SACCSIV – blog ortodox

Video: EMP

Posted in ARMA, ARMATA, VIDEO by saccsiv on noiembrie 30, 2021

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. snowbellg said, on noiembrie 30, 2021 at 8:26 am

  Pentru baetei!😝😝😝😂😂😂😂😂😂👄💋❤️

  Trimis din Yahoo Mail pentru iPhone

  Apreciază

 2. dmaximilian said, on noiembrie 30, 2021 at 9:31 am

  Armata americană sau rusă sau care se mai respectă au de exemplu laptopuri ”blindate” care rezistă la orice impuls electromagnetic. Dacă un laptop ”normal” costă 1300 lei fără Windows, unul ”blindat” poate fi si 15 000 dolars. Astfel soluţii la EMP sunt – dar sunt scumpe pt cetateanul de rand.

  Cum își poate proteja un proprietar mașina sau laptopul de un EMP?
  S-a testat un eșantion de 37 de mașini într-un laborator de simulare EMP, cu autovehicule de epocă cuprinse între 1986 și 2002. … Cel mai grav efect observat asupra mașinilor în funcțiune a fost că motoarele de la trei mașini s-au oprit la intensități ale câmpului de aproximativ 30 kV/m sau deasupra. Într-o expunere reală la EMP, aceste vehicule s-ar opri în cele din urmă și șoferul ar fi nevoit să le repornească. Elementele electronice din tabloul de bord al unui automobil au fost deteriorate și au necesitat reparații.

  Laptopurile, în general, nu ar fi afectate atâta timp cât sunt departe şi nu sunt conectate la o rețea prin cablu.

  Nu e nicio modalitate practică de a proteja automobilele moderne. Dacă ai o mașină făcută înainte de 1986, atunci poți spera. Cea mai bună opțiune este să cumpăraţi o mașină fabricată înainte de 1974 și aveți o fiară impermeabilă la orice EMP!

  Pe de altă parte, gadgeturile sunt destul de simplu de protejat, doar înfășurați fiecare articol complet cu folie de aluminiu rezistentă și depozitați-l într-o pungă cu fermoar. Repetați procesul pentru o protecție mai puternică. Puteți pune în continuare articolele împachetate într-un coș de gunoi din metal greu (asigurați-vă că obțineți o etanșare bună cu capacul, lipind capacul închis cu bandă metalică, cum ar fi bandă adezivă de aluminiu). Stratificarea este cheia pentru protecția maximă. : SOLUŢIA ASTA ar însemna că ştim când vine EMP-ul sau să stăm cu ele degeaba împachetate de frica EMP-ului.

  Apreciază

 3. Grigore said, on noiembrie 30, 2021 at 12:16 pm

  Nu mai bate campii cu EMP ca nu exista nici un atac cu EMP.

  Sa fie clar, ca EMP sa aiba efect intr-un atac trebuie sa fie indeplinite 2 conditii mari:

  1.Aparatul electric/electronic sa fie in functiune, adica sa circule curent electric prin el. Campul electromagnetic poate influenta curentul care circula printr-un circuit si asa se poate strica ceva.
  Dar daca ai o masina de tuns sa zicem, care nu este in priza in momentul atacului EMP, NU SE INTAMPLA NIMIC CU EA.
  Telefoanele au bateria incorporata si de aceea pot fi afectate, dar daca ai un telefon la care poti scoate bateria, nu i se intampla nimic.

  2. Ca sa faci un EMP e nevoie de un consum urias de energie, pentru ca un atac EMP sustine ca poate distruge din Rusia sa zicem un telefon in Calafat. Nu se poate fizic asa ceva. E nevoie de un consum urias de energie sa acoperi o asemenea suprafata. Chiar si o bomba atomica e un mizilic, nu are atata energie cand e vorba de o suprafata mare precum o tara sau un continent.

  Atacurile EMP pot fi luate in considerare DOAR daca vorbim despre un camp electromagnetic directionat. Gen cum sunt antenele directionale. Cu 2 antene directionale poti obtine net prin WiFi la zeci de kilometri distanta, evident daca ai vedere libera intre antene. Se gasesc si la noi de vanzare pe emag.

  Exista o relatare cu un avion rusesc care a atacat un vas american in Marea Neagra. Avionul s-a apropiat de vas ca sa poata deregla aparatura de la bordul vasului. Nu a facut asta de la distanta. La fel ca in cazul antenelor directionale, a emis acel camp electromagnetic directionat catre puntea de comanda a vasului in cauza, dar din apropierea vasului. Pentru ca nu li s-au ars telefoanele celor care erau la plimbare pe faleza sau televizoarele din Constanta.

  Cand americanii au atacat Serbia, au aruncat niste bombe cu grafit peste punctele cheie ale infrastructurii electrice nationala a Serbiei.
  Ce face bomba cu grafit?
  Este vorba de o explozie mica, fara daune colaterale, care pulverizeaza grafit peste instalatii. Practic ninge cu grafit peste ele. Si evident ca provoaca multe scurtcircuitari care duc la defectarea definitiva a instalatiilor din punctele cheie.
  Grafitul sau grafenul e acelasi drac cu singura deosebire ca grafitul are mai multe straturi de grafen. Grafenul reprezinta un singur strat si probabil din aceleasi considerente ca in cazul instalatiilor electrice, il si injecteaza in oameni.

  Nu sunt americanii tampiti sa arunce bombe cu grafit, daca exista tehnologie EMP cu care sa poata distruge instalatiile de la distanta. Ca daca exista o astfel de tehnologie sigur ar fi trebuit sa o aiba si americanii sau evreii. Si evreii cand au distrus instalatiile iraniene au folosit un virus ultrasofisticat, daca aveau EMP era teoretic floare la ureche. E propaganda cu EMP!

  Apreciază

  • ledpanell said, on noiembrie 30, 2021 at 11:26 pm

   Propaganda-i la tine, tovarasu. De ce dezinformezi? N-ai lucrat cu mosfeti de curenti mari, n-ai citit macar despre ei? Despre supercondensatori ai auzit vreodata, si ce curent poate debita unul singur? Vorbim de produse de larg consum, publice, care se gasesc usor de cumparat. Coil gun pe care il fac unii amatori e varianta mini a rail gun de pe distrugatoare. Efectul Lorentz iti spune ceva? Crezi ca acolo is doar kiloamperi? De vechitura de laser de doar 150kW puls ai auzit? Are destui ani. Deci vorbim de puls, nu de energia bombei atomice.
   Ai folosit cuvantul-cheie „propaganda”; de regula cei care o fac o si invoca la altii.
   Cat despre avionul rusesc, vad ca te-ai parasutat unde trebuie cu postarea. Le cauti asiduu sau iti da cineva un hint?

   Apreciază

   • Grigore said, on decembrie 1, 2021 at 2:15 am

    Ai aflat si tu de efectul Lorenz, dar dupa cum te-ai exprimat ai si putin efectul Lorenzo Lamas.
    Astia tot dezinformare sunt?
    https://www.lewrockwell.com/2018/02/david-hathaway/emp-hoax/

    Lorenzo ia uite ce spune la gazeta:
    „On the night of July 8, 1962, the “Starfish Prime” atomic warhead was detonated over the Pacific. Residents of the Hawaiian Islands watched night turn to day from this blast that was 93 times more powerful than the one that destroyed Hiroshima. One of the U.S. Government’s main purposes for the blast was to study EM (electromagnetic) effects on electrical infrastructure.

    A damaging “EMP” (ElectroMagnetic Pulse) effect had been postulated since the first atomic blast in 1945, usually for long-wire infrastructure. But, no electrical infrastructure damage had been proven from any of the numerous high-altitude nuclear blasts.

    Starfish Prime was the most thoroughly instrumented nuclear blast in U.S. history. The area of predicted EM effects included numerous populated Pacific Islands. The resultant “definitive” EMP event, became known as the “Hawaiian Street Light Incident.” This incident has developed a cult following within the EMP science community. It has been magnified over the years to the point where many claim that lights were burned out on all of the Hawaiian Islands (not just Oahu) and on many other Pacific Islands as well by an EMP.

    In actuality, the incident allegedly involved a small number (less than 1%) of street light strings on Oahu. It has been used for decades as the single definitive proof of EMP effects on long-wire infrastructure.”

    Suna-i Lorenzo pe americani sa mai puna 2 mosfeti acolo ca nu s-a simtit la contoar. Zi-le tu ce sa faca!

    Sa nu te superi pe mine, te-am luat putin in balon ca prea ai vorbit de sus. Mai aveai putin si inregistrai supercondesatorii la OSIM. Dupa cum bine vezi nu exista vreo sfaraiala in treaba asta cu EMP daca vrei sa faci ceva la scara mare.
    Pentru studiul tau sunt destule surse credibile:
    Vezi la Medium.com
    https://thehill.com/blogs/pundits-blog/homeland-security/347959-the-emp-threat-isnt-as-imminent-as-alarmists-would-have
    Ai pe Google tot ce vrei, serveste-te!

    Dar nu crezi ca ar fi indicat sa apelam putin la gandirea critica? Ca ne-a lasat-o Dumnezeu tocmai d-asta.
    Tu chiar crezi ca poate cineva sa detoneze o nucleara crezand ca distruge reteaua electrica si asta ar fi tot razboiul? Cred ca realizezi ca daca lanseaza cineva o racheta de croaziera cu incarcatura nucleara, ceilalti o sa deschida iadul? Cand apare schimbul nuclear cu ce o sa te ajute pe tine o cusca Faraday unde iti pui tu laptopul cu poze de pe litoral?

    Alta mostra de gandire critica:
    Daca aveau arme EMP americanii, de ce au mai dat cu bombe cu grafit ca sa strice instalatiile electrice?
    Sau pana la urma, de ce nu au stricat toata electrica si electronica sarbilor nu? Ca nu stiu daca stii, dar sarbii au dat jos un avion invizibil in anii aia? Nu era logic ca daca distrugeau toate electronicele, atunci poate nu mai erau avioanele americane in pericol? Ca nu a fost doar bombardierul invizibil, au fost si alte avioane americane doborate acolo.

    La final vreau sa te intreb ceva, te-a convins ce ti-am scris sau tu inca mai crezi ca sunt astia pe felie cu EMP-ul si-o sa ne arda prizele?

    Apreciază

 4. ledpanell said, on decembrie 1, 2021 at 1:16 pm

  Lungimea raspunsului dom’Grigore (n-o sa-ti pun porecla cum faci tu, am alt nivel de educatie, si n-am absolvit precis scoli comune) arata ca adevarul doare, ca de obicei, si provoaca reactii.
  Dezinformarea o continui prin rastalmacire, a doua arta la care te pricepi. Nu la arme speciale, ca aia care lucreaza cu ele nu ajung postaci profesionisti pe forumuri si bloguri.
  Hai sa-ti explic cum sta treaba: ai negat posibilitatea EMP doar ca sa vezi daca se scapa unu si stie ceva ce n-ar trebui, ba mai si da din casa din „pravalie”. Cred ca asa se zicea la tine, „pravalie”. Cunoscatorii stiu. Nu-i problema, am intalnit foarte multi ca tine care provocand, eventual invocand fix „legile fizicii din manualul de cl.VI” provoaca pentru a obtine raspunsuri suplimentare. Si, cel mai important, identificarea emitentului, daca acesta scapa involuntar si alte informatii pe care le considera irelevante.
  „Suna-i Lorenzo pe americani sa mai puna 2 mosfeti acolo ca nu s-a simtit la contoar. Zi-le tu ce sa faca!

  Sa nu te superi pe mine, te-am luat putin in balon ca prea ai vorbit de sus. Mai aveai putin si inregistrai supercondesatorii la OSIM. Dupa cum bine vezi nu exista vreo sfaraiala in treaba asta cu EMP daca vrei sa faci ceva la scara mare.” Am citat. Fii pe pace…decalajul dintre componentele de pe piata si ce au militarii e de cel putin cateva decenii; cand se plictisesc, mai arunca cate o ciozvarta la pulime.
  Ca idee, ma jucam in tinerete cu suta de kV la cateva sute de W alimentare, si stiu ce-i aia camp nu din articole pe care le citezi matale, care sunt propaganda pura. Am bobinat si trafuri high voltage, cu izolatie speciala intre straturi, multe ore de munca unul singur-doar traful! O dai vad cu chestii de tipul americanii o au mai mare, sau rusii o au mai mare.
  In plus, discutia ajunsese in punctul in care aparea intrebarea-cheie, daca e posibil EMP si cum. Am zis doar ca e foarte posibil. Nu si cat e de necesar, sau/si ce altceva s-ar folosi mai eficient. Deci, meci nul.

  Apreciază

  • Grigore said, on decembrie 2, 2021 at 2:11 am

   Opreste-te ca bati campii rau de tot! Faptul ca ai bobinat tu trafuri de voltaj ridicat sau ca intelegi ca ai nevoie de un mosfet pentru a crea pulsuri nu are nici o legatura cu consumul de putere necesar unui EMP pe o suprafata data. Ca sa obtii un EMP trebuie sa descarci o cantitare uriasa intr-un timp extrem de scurt DOAR daca vrei sa faci asta intr-un punct/locatie. Dar ca sa strici niste telefoane cu efectul asta la macar 1km raza de jur imprejur, e clar ca tu nu ai idee despre ce consum vorbim aici.

   Daca vrei sa te convingi singur, fa un calcul.
   Uite datele, o suprafata cerc cu raza de 3km cat un sat micut. Ia incearca sa calculezi de cat ai nevoie ca sa poti strica telefoanele din suprafata asta. Si GANDESTE-TE ca tu calculezi doar la un nivel relativ plan. Daca vrei sa strici un telefon care se afla undeva dar la 50cm inaltime de pamant ai niste valori. Dar daca vrei sa strici unul la 50cm inaltime si inca unul la 150cm inaltime, valorile cresc si ele. Si daca mai vrei si ceva la 100cm mai umbli la buzunar serios de tot.

   PENTRU CEILALTI CITITORI
   Ca sa distrugi un aparat la distanta inchipuiti-va ca in loc de fantasticul EMP folosim un glont. Daca vrem sa distrugem 2 aparate care se afla in locatii diferite, atunci 2 gloante. Dar daca avem o suprafata si nu cunoastem unde sunt aparatele, atunci trebuie sa o acoperim cu gloante. Este un consum urias. La fel e si cu EMP. Centrala nucleara de la Cernavoda e maruntis cand vorbim de kilometri patrati la puterea necesara sa se strice aparatele.
   Armele EMP sunt eficiente daca vorbim de tinte mici pe o suprafata mica.
   Nu va faceti griji ca vine EMP-ul si arde prizele! Pe noi o sa ne lase fara curent lipsa certificatului, nu EMP-ul.

   Apreciază

 5. ledpanell said, on decembrie 2, 2021 at 2:08 pm

  Te pricepi bine la calcule privind bombe EMP la care te pricepi. Deci am avut dreptate cand am spus Esti suspect de terorism, „amice”! Anticipat am spus, inca de pe 30 noiembrie, „vad ca te-ai parasutat unde trebuie cu postarea”. Mult spor.
  PENTRU CEILALTI CITITORI, ca sa parafrazez…
  Uitati din ce traiesc cadrele si mai dau si lectii la altii de ce si cum, iesind la pensie rapid. Cu pensii nesimtite, dupa cum se stie. Unii isi pierd job-ul, altii traiesc din postari bine mersi, poreclesc lumea condescendent si arunca pastile neverificabile.
  Vrei sa fii credibil, „amice”? Pune aici toate formulele de bombe EMP, sa vedem de cat timp te ocupi cu asta si la ce nivel ai ajuns. Altfel, doar vorbe goale, furtuna in pahar, tipica unui Lorenzo Lamas; cine spune, ala este.
  In plus, nu mai insinua obsesiv ca lumea ar crede despre un EMP ce la ia curentul de la prize. Nu s-a pronunat nimeni in directia asta deci invoci chestii inventate. Spor in continuare!

  Apreciază

  • Grigore said, on decembrie 4, 2021 at 12:48 am

   Acum sunt convins ca tu crezi ca e un pericol EMP-ul. Eu nu cred asta pentru ca nu e posibil cu sursele de energie pe care le cunoastem in acest moment.
   As putea sa mai aduc dovezi dar nu o s-o mai fac pentru ca simt ca te-am deranjat. Probabil si pentru ca te-am mistocarit un pic. Am facut-o ca ai vorbit de sus, dar imi pare rau acum pentru ca stiu ca te-au ciupit vorbele mele. Iarta-ma daca te-am deranjat!

   Apreciază

   • ledpanell said, on decembrie 4, 2021 at 5:59 pm

    Deci mi se rupe de EMP, am spus ca e posibil, nu cu „tehnologiile” citite pe site media, eventual deconspirari controlate. Va fi criza alimentara care va rezolva orice problema si se vor macelari unii pe altii, ca gladiatorii in ring. S-a dus mitul survival kit, tools etc, chestii gandite sa le folosesti pana vin altii-armata sa „salveze”. Inclusiv S.O.S. in morse ar trebui scos din meniul de semnalizare la lampi, lanterne. Nu va fi nici un save…Ci un numar de ciumegi ramasi, doar estimat in urma unor leaks contradictorii. Intre 500 mii si 500 milioane e o diferenta; exact cati vor ramane fix elitele stiu. Se va pieri pe esantioane, categorii de varsta/nivel de sanatate etc. Probabil ca multe arme dezvoltate pentru a toca bugetul urias sua sa nu mai fie folosite. Eventual la urma, pentru cei ramasi.
    Imi pare rau daca am deranjat si eu! Oricum, e irelevant ce, cum se discuta…
    Important e ca recent s-au mai spart niste „mituri”/sperante privind supravietuirea. Se tot visa in evadarea la tara, gospodarii, cultivare legume… Uie interzice supravietuirea, inclusiv in mediul rural, si a inceput cu aviare, porcine, legi peste legi. Iar prin controlul climei, de anul trecut au luat soarele necesar metabolismului vitaminei D, necesar vietii, iar in mediul rural unora care aveau panouri solare, fotovoltaice. Le-au luat si apa calda si curentul. Sper ca nu erau off-grid complet, ci hibrid. Iar acum nu are nimeni bani sa schimbe monocristaline cu policristaline, sa inzeceasca suprafata de panouri pentru a compensa cu vreme innourata, si tot n-ar ajuta-ar trebui dimensionate si acumulatorii. Iar incalzirea cu lemne va fi interzisa inainte de 2023! Pana la urma, au mintit cu toate, de ce i-am crede ca se tin de termene. De exemplu, pariasem ca vor fi masuri anul asta inainte de Craciun. Nici nu aparuse Omicron! Se pare ca orice termen prognozat oficial sau prin leaks/surse il anuleaza si se grabesc.
    Posibil ca razboiul hibrid regional sau chiar global (nu se stie mare lucru de planurile Chinei, Coreei de Nord etc) sa intervina daca masele de oameni fac front comun si se revolta, in loc sa se macelareasca pentru hrana si produse pana la ultimul.
    Deci, suntem deja morti, doar ca creierul inca nu accepta asta!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: