SACCSIV – blog ortodox

Certificatul de vaccinare expira, dacă grecii nu se vaccinează şi cu doza a treia, la şapte luni după doza a doua

Posted in Coronavirus, Grecia, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on noiembrie 24, 2021

Sursa: https://www.bursa.ro/certificatul-de-vaccinare-va-fi-valabil-in-grecia-numai-7-luni-fara-doza-booster-in-cazul-persoanelor-de-peste-60-de-ani-41229442

Persoanele nevaccinate anti-COVID-19 nu mai au începând de astăzi acces în interiorul restaurantelor, cinematografelor, teatrelor, muzeelor, sălilor de fitness şi clădirilor publice din Grecia, unde în plus în cazul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani certificatul de vaccinare va expira dacă acestea nu se vaccinează şi cu doza booster la şapte luni după doza a doua, relatează agenţia EFE, conform Agerpres.

Tot începând de astăzi testul negativ de COVID-19 va fi acceptat numai pentru accesul în biserici, centre educative, la locul de muncă, în frizerii, magazine neesenţiale şi la terasele restaurantelor sau ale cafenelelor.

Singurele locuri unde nu va fi cerut certificatul verde ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală sunt magazinele alimentare, pieţele, farmaciile şi transportul public urban, dar peste tot masca este obligatorie.

Interesul pentru vaccinare a crescut de îndată ce au fost înăsprite restricţiile pentru nevaccinaţi, peste 1,6 milioane de doze de vaccin fiind administrate în ultima lună. Cu toate acestea, numai 61% din cei 10,7 milioane de cetăţeni ai Greciei sunt vaccinaţi cu schema completă şi numai 8,3% au primit şi doza a treia.

Preşedinta asociaţiei medicilor din capitala Atena, Matina Pagonis, membră a grupului de experţi ce consiliază guvernul, a cerut restricţii şi pentru accesul în supermarketuri, propunând prezentarea unui test rapid sau folosirea unei măşti duble.

Situaţia epidemiologică a Greciei se înrăutăţeşte şi cresc spitalizările şi decesele – 76 de noi decese ale pacienţilor COVID-19 fiind înregistrate duminică -, astfel că autorităţile iau în calcul măsuri chiar şi mai stricte.

Tagged with: ,

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Elena said, on noiembrie 24, 2021 at 4:38 pm

  Comisia Europeană va face în această săptămână recomandări de armonizare a valabilității certificatelor verzi la nivelul UE, în contextul în care mai multe țări au decis să nu mai elibereze documentul decât după vaccinarea cu a treia doză anti-Covid.
  Biziday · acum o zi https://www.biziday.ro/comisia-europeana-va-face-in-aceasta-saptamana-recomandari-de-armonizare-a-valabilitatii-certificatelor-verzi-la-nivelul-ue-in-contextul-in-care-mai-multe-tari-au-decis-sa-nu-mai-elibereze-documentul/

  Apreciază

 2. Apa trece, pietrele rămân said, on noiembrie 24, 2021 at 4:47 pm

  Patriarhul României s-a vaccinat. Dureros!
  https://www.digifm.ro/stiri/intern/patriarhul-daniel-s-a-vaccinat-anti-covid-19-ce-le-a-transmis-credinciosilor-121087

  Apreciat de 1 persoană

 3. John said, on noiembrie 24, 2021 at 7:03 pm

  Exageratul,s’a vacxinat! Pe cine slujește satan?😆
  https://www.google.com/amp/s/www.antena3.ro/amp/patriarhul-daniel-vaccinat-620999.html

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: