SACCSIV – blog ortodox

Afacerea ”irlandezul beat”: tinta-piept Pahontu?

Posted in Romania by Vali on decembrie 30, 2021

Sursa:https://inpolitics.ro/afacerea-irlandezul-beat-tinta-piept-pahontu_1813593419.html

Scandalul așa-zisului irlandez beat care a slalomat printre trei instituții de forță și a penetrat cea mai mare cetate a lumii, Casa Poporului, deja ne jignește inteligență prin fanteziile lansate în spațiul public. Adevărata întrebare nu e cît de beat era un ins care a confundat cea mai voluminoasă clădire de pe Terra cu o casă dărăpănată ridicată la rang de hotel. Ci dacă nu cumva asistăm la un Black Cube 2, în care ținta să fie un cap mare de tot. Posibil chiar al celui despre Dragnea spune că e noul cap al statului paralel după ieșirea lui Coldea din peisaj, l-am numit pe generalul Pahonțu.

Un tînăr irlandez de 27 de ani vine pe 26 decembrie în România și se îmbată atît de tare încît nimerește în Casa Poporului fără a fi interceptat de jandarmerie, Direcția Afaceri Interne a Parlamentului și de sepepiști. Sare un gard uriaș, merge vreo sută de metri nestingherit, ajunge la zidul clădirii, sparge un geam, escaladează un balcon aflat la 3-4 metri înălțime și parcurge aproape toată latura dinspre Izvor a Casei Poporului, nederanjat de nimeni. Traseul lui se încheie la etajul trei, la camera de arme și muniții a SPP, una dintre cele mai ferecate încăperi din cele 1200 ale edificiului, acolo unde ar fi apărut pe camerele de luat vederi. O cameră despre care nu știu nici măcar parlamentarii.
E reținut, dar nu știm de cine: SPP, DAI, jandarmi, pentru că purtătoarea de cuvînt a Poliției nu vrea să spună. Pe motiv că ancheta e încă în derulare.

E dus la Poliție, dar aflăm de la TV că nu i se recoltează probe biologice, pentru că era prea beat pentru asta(?!!). Nu i se dă numele, dar se știe că a băut whisky cu bere.
În arest, spune că a confundat Palatul Parlamentului cu hotelul său.
Și că nu își amintește mare lucru.
Procurorii, generoși, nu cer nicio măsură împotriva lui. Nu arest, nu control judiciar.
Soțul Șoșoacăi a luat 60 de zile de control judiciar pentru că ar fi mușcat o ziaristă.
Irlandezul care a intrat prin efracție în sediul democrației românești scapă lejer și poate pleca oricînd acasă.
Primul hohot de rîs.
La prînz, presa relatează că omul e foarte bogat și are multe afaceri în România. Pe înserat aflăm că e doar asociat într-o firmă de taximetrie și nu în România. Și că ar fi fost nu doar beat, ci și drogat cu cocaină. Se află și numele lui, Coomins Richard Thomas, dar care nu oferă prea multe indicii. Pro TV ne informeză că irlandezul se poate întoarce la el acasă, în Marea Britanie(?) și că parlamentul l-ar putea obliga să plătească fereastra spartă.

Și acum să o luăm metodic, cu precizarea din capul locului că va trebui să folosim informațiile difuzate în spațiul public pînă la această oră. În mod normal, o analiză ar trebui făcută după ce lucrurile se mai așază. Doar că în România, din păcate, asemenea lucruri se ”așază”, de regulă, prin secretizare. Mucles. Batistă pe țambal. Case closed.

Ideea că un individ străin, beat și drogat, face mat trei instituții de forță ale statului, cum spuneam, ne jignește inteligența.

Să începem cu confuzia între hotel și Casa Poporului. Din informațiile difuzate de Antena 3, irlandezul s-a cazat la Friends Hostel. Hostel, nu hotel. Adică o casă de pe care cade tencuiala, aproape de Gara de Nord, cu camere la comun, baie și bucătărie idem, și cu prețuri de cca.8 dolari pe noapte.
”Bețivul” a confundat cea mai mare clădire a lumii cu o biată casă veche (foto).

Mergea întins pe mega-culoarele Casei Poporului bîjbîind, probabil, după camera lui de la hostel.
Al doilea hohot de rîs.

Dincolo de rîs, situația e de o gravitate imensă. Voci din spațiul public vorbesc de o faptă minoră.
Nu e cîtuși de puțin minoră.
Dacă un ”bețiv” a intrat noaptea în sediul Parlamentului României și al altor insituții grele ale statului, ajungînd departe în interior, încă mai lesne ar putea intra și un terorist bine antrenat, ori mai mulți și să planteze bombe, cum s-a întîmplat în 1920, în Senatul României.
Ori să planteze droguri, să zicem, în biroul președintelui Senatului. Ori să fure droguri de acolo. Sau documente secrete.

Jandarmeria asigură paza curții parlamentului și supraveghează punctele de acces. În interior, paza e asigurată de Direcția Afaceri Interne, în componența căreia intră Serviciul pază bunuri şi acces; Biroul echipamente de supraveghere şi control ori Compartimentul situaţii de urgenţă şi evidenţă militară.
Serviciul pază bunuri şi acces răspunde, între altele, de paza bunurilor şi valorilor din Palatul Parlamentului și asigură cooperarea cu structurile specializate ale SPP, ale MAI şi ale Senatului, precum şi cu alte instituţii cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, în vederea asigurării ordinii şi siguranţei la Palatul Parlamentului; răspunde de exploatarea Sistemului Integrat de Securitate al Palatului Parlamentului.

DAI este în subordinea directă a Secretarului General al Camerei Deputaților.

După cum se vede, în paza Casei Poporului sunt implicate SPP, Jandarmeria și structurile de securitate ale Parlamentului, adică DAI.

Toate trei ar fi clacat în fața unui chefliu.
România, zice-se, e furnizor de securitate pentru NATO și pentru statele din regiune.
Al treilea hohot de rîs.

În SUA, niște intruși au intrat într-o noapte într-un hotel privat și au pus microfoane pentru supravegherea unor politicieni. S-a lăsat cu demisia președintelui țării. Și atunci s-au aruncat pe piață, la disperare, informații false menite să salveze situația, ne amintim doar femeia de serviciu acuzată că a șters o înregistrare periculoasă manevrînd mopul. Intoxicările nu au ajutat, iar Nixon a trebuit să plece.

Directorul STS, generalul Ionel Vasilca, a demisionat după scandalul de la Caracal, cînd serviciul 112 nu și-a făcut datoria, pentru că nu a vrut să afecteze prestigiul instituției. Generalul Florian Coldea e plecat din SRI pentru o vacanță de lux neacoperită.

Scandalul irlandezului beat ar trebui să conducă obligatoriu la demisiile urgente ale responsabililor cu toate cele trei instituții depășite ieri noapte. Șefii DAI, secretarii generali ai Camerelor, șefii Jandarmeriei.
Dar, mai ales, a șefului etern al SPP, generalul Lucian Pahonțu, ținta cea mai prețioasă pentru mulți.

Operațiunea ”irlandezul” poate fi unul dintre acele exerciții tactice pentru pregătirea propriilor oameni făcute de serviciile secrete ale tuturor țărilor pe teritoriul altor state, cu acordul acestora. România e, și ea, de ani de zile, parte a unor asemenea acorduri, prin care permite operațiuni-test pe teritoriul său (s-a vorbit neoficial chiar de MI6, confrații lui James Bond). Doar că respectivele exerciții au anumite limitări tocmai pentru a nu provoca deranj prea mare în societate și de regulă ocolesc capitala.

La fel de bine, însă, am putea asista la un episod de tip Black Cube, în care cineva din interiorul României se folosește de parteneri străini în numele anumitor scopuri ”grele”.
Miza Black Cube a fost Kovesi.
Miza scandalului ”bețivul” ar putea fi noul șef al statului-paralel, cum l-a etichetat Dragnea pe Pahonțu. Un personaj care a ajuns prea puternic pentru a nu începe să deranjeze chiar în interiorul sistemului.
Poate nu întîmplător traseul irlandezului s-a oprit la cea mai complicată cameră din Casa Poporului, cea a armelor și muniției SPP.
Acolo unde plasarea unei bombe ar fi putut produce o deflagrație majoră în sediul democrației românești.
A fost văzut acolo irlandezul pe camerele de luat vederi?
Ori s-a lăsat văzut intenționat, la capătul unei misiuni de compromitere îndeplinite strălucite? (Bogdan Tiberiu IACOB)

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. abc said, on decembrie 30, 2021 at 5:20 pm

  Un tînăr irlandez de 27 de ani vine pe 26 decembrie în România și se îmbată atît de tare încît nimerește în Casa Poporului fără a fi interceptat de jandarmerie, Direcția Afaceri Interne a Parlamentului și de sepepiști. Sare un gard uriaș, merge vreo sută de metri nestingherit, ajunge la zidul clădirii, sparge un geam, escaladează un balcon aflat la 3-4 metri înălțime și parcurge aproape toată latura dinspre Izvor a Casei Poporului, nederanjat de nimeni. Traseul lui se încheie la etajul trei, la camera de arme și muniții a SPP, una dintre cele mai ferecate încăperi din cele 1200 ale edificiului, acolo unde ar fi apărut pe camerele de luat vederi. O cameră despre care nu știu nici măcar parlamentarii.

  Sa aiba legatura „operatiunea irlandezu” cu mitingul AUR, mai exact cu infiltratii din servicii ce trebuiau sa ghideze gugustucii spre armele alea din parlament ca sa iese un fel de 6 ianuarie romanesc ?
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Asaltul_Capitoliului_Statelor_Unite_ale_Americii_2021

  Apreciază

  • abc said, on decembrie 30, 2021 at 5:23 pm

   Nu stiu de ce dar cred ca irlandezul a fost intentionat lasat liber ca sa nu spuna prea multe. Cine stie, sa nu i se faca rau de sarbatori.

   Apreciat de 1 persoană

 2. Mihai T said, on decembrie 30, 2021 at 5:43 pm

  Implauzibil

  Dacă nu putea face diferenţa între un hostel şi Casa Poporului, ar însemna că era beat-criţă. Ori un asemenea om are afectate grav mobilitatea, motricitatea. Ca să fi pătruns un om beat-turtă în Casa Poporului, ar fi trebuit să se petreacă următorul şir de evenimente implauzibile:
  – din multitudinea de direcţii în care s-o apuce, s-o fi luat fix înspre Casa Poporului (implauzibil);
  – să se fi deplasat pe jos de unde s-a îmbătat până la Casa Poporului (implauzibil, când astfel de oameni de-abia umblă pe drum);
  – să fi sărit pârleazul la Casa Poporului (implauzibil);
  – să fi umblat 100-200 de metri de la gard până la clădire (implauzibil să fi umblat aşa mult cu motricitatea afectată grav, implauzibil să nu fi fost reperat);
  – să fi pătruns prin efracţie în Casa Poporului (greu şi pentru un om treaz, implauzibil pentru un om care se presupune că e beat-turtă);
  – să fi umblat şi în Casa Poporului câteva sute de metri (implauzibil să fi umblat aşa mult, implauzibil să fi scăpat nedetectat)
  – să fi ajuns fix la camera de armament şi muniţii (dificultate mare pentru un om obişnuit, imposibil pentru cineva beat-turtă). Bogdan Tiberiu Iacob afirmă că nici parlamentarii nu ştiu de această cameră;
  – să fi intrat acolo nedetectat, uşa fiind (presupun) securizată (foarte greu-imposibil pentru un om obişnuit, inconceptibil pentru cineva beat-turtă);
  Concluzie = implauzibil, cu elemente de imposibil şi de inconceptibil

  Apreciat de 1 persoană

  • abc said, on decembrie 30, 2021 at 6:13 pm

   Deci, sa aiba legatura „operatiunea irlandezul beat” cu mitingul AUR, mai exact cu infiltratii din servicii ce trebuiau sa ghideze gugustucii spre armele alea din parlament ca sa iese un fel de 6 ianuarie romanesc ?

   Apreciază

   • abc said, on decembrie 30, 2021 at 6:14 pm

    ………………… Si in felul acesta sa se dea vina pe cei ce se opun vaccinarii anticovrig si sa inceapa arestarile in masa ?

    Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: