SACCSIV – blog ortodox

Predicție distopică: metaversul ar putea face ca realitatea să dispară

Posted in Uncategorized by Vali on noiembrie 16, 2021

Sursa:https://playtech.ro/2021/predictie-distopica-metaversul-ar-putea-face-ca-realitatea-sa-dispara/amp/?utm_medium=referral&utm_source=upday

Un inovator în sistemele AR timpurii are o predicție îngrozitoare: metaversul ar putea schimba structura realității așa cum o cunoaștem.

Louis Rosenberg, un informatician și dezvoltator al primului sistem AR funcțional la Laboratorul de Cercetare a Forțelor Aeriene, a scris un articol de opinie în Big Think, care a avertizat că metaversul – o lume captivantă VR și AR dezvoltată în prezent de Facebook – ar putea crea ceea ce sună ca o distopie cyberpunk reală.

„Sunt îngrijorat de utilizările legitime ale AR de către furnizorii puternici de platforme care vor controla infrastructura”, a scris Rosenberg în eseu.

Metaversul ar putea distruge realitatea așa cum o știm

Printre preocupările lui Rosenberg se numără faptul că terții ar putea introduce „straturi de filtrare plătite” care să permită anumitor utilizatori să vadă etichete specifice asupra oamenilor din viața reală. Aceste etichete pot pluti deasupra capului fiecărei persoane, de exemplu, și pot oferi informații despre ele. Exact ca într-un film SF.

Vor folosi acel tag pentru a eticheta indivizii cu cuvinte îndrăznețe, precum „Alcoolic”, „Imigrant”, „Ateu” sau „Rasist” sau chiar cuvinte ce indică doctrina politică la care aderă, precum „Democrat” sau „Republican”, a spus el.

„Suprapunerile virtuale ar putea fi concepute cu ușurință pentru a amplifica diviziunea politică, a ostraciza anumite grupuri, chiar și a genera ura și neîncrederea”, explică Rosenberg.

El este, de asemenea, îngrijorat de faptul că metaversul „ar face să dispară realitatea” prin crearea unui sistem în care oamenii nu se pot îndepărta pur și simplu de dispozitivele lor pentru a avea interacțiuni în lumea reală.

Ideea este că metaversul ar putea crește până la un punct în care să afecteze în esență fiecare fațetă a vieții noastre și ar fi aproape imposibil pentru majoritatea să plece. Asta înseamnă că toți am fi expuși în mod constant la orice realitate falsă ar dori să ne arate terții, deoarece ar exista o suprapunere AR peste tot.

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dmaximilian said, on noiembrie 16, 2021 at 11:07 am

  saccsiv: ce Dosarele X, episodul cela era făcut în perioada de planificare a plandiditei covid, poftim: idee de articol – Die Hamburger Krankheit (film din 1979!)

  „Boala Hamburg”: Cândva ficțiune, acum realitate

  https://www.lokalo24.de/lokales/fulda/hamburger-krankheit-einst-fiktion-heute-realitaet-13647023.html

  În urmă cu mai bine de 40 de ani, în 1979, regizorul Peter Fleischmann a realizat un film care a fost clasificat drept science fiction la acea vreme, dar care a fost depășit de realitate în 2020 – 2021.

  Și despre (ce) este vorba: Un virus necunoscut izbucnește în Hamburg. Persoanele infectate cad brusc și mor. Virusul se răspândește la nivel național. Politicienii și militarii intervin, înființează stații de carantină și dezvoltă un vaccin, care, însă, prezintă riscuri mari!

  Apreciază

 2. […] Fonte: Predicție distopică: metaversul ar putea face ca realitatea să dispară | SACCSIV – blog or… […]

  Apreciază

 3. dmaximilian said, on noiembrie 16, 2021 at 2:36 pm

  Louis Rosenberg vrea să spună că peste 50 de ani (să zicem) nu pot să mă duc în creierii munților, să mă relaxez și să respir aer curat fără să îmi apară prin aer și aiurea fel şi fel de item-uri 3D VR, reclame sonore, alte porcarii

  ca in Free Guy

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: