SACCSIV – blog ortodox

Portofoliu de 10 medicamente împotriva COVID-19, stabilit de Comisia Europeană

Posted in Comisia Europeana, Coronavirus by Vali on octombrie 26, 2021

Sursa: https://www.antena3.ro/coronavirus/portofoliu-de-10-medicamente-impotriva-covid-19-stabilit-de-comisia-europeana-617814.html

Sursa foto: Pixabay

Comisia Europeană stabileşte luni un portofoliu de 10 mijloace terapeutice potenţial eficace împotriva COVID-19, portofoliu alcătuit pe baza unor avize ştiinţifice independente.

Portofoliul de tratament COVID cuprinde în principal mijloacele terapeutice potenţial eficace împotriva Sars-CoV2 care au şanse mari să fie autorizate şi, prin urmare, să fie disponibile curând pe piaţa europeană, conform unui comunicat publicat pe site-ul Comisiei.

Aceste mijloace terapeutice vor fi disponibile cât mai rapid pentru pacienţii din întreaga Uniune Europeană, dacă siguranţa şi eficacitatea lor va fi confirmată de Agenţia Europeană pentru Medicamente.

„E important să ne protejăm în plus față de vaccinare”

„Întrucât continuăm să ne confruntăm cu provocarea reprezentată de COVID-19, este important să ne protejăm în plus faţă de vaccinare. Stabilirea celor 10 mijloace terapeutice împotriva COVID-19 va asigura faptul că cetăţenii primesc cele mai promiţătoare tratamente împotriva virusului’, a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedintele pentru promovarea modului de viaţă european.

‘Vaccinarea este singurul instrument de prevenire a spitalizărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19 şi, ca atare, este singura modalitate de a învinge această pandemie. Cu toate acestea, între timp, pacienţii care suferă de COVID-19 au nevoie de tratamente sigure şi eficace pentru a combate infecţia, pentru a-şi îmbunătăţi perspectivele de recuperare rapidă, pentru a reduce spitalizările şi, cel mai important, pentru a preveni pierderea de vieţi omeneşti.” – a  declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară.

„Am semnat deja patru contracte de achiziţii publice comune vizând diferite tratamente împotriva COVID-19 şi suntem pregătiţi să negociem mai multe. Obiectivul nostru este de a autoriza cel puţin trei mijloace terapeutice în săptămânile următoare şi, eventual, încă două până la sfârşitul anului, precum şi de a ajuta statele membre să aibă acces la ele cât mai curând posibil”, a mai declarat Kyriakides.

Lista celor 10 mijloace terapeutice eficiente în lupta cu COVID-19

Nu mai puțin de 82 de mijloace terapeutice potenţial eficace, aflate în stadiu avansat de dezvoltare clinică, au fost analizate de un grup de experţi ştiinţifici independenţi. Dintre acestea au fost identificate 10 ca fiind cele mai promiţătoare pentru portofoliul UE de mijloace terapeutice împotriva COVID-19. Selecția a ținut cont de faptul că pentru populaţii diferite de pacienţi, aflaţi în diferite stadii ale bolii, care are severităţi diferite, sunt necesare diferite tipuri de produse.

Lista celor zece este împărţită în trei categorii de mijloace terapeutice şi va continua să evolueze pe măsură ce vor apărea noi dovezi ştiinţifice:

– Anticorpi antivirali monoclonali, care sunt cel mai eficienţi în stadiile timpurii ale infecţiei – Ronapreve, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, casirivimab şi imdevimab, de la Regeneron Pharmaceuticals şi Roche; Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GlaxoSmithKline şi respectiv Evusheld, o combinaţie de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab şi cilgavimab, de la AstraZeneca.

– Antivirale orale pentru utilizare cât mai repede posibil după infectare – Molnupiravir, de la Ridgeback Biotherapeutics şi MSD; PF-07321332, de la Pfizer şi respectiv AT-527, de la Atea Pharmaceuticals şi Roche.

– Imunomodulatori pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi – Actemra (tocilizumab), de la Roche Holding; Kineret (anakinra), de la Orphan Biovitrum din Suedia; Olumiant (baricitinib), de la Eli Lilly şi respectiv Lenzilumab, de la Humanigen.

Șase tratamente pe punctul de a fi autorizate

Şase dintre mijloacele terapeutice selectate fac deja obiectul unei revizuiri pe măsură ce sunt disponibile date relevante sau producătorii lor au solicitat Agenţiei Europene pentru Medicamente autorizarea introducerii pe piaţă. Ele ar putea primi autorizaţia în curând, cu condiţia ca datele finale să demonstreze calitatea, siguranţa şi eficacitatea lor, conform comunicatului CE.

Selectarea celor 10 mijloace terapeutice potenţial eficace este independentă de, şi nu înlocuieşte, evaluarea ştiinţifică efectuată de Agenţia Europeană pentru Medicamente sau autorizarea medicamentelor de către Comisia Europeană. Este posibil ca un produs selectat să nu fie autorizat în cazul în care dovezile ştiinţifice disponibile nu îndeplinesc cerinţele relevante în materie de reglementare.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cosmin said, on octombrie 26, 2021 at 6:31 pm

  Sa nu cadeti in aceasta capcana.

  In momentul in care ajungi sa tratezi o pneumonie cu antivirale, esti mancat.

  Tratati racelile, gripele si pneumoniile, asa ca si pana acum.

  Covid e o masca, un văl tras peste raceli, gripe si pneumonii.

  Covid19 nu exista.

  Trebuie inteleasa aceasta paradigma.

  Apreciat de 3 persoane

  • gheorghe said, on octombrie 27, 2021 at 3:32 pm

   Deductie Dr. Shankar Chetty CU REZOLVARE, tratare… ACASA!:
   VIDEO:
   https://ourfreedomtubepullzone.s3.amazonaws.com/upload/videos/2021/10/zoM4nGOFtLqjnSfsRLSC_22_88bfdab47218e5a10df9240eaf0143f9_video.mp4?fbclid=IwAR2z1F_Hgd2wL72V2be9pce2D9hoDHL3j64EZAyd8LDViOT36tIKA9KGY40

   VAL 1- primul simptom de disconfort -ziua 1; tratare – mai mult NU!, urmarire evolutie (patologie 1, ca pneumonia)
   VAL 2 – „cadere” – stare de „foarte rau” – ziua a 8-a – tratare cu antihistaminic! (patologie 2, reactia este de tip ALERGIC si comun, OBOSEALA)
   VAL 3 – re-„cadere” – stare extrema – ziua… 10-11, dificultate majora de respiratie.
   Tratare antihistaminic = promethazine si anticoagulant, steroizi, … FARA OXYGEN!
   ===========================================================
   https://www.godlikeproductions.com/forum1/message4250838/pg1
   E lung, …. am incercat sa sintetizez.

   Alta „atacare” a bolii la aparitia primului simptom:
   – Zantac sau inlocuitori – Pepcid, Tagamet, Adix (Famotodine, H2 blocker)
   – Prilosec, Prevacid. or Nexium (someprozole, PPI – Proton Pump Inhibitors)
   – Benadryl, Clorotrimaton, (diphenhydramin; H1 antagonists), antihistaminic > doxylamine, (chlor-timetron) chlorpheniramine, hydroxyzine, meclizine, promethazine, cyproheptadine, (allegra) fexofenadine

   Opinie tratare:
   H2 – dimineata sau H2 si PPI
   PPI – la pranz/dupa amiaza
   H1 – seara (diohenhydramin) – macar la cateva ore distanta de H2
   ========================
   Nu am avut probleme, nu ama testat „pe mine” insa voi urma aceasta sugestie, consider ca este realist si valid ce am aflat de la Dr. Shankara Chetty.
   Fiecare sa cerceteze si sa decida pebtru propria sa persoana!

   Apreciază

   • gheorghe said, on octombrie 27, 2021 at 3:34 pm

    Medicamentele din partea a doua le-am cumparat FARA reteta la Vancouver, in Canada.
    Nu stiu care ar fi denumirile comerciale in Romania.
    „Niste anti-acizi gastrici si ceva de tuse”…

    Apreciază

 2. Yuki said, on octombrie 26, 2021 at 6:34 pm

  Nu știu incă de ce, dar am reticență maximă la aceste” mijloace terapeutice potenţial eficace „.
  Or fi vazut ca-i greu sa 💉 atâta omenire, si vin cu 10 alternative!?

  Apreciază

 3. Un om said, on octombrie 26, 2021 at 7:20 pm

  Să ne ajute bunul Dumnezeu să scăpăm de mizeria numită vaccin!

  Apreciat de 2 persoane

 4. John said, on octombrie 26, 2021 at 8:23 pm

  La voi,se mai face dezinsecțîe,în prag de iarnă?Dimineața și noaptea este rece,ce nai omoară ăștia?
  https://www.turnulsfatului.ro/2021/10/26/campaniile-de-dezinsectie-si-deratizare-sperie-sibienii-rdquo-pentru-ce-se-imprastie-acest-gaz-care-are-un-miros-nespecificat-pe-timpul-noptii-rdquo-186163

  Apreciază

 5. Ion T. said, on octombrie 27, 2021 at 1:26 pm

  Dr. Louis de Brouwer, Mafia farmaceutică și agroalimentară.

  Vaccinarea este eroarea medicală a secolului. Pasteur a falsificat experimentele vaccinale. Pentru glorie și bani! Colegii lui au vorbit în Academie, dar nu au fost luați în considerare.

  Efectele administrării a mai mult de 2 remedii de substanțe alopate în abordarea terapeutică a unei boli nu este cunoscut! Căci nu au fost făcute studii! Cum sunt prescrise atunci medicamente cu pumnul? Să ne amintim că BOLILE IATROGENE sunt rezultatul medicinei alopate. Adică, sunt boli generate de remedii sau proceduri alopate corect prescrise de personal calificat!

  Apreciază

 6. gigimutu said, on octombrie 27, 2021 at 7:14 pm

  da ce nume ciudate si greu de pronuntat au medicamentele sau ce otravuri or fi fiind si astea,

  ca ti se incirliga limba in gura numa daca incerci sa le pronunti!!!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: