SACCSIV – blog ortodox

Ion Cristoiu despre cazul Djokovici: Prima demonstraţie de forţă la nivelul planetei a dictaturii sanitare

Posted in Coronavirus, vaccinare in masa by Vali on ianuarie 17, 2022

Sursa: https://r3media.ro/ion-cristoiu-despre-cazul-djokovici-prima-demonstratie-de-forta-la-nivelul-planetei-a-dictaturii-sanitare/

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat deznodământul cazului Novak Djokovici, afirmând că expulzarea sârbului este „prima demonstrație de forță la nivelul planetei a dictaturii sanitare”.

Într-un text publicat pe blogul personal, publicistul consideră că Djokovici a fost folosit de autoritățile australiene pentru a le arăta cetățenilor proprii că nu au niciun scrupul cu cei care se opun sau contestă interdicțiile puse de acest regim.

Cristoiu afirmă că dacă o țară precum China ar fi făcut ce-a făcut Australia, erau proteste internaționale, dar așa a fost tăcere.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Sînt convins că Novak Djokovic a fost ținta unui exercițiu pus la cale de Guvernul australian. Un exercițiu de forță la nivel de planetă a Dictaturii sanitare. Australia e una din țările lumii în care s-a instaurat Dictatura sanitară, cea care a luat locul dictaturii fasciste și dictaturii comuniste.
O Dictatură supraviețuiește numai și numai dacă își arată din cînd în cînd mușchii. Și aceasta arătare a mușchilor menită a vîrî frica în supuși constă în cultivarea ostentativă a abuzului. Spre deosebire de democrații, dictaturile trebuie să arate mereu cetățenilor că puțin le pasă. Prin arătarea mușchilor, dictaturile transmit supușilor mesajul că sînt puternice și mai ales în stare de orice. Să le fie frică supușilor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dacă ne gîndim bine în cazul Novak Djokovic sînt cîteva ciudățenii care ne fac să credem că jucătorul sîrb a fost atras într-o capcană. E vorba mai întîi de așa zisele înlesniri de a participa la turneu fără a fi vaccinat și, mai ales, fără a înălța cîntări vaccinului. Într-o țară faimoasă pentru cît de nemiloasă e dictatura sanitară, orice om de bună credință i-ar fi spus lui Djokovic să nu vină în Australia dacă nu e vaccinat. A fost apoi tratamentul dinadins abuziv începînd de la graniță. Indiferent dacă a fost o punere sau nu punere la cale dinainte, tot ce i s-a întîmplat lui Novak Djokovic a fost un mesaj dat australienilor de Dictatura sanitară. Australia e una dintre țările democratice în care s-a instalat Dictatura sanitară. Australienii au fost victimele unor încălcări ale drepturilor individuale cum nu s-a mai întîmplat în nici o altă țară democratică. Pentru Dictatura sanitară din Australia abuzurile ostentative la care a fost supus Novak Djokovic s-au vrut un mesaj dat australienilor. Puțin ne pasă! Bîta e în mîna noastră. Exercițiul a vizat și instituțiile de pe planetă însărcinate cu supravegherea respectării drepturilor omului de către toate statele lumii. Imaginați-vă că tot ce i s-a întîmplat lui Djokovic ar fi avut loc în China sau un Rusia. Toate guvernele democratice ar fi simțit nevoia să intervină, să atenționeze, să denunțe. Vă mai amintiți scandalul stîrnit de jucătoarea de tenis din China? Guvernul chinez era acuzat că i-a încălcat jucătoarei dreptul la exprimare. Cetățeanului Djokovic i s-au încălcat toate drepturile care țin de demnitatea umană. A protestat cineva pe planetă în afara Serbiei?”, s-a întrebat Cristoiu.

Fondatorul EVZ scrie că dovada faptului că a fost un „exercițiu de dictatură” pe spatele lui Djokovici o arată motivarea ministrului migrației, Alex Hawke.

„Că a fost vorba de un exercițiu de dictatură făcut pe spatele lui Novak Djokovic ne-o dovedește motivarea expulzării. Guvernul dictaturii sanitare putea să găsească drept motive niște chichițe legislative. Alex Hawke, ministrul Imigrației, n-a catadicsit să caute un motiv legal. Prin urmare, în motivarea oficială, admisă de justiția australiană, jucătorul sîrb n-a fost acuzat de încălcarea vreunei legi, ci de faptul că poate stimula prin prezența sa sentimentul antivaccinare”, a notat publicistul.

Cristoiu consideră că prin cazul Djokovici s-a creat un precedent extrem.

„S-a creat astfel un precedent de un pericol extrem.
Orice stat de pe glob poate interzice unui jucător să participe la o competiție internațională de pe teritoriul său pe motiv că prin simpla sa prezență stimulează stări de spirit împotriva voinței marii majorități a populației. La Olimpiada de iarnă China ar putea interzice participarea sportivilor suspectați că ar putea crea sentimente anticomuniste în China. Culmea e că Novak Djokovic nu e un antivaccinist declarat. El n-a mers în Australia dinadins nevaccinat, pentru a sfida autoritățile, așa cum Diana Șoșoacă merge în Parlament fără mască în chip ostentativ. Jucătorul sîrb a mers în Australia fără a contrazice public vaccinarea, așa cum ar fi făcut un antivaccinist convins. Pentru a i se permite participarea s-a zbătut să facă rost de documente legale. De altfel, prima instanță admițîndu-i intrarea, a dovedit că din punctul de vedere al legilor stricte din Australia, chiar dacă nu s-a vaccinat, Novak Djokovic era cu actele în regulă.

Novak Djokovic a fost expulzat ca o demonstrație de forță. Dictatura sanitară a vrut să arate că nu-i pasă de nimic. Nici de decizia primei instanțe, nici de impresia că se comportă abuziv. Dinadins ea a optat pentru o motivare absurdă fără nici o legătură cu încălcarea Legii. Pentru ca australienii să se supună și mai tare dictaturii sanitare. Pentru a demonstra la nivel de planetă că dictatura sanitară e permisă într-o țară considerată pînă acum democratică.
Dacă unei vedete ca Djokovic, într-un caz mediatizat în întreaga lume, Guvernul australian i-a făcut ce i-a făcut, pentru că așa au vrut mușchii lui, ce să mai spunem de ce ne-ar putea face nouă?

Novak Djokovic a fost expulzat.
Fără ca ATP să protesteze.
Fără ca vreun alt guvern decît cel sîrb să facă scandal.
Fără ca presa lumii să condamne abuzul. Dimpotrivă, o parte a presei mondiale a salutat abuzul.

Să presupunem că abuzurile la care a fost supus Djokovic s-ar fi petrecut într-o țară cu dictatură pur și simplu.
Indiscutabil, dictatura respectivă ar fi avut probleme pe plan extern și chiar intern.

Abuzurile s-au petrecut însă într-un nou tip de Dictatură:
Dictatura sanitară.

Cazul Djokovic a fost un exercițiu la nivel planetar.
Un exercițiu menit a testa dacă dictatura sanitară poate lua locul dictaturilor fasciste sau comuniste.
Expulzarea jucătorului a dovedit că dictatura sanitară, instaurată în numele luptei împotriva Pandemiei și pe fondul fricii de boală, se poate desfășura în voie, fără a stîrni reacțiile create de obicei pînă acum de dictaturile tradiționale”, a concluzionat el.

Radu Ursan

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

 1. Christina said, on ianuarie 18, 2022 at 11:19 am

  Un sistem dictatorial se instaureaza atunci cand sistemele din zona respectiva sunt coordonate de oameni obedienti, vanduti, corupti sau santajabili, pregatiti si verificati cu minutuozitate din timp. Cu cat sistemul este mai vast, cu atat teroarea este mai mare. Daca se trece de la tara, la continent si apoi la planeta, dictatura devina mondiala, ceea ce s a si intamplat in prezent.
  WW2 s a extins de la o tara si a cuprins buna parte din planeta. Nu Germania sau Europa au pornit ca fasciste, ci conducatorii si doctrina au pornit si acceptat fascismul.
  Pe de alta parte, cu cat sistemul este mai mare ( planeta), gradul de imprevizibil creste iar planurile pot fi date peste cap mai usor. Oamenii pot fi imprevizibili in general, si cu cat sunt mai multi, cu atat pericolul pentru dictatori creste. Si aici vorbim de miliarde, comparativ cu cateva de maxim milioane de sefi si sefuleti.
  In aceasta perioada de liniste aparenta, de dupa 89, pe care n am apreciat o poate, s a construit pas cu pas, sistemul diabolic din prezent. Faptul ca, de exemplu la noi, s au dat afara din politie angajati formati, pe baza de studii, si au permis angajari din surse externe cu precadere, a dus la construirea unui organ de represiune format din oameni de calitate indoielnica, usor de manipulat si tapi ispasitori pentru revilutia ce sta sa inceapa.
  Cat despre Nole, si despre toti sportivii, fac parte din acelasi sistem piramidal sportiv, creat si acesta in mod diabolic, unde centrul comanda ultimei verigi de club sportiv din ultimul sat. De aceea nu exista performanta, de aceea sunt pariuri si blaturi, de aceea sunt imense plasari de produse si o industrie giganta paralela cu sportul, ce se hraneste parazitar pe seama fanilor.
  Ca sa ti se permita sa joci, trebuie sa faci compromisuri, compromisuri care merg de la favoruri sexuale, trafic de diverse, turnatorii si colaborari cu diverse servicii. Plus ca sumele ce se vehiculeaza sunt doar de fatada, ele ajung la adevaratii actori ai sportului ( patroni, impresari, antrenori, primari, servicii) si prea putine la sportivi.
  N am vazut pe niciun sportiv sa spuna toate acestea, pentru ca stiu ca vor fi exclusi din orice structura sportiva, pentru toata viata. Acesta ar fi fost cu adevarat un act de curaj, ca sa stie macar amaratii astia care se uita la televizor ca de fapt totul este o mare minciuna, pe banii si pe naivitatea lor.
  Iar asa zisii sportivi valorosi, simboluri nationale sau mesageri ai fair-play sunt de fapt niste produse de marketing, niste sclavi obedienti care n au dreptul la niciun cuvant.
  E ok ca Nole s a opus vaccinarii in Australia, dar momentan nu inteleg de ce a facut o. Practic, el s a sinucis sportiv, consiliat de avocatul lui. Acesta practic l a asistat la sepukku.
  Daca Nole este un sportiv pur si simplu scapat de sub control, care stie ce face si stie care sunt consecintele ca tenisman, este de apreciat si laudat.
  Este posibil ca sa fi fost manipylat de consilierii lui, de avocatul lui, pentru a i compromite viata sportiva si de a l da ca exemplu.
  Alta posibilitate ar fi ca prin el ( prin cazul lui) sa inceapa revolte, revolutii, contradictii si polarizarea taberelor de vaccinisti si nevaccinisti in mediul online si nu numai. De aceea am afirmat ca mi ar parea rau sa se declanseze un Sarajevo sportiv si ideologic, din care toata lumea ar perde, mai putin cei care l au orchestrat.
  Sportul este un mare generator si consumator de emotii si este locul intalnirii oamenilor de pe toata planeta, din toate mediile sociale.
  In opinia mea, pandemia are dublu rol: control si dictatura si crearea conditiilor pentru inceperea revoltei planetare impotriva celor care au creat si sustinut pandemia. Se vor folosi de toate situatiile generatoare de emotii pentru a declansa o revolta planetara, pentru a schimba dictatura nationala cu cea globala.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: