SACCSIV – blog ortodox

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Posted in Coronavirus, Romania, STIRI by Vali on decembrie 8, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/relaxari-de-sarbatori-interdictiile-de-circulatie-si-masca-obligatorie-pe-strada-eliminate-la-mall-se-poate-intra-si-cu-test-negativ-1762561

Foto: Profimedia Images

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de alertă, măsuri de relaxare pentru perioada sărbătorilor. Printre acestea se numără eliminarea restricțiilor de circulație, renunțarea șl mască în spațiile publice deschise neaglomerate sau accesul la mall pe bază de test negativ. Propunerile CNSU trebuie aprobate în ședință de guvern.

Hotărârea nr. 112 a CNSU prin care se propune prelungirea stării de alertă conține următoare măsuri de relaxare:

– Eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor;

– Creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05,00 -23,00;

– Eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;

– Eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022;

– Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

– Permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

– Permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Măsurile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență trebuie aprobate prin hotărâre de guvern.

Hotărârea CNSU nr. 112 și anexa pot fi citite integral aici:

HCNSU-nr-112-prelungire-alerta

Anexa-la-HCNSU-nr-112-n

Editor : B.P.

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dd_2d said, on decembrie 8, 2021 at 5:18 pm

    „Relaxari”. Astia ne cred fraieri. Cat de curand le vine timpul. Nu toti au elicoptere.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Cosmin said, on decembrie 8, 2021 at 6:20 pm

    Eu nu vad nici o relaxare. Voi?

    Apreciat de 1 persoană

  3. John said, on decembrie 8, 2021 at 7:01 pm

    Apreciat de 1 persoană

  4. G B said, on decembrie 8, 2021 at 7:32 pm

    Pai pe strada oricum nu mai port masca din primavara. Dar in institutiile publice tot nu avem acces fara test? Am treaba cu directia de evidenta a persoanelor, si sediul e in mall…

    Apreciază

    • isa said, on decembrie 9, 2021 at 10:31 pm

      Si inainte se putea intra oriunde cu orice fel de test antigen sau pcr. Si eu am avut treaba la evidenta populatiei, luna trecuta, tot pt schimbarea numelui pe buletin, cu sediul tot intr-un mall. Am facut test rapid antigen, daaaar … Nu te primeste direct cu testul, tb sa scoti certificatul pe baza testului, ori asta se face dupa vreo 6 ore, cand rezultatul de la laborator e bagat in sistem. Si inca ceva, sistemul ala pt emitere certificate covid e conectat direct la registrul de stare civila, unde sunt operate deja modificarile de nume.

      Apreciază

  5. Paul said, on decembrie 8, 2021 at 8:33 pm

    Mare relaxare… Cine e dispus sa între o data în mall în baza unui test PCR care costa 200 lei sau antigen de 15…

    Apreciază

  6. gigimutu said, on decembrie 8, 2021 at 8:54 pm

    asta e apa de ploaie,

    trebuie ridicate TOATE restrictiile si anulata starea de alerta!!!!!

    Apreciază

  7. ledpanell said, on decembrie 8, 2021 at 9:12 pm

    Asa a fost si anul trecut, o zadarnicire guvernamentala, ultrapolitica a combaterii bolilor. Adica mesaje, legi de la politicieni ca pentru idioti. Anul trecut abia incepuse povestea, si s-a permis circulatia peste granite fiind o lista uriasa de exceptii, in care intra mai toata populatia.
    In prezent la fel, avem relaxare, ca apoi a cata oara pulimea sa fie acuzata pervers, planand in aer intrebarea: noi v-am intins momeala cu relaxarea, voi chiar ati muscat momeala? Tot voi ati fost si sunteti vesnic vinovati.
    Se adauga aici o precizare: criminalii care de secole au calarit poporul, tot ei au inventat discursuri sociale, filozofice, teorii psihologice ale autovictimizarii, ale „fraternizarii victimei cu calaul” si alte aberatii ale unor minti bolnave. Mai corect spus, dincolo de boala psihica, pentru ca psihopatologiile sunt ceva inca uman, si demn de mila, nu de procese, arestari etc. Cei care au calarit poporul au spus ca romanii isi plang de mila, se vaicaresc, se lasa in voia sortii. Adica am crede mistic, magic in soarta destinului sau destinul sortii, nefacand nimic si asteptand mila, pomana de la guverne. Eventual lenesi, puturosi, hoti…dar niciodata hoti pe masura guvernantilor.
    In zilele astea, stima de sine a romanilor ar trebui sa creasca putin-nu pentru ca e permisa circulatia fara masca pe strazi, ci pentru ca ce ni s-a servit secole, se face in toate tarile, populatiile fiind vinovate de pandemie, iar guvernele (care, simplu spus, au bugetele tarilor, informatii stiintifice, studii, statistici, cazuistici, logistica, putere in primul rand…) sunt nevolnice si incapabile sa opreasca pandemia, sa blocheze definitiv granitele samd. Macar temporar, in cazul nostru, definitiv fiind imposibil in conditiile in care vom iesi din uie odata cu iesirea din viata, adica singura salvare a romanilor. Cu care, conform patologiei mentale dezvoltate, sunt de acord. Ma mir ca nu se vorbeste de autism romanesc, trairea in imaginatie, compensarea in fantezii, de ca si cum tot ce se intampla e fie pentru altii, fie pentru ei, dar intr-un viitor incert, vesnic decalat temporal de prezent, deci nu se va intampla, nu vor pati. Ca tot despre patit si patanii vorbim la poporul asta. Vestea buna e deci ca si altii primesc acelasi perdaf, aceeasi palmuiala ieftina, cu diferente de limbaj, stilistice care tin de cultura si civilizatia tarii respective.
    Pulimea daca ar vrea sa iasa din regnul pulimii si sa faca un pas spre civilizatie si evolutie psihologica, pur si simplu AR SABOTA scurta PERMISIE (ca asta este, o mica permisie pana pe 15 ianuarie cand e ziua lui Omicron, nu a lui Eminescu) si n-ar cumpara absolut nimic de sarbatori !
    Practic, restrictiile sunt facute sa se stranga ultimii bani de la romani, la fel cum a fost „libertatea” din vara, ca sa urmeze legic, inevitabil, valul din toamna. Asa ca…dam bani in mall-uri, in magazine, ca sa primim noi restrictii, lockdown total sau mai rau. Traducand in limba romana, tot la corporatii, multinationale dam bani, ca sa primim pedeapsa ca am iesit pe strazi pregatind noul val.
    Ce am zis e valabil atat pentru vaccinisti cat si pentru antivaccinisti…insa complet inutil; se pare ca la cati cretini exista, prefera sa crape, tragandu-i in groapa pe toti cei din jur. Fie patologic de inconstient, fie diabolic de constient, si cu placere! ! ! Care din astea doua e valabila? Oricum vor fi pline magazinele de disperati!
    Tampenia mea e ca am dat click pe Publica comentariul. Dar si sperantele tampe tot o forma de psihopatie sunt, cu nuante de la caz la caz.
    (In alte postari am fost acid in speranta sa se simta cat mai multi, eventual toti vizati. Mi se pare foarte corect…poate ies odata unii din bula aia deliranta in care restul sunt vinovati, „pacatosi”, posedati, iar ei puri si aproape sfinti; comoditatea colectiva , suma comoditatilor, a conforturilor psihice interioare e cel mai enervant lucru, dar bine ca se va muri si se va scapa de ea.)

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 8, 2021 at 10:36 pm

      ledpanell

      Ai zis ca te-ai imbolnavit de Covid de doua ori, te-am intrebat de unde stii, dar n-ai raspuns.
      Ai zis cu alta ocazie ca te vaccinezi, dar n-am inteles de ce: de frica bolii sau pentru a circula fara restrictii?

      Apreciază

      • ledpanell said, on decembrie 8, 2021 at 11:04 pm

        Am avut si gripe, raceli de-a lungul anilor, si pneumonie, rujeola, stiu ce-i febra 40 cu 6. Spre deosebire de bronsite, rino-sinuzite cu simptome specifice pe care le stiam, am intalnit chestii noi. Stare subfebrila oscilanta, intr-un caz pana in 37 cu 8, in al doilea intre 37 cu 5 si 38 cu 5, dar febra osciland aiurea rau, prea rapid! Din ce stim, minima temperaturii e dimineata, maxima e pe la ora 5 dupa amiaza. La mine oscila rapid, si nu e de la termometre. Plus stare de rau foarte ciudata, taieturi printre coaste cam ca la pleurezie, care au trecut in vreo 3 zile. N-am avut probleme insa cu gust, miros. Au trecut toate doar cu vitamina D…dar treceau si fara ea.
        Despre vaks, am zis ca prefer sa mor decat sa traiesc printre cei din jur care sunt cum sunt! Va trada si ultimul om…deja au inceput din timp, unii mai catolici decat papa; in unele cazuri chiar nu-i obliga nimeni, dar au vrut sa dea bine. De frica bolii, nu. Toti murim, cum zicea cineva! Daca e sa fie, luneci pe o treapta, pe gheata, apare un accident auto samd. Sansele variaza, dar exista si sunt peste 0. Iar cu restrictiile, sa fie toti sanatosi! Personal, chiar ma bucur ca nu se poate intra in anumite locuri. Pacat insa ca nu se poate si in altele. Nu suport mall-urile, care par proiectate pentru toti toparlanii frustrati din mediul rural, care mutati la oras si evadati din provincie, vor sa para altceva-pretentiosi, cu bani, la moda, etc. Daca nu fac ei asta, copii, nepotii tot la mentalitatea asta ajung.
        Segregarea sociala exista si inainte, banui ca peste tot. De 2 ani doar s-a amplificat, dar erau pregatite atat taberele, cat si populatiile. Anul nou va incepe promitator: bata, sapa si topor. Sau arme de tot felul, la gastile care vor ataca si pradui in ziua mare, fara nevoie de speraclu.

        Apreciat de 1 persoană

  8. Max said, on decembrie 8, 2021 at 9:18 pm

    Ha ! Ha ! Ha ! Arăbetele și fiul torționarului bolșevic ne-au dat voie să respirăm în țara noastră și vorba bancului, dacă suntem cuminți, ne bagă și aer la butelie.
    Păi dac-au dispărut toate grăunțele 7,63 și au căzut toate boașele rumânașilor, stând capră la toți demenții impuși ca vechili în Țara noastră de către mUE și de către RedShieldClan………………..
    Avea o cățea deputatul ăla, Cătălin parcă îi zice, da* cine mai știe cum se latră cu ele…………..

    Apreciază

  9. gigimutu said, on decembrie 8, 2021 at 10:22 pm

    ce relaxari, mai,

    ca nu mai pune nimeni botul la minciunaraia voastra.
    noi, poporul, cerem anularea TUTUROR RESTRICTIILOR SI ANULAREA STARII DE ALERTA, precum si inceperea unui proces in care sa fie condamnati TOTI cei care au mintit si au abuzat de poporul roman in ultimii doi ani, cu masurile total aberante luate in contextul asa zisei pandemii de covrig 19!!!!!!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Nicusor said, on decembrie 8, 2021 at 10:24 pm

    Aveti grija, evitati aglomerarile. Cei vaccinati nu sunt testati, cei nevaccinati nu intra fara test, deci un vaccinat netestat poate infecta un nevaccinat testat dar si un alt vaccinat care e sanatos.
    Prin asta urmaresc baietii, asa:

    Sa incaseze banii care in ultima luna si ceva s-au pierdut din cauza scaderii vanzarii cu cca 50-60%, caci nu-i asa, daca banii nu circula statul nu incaseaza tva si alte taxe, accize, etc….

    Sa incaseze bani din vanzarea de teste.

    Sa creasca numarul de infectari ca urmare a testarii crescute ca nr. de cei care vor da iama.

    Sa bage iar frica in oameni si sa motiveze masuri restrictive mult mai dure, pe ideea ca: iete, le-am dat liber oamenilor si ei nu sunt responsabili si uite cum transmit boala….

    Si cireasa de pe tort: certifikatul nazist…..

    Deci, faceti fiecare cum va indruma Bunul Dumnezeu si Maicuta Sfanta, dar bagati de seama, ca astia is rai, vicleni si versati, eu va sfatuiesc sa nu va imbulziti in aglomeratii si sa va feriti…..

    Dea Domnul sa gresesc, dar tare mi-e ca asa va fi…..

    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 8, 2021 at 10:50 pm

      Nicusor

      Deci tie ti-e frica ca te poti imbolnavi de Covid?

      Apreciat de 1 persoană

      • Nicusor said, on decembrie 9, 2021 at 8:13 am

        Am avut, nu odata, mi-e frica de Dumnezeu si cam atat, Saccsiv, eu sunt de parere ca atunci cand Cel de Sus te cheama, te duci, atunci, indiferent ca esti la serviciu sau in padure, poti sa fii si in fortificatie, tot pleci.
        Eu am incercat sa transmit altceva, am indemnat oamenii sa fie precauti si sa nu le faca jocul.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • cazuri rezolvate said, on decembrie 9, 2021 at 2:02 am

      Nicusor,

      zici: un vaccinat netestat poate infecta un nevaccinat testat dar si un alt vaccinat care e sanatos.
      Durere de cap. Ești un caz rezolvat, crede-mă. Un succes deplin pentru ei. Și-au atins scopul. Așa ne vor pe toți. Chiar nu mai contează nimic, nici vaccinare, nici teste, nici dacă ești sănătos sau bolnav, indiferent de ce. Nu mai contează.

      Apreciază

      • Nicusor said, on decembrie 9, 2021 at 7:21 pm

        Ce am zis eu, e simplu si logic, sau sa inteleg ca tu nu crezi in covid, stimate caz nerezolvat? Tii umbra pamantului degeaba…pesemne ca tu locuiesti izolat, undeva intr-o bula, traieste in continuare acolo, spor….cand te intslnesti cu virusul sa imi zici si mie cum a fost experienta.

        Apreciază

    • cazuri (ne)rezolvate said, on decembrie 9, 2021 at 8:48 pm

      Nicușor tată, mamă, frate,

      tu crezi în virus, da? După ce au trecut doi ani? Bravo! Așa te vor specialiștii. Păi de aia ești rezolvat. Dar, stai liniștit că nu doare. Altfel toată lumea ar urla. Tu fă-ți conștiincios testele, zilnic dacă se poate, vaxxurile, de preferat toată schema, că e pentru viață lungă și sănătate, uită-te cât mai mult la televizor ca nu cumva să pierzi vreo statistică, și ca să vezi care e treaba cu vaxxinații testați, cu vaxxinații netestați, cu vaxxinații testați pozitiv, cu vaxxinații testați negativ, cu nevaxxinații testați pozitiv, cu nevaxxinații testați negativ, cu nevaxxinații netestați, și cu combinări de două luate câte trei sau invers, că de fapt viața a devenit de abia acum frumoasă, și oamenii trăiesc fericiți mascați, distanțanțați social(?!) și magnetizați prin vaxxin. Ăsta e viitorul practic al omenirii. Până la urmă rezultatul e OK și iese la numărătoare, fiind foarte simplu. Logică de bază. Important este să nu uiți să-ți fie frică, foarte multă frică, cât mai multă frică, extrem de multă frică, că de fapt asta e ideea. Noroc! Zeul noroc, pentru că de el este vorba.

      Apreciază

      • Nicusor said, on decembrie 10, 2021 at 7:58 pm

        Inseamna ca nu ne intelegem, (treburi nerezolvate sau rezolvate, ma rog….)

        1 am zis ca am avut covid, ii multumesc lui Dumnezeu su Maicutei Sfinte ca m-au ajutat sa trec, nu doresc sa dau detalii, dar nu a fost chiar placut ce am experimentat, prima oara, ca a 2 a oara a fost mai usor. Eu pot sa iti zic ca virusul exista, pentru ca nu am mai trecut prin asa ceva
        2 Eu nu ma vaccinez cu toate ca la serviciu (dar si acasa) ma preseaza unii mai mari ca mine si mi-au pus in vedere sa „stau acasa”, daca nu ma vaccinez. Le-am zis ca mergem la notar sa punem in scris conventia si sa imi plateasca despagubiri in caz ca pățesc ceva sau le fac altfel figura daca ma mai sictilesc…….deocamdata e liniste……..

        3 tu intelegi ca virusul exista si eu ca nevaccinat testat pot fi oricand pus in pericol de un vaccinat netestat care poate fi purtator de virus??? Pentru ca daca am facut o data si inca o data, cine imi garanteaza ca nu mai inca o data? Tu? Imi dai in scris cu garantii?

        4 „fii calm Ferdinand” si nu zice hop pana nu ai sarit santul, fii cu bagare de seama si luare aminte si mai zi si cate o rugaciune, spre binele tau, amice…..cu treburi nerezolvate, ca nu stiu cum altfel sa ma adresez tie.

        Stiu oameni care au tagaduit existenta virusului si azi nu mai sunt printre noi, sunt in cimitir si imi pare rau de ei, Dumnezeu sa ii ierte dupa mila sa, dar mai stiu si cazuri, unul chiar in familia mea, vaccinat cu prima doza pfiszter naibii, si i-am zis sa mai stea sa nu se intzepe, dar actiune comuna la locul de munca, si in 8-9 zile l-am dus la groapa, Dumnezeu sa il ierte, asta stiu sigur cum a fost la fel cum stiu alte cazuri de ale cunoscutilor de a mei care dupa doza 2 se odihnesc si ei/ele tot in cimitir.

        Deci, in concluzie, toate dozele mele le donez lui catzu, arafat, ghita si alt nazist care o fi el.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • Toma said, on decembrie 10, 2021 at 9:36 pm

        @Nicușor Sunt în cimitir? Acolo ajunge sufletul? Asta vi se pare exprimare de creștin?
        Credeți în Rai și Iad? Credeți în Înviere?
        Aveți grijă, idolii nu sunt doar cei făuriți din lemn sau piatră.
        Cum încearcă cineva să vă dărâme idolii, începeți și deveniți foarte agresivi. Puteți să credeți ce minciună vreți, dar când vreți să o impuneți altora, ar trebui să vă așteptați la împotriviri. Nu toată lumea are încredere în oamenii pe care îi idolatrizați și-i credeți orbește.
        Cine v-a spus că “negaționiștii” (idolului, pe care-l impuneți altora) au murit din acea cauză? Poate sufereau de boli pe care le știau doar ei sau nu le știau.
        Sunt mulți ca dumneavoastră în comentarii. O țineți una și bună că există virus, dar nici nu știți să definiți un virus sau considerați că virusurile sunt același lucru cu bacteriile, ceea ce e complet fals.
        La începutul mascaradei majoritatea nu credea în idolul dumneavoastră, iar apoi ușor-ușor ați înghițit gălușca și v-ați concentrat doar pe “restricțiile aberante” impuse de tiranii de politicieni (care sunt doar niște sclavi fără putere de decizie).
        De ce de câte ori e invitat cineva să vorbească pe tema asta, prima întrebare care îi este adresată: “Credeți în existența virusului?”.
        Răul este ca o plantă invadatoare, care lăstărește neîncetat, iar până nu o scoți cu tot cu rădăcină nu o poți înlătura. Când Domnul Va veni a Doua oară, Va scoate acea rădăcină cu toate tulpinile care ies din ea și le Va arunca în foc.

        Apreciază

  11. ochiul said, on decembrie 9, 2021 at 12:37 pm

    umbla zvonul ca au aparut teste cu betisoare contaminate cu ricina, se moare in chinuri cu simptome asemanatoare cow….
    daca incep sa pice cei ce intra in tara de sarbatori, sa stiti de ce

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.