia, când de fapt ele nu fac decât să se rotească în jurul soarelui.

      Copemic a spus că, dacă interpretăm pământul si celelalte planete ca rotindu-se în jurul soarelui, atunci toate miscările capătă sens; adică sunt foarte usor de explicat matematic. Până la urmă acest lucru a fost acceptat.

      (Extras din : CARTEA FACERII, CREAREA LUMII SI OMUL INCEPUTURILOR – de Ieromonah Serafim Rose)

      Sursa:
      https://www.sfaturiortodoxe.ro/varsta_pamantului_carbon_14_biologic_evolutie_stiintific_creationism_cronologie.htm

      Apreciază

  12. Duhul Capitanului said, on ianuarie 19, 2022 at 9:31 pm

    REALITATEA REVELATĂ A PĂMÂNTULUI PLAT DUPĂ SFÂNTA SCRIPTURĂ ȘI CÂTEVA CONSIDERAȚII GENERALE

    Sfânta Scriptură este cuvântul lui Dumnezeu revelat și este plină de Duhul Sfânt, Duhul Adevărului. Mintea umană, mai ales după cădere s-a întunecat foarte mult, s-a umplut de mândria inspirată de diavol și nu a mai putut distinge adevărul.

    Totuși, din cele mai vechi timpuri s-au transmis prin tradiția orală, din gură în gură, informații despre forma pământului și alcătuirea universului, pe care Adam și Eva le-au transmis urmașilor lor prin viu grai. Să ne gândim că Adam era profet și era plin de cunoaștere, dar apoi prin cădere i s-a întunecat mintea. Totuși, cu toate acestea, cunoștințele sale, unele primite direct de la Dumnezeu cu ,,Care se plimba în răcoarea serii (Facerea) le-a transmis urmașilor săi.

    La toate popoarele vechi se știa forma pământului: indieni, perși, arabi, etc. La indieni pământul este prezentat ca susținut de patru elefanți, elefanți care înlocuiesc temeliile pământului.

    Avem din vechime, cartea lui Enoh, înainte de Hristos, apocrifa în privința incertitudinii autorului, dar care știu că dă foarte multe detalii despre pământ și univers. De altfel, este foarte uzitată de Sfinții Părinți. Mai avem celebra hartă a navigatorului Piri Reis, în care pământul este prezentat ca un disc, având un zid de gheață după care sunt alte multe continente.

    Aceste lucruri erau foarte bine știute până la apariția lui Newton, Copernic, Giordano Bruno, toți având legătură cu masoneria.

    Astfel a apărut modelul heliocentric, predat la școală și astăzi, ca, apoi, ulterior să apară și teoria evoluționismului, a Big-Bangului, etc.

    Totuși, mintea umană fiind mult căzută rămâne de bază Sfânta Scriptură din care vom da câteva citate.

    Argumente biblice în favoarea pământului plat:

    Facere 1, 1-10:

    ,,La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.
    Și pământul era nelocuit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
    Și a zis Dumnezeu: ”Să fie lumină!” Și a fost lumină.
    Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.
    Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Și a fost seară și a fost dimineață! Ziua întâi.
    Și a zis Dumnezeu: «Să fie o tărie prin mijlocul apelor și să despartă ape de ape!» Și a fost așa.
    A făcut Dumnezeu tăria și a despărțit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.
    Tăria a numit-o Dumnezeu cer. Și a văzut Dumnezeu că este bine. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a doua.
    Și a zis Dumnezeu: «Să se adune apele cele de sub cer la un loc și să se arate uscatul». Și a fost așa. Și s-a adunat apele cele de sub cer la locurile lor și s-a arătat uscatul.
    Uscatul l-a numit Dumnezeu pământ, iar adunarea apelor a numit-o mări. Și a văzut Dumnezeu că este bine.”
    Despre cupolă, boltă, tărie sau dom.

    Iov 37,18: ,,Poți să întinzi la fel ca El boltitura cerului, ca o oglindă turnată din metal?”

    Psalmul 18, 1: ,,Cerurile spun slova lui Dumnezeu și facerea mâinilor Lui o vestește tăria”.

    Facere 1,20: ,,Apoi a zis Dumnezeu: «Să mișune apele de vietăți, ființe cu viață în ele și păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului.» Și a fost așa.

    Ieremia 10,12: ,,Iar Domnul a făcut cerul cu puterea Sa, a întărit lumea cu înțelepciunea Sa, și cu priceperea sa a întins cerurile.”

    Ieșire 24, 10: ,,Și au văzut locul unde stătea Dumnezeul lui Israel; sub picioarele Lui era ceva, ce semăna cu un lucru de safir; curat și limpede ca seninul cerului.

    Iezechiel 1, 25: ,,După ce fiarele se opreau și își lăsau aripile în jos, zgomotul încă se auzea sub bolta ce se întindea deasupra capetelor lor.”

    Iezechiel 1, 26: ,,Pe bolta de deasupra capetelor fiarelor era ceva care semăna cu un tron și la înfatișare era ca o piatră de safir; iar sus pe acest tron era ca un chip de om”.

    Iezechiel 10,1: ,,Privind eu atunci, am văzut pe bolta care era deasupra capetelor heruvimilor ceva asemănător la înfățișare cu un tron de rege ca piatra de safir.”

    Despre jgheaburile (portalurile)

    Facere 7,11: ,,În anul șase sute a vieții lui Noe, în luna a doua, în ziua a douăzeci și șapte a lunii acesteia, chiar în acea zi, s-au desfăcut toate izvoarele adâncului celui mare și s-au deschis jgheaburile cerului.”

    Despre temeliile pământului și despre portaluri

    Isaia 24,18 : ,,Cel care va fugi de groază va cădea în groapă, cel care va scăpa din mijlocul gropii se va prinde în laț. Zăgazurile cele de sus se vor deschide și temeliile pământului se vor clătina.”

    Tot despre portalurile (stăvilarele) cerului

    Malachi 3 ,10: ,,Aduceți toate zeciuielile la visterie și să fie merinde în casa Mea și puneți – Mă și pe Mine la încercare, zice Domnul Savaot, și veți vedea că voi deschide, la dorința voastră, stăvilalurile cerului și voi vărsa din belșug binecuvântarea spre binele vostru”.

    Despre soare, lună și stele și faptul că ei sunt luminători

    Facere 1,16: A făcut Dumnezeu cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare pentru cârmuirea zilei și luminătorul cel mai mic pentru cârmuirea nopții, și stelele”.

    Facere 1,17: ,,Și le-a pus Dumnezeu pe tăria cerului, ca să lumineze pământul”.

    Facere 1,14: ,,Și a zis Dumnezeu: «Să fie luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pe pământ, să despartă ziua de noapte și să fie semn ca să despartă anotimpurile, zilele și anii».

    Facere 1,15: ,,Și să slujească drept luminători pe tăria cerului, ca să lumineze pământul”.

    Despre ceruri și tărie

    Isaia 34, 4: ,,Toată oștirea cerului se va topi, cerurile se vor strânge ca un sul de hârtie și toată oștirea lor va cădea cum cad frunzele de viță și cele de smochin”.

    Despre faptul că soarele, luna și stelele sunt luminători și despre locul unde se află ele și că sunt cu mult mai mici decât Pământul, odată ce cad pe el.

    Matei 24, 29: ,,Iar în dată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca și luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer și puterile cerurilor se vor zgudui”.

    Facere 2,1: ,,Așa s-au făcut cerul și pământul și toată oștirea lor”.

    Daniel 12, 3: ,,Și cei înțelepți vor lumina ca strălucirea cerului și cei care vor fi îndrumat pe mulți pe calea dreptății vor fi ca stelele în vecii lor”.

    Despre discul pământului plat:

    Pildele lui Solomon 8,31: ,,Dezmierdându-mă pe rotundul pământului și găsindu-mi plăcerea printre fiii oamenilor”.

    Isaia 40,22: ,,El stă în scaun deasupra cercului pământului; pe locuitori îi vede ca pe lăcuste, El întinde cerul ca un văl ușor și îl desface ca un cort de locuit”.

    Despre tărie și apele cele de deasupra unde sunt și stelele

    Psalmul 103, 3: ,,Cel ce întinzi cerul ca un cort; Cel ce acoperi cu ape cele mai de deasupra lui”.

    Despre ceruri și temeliile pământului

    Isaia 44, 24: ,,Așa grăiește Domnul, Izbăvitorul tău și Care te-a zidit din sânul maicii tale: «Eu sunt Domnul, Care a zidit lumea; singur am făcut cerurile, Eu am întărit pământul, și cine Mi-a fost într-ajutor?»”

    Ieremia 10,12: ,,Iar Domnul a făcut cerul cu puterea Sa, a întărit lumea cu înțelepciunea Sa și cu priceperea Sa a întins cerurile”.

    Zaharia 12, 1: ,,Proorocie. Cuvântul Domnului asupra lui Israel. Așa grăiește Domnul, Care întinde cerurile ca un cort, Care pune temeliile pământului și Care zidește duhul omului înăuntrul său”.

    Despre luminători, ceruri și faptul că stelele (luminătorii) sunt mult mai mici decât pământul, și despre tărie

    Apocalipsa 6, 13-14: ,,Și stelele cerului au căzut pe pământ precum smochinul își leapădă smochinele sale verzi când este zguduit de vijelie.

    Iar cerul s-a dat în lături ca o carte de piele pe care o faci sul, și toți munții și toate insulele s-au mișcat din locurile lor”.

    Despre ceruri, locașurile cele de acolo și despre boltă (tărie) și despre fața pământului (pământul plat)

    Amos 9,6: ,,El a zidit locuințele Sale înalte în ceruri, și bolta cea de peste pământ a întemeiat-o, El cheamă apa mării și o revarsă peste fața a tot pământul. Domnul este numele Lui”.

    Despre ceruri, boltă, pământul plat (fața pământului), despre zidul de gheață (Antarctica) ca hotar dincolo de mări și despre temeliile pământului

    Pilde 8,27 -29: ,,Când El a întemeiat cerurile, eu eram acolo, când El a tras bolta cerului peste fața adâncului,

    Când a întărit norii sus și izvoarele adâncului curgeau din belșug,

    Când El a pus hotar mării, ca apele să nu mai treacă peste țărmuri, și când El a așezat temeliile pământului”.

    Despre zidul de gheață Antarctica

    Iov 26, 10: ,,El a tras ca un cerc pe suprafața apelor, până la hotarul dintre lumină și întuneric”.

    Iarăși despre pământul plat și marginile cerurilor sau ale cupolei

    Matei 24, 31: ,,Și va trimite pe îngerii Săi cu sunet mare de trâmbiță și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini”.

    Despre faptul ca soarele se invarte in jurul pamantului si nu invers (geocentrism):

    ps18,1-7: ”Cerurile spun slava lui Dumnezeu si facerea mainilor Lui o vesteste taria. Ziua zilei spune cuvant si noaptea noptii vesteste stiinta. Nu sunt graiuri, nici cuvinte ale caror glasuri sa nu se auda. In tot pamantul a iesit vestirea lor, si la marginile lumii cuvintele lor. In soare Si-a pus locasul Sau si El este ca un mire ce iese din camara sa. Bucura-se-va ca un urias [soarele], care alearga drumul lui, de la marginea cerului iesirea lui, si oprirea lui pana la marginea cerului; si nu este cine sa se ascunda de caldura lui”.

    În încheiere și câteva considerații de ordin general:

    Dacă pământul este sferă și știm că are ¾ apă, cum se mai obține acel geoid, odată ce știm că apa nu se poate curba, ci este întotdeauna plană (ca nivelul) de aceea se și folosește în construcții pentru verificarea planeității (vezi cumpăna cu apă)?
    Dacă pământul este sferă, cum de se văd obiecte care ar trebui să fie sub linia orizontului lui, ținând cont că pământul are o curbură de 8 inchi/milă² adică 1m/8 km²?! Este plin internetul cu filmări de pe mare sau de pe uscat și insule, nave sau construcții aflate la zeci de km, într-o zi cu soare se văd perfect de la bază, ceea ce n-ar trebui să se întâmple?!
    Dacă pământul e ca o minge, ar trebui ca odată ce urcăm, orizontul să coboare și nu se întâmplă așa, fiind iarăși destule filmulețe pe internet, în care camere atațate de baloane meteorologice care se ridică la 30-40 km arată orizontul perfect drept și la același nivel cu camera ceea ce, iarăși n-ar trebui să se întâmple pe un pământ bilă.

    Apreciat de 3 persoane

    • sky said, on ianuarie 20, 2022 at 11:33 am

      Fara suparare parinte, dar nici unul din aceste texte nu dovedeste ca pamantul e plat, multe sunt expresii care arata pronia lui Dumnezeu sau Slava Lui prin faptul creatiei sau descrie lucruri care dupa Noe nu mai exista sau sunt schimbate (Ieromonah Serafim Rose – Cartea Facerii, crearea lumii si omul inceputurilor); cuvintele Scripturii pot fi interpretate in multe feluri dar singura interpretare adevarata e cea din cadrul Bisericii, iar in general in fronima (φρόνημα) Bisericii (mintea Bisericii) ideea de pamant plat nu exista ca dogma, invatatura, deci niciunde la Sfintii Parinti; daca ma insel va rog sa-mi aratati.

      Apreciază

      • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 5:09 pm

        Si eu vad ca micaieri nu reiese ca ar fi plat.
        Acum, pot sa spiun ca am calatorit cu avionul peste oceane…
        Nu poti fi in centrul unui cerc si deplasandu-te sa ramai in mijlocul cercului…. decat daca cercul vazut este proiectia unei sfere in ochiul propriu.
        Altfel, ai ajunge la o limita, la marginea „cercului” si aivedea o negreala fara sfarsit – ca deh! – ai ajuns la marginea „platitudinii”!
        Apoi, imaginea clara aparuta uneori, departe, dincolo de orizont… nu are legatiura cu curbura ci cu reflexia atmosferica – un fel de vedere „dupa colt”. Fenomen cunoscut, elementar – nimic neobisnuit.

        ATENTIE!
        Noi nu vedem telemetric, ci sesizam proiectia iar „marginile” vor fi vazute drept cerc chiar daca ar fi un contur (perimetru) patrat. hexagon ori altceva… este limitare bilogica.
        Repet: – miscandu-ne (cu avionul, la mare inaltime…) ar trebui sa ne apropiem de o „margine” daca Pamantul ar fi plat… insa sintem mereu in centrul imaginii pe care o sesizam!
        Distanta pana la orice margine se vede aceeasi – inainte, inapoi, spre dreapta, spre stanga…
        Pentru cei familiarizati cu procesarea la strung, crearea formei seamana cu dplasrea cu avionul; imagineaza-ti ca stai pe varful cutitului care strunjeste un semifabricat (o bucata stransa intre „bacuri”), sa-l fac…. cilindru, sfera, con, elipsa… e ca si cum ai fi pilot de avion si vezi ce forma are peisajul din fata ta, cum se arata in timp ce te misti. Cine nu poate…. asta e! Nu schimba realitatea ca…
        Pamantul NU ESTE PLAT.

        Apreciază

      • Felix said, on ianuarie 22, 2022 at 5:50 pm

        Sfintii Parinti compară procesul smereniei umane cu cel al trecerii de la heliocentrism la geocentrism, opunând marginalitatea pământului din astrofizică egocentrismului uman din psihologie:
        In Evul Mediu, cand omul privea Universul in mod geocentric, cadea in greseli grosolane pentru epoca noastra, pe care totusi le considera adevaruri evidente.
        Este absolut normal sa accepte cineva ca soarele se invarte in jurul pamantului, cand aceasta e ceea ce constata cu ochii lui.
        Precum, iarasi, este firesc sa sustina ca pamantul e nemiscat, cand cu niciun simt al sau nu-i perecepe miscarea. Cu toate acestea, adevarul dezminte simturile. Tot asa se insala si omul care vede viata egocentric. Izvor si centru al vietii nu este omul, ci Hristos Dumnezeu Omul! Deci sensul vietii omului si al Universului este hristocentric!
        Toate prin El s-au facut; si fara El nimic nu s-a facut din ce s-a facut (Ioan 1, 3).
        Asta inseamna ca totul, de la prima pana la ultima pietricica, celula (ADN), electron, atom, toate lucrurile au fost facute prin Dumnezeu-Cuvantul si nimic nu exista fara El. Existenta tuturor lucrurilor si a fiintelor zidite isi are inceputul in El – in Iisus Hristos! El este puterea creatoare sau sursa intregii creatii (Coloseni 1, 16:17)
        Toate si toti in Hristos! Contrariul acesteia? – Vidul, nimicul! El este a-toate-fiinta. In afara Lui: nefiinta. Daca Hristos nu este in tine, nu esti nimic, esti un zero, esti ceea ce nu este. Fara Hristos, insusi universul este un zero, ceva lipsit de fiinta. Hristos este atoatefiinta si atoateunitatea. El le umple toate si pe toate le cuprinde in Sine; fara El toate sunt goale, pustii si haotice. Daca indepartam pe Hristos de om, de albina, de soare, de univers, toate se prabusesc in haos, in nefiinta, in nimic, in moarte.
        Astrofizica a trecut de-a lungul mileniilor prin felurite faze: s-au succedat pe rand geocentrismul, heliocentrismul pana ce, acum, incepem a intelege pamantul ca nu-i decat o planeta de marime mijlocie intr-un sistem solar periferic al unei galaxii oarecare, una printre numeroasele care alcatuiesc milioanele (pare-se) de roiuri apartinand portiunii de comos ce ne este, deocamdata, dat a cunoaste.
        Firea omeneasca e predispusa a fi mai marginita decat heliocentrismul sau geocentrismul. Ne este congenital egocentrismul, a carui talmacire in limbaj vernacular ne-o da expresia vulgara, dar exacta: a te crede buricul pamantului.
        Consecintele conceptiei acesteia sunt simple si logice: eu am toate drepturile, mie mi se cuvine totul, eu nu am niciun soi de obligatie fata de nimeni, eu nu sunt cu nimic dator nimanui; scurt spus: eu am numai drepturi, iar ceilalti au fata de mine numai datorii. Epitalamul acesta luciferic, imnul acesta de sine statator al trufiei desantate e ritmat pe un singur si foarte scurt refren: eu, eu, eu…
        Daca ne inchidem si ne ferecam in noi si ne acordam numai noua drepturi si ne scutim de orice datorii, suntem pierduti si vrednici de pedeapsa menita egocentrismului: singuratatea absoluta – iadul!

        Apreciază

    • ibagul2006 said, on ianuarie 22, 2022 at 10:03 am

      Adevarul despre pamantul plat si fix, bolta cereasca ca oglinda turnata, deci ceva solid si luminatori e in Scriptura clar spus. Cei care nu cred in ce spune Sfanta Scriptura sunt inca orbiti de stiinta mincinoasa si de invataturile mincinoase transmise din generatie in generatie, din scoala, mass-media, filme etc. Lumea nu e constienta ca e mintita despre absolut orice. Cu Dumnezeu si Adevarul inainte ! Alta cale nu este.

      Apreciază

  13. nexus said, on ianuarie 19, 2022 at 10:24 pm

    Proteina Spike a depopulării planetei, a fost brevetată încă din 2002!!!

    Dr. David Martin dă o depoziție avocatului Reiner Fuellmich, după ce a examinat mii de brevete pentru injecțiile cu proteine spike SarsCov, încă de la începutul anilor 2000. Dr. David Martin dă numele tuturor companiilor, universităților și persoanelor importante implicate în această afacere, conexiunile DARPA și guvernamentale etc.

    Nu se poate breveta ceva ce se găsește în natură, așa că au creat secvențe de genom artificiale, ”In-sillico”, adică simulate, și generate pe computer, despre care ei susțin că ar fi coronavirusul. Pot breveta apoi acele secvențe de genom, deoarece sunt create de om, nu sunt naturale, iar cu testul PCR detectează secvența lor inventată, ceea ce le permite să breveteze vaxinul cu proteine, pe care laboratorul lor de sinteză l-a făcut pentru „tratarea” Coronavirusul brevetat, și apoi te otrăvesc. Totul legal.

    „Focarele” de infectare nu sunt decît fraude de testare PCR, care caută secvențe lor de genom inventate, pentru care folosesc numele Coronavirus, SARS etc. Ele există doar pe hârtie, adevărata armă biologică este în vaxin și nu există un virus real care circulă în public

    https://www.bitchute.com/video/FPFE8nQYLBFr/

    Apreciază

  14. Christina said, on ianuarie 20, 2022 at 1:50 am

    Noi nu stim ce se intampla in Tonga, de este eruptie vulcanica, urmata de 2 unde de soc sau 2 explozii create de om, urmare de o erupere de vulcan. Noi stim ce ni se comunica doar.
    Cei care au scris stirea, au constatat efectul unui fenomen, si anume 2 unde de soc. A fost la fel ca si cu tsunami, s au vazut pagubele si devastarile provocate, care erau evidente, dar nu se stie exact ceea ce anume l a provocat. Putea sa aiba cauze naturale si la fel de bine sa fie provocate.
    Doua unde de soc care vin din directii diferite,dar nu opuse, suplementare, ar arata ca acestea nu au fost efectul unui fenomen natural, nu ca pamantul este rotund. Este posibil sa se fi provocat 2 explozii in ocean, cu efecte asupra placii tectonice din adancuri, ducand la eruperea vulcanului.
    Si oricum, cand arunci o piatra in apa, undele se formeaza in acelasi loc, sunt concentrice si dispar usor usor urmand acelasi tipar.
    Eu am vazut cu ochii mei 2 tornade cu palnii f mari in zona autostradei bucuresti-pitesti, ziua, vara, zona in care efectiv turna cu gheata si nu vedeai nici la 20 cm, zici ca era noapte. Toata chestia a durat vreo 20 minute, dupa care am intrat inte o zona plina cu soare, parca erai in alta lume. Si in paralel cu noi mergeau tornadele. Tornadele se formeaza la confluenta dintre 2 mase de aer diferite, undeva unde se imbina oceanul cu uscatul. Ce cautau alea 2 langa Pitesti?
    Sau evenimentul Fukushima? A fost cauza sau efectul unor situatii create de om? Ca inca nu ne au anuntat…
    In zilele senine, daca mergeti la drum, dinspre Bucuresti, puteti vedea crestele albe ale muntilor, aflate la distanta de sute de km, asta de glob ce este pamantul.
    Iar daca stati in iarba, sub un copac, veti vedea razele soarelui cum patrund printre ramuri, sub forma conica, de manuchi. Daca soarele ar fi la distantele enorme invatate la scoala, razele ar fi paralele. Chiar si in iconografie, razele sunt tot sub forma convergenta.
    Imaginile cu pamantul rotund sunt toate la fel, pozate dintr o singura perspectiva, niciodata de jos in sus.
    Ce sa i faci, lupsa de imaginatie pe platourile NASA. Cand o sa gaseasca filmarile cu aselenizarea lui Armstrong cele originale, atunci o sa i cred tot ce ne informeaza, pana atunci stirile lor le consider dezinformari. Cum sa cheltui miliarde cu aselenizarea si sa vii cu explicatia ca s au tras alte imagini peste caseta cu aselenizarea, din economie? Si cum sa vii cu explicatii atat de stupide referitoare la lipsa stelelor din fotografiile de pe luna, cand cerul este puzderie de stele?
    Eu in tot ce fac, ma raportez la scrierile sfinte, plus la bunul simt si la logica elementara. Refuz sa cred ca ma invart, odata cu pamantul cu o viteza de 1180 km/h in jurul axei sale ( fiind la paralela 45). Refuz sa cred ca fac asta zilnic si refuz sa cred ca ma invart in jurul soarelui anual, cu o viteza de 107.000km/h. Corpul meu spune ca sunt ok acum, neinvartita de 2 ori.
    Si sa nu uitam invarteala de 700.000 km/ h pe care o parcurgem cu calea lactee.
    Si refuz sa cred ca soarele se afla la distanta enorma de 149 milioane km de Pamant, caci razele sale marturisesc altceva: sunt aproape!
    Iar aceia care ne au dat cifrele si teroriile acestea, sunt tot aceea care au definit si explicat bariera Van Allen, de care nu poate trece nimic, deci? Cum au trecut misiunile vietii catre Luna si Marte?

    Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 5:17 pm

      Prof. Dollard ne spune ca luminarea se percepe dar nu e nici o chestie pe care s-o numim „lumina”.
      Soarele nu e fierbinte, nu e corp; e o lentila din care vin radiatii preluate nu se stie de unde… nimeni nu stie!
      De fapt, nici o stea nu e corp ci o sursa de radiatii, o concentrare de camp electro-magnetic…, ceea ce denota ca nu poate atrage si forma sistem solar ori / si galaxii.
      Pentru ca nu se vad, nu se percep in spectrul vizibl IN AFARA ATMOSFEREI si ceea ce omul nu vede NU ARE MATERIALITATE, adica nu este solid, adica nu are masa, adica nu poate detrermina aparitia/manifestarea gravitatiei = atractiei corpurilor astrale!

      Apreciat de 1 persoană

  15. Releu said, on ianuarie 20, 2022 at 2:11 am

    Pamintul nu e o sfera ci are forma de sferoid si nu are 3/4 apa ci 3/4 din suprafata lui e acoperita de apa (mai exact 71%). Spuneti ca apa nu se poate curba dar eu am vazut odata roua pe o frunza si nu era plata. Exemplul „cumpenei cu apa” se potriveste in discutia asta precum nuca in perete, e ca si cum as spune eu ca daca o bara de fier forjat lunga de 3 cm e dreapta si sta teapana cind o ridic de la sol, inseamna ca o bara facuta din acelasi material dar lunga de 3 metri va sta si ea dreapta si teapana daca e ridicata de pe sol. Formula asta „8inchi/milă² adică 1m/8 km² ” , de unde ati facut rost de ea? Pe mare se vad nave si alte chestii de la distante foarte mari datorita refractiei. Din baloane care se se ridica la doar 30 de km distanta de sol, adica la aproximativ 0,23% din diametrul Pamintului, nu se poate avea o imagine de ansamblu a Pamintului.

    Apreciază

  16. marcus said, on ianuarie 20, 2022 at 4:30 am

    Steaua Polara se vede din Australia? Este cineva care traieste in Australia si poate sa raspunda? Sau e cineva care poate intreba un cunoscut care traieste in Australia? Sau Noua Zeelanda, sau Africa de Sud, sau Argentina.

    Apreciază

  17. Ioan said, on ianuarie 20, 2022 at 5:02 am

    Fratilor, ma smintesc cand vad ca sunt atatia cititori care sustin cu agresivitate ca pamantul e plat. Daca nu credeti in calcule, in ziua de azi sunt atatea filmulete needitate pe youtube cu baloane care se ridica pana deasupra norilor. Pe masura ce balonul se ridica, orizontul se largeste si se pot vedea clar din ce in ce mai multe elemente din peisaj care pana atunci erau ascunse de curbura Pamantului. Ce dovada mai limpede de atat putem avea?

    Apreciază

    • Ioan said, on ianuarie 20, 2022 at 5:03 am

      Exemplu de astfel de filmulet :

      Apreciază

      • nume said, on ianuarie 20, 2022 at 3:46 pm

        😀 păi tocmai că e vorba de gopro, al cărei lentilă fish eye se folosește pentru a minți lumea! Iată cum se vede în realitate Pământul de la diferite altitudini: https://t.me/discovertheflatearth/8

        Citiți toate postările, de la început, de pe canalul: https://t.me/discovertheflatearth

        Apreciază

      • Florin said, on ianuarie 21, 2022 at 11:01 am

        Din aceasta filmare rezulta clar ca pamantul este plat.
        La minutul 1.50 camera incepe sa se miste in sus si in jos , curbele formate datorita lentilei care apar cand in sus cand in jos sunt egale.

        Apreciază

    • Ancu said, on ianuarie 20, 2022 at 2:37 pm

      Daca ai incredere in filmuletele unora in salopete cu emblema nasa,cand toti lucratorii de acolo nu pot fi angajati decat cu sortulet…iar satelitii lui E.Mask sunt de fapt ridicati si sustinuti de baloane…a se vedea trenuletele luminate de pe cer la inceputul plan-demoniei …cred k cei care sunt cu teoria pamantului rotund sunt de fapt cei care nu au o credinta treaza,nu au un duhovnic marturisitor si nu s-au spovedit de ani de zile,ori niciodata…
      ” Când se vede că Pământul nu este o sferă, ci un plan, având un singur centru, nordul; și că sudul este vasta graniță înghețată a lumii, dificultățile cu care se confruntă circumnavigatorii pot fi ușor de înțeles. ” -Dr. Samuel Rowbotham.

      „Vaticanul și elitele au inventat ideea de planete sferice ca martori pentru planeta noastră de pe glob, numită Pământ. Dacă planetele sunt sferice, înseamnă că și planeta noastră este sferică. -Scopul globalismului și al teoriei heliocentrice este să se grăbească în venirea anticristului. Dacă oamenii știu că Pământul este un glob, că există miliarde de galaxii, sute de planete cu viață extraterestră și așa mai departe,posibilitatea unei invazii extraterestre este reală și iminentă. Prin urmare, atunci când se confruntă cu o „amenințare extraterestră” de nave spațiale false, lasere, holograme proiectate pe suprafața cerului și tehnologie ultra-avansată, oamenilor li se va cere conformitatea cu Noua Ordine Mondială condusă până atunci,iar anticristul care va avea toată puterea pământului de a uni pe toată lumea și totul sub o umbrelă. Oamenii din întreaga lume vor accepta cu ușurință domnia sa pentru a evita „distrugerea” totală a rasei umane, ceea ce, desigur, va fi o amenințare falsă.

      În cele din urmă, după ce a domnit peste întreaga lume sub un singur guvern, o limbă, o monedă și o religie timp de trei ani și jumătate, anticristul va sta în al treilea templu al Ierusalimului care va fi construit până atunci și se va declara DUMNEZEU, MESIA. Aproape fiecare evreu și fiecare creștin și necreștin se vor pleca în fața lui și-l vor accepta ca Mesia pentru că vor fi fost înșelați.

      Teoria globului Pământ merge mână în mână perfect cu răpirea de dinainte de necaz de la sectari, care este de altfel … FALS. Meditează la asta! Dacă oamenii ar ști că Pământul este într-adevăr PLAT, bunul simț le-ar spune că, din moment ce universul nostru este închis sub cupola Pământului, care este un scut protector de dimensiunea spirituală (deasupra cupolei, există apele de deasupra și după acel nivel, există domeniul lui Dumnezeu), o invazie extraterestră nu ar fi posibilă pentru că nu există spațiu; fără galaxii; fără planete; nici o cale lactee. Prin urmare, ei ar fi gata pentru venirea anticristului care nu ar avea nici o putere împotriva lor. Dar elitele sunt diabolic istețe pentru că se închină lui Lucifer și demonilor săi. De aici își obțin înțelepciunea, inteligența, inspirația pentru fiecare plan pe care îl au și fiecare nouă tehnologie despre care nici măcar nu am auzit. DE CE ESTE VITAL SA ȘTIM DACĂ PĂMÂNTUL ESTE PLAT SAU SFERIC. GLOBALISMUL ESTE CEA MAI MARE ȘI CEA MAI PERICULOASA SCHEMA DIN TOATA  ISTORIA OMULUI.

      REVELAȚIA BIBLICĂ (VECHI TESTAMENTARĂ) ÎN LEGĂTURĂ CU OPRIREA ȘI RESPECTIV ÎNTOARCEREA SOARELUI NU POATE FI EXPLICATĂ PRIN TEORIA HELIOCENTRISMULUI

      OPRIREA SOARELUI ÎN LOC
      ,,Și au stătut soarele și luna, cu starea până când au făcut Dumnezeu izbândă asupra vrăjmașilor lor. Au nu este aceasta scrisă în cartea dreptului? Și a stătut soarele în mijlocul cerului, și nu a mers către apus cu sfârșitul unei zile”.
      Isus Navi 10,13

      ÎNTOARCEREA SOARELUI DIN MIȘCAREA LUI
      ,,Iată eu voiu întoarce umbra treptelor pre care s-a pogorât soarele cu zece trepte în casa tatălui tău, întoarce-voiu soarele cu zece trepte, pre care s-a pogorât umbra, și s-a suit soarele cele zece trepte, pre care s-a pogorât umbra”.
      Isaia 38, 8

      CONCLUZIA: Credința în Dumnezeul revelat în Sfintele Scripturi sau (ne)credința în pseudoștiință (teoria heliocenTRISTĂ?!

      Apreciază

  18. abc said, on ianuarie 20, 2022 at 9:50 am

    Daca pamantul e plat ar trebui sa fie o unda principala si apoi mii de alte unde secundare.
    Dar saccsiv, daca pamantul este glob ar fi trebuit sa vina la fel mii si mii de unde, fiindca stii doar ca unda sonora se propaga ca un cerc si atunci ea placa in mod egal spre este spre vest spre sud si spre nord si binentele acea unda ar trebui sa ajunga cam de aceeasi intensitate in Romania la intervale diferite.
    DECI, daca pamantul este glob ar fi trebui sa se auda un sunet permanent in Sibiu, ceea ce nu s-a intamplat.
    Inclin sa cred ca habar nu am ce forma are pamantul pana la urma.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 20, 2022 at 11:52 am

      abc

      Frate, se mai si opreste unda aia, ca nu se deplaseaza la infinit.

      Apreciază

      • abc said, on ianuarie 20, 2022 at 12:30 pm

        Corectare

        Am mai postat un comentariu in care am analizat mai atent propagarea undelor sonore intre doua puncte in teoria pamantului sferoid.
        In teoria pamantului sferoid undele se propaga direct intre doua puncte, chiar daca prin reflexia cu atmosfera terestra, deci in astfel de sistem vor exista doar doua unde de soc sesizabile in al doilea punct, lucru ceea ce s-a si intamplat la Sibiu.
        In teoria pamantului plat, tinand cont ca unda se va refleta de peretii domului, va exista o singura unda de soc si apoi dupa un anumit timp un sunet continuu ce se va auzi in al doilea punct, un sunet ce va tine de la reflexia primei unde de soc de dom, pana la reflexia ultimei unde de soc, prima unda va fi unda ce se refleta de dom la jumatatea distantei dintre punctul A si B, Tomgo si Sibiu, iar a doua la cea mai mare distanta dintre Tongo si Sibiu, adica Tongo–Dom opus axei Tongo Sibiu- Sibiu.
        Nu am calculat dar al doilea sunet continuu ar trebui sa fie de cateva ore bune.
        Asa ar trebui sa fie in teoria pamantului plat – un singura unda de soc si apoi dupa o perioada de cateva ore un zgomot continuu, care va tine tot cateva ore bune.

        Fiindca nu a fost asa ci doar doua unde rezulta ca pamantul este sferoid.

        Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 5:25 pm

      Nici vorba – e unde impresia asta?
      Unda vine direct si EVENTUAL reflectata de un obstacol semnificaiv.
      Altfel, este „slabita’ si absorbita de mediul prin care se propaga.
      PS: ati mers la scoala… ati studiat „Vibratiile”?

      Apreciază

      • abc said, on ianuarie 21, 2022 at 8:52 am

        Bun.
        Sa inteleg ca tu spui ca daca pamantul este un sferoid nu am avea nici un fel de propagare de unda intre Tonga si Sibiu ?
        Si apoi, daca pamantul este plat, prin ceea ce ai spus mai sus, ar trebui sa fie precum am spus eu, o singura unda de soc si apoi un sunet continuu de cateva ore bune (reflexia sunetului, undei, pe tot perimetrul domului) de intensitate semnificativ scazuta fata de primul sunet.

        Apreciază

  19. marsuinul said, on ianuarie 20, 2022 at 10:02 am

    Si daca pamantul ar fi plat tot doua unde de soc am primi. Undele seismice longitudinale si transversale se propaga cu viteze diferite.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 20, 2022 at 11:56 am

      marsuinul

      Eu am inteles ca nu de unde seismice ar fi vorba.

      Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 5:28 pm

      Nu!
      Ele merg „infrait”, sincron, simultan!
      Daca ai instrument de citire pentru amandoua, vezi ca vin impreuna, nu sint fenomene diferite, separate ci manifestare duala spatial dar unica temporal.
      De regula au intensitati diferite.

      Apreciază

  20. victorafteni said, on ianuarie 20, 2022 at 10:03 am

    Într-un plan, o undă de șoc – de asemenea natură – se poate transmite și respectiv să fie recepționată într-un anumit punct pe mai multe direcții și vectori de transmisie care sunt date de plăcile tectonice și mediile prin care se transmite unda de șoc. Sunt sigur că au fost mai mult de două unde de șoc recepționate de cei de la Cluj de pe direcții complet diferite.

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 20, 2022 at 11:58 am

      victorafteni

      Prin aer. Eu asa am inteles. Ca aia de la Sibiu cu aerul se ocupa.

      Apreciază

      • victorafteni said, on ianuarie 20, 2022 at 1:04 pm

        Fronturile atmosferice sunt multiple si de diferite densități și au o dinamică proprie – ele preiau unda de soc și îl transmit mai departe – dealtfel ele pot modifica direcția și/sau sensul undei de soc. Se poate experimenta intr-un lighean cu apă diferite situații de dinamică a undelor.

        Apreciază

  21. geo said, on ianuarie 20, 2022 at 10:14 am

    https://trenduri.blogspot.com/2022/01/si-totusi-de-ce-nu-se-intampla-nimic-in.html

    https://anonimus.ro/2022/01/coconel-neculai-veteran-de-razboi-din-buzau-la-100-de-ani-erau-mortii-ca-bolovanii-ma-mir-cum-oi-fi-scapat-unii-au-fugit-de-pe-front-eu-am-ramas/

    https://contramundum.ro/2022/01/19/narativele-se-prabusesc-si-lasa-clasa-conducatoare-expusa/

    https://inpolitics.ro/liiceanu-acuza-furtul-comis-de-ciuca-nu-pui-un-hot-sa-ti-administreze-o-tara_1816473592.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=liiceanu-acuza-furtul-comis-de-ciuca-nu-pui-un-hot-sa-ti-administreze-o-tara

    https://scanteiainternetului.ro/2022/01/20/unde-comanda-generalu-doamna-plateste/

    https://libertateadeopiniehome.wordpress.com/2021/10/22/nicolae-ciuca-general-cu-40-mii-euro-pensie-si-30-romani-morti/

    https://inpolitics.ro/ciuca-al-nostru-e-greu-de-demis_1816418422.html

    https://inpolitics.ro/nou-caz-djokovic-nevaccinatul-john-malkovich-interzis-intr-un-mare-hotel-italian_1816412117.html

    http://newsfromromaniannet.blogspot.com/2022/01/exercitiu-de-imaginatie-duminica-seara.html

    https://josbotnita.ro/biden-ameninta-dezastru-pentru-rusia-daca-ucraina-va-fi-invadata/

    https://eufrosin.wordpress.com/2022/01/19/stiri-de-acum-12-ani-medic-daca-ma-ntrebati-pe-mine-personal-nu-ma-vaccinez-prefer-sa-mananc-un-usturoi-si-sa-nu-ma-pup-cu-oricine-mie-mi-s-a-parut-foarte-curios-ca-au-apa/

    https://antipresa.blogspot.com/2022/01/cintecel-pentru-copii-dupa-noile-norme.html

    https://informatialibera.ro/scandal-in-sua-dupa-ce-un-judecator-al-curtii-supreme-a-refuzat-sa-mai-poarte-masca/

    https://ortodoxinfo.ro/2022/01/20/garda-de-mediu-sub-umbrela-sh-se-incearca-in-fiecare-an-introducerea-in-tara-a-mii-de-tone-de-deseuri-textile-care-nu-ar-putea-fi-vandute-niciodata-intr-un-magazin/

    https://www.buciumul.ro/2022/01/20/majadahonda-2022-prezent/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/20/la-distanta-de-un-vaccin/

    https://romaniafarajustitie.wordpress.com/2022/01/20/utilitatea-vaccinului/

    https://omuldinnordforever.wordpress.com/2022/01/19/daca-asa-va-fi-atunci-iata-atitudine-polonia-va-penaliza-retelele-sociale-care-ii-cenzureaza-pe-cetateni-noua-lege-va-duce-la-crearea-consiliului-pentru-libertatea-de-exprimare/

    https://sentinta.ro/dna-inca-un-esec-azi-gheorghe-stefan-pinalti/

    https://www.demnitatea.info/2022/01/19/am-culcat-la-pamant-7500-de-fabrici-si-uzine/

    https://stiripentruviata.ro/vremea-ploioasa-nu-a-oprit-marsul-pentru-viata-de-la-san-diego-california/

    https://www.dir.org.ro/manastirea-rupestra-de-la-sinca-veche-mistere-si-fenomene-paranormale/

    https://badan.wordpress.com/2022/01/19/exclusiv-de-ce-gazprom-indoaie-guvernantii-din-moldova/

    https://www.demnitatea.info/2022/01/18/baieti-destepti-de-ne-ingheata-nu-doar-mintea/

    https://josbotnita.ro/bill-gates-confirma-ca-a-fost-pe-insula-pedofililor-jeffrey-epstein/

    https://josbotnita.ro/clarvazatorul-si-vizionarul-bill-gates-ne-arata-din-nou-viitorul/

    https://josbotnita.ro/observatii-de-la-o-asistenta-cu-experienta-despre-vaccinurile-covid/

    https://josbotnita.ro/legenda-hulk-hogan-spune-ca-vaxxinati-cad-ca-mustele/

    https://josbotnita.ro/asiguratorul-de-viata-refuza-sa-acopere-decesul-cauzat-prin-vaccin/

    https://josbotnita.ro/se-va-confrunta-cu-un-pret-ridicat-politic-si-financiar/

    Apreciază

  22. abc said, on ianuarie 20, 2022 at 10:29 am

    Corectare:
    Mai inainte am pus un comentariu, care inca nu a aparut pana acum, in care spuneam ca daca pamantul este plat ar trebui sa fie o unda principala, urmata, la o distanta considerata de timp, de un sunet continuu, ceea ce nu este cazul, iar daca pamantul ar fi glob, am zis ca ar trebui sa fie din start un sunt continuu, fara o unda principala, nu doua sunete distincte.
    Greseala este ca eu am considerat ca unda pleaca uniform circular pe pamant si in consecinta ajunge in romania din toate directiile, binenteles una acum, alta unda imediat dupa, pana ar ajunge toate din toate directiile orizontului.
    E, lucrul acesta este gresit, fiindca daca ne uitam la un glob, doar doua unde pot sa ajunga, binentele reflecte de atmosfera terestra, in Sibiu, deci teoria pamantului golb ramane valida.
    Teoria pamantului plat cade analizand acest eveniment. Nu avem un sunet principal si apoi unu secundar continuu pe mai multe minute/ore.

    Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 5:30 pm

      reflexie, refractie, absorbtie, atenuare, deviere…

      Apreciază

  23. ROrtodox said, on ianuarie 20, 2022 at 11:50 am

    Umbla vorba ca nu ar fi o eruptie naturala ci o bomba sau ceva detonat.. video-ul asta se vede destul?! de clar ceva cazand acolo…

    Apreciază

  24. Felix said, on ianuarie 20, 2022 at 11:59 am

    În astronomie, conceptul de mișcare de revoluție a Pământului se referă la deplasarea anuală a Terrei în jurul Soarelui. O rotație completă durează 365 zile, șase ore, nouă minute și nouă secunde solare medii, valoare care stă la baza definirii anului sideral. Dar de ce nu putem să simțim când planeta noastră se mișcă?

    Pământul se rotește în jurul axei sale o dată la 24 de ore sau, mai exact, la 23 de ore, 56 de minute și patru secunde. Circumferința Terrei este de 40.070,017 de kilometri, iar din formula vitezei obținem că planeta noastră se învârte cu 1.670 de kilometri pe oră, conform Live Science.
    https://www.livescience.com/how-fast-does-earth-move.html

    Planeta noastră orbitează în jurul soarelui cu o viteză de aproximativ 110.000 km/h, potrivit Ask an Astronomer, un blog condus de astronomi de la Universitatea Cornell din Ithaca, New York, citat de Aleph News.
    https://alephnews.ro/tehnologie/cat-de-repede-se-misca-pamantul-si-care-este-viteza-sistemului-solar-in-calea-lactee/?fbclid=IwAR2t1CWADhMuP7JRTBoF3bvK75s9t050joo3oSygl4ehjm28_av92uG2pTA

    De ce nu simțim când planeta noastră se deplasează în jurul Soarelui
    Pentru a calcula distanța Pământului în jurul soarelui, tot ce trebuie să facă oamenii de știință este să determine circumferința unui cerc. Știm că Pământul este, în medie, la aproximativ 149,6 milioane de kilometri distanță de soare și știm că se deplasează pe o cale generală circulară. Este, de fapt, mai eliptică, dar este mai simplu să faci această ecuație cu un cerc.

    Distanța dintre soare și Pământ este raza cercului. Odată calculată circumferința (distanța pe care Pământul o parcurge în jurul soarelui pe o orbită), se poate determina viteza sa orbitală. Apoi, mergând la o scară și mai mare, la Sistemul Solar (care include planetele și astrul nostru), și acesta, la rândul său, se mișcă în galaxia Calea Lactee.

    Astfel, calculele astronomilor au stabilit că Sistemul Solar se deplasează cu o viteză de aproximtiv 720.000 de kilometri pe oră.

    De ce nu putem simți rotaţia Pământului? Datorită faptului că această mişcare este practic uniformă. Imaginează-ți că te afli într-un avion care zboară cu o viteză constantă la o altitudine constantă. Chiar dacă îți desfaci centura de siguranță şi te deplasezi pe culoarul avionului, nu vei simți că acesta se află în mişcare. Motivul este simplu: pasagerii, avionul și orice altceva aflat în interiorul acestuia se deplasează cu aceeași viteză. Pentru a percepe mișcarea avionului, trebuie să privim norii de afară.

    https://ro.delachieve.com/cat-de-repede-pamantul-se-invarte-in-orbita-sa-cat-de-repede-se-misca-pamantului-in-jurul-soarelui/

    Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 5:35 pm

      Stimate domn,
      Pamantul NU se roteste nici in jurul Soarelui, nici in jurul unei axe fictive… proprii.
      Este centrul Creatiei si fata de el se misca toate corpurile ceresti.
      Soarele nu este un corp care sa manifeste gravitatie si – prin urmare – nu formeaaz nici un sistem [solar].
      Similar, nici o stea nu poate forma sisteme [solare] si ca o consecinta logica – nu exista galaxii si deci nici „multi-versuri” ori exo-planete unde sa fuga nemultumitii de pe Pamant!
      Pacat ca [acum] promovezi propaganda talmudista, deghizata … dar de fapt para-stiinta, adica falsitate.

      Apreciat de 1 persoană

  25. marsuinul said, on ianuarie 20, 2022 at 12:00 pm

    Unii zic ca rusii au detonat o torpila Poseidon ca sa mai linisteasca mintile infierbantate ale amerlocilor.

    Apreciază

  26. marcus said, on ianuarie 20, 2022 at 12:13 pm

    Insist cu intrebarea: Steaua Polara se vede din Australia, sau Africa de Sud, sau Argentina? Poate cineva sa raspunda? Nu e intrebare retorica.

    Apreciază

  27. Pavel ghe. said, on ianuarie 20, 2022 at 12:48 pm

    https://www.theverge.com/22891031/tonga-volcano-eruption-broke-undersea-internet-cable-repair
    Singurul cablu de internet ce conecta Tonga la restup lumii a fost rupt de explozia vulcanica.
    Stirea aasta plus stirea cu cablul din Norvegia ce l-ar fi rupt rusii confirma inca o data faptul ca nu exista sateliti si cel mai probabil nici spatiu asa cum vor ei sa credem.

    Apreciază

    • gheorghe said, on ianuarie 20, 2022 at 5:38 pm

      No problem
      Iau net de la satelit, ce atat suparare?
      Cum crezi ca „vine” netu’ in Romanica? Pe cablu? Nici vorba!

      Apreciază

  28. nume said, on ianuarie 20, 2022 at 2:50 pm

    Eu cred că e plat și rotund (nu glob sau sferă) fiindcă sunt mult prea multe lucruri care demonstrează asta, începând de la mărturiile piloților de avion și documente oficiale până la experimente cum ar fi măsurătorile cu raze laser puternice și cu obiectivele puternice ale aparatelor foto cu zoom. De pildă uitați-va de la început la postările de pe acest canal: https://t.me/discovertheflatearth

    Apreciat de 1 persoană

  29. Duhul Capitanului said, on ianuarie 20, 2022 at 3:56 pm

    https://facerealumii.ro/sfintii-parinti-pamant-centru-universului/

    Apreciază

    • Chistina said, on ianuarie 20, 2022 at 5:28 pm

      Toate calculele privind viteza de rotatie a pamantului in jurul soarelui si a soarelui in jurul (cica) a galaxiei calea lactee, se bazeaza pe niste informatii pe care noi le-am auzit prima data in scoala, si apoi la diferite structuri denumite:Internationala, colegiu, mondiala, etc.
      toate aceste calcule se bazeaza pe distanta de la pamant la soare si respectiv distanta de la soare la centrul galaxiei (spirala, 4 brate sau 2, bla bla bla).
      Cum au ajuns la faimoasele cifre de APROXIMTATIV ….km/h? ca nici ei nu s-au pus de acord? Practic telescopul face legea, incepand cu Galileo, apoi cu Hubble, apoi cu inteligentii planetei printre care si Hawkins. Deci cu ajutorul telescopului s-a estimat distanta, apoi au facut calcule superinteligente si au aflat distantele.
      Si apropode asta, poate cineva sa stie cu exectitate cat este Pamantul in diametru? sau cat este de pana in centrul lui???? de abia din acest punct poti face calcule de viteza, daca ai o cetitudine.
      2. Ligvistica
      Unul din elementul definitoriu al unui neam este limba, iar Cuvantul are o forta uimitoare.
      Ce inseamna LUMINTATORI? inseamna ceva ce lumineaza pe altcineva sau altceva. Vezi sintagmele: luminatorii neamului sau luminatorii mintii, sau luminatorii casei. Nu casa lumineaza becul, si nu pamantul lumineaza soarele si luna, ci INVERS.Pamantul este cel LUMINAT iar soarele este cel ce LUMINEAZA, este LUMINATOR.
      Despre PLANETA. Planeta descrie ceva PLAN, in toate limbile (latine, germanice, slave: planet, pianeta, planetto, etc).
      Daca era sferica sau bidon turtit o chema asa, in toate limbile pamantului.
      Adica toate limbile pamantului spun in cor ca pamantul este o PLANETA iar noi ii credem pe cei care au dispus ca distanta pana in centrul pamantului este x, de la pamant la soare este y, de la soare la centrul ipoteticei galaxii este z. iar noi ne invartim cu tot cu ele. adica pe GLOBALISTI.
      Nu ma impresioneaza adunarea internationala a astrolopitecilor, asa cum nu ma impresioneaza Organizatia MONDIALA a Sanatatii, cea care fugareste covidul pe totata PLANETA, si toata povestea incredibila pe care o traim cu totii.
      Daca Pamantul ar fi GLOB FIX, nu s-ar explica misacarea de 365 zile in jurul soarelui, deci nu stiu cum s-ar putea explica formarea anilor pamantului. Am avea practic zi/noapte dar am fi incremeniti in eternul an prezent. O ipoteaza falsa a unei teorii false, in opinia mea.

      Apreciat de 3 persoane

  30. Moca said, on ianuarie 22, 2022 at 3:25 pm

    Mi se pare că toți promotorii teoriei heliocentrice sunt înafara Adevărului.
    Eu iau drept adevăr Biblia, unde Creatorul spune clar și răspicat că Pământul a fost așezat pe fundația lui (cu un alt termen)* și nu se va clătina în veac*.
    Saccsiv, oare la tine pe site am văzut articole cu modelul Pământului plat realizat de unii ca o scenă ovală 3D din carton; cu continentele orientate în jurul Polului Nord (singurul !!); cu zidul de gheață înconjurând scena/ovalul(Antarctica), dar mai ales ovalul fiind împărțit în două zone: una conținînd continentele cunoscute de toți- cca două treimi din întregul model- și a doua zonă cu uscat și ocean SEPARATĂ de prima ??!!
    Scuze că mă exprim vag, dar nu rețin toate detaliile…
    Dacă ai materialul, cred că ar merita să-l postezi / repostezi.

    Apreciat de 1 persoană

  31. John said, on ianuarie 22, 2022 at 4:33 pm

    Urmăriți cu atenție această erupție. La un moment dat, undeva după secunda 10″, are loc o erupţie vulcanică bruscă, din vulcan ieşind mai mulţi nori groşi. La câteva secunde după erupţie, unda de şoc a erupţiei creează deasupra vulcanului ceea ce pare a fi, un fel de „cupolă invizibilă de forţă”.Să fie acea ” tărie dintre apele de sus și cele de jos” descrise în (Geneză ) Facerea cap 1:
    6. Şi a zis Dumnezeu: „Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!” Şi a fost aşa.
    7. A făcut Dumnezeu tăria şi a despărţit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.
    8. Tăria a numit-o Dumnezeu cer. Şi a văzut Dumnezeu că este bine. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a doua.
    https://m.facebook.com/518530698212679/videos/1062118217187255/?__mref=message_bubble

    Apreciat de 1 persoană

    • Moca said, on ianuarie 22, 2022 at 7:22 pm

      E foarte limpede textul biblic, citat de tine….La orice explozie majoră-indiferent de natura explozibilului, există unda de șoc care este vizibilă și care se deplasează cu o viteză specifică. Sigur că ai văzut video sau filme cu explozii. Una destul de recentă a fost vaporul cu azotat din portul Beirut.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.