SACCSIV – blog ortodox

Închiderea școlilor și deschiderea minților

Posted in copii, Coronavirus, Romania, SCOALA by Vali on ianuarie 18, 2022

Sursa:  https://evadare.ro/politica/inchiderea-scolilor-si-deschiderea-mintilor/

Închiderea școlilor (trecerea online), când se umple spitalul local la 75%, are tot atâta noimă ca externarea bolnavilor când chiulesc copiii.

Sunt noi cifre magice și corelații după:

 • „indicele de infectare în oraș 1, 3, 7 la mie”,
 • procentul de profesori vaccinați dintr-o școală, în raport cu media pe țară,
 • gradul de ocupare a cârciumii cu bețivi (50%),
 • numărul de colegi prinși cu scuipat suspect dintr-o clasă…

Toate schemele astea au urmat același șablon: aparență de rigoare știintifică. Implică matematică, o metodă de calcul cu numere precise dar alese aleator și modificabile prin decret. Au pretenția că numerele din joben sunt măsurate exact cu o scula (care se schimbă și ea).

Schemele au fost crezute și luate foarte în serios de cei care nu gândesc mult dar sunt impresionați de forma scientistă. Când vrei să simulezi sensibilitatea și gustul față de artă, nu te iei după oamenii de știință, te iei după critici și modă. Așa apare snobismul. Când vrei să simulezi viața spirituală, imiți aparența firilor pioase. Așa apare ipocirizia, fariseismul. Dar când vrei să pară că gândești, deși ai alte priorități, musai să te iei după cei mai buni în gândire – după savanți. Așa apare scientismul, care în societățile secularizate e echivalentul pietismului. Forma există, dar nu-i substanța.

E exact diferența dintre școala care deschide minți și școala care umple capul cu formule învățate mecanic, la finele căreia ies capete pătrate, mai obtuze decât la intrare. Acea școală, care vindecă de curiozitate, care produce „lămuriți” neinteresați să mai afle.

E o lecție foarte tare, de fapt. Puștii care prind scamatoria vor scoate ce e mai bun din restul materiilor.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Apa trece, pietrele rămân said, on ianuarie 18, 2022 at 4:47 pm

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=685272686186767&id=100033290302168
  Raul Coltor si George Popescu, despre probabilitatea de a fi sau de a nu fi război!
  Merită, a asculta ceea ce au de spus!

  În esență, este vorba despre o întâlnire a patrioților români miercuri, orele 14, în fața Statului Major al Forțelor Armate din str. Drumul Taberei, Nr. 7H. Scopul întâlnirii este de a adresa întrebări și de a primi răspunsuri privind implicarea României într-un eventual război între Rusia și Ucraina. Aceste întrebări sunt necesare, deoarece ne dorim neutralitatea. Însă, în baza unui acord semnat între România și Ucraina, am putea fi implicați în conflict. Trebuie știut faptul că, armata este subordonată voinței poporului, totuși, conform Constituției.

  Apreciat de 3 persoane

 2. Razvan said, on ianuarie 18, 2022 at 5:26 pm

  Breaking: Rusia isi evacueaza ambasada din Kiev
  https://www.rt.com/russia/546357-moscow-evacuate-embassy-ukraine/

  Apreciat de 2 persoane

 3. mircea.v said, on ianuarie 18, 2022 at 5:49 pm

  Steinhardt:

  – Adeseori un anumit ton pedant insotit de cuvinte sforaitoare cu aspect stiintific impresioneaza, asa incat prostii gogonate, bazaconii se aleg cu adancul respect al tuturora. Ar fi de ajuns sa fie nitel scuturate pentru a se vedea cat pretuiesc.
  Chamfort: Exista prostii bine imbracate, asa cum exista dobitoci foarte dichisiti. […]
  ––––––––––––––––––––––-

  Si nici macar rigoare la ce e mai important. Faci teste zero, ai cazuri zero, incidenta zero. Faci zeci, sute de mii de teste, ai cazuri cate vrei, incidenta care o vrei, sperietura pe popor cat vrei.

  Ramane insa crima cu netratarea bolnavilor, si tratarea doar cu tub pe gat, cu rezultatul stiut – sacul de plastic.

  Apreciat de 4 persoane

 4. Marian said, on ianuarie 18, 2022 at 7:57 pm

  Superba si fina analiza. Tristetea e ca singurii care mai au decenta si normalitate in spatiul public si mass-media sunt cei mai marginalizati. In rest, fiii minciunii, pinochioenii noii dezordini mondiale dau cu tupeu orice aberatie pe tevile de tun ale mesianicilor. Si suntem amenintati in fiecare zi cu sanctiuni daca nu le vom da crezare. Sa crezi, sub amenintare. Asta spune totul despre putorile zilei de azi. Pardon, puternicii noptii de azi. Pardon, e ceva … dar nu-mi iese.

  Apreciat de 2 persoane

  • Mihai said, on ianuarie 19, 2022 at 10:51 am

   Analiza este de o idiotenie fara margini. Nicidecum superba sau fina. In loc sa sesizeze ca este pt prima data cand activitatea scolilor tine de o logica care are cat de cat sens (nr de locuri pt copii in spitale) autorul, pe post de gigi-contra nechemat, aiureaza cu gratie facand asocieri adabracadabrante.

   Noua regula este un mare pas inainte pentru ca are la baza lucruri palpabile, de bun-simt. Chiar m-am bucurat cand am auzit-o. A fost un semn de indreptare spre normalitate. Internarile in spitale, cel putin la copii, se fac numai si numai pe baza de necesitate, cand copiii sunt debalansati si chiar au nevoie de sprijin sub supraveghere medicala continua.

   Singurul comentariu putea fi facut pe seama situatiei din judetele cu numar mic de paturi pt copii. In aceste judete au tot scazut de-a lungul anilor deoarece au preferat sa mentina niste centre regionale puternice unde in fapt au crescut usor. Ne putem intreba cate paturi sunt in Botosani sau in Bistrita-Nasaud stiut fiind faptul ca spitalele de copii din Iasi sau Cluj deservesc practic si aceste judete. Situatia este similara la nivel de tara unde avem doar cateva spitale mari de copii iar in rest cateva sectii ici-colo insa calculul pentru functionarea scolilor se face la nivel judetean.

   Este evident ca pe 21 decembrie le-a fost frica sa voteze ticalosia vaxx obligatorii. Stiau de fapt ce fac si s-au temut. Multi medici merg deja pe la procurori si sa dea cu subsemnatul pe acuze de malpraxis. A cam inceput sa le tataie fundul pentru ca stiu ca orice revolutie s-a lasat cu capete taiate iar ei sunt in prima linie cu ceea ce au facut.

   Noua regula cu functionarea scolilor este dintr-un alt registru care deja nu mai poate fi combatuta in instanta cum era pana acum cea cu nr de cazuri care stim ca sunt scoase din palarie cu teste nespecifice. Dupa acea regula tampita toate scolile ar fi trebuit sa fie acum in on-line ceea ce nu este cazut dupa cum stim.

   Nu tin cu ursul dar cel mai greu este sa constati ca prostii nostri sunt mai prosti decat prostii lor.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: