SACCSIV – blog ortodox

Mass-media “INDEPENDENTA” si “IMPARTIALA”: Președintele REUTERS este membru al consiliului de administrație al … PFIZER si membru in consilii ale … Forumului Economic Mondial (DAVOS)

Posted in Coronavirus, DAVOS, FORUMUL ECONOMIC MONDIAL, MASS-MEDIA, PFIZER, vaccin by saccsiv on decembrie 11, 2021

Life Site News: ‘Unbiased’ news source? Reuters chairman is top investor and board member of Pfizer

Sursă de știri ‘imparțială’? Președintele Reuters este investitor de top și membru al consiliului de administrație al Pfizer

Reuters se laudă în mod deschis cu ‘imparțialitatea’, dar implicarea președintelui său în consiliul de administrație al Pfizer ridică întrebarea: E posibil așa ceva?

James C. Smith

De Emily Mangiaracina, 07 Decembrie 2021, LifeSiteNews

Președintele și fostul director executiv (CEO) al agenției internaționale de știri și ‘verificator de fapte’ al Reuters este, de asemenea, un investitor de top și membru al consiliului de administrație al Pfizer.

Rolurile influente ale lui James C. Smith în ambele organizații ‘ridică serioase preocupări legate de conflictul de interese’, a remarcat National Pulse, deoarece Reuters nu doar că a acordat o acoperire amplă vaccinului anti COVID-19 al Pfizer, în special, dar a acționat în mod covârșitor pentru a ‘reduce la tăcere scepticii’ față de vaccinurile Pfizer, precum și față de alte vaccinuri anti COVID-19.

Rolurile lui Smith generează o îngrijorare suplimentară, deoarece Reuters, considerată o sursă de top internațională de știri, și care se laudă cu o audiență de miliarde de oameni, se prezintă ca o agenție de știri cu ‘integritate’ și ‘lipsite de orice părtinire’. De fapt, un articol din 2021 laudă Reuters ca fiind una dintre ‘Cele mai bune 4 surse de știri mondiale independente și imparțiale’.

The National Pulse a făcut un link către o compilație de articole Reuters care menționează Pfizer, indicând aproximativ 22.000 de articole numai ‘în ultimul an’. Astfel de articole portretizează Pfizer într-o lumină general pozitivă, iar uneori Reuters urmărește să discrediteze criticii Pfizer. The Pulse a observat că numărul articolelor care menționează Pfizer depășește cu mult pe cele care menționează Moderna, care au fost în număr de aproximativ 8.200.

Ceea ce sporește și mai mult greutatea conflictului de interese al lui Smith este rolul autoproclamat al Reuters de ‘verificator de fapte’ al știrilor. Un sondaj al celor mai recente verificări de fapte ale Reuters arată că majoritatea vin în apărarea vaccinurilor anti COVID-19 împotriva punerii sub semnul întrebării a siguranței sau eficacității lor, sau a motivelor din spatele producerii și promovării lor.

De exemplu, un ‘factcheck’ recent susține că „nu există în prezent nicio dovadă că vaccinurile anti COVID-19 sunt legate de o creștere a numărului de sportivi care se prăbușesc sau mor din cauza unor probleme cardiace, cum ar fi miocardita”. A făcut această afirmație în ciuda recunoașterii faptului că „mai multe studii sugerează într-adevăr o legătură între miocardită și vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna”.

Fostul vicepreședinte al Pfizer, Dr. Michael Yeadon, a documentat cel puțin două duzini de incidente recente în care atleții s-au prăbușit, au suferit leziuni sau au murit, majoritatea din cauza unor probleme cardiace, observând că rata acestor evenimente a crescut brusc în ultimele săptămâni.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, declarațiile persoanelor care au suferit leziuni după vaccinarea cu COVID-19 atestă faptul că medicii fie au susținut că simptomele lor nu sunt reale, fie au respins din start posibilitatea existenței unei legături între simptomele respective și vaccinurile anti COVID-19.

Alte exemple de astfel de articole care apără vaccinul COVID-19 includ ‘Nu există dovezi că vaccinul COVID-19 de la Pfizer provoacă boala Alzheimer’ și ‘Nu există dovezi care să susțină afirmația fostului om de știință de la Pfizer privind siguranța vaccinului COVID-19 la copii’, referindu-se la declarația doctorului Yeadon potrivit căreia „vaccinurile COVID-19 au de 50 de ori mai multe șanse de a ucide copiii decât COVID-19 în sine”.

Ar fi greu de găsit o ‘verificare a faptelor’ de la Reuters care să admită în analiza finală orice critică la adresa vaccinurilor Pfizer anti COVID-19 sau a vaccinurilor anti COVID-19 în general.

Este demn de remarcat faptul că Smith face parte, de asemenea, din consiliul de administrație al ‘Inițiativei Parteneriat Împotriva Corupției’ a Forumului Economic Mondial (WEF), și este membru al Consiliilor Consultative Internaționale de Afaceri Internaționale ale WEF, ale Afacerilor Britanice Americane și ale Consiliului Atlantic.

Smith rămâne președinte al Reuters după ce s-a retras din funcția de președinte și director general în februarie 2020, notează site-ul Pfizer.

Tagged with: ,

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Mass-media “INDEPENDENTA” si “IMPARTIALA”: Președintele REUTERS este membru al consiliului … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.