SACCSIV – blog ortodox

Sinistra agendă Rockefeller a sistemului alimentar – ei l-au creat și acum tot ei vor să-l inlocuiasca cu ceva si mai rau

Global Research: Sinister Rockefeller Food System Agenda — They Created It and Now Want to Destroy It

Sinistra agendă Rockefeller a sistemului alimentar – ei l-au creat și acum tot ei vor să-l distrugă

De F. William Engdahl, 24 Octombrie 2021, Global Research

Niciun alt grup n-a făcut mai mult rău agriculturii globale și calității alimentelor decât Fundația Rockefeller. Aceasta a început la începutul anilor ’50, după război, să finanțeze doi profesori de la Școala de Afaceri a Harvard pentru a dezvolta integrarea verticală, pe care au numit-o ‘Agribusiness’. Fermierul a devenit cel mai puțin important. Apoi au creat în anii ’60 frauduloasa Revoluție Verde în Mexic și India, iar mai târziu, începând cu 2006, Alianța pro-OMG (Organisme Modificate Genetic) pentru o Revoluție Verde în Africa. Banii de la Fundația Rockefeller au creat la propriu dezastruoasele plante modificate genetic (OMG), care vin însoțite de pesticidele lor toxice, glifosat. Acum, din nou, fundația este implicată într-o schimbare majoră de politică în alimentația și agricultura globală, iar asta nu e de bine.

În cel mai recent raport al lor, numit ‘True Cost of Food: Measuring What Mattersto Transform the U.S. Food System’ (Măsurarea a ceea ce contează pentru a transforma sistemul alimentar din SUA), se arată că Fundația Rockefeller este profund angajată într-un efort coordonat, pentru a schimba radical modul în care producem alimentele, și modul în care calculăm costul real al acestora. Aceștia susțin că face parte dintr-un consens global, prin intermediul ONU, pentru a crea o agricultură ‘sustenabilă’ pe fondul crizei actuale create de COVID. Departe de a fi o schimbare pozitivă, aceasta este menită să schimbe radical accesul nostru la alimente sănătoase, și modul în care alegem ceea ce mâncăm. Fundația, care tocmai a publicat cel de-al doilea raport pe doi ani privind alimentația, se asociază cu Forumul Economic Mondial de la Davos și cu marile companii agricole, pentru a conduce această campanie. Noul lor slogan este ‘Adevăratul cost al alimentelor’.

Costul real?

Rajiv Shah, Președintele Fundației scrie,

„am petrecut anul trecut lucrând cu experți și avocați din domeniu pentru a măsura impactul sistemului alimentar din SUA. Rezultatul este un prim set de măsurători la nivelul SUA, care ne poate ajuta să măsurăm mai exact costul alimentelor noastre. Cu această nouă analiză, guvernele, avocații, producătorii de alimente și persoanele fizice, au la dispoziție un bun instrument pentru transformarea sistemului nostru alimentar, astfel încât acesta să fie mai hrănitor, regenerativ și echitabil…”

Aici trebuie analizate mai atent cuvintele. Ăștia sunt experți în programarea neuro-lingvistică. De fapt, se citește ca și cum aceeași Fundație Rockefeller, responsabilă pentru lanțul nostru alimentar industrializat și globalizat, și pentru distrugerea pe care acest proces a provocat-o, nu numai asupra fermei de familie, ci și asupra calității agriculturii și dietei noastre la nivel mondial, dă acum vina pe creația lor pentru costurile externe uriașe ale alimentelor noastre. (Un cost extern este costul suportat de o persoană, o întreprindere sau o comunitate, ca urmare a unei tranzacții economice în care nu este implicată direct. Costurile externe, denumite și ‘efecte secundare’ sau ‘costuri ale terților’, pot apărea atât din producție, cât și din consum). Cu toate acestea, ei scriu ca și cum agricultorul de familie lacom ar fi de vină, nu corporațiile agro-alimentare.

Shah afirmă,

„Acest raport este un semnal de alarmă. Sistemul alimentar din SUA, în forma actuală, afectează negativ mediul, sănătatea și societatea noastră”. Studiul Rockefeller al lui Shah afirmă: „Actuala configurație a sistemului alimentar din SUA a dus la efecte costisitoare asupra sănătății oamenilor, a societății și a planetei. Încălzirea globală, reducerea biodiversității, poluarea apei și a aerului, risipa de alimente și incidența ridicată a bolilor legate de alimentație, sunt principalele consecințe neintenționate ale actualului sistem de producție.” Acest lucru este de rău augur.

Studiul adaugă,

„Povara impactului acestor costuri este suportată în mod disproporționat de comunitățile marginalizate și insuficient deservite, adesea comunități de culoare, multe dintre acestea fiind coloană vertebrală ca fermieri, pescari, crescători de animale și lucrători din domeniul alimentar.”

Cu ajutorul unui grup olandez, True Price Foundation, raportul calculează că ‘adevăratul cost’ al sistemului alimentar din SUA nu este de 1,1 trilioane de dolari, pe care americanii îi cheltuiesc anual pe alimente, ci mai degrabă de cel puțin 3,2 trilioane de dolari pe an, dacă se ia în considerare impactul acestuia asupra sănătății oamenilor, a mijloacelor de trai și a mediului. Acest cost imens adăugat este calculat în principal din efectele asupra sănătății, printre care cancerul și diabetul, și efectele asupra mediului, cum ar fi emisiile de CO2 generate de, ceea ce ei numesc, agricultura ‘nesustenabilă’. True Cost Foundation are un consiliu de administrație format din trei persoane, printre care Herman Mulder, fost bancher la ABN Amro, una dintre cele mai importante bănci din lume din domeniul agro-alimentar; Charles Evers, fost controlor corporatist și director financiar la Unilever NV (1981-2002), unul dintre cei mai importanți giganți din domeniul agro-alimentar din lume; și Jasper de Jong, partener la Allen &Overy, una dintre cele mai mari firme de avocatură din lume, cu sediul la Londra. Aceasta este echipa din spatele stabilirii prețului unor aberații precum o tonă de CO2, și alte costuri pentru raportul Rockefeller. O singura observație: CO2 este o componentă esențială, inofensivă, a tuturor formelor de viață, și nu este o cauză a creșterii temperaturii globale.

De asemenea, un alt aspect notabil al raportului Rockefeller, True Cost of Food, este faptul că printre colaboratori s-au numărat profesori de drept, economiști universitari, World Wildlife Fund (WWF) și True Cost Foundation. Nici măcar o singură organizație de fermieri nu a fost inclusă.

Raportul calculează că principalele costuri ‘ascunse’ ale producției alimentare americane, provin din impactul negativ al agriculturii asupra sănătății și asupra mediului: „Cele mai mari costuri necunoscute provin din impactul negativ asupra sănătății umane, din înrăutățirea degradării mediului și din pierderea biodiversității.” Ei au pus o cifră pe toate acestea. De exemplu, impactul direct asupra mediului, inclusiv emisiile de gaze cu efect de seră (GES), utilizarea apei și eroziunea solului, costă 350 de miliarde de dolari pe an, iar impactul asupra biodiversității ca urmare a utilizării terenurilor și a poluării solului, apei și aerului costă economia SUA, conform acestora, 455 de miliarde de dolari. Apoi, ei calculează costurile pentru sănătate ale sistemului alimentar american. În acest caz, raportul include costurile pentru economie din cauza obezității, bolilor cardio-vasculare, care sunt principala cauză de deces la nivel mondial, din cauza cancerului, diabetului și ale altor boli netransmisibile. Se presupune că acest lucru adaugă încă 1 trilion de dolari la costurile noastre ‘reale’ cu alimentele. Însumând ambele efecte, așa cum se afirmă, se adaugă aproximativ 1,8 trilioane de dolari costuri externe estimate, la 2,2 miliarde de dolari costul alimentelor. A pretinde costuri în dolari dând vina numai pe agricultură pentru costurile cu aceste boli în sistemul de sănătate trucat din SUA, se ignoră costurile de sănătate umflate de când a intrat în vigoare asigurarea Obamacare. Apropo, de asemenea, Rockefeller a creat sistemul medical modern cu Raportul Flexner, împreună cu Fundația Carnegie în 1910. Dar asta este o altă poveste.

Nu se poate contesta faptul că începând cu anii ’50, producția de alimente industrializată de tip agrobusiness din SUA a transformat ferma de familie, odinioară productivă, într-un apendice corporatist, al unui sistem de ferme industriale, monopoluri de semințe și produse agrochimice modificate genetic, precum Monsanto-Bayer și DuPont-Dow (Corteva), abatoare uriașe cum ar fi Tyson și Smithfield Foods, și retaileri precum Walmart sau Whole Foods. Dar raportul sugerează că agricultorii de familie tradiționali sunt de vină. Acest lucru este pentru a pregăti terenul pentru o Mare Resetare a agriculturii, care va fi și mai dăunătoare, pe măsură ce carnea de vită crescută în aer liber rămasă este înlocuită cu carne de vită cultivată în laborator din vegetale OMG, și alte produse similare. USDA (Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii) a scris recent că „principalele surse de gaze cu efect de seră în agricultură sunt producția de îngrășăminte pe bază de azot; arderea combustibililor fosili, cum ar fi cărbunele, benzina, motorina și gazele naturale; și gestionarea deșeurilor. Fermentația gastrică a animalelor, sau fermentația care are loc în sistemul digestiv al rumegătoarelor, are ca rezultat emisii de metan”.

Mesajul este că actuala producție alimentară americană este de vină, și că este nevoie urgentă de schimbări radicale și costisitoare. Dificultatea în citirea raportului constă în faptul că limbajul este în mod deliberat vag și înșelător. De exemplu, una dintre cele mai dăunătoare componente ale agriculturii americane începând cu anii ’90, a fost introducerea în masă a culturilor de OMG – în special soia, porumb și bumbac, precum și a produsului cu glifosat, extrem de cancerigen, Monsanto-Bayer Roundup. Raportul Rockefeller omite rolul lor direct în încurajarea acestei distrugeri prin crearea și promovarea Monsanto și a OMG-urilor timp de decenii, știind că acestea sunt distructive. Politica Fundației Rockefeller este de a introduce culturile modificate genetic, GMO.2, și de a distruge agricultura actuală a Americii, susținând că este prea costisitoare și că nu este ‘sustenabilă’ sau ‘incluzivă’, în favoarea alternativelor costisitoare brevetate. Al doilea mare producător global de alimente, UE, va fi următoarea lor țintă.

AGRA, Gates și Davos

Această agendă nu este surprinzătoare dacă ne uităm la trecutul actorilor cheie de la Fundația Rockefeller. Președintele, Rajiv Shah, provine de la Fundația Bill și Melinda Gates, unde a fost director pentru dezvoltare agricolă. La Fundația Gates, Shah a lucrat cu Fundația Rockefeller pentru a crea Alianța pentru o Revoluție Verde în Africa. El are legături strânse cu Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, al guru-ului ‘Great Reset’, Klaus Schwab, unde Shah a co-prezidat recent Consiliul viitorului global al WEF, privind noua agendă pentru creștere și redresare economică. Acolo a scris că „guvernele trebuie să modeleze în mod activ piețele în direcția unei creșteri ecologice și favorabile incluziunii”.

Alianța pentru o Revoluție Verde în Africa (Alliance for a Green Revolution in Africa – AGRA) este un proiect care a încercat să impună cu costuri uriașe micilor fermieri africani mai săraci, semințele OMG și pesticidele aferente. A fost un dezastru agricol pentru fermierii africani. Modelul AGRA joacă un rol esențial în înțelegerea agendei tacite a Fundației Rockefeller și a aliaților precum WEF și Fundația Gates. Persoana responsabilă, sub conducerea lui Shah la Rockefeller, pentru programul de agricultură, este Roy Steiner, vicepreședinte senior al fundației pentru Inițiativa Alimentară. Steiner a fost alături de Shah la Fundația Gates și a lucrat împreună cu acesta la crearea în Africa a organizației pro-OMGAGRA.

Rolul profund atât al lui Shah, cât și al lui Steiner în AGRA, și în agenda sa privind OMG-urile, ne dă o idee foarte bună despre cum Rockefeller & Co. plănuiesc transformarea radicală a agriculturii americane, și nu este deloc una bună. Raportul spune că va reduce emisiile de CO2 și de metan și va introduce alternative pe bază de plante. Bill Gates a cofinanțat înființarea companiei de imitații de carne, Impossible Foods, care folosește carne falsă, cultivată și editată genetic în laborator. El insistă că este o strategie necesară carnea de vită sintetică, pentru a aborda schimbările climatice, și declară că americanii și alte națiuni occidentale trebuie să treacă la o dietă formată 100% din carne de vită sintetică. Terminăm cu vacile, terminăm cu emisiile de gaze

Davos, Rockefeller și Summitul ONU Alimentele Lumii 

Agenda pentru agricultură a influentei Fundații Rockefeller, agenda WEF de la Davos și a ONU, converg toate spre Marea Resetare și Agenda 2030 a ONU pentru o ‘agricultură sustenabilă’. La 23 septembrie 2021, la New York, ONU a găzduit Summitul Sistemelor Alimentare 2021. Președintele summitului a fost Agnes Kalibata, trimisul special al Secretarului General al ONU la Summitul Sistemelor Alimentare 2021. Selecția ei a fost vehement contestată de zeci de ONG-uri pe baza faptului că este președinta AGRA Gates-Rockefeller în Africa. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a anunțat summitul ca parte a Deceniului de Acțiune pentru realizarea obiectivelor sustenabile ale Agendei 2030. Olivier De Schutter, fost raportor special al ONU pentru dreptul la hrană, a declarat că Summitul Alimentar a fost rezultatul unor „acorduri cu ușile închise” la Forumul Economic Mondial de la Davos.

În iunie 2019, la ONU, Klaus Schwab, șeful WEF, și Guterres, de la ONU, au semnat un parteneriat oficial „pentru a accelera punerea în aplicare a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă”. Un an mai târziu, pe fondul pandemiei de covid, Klaus Schwab a anunțat lansarea Marii Resetări tehnocratice împreună cu Antonio Guterres, secretarul general al ONU, și Kristalina Georgieva, de la Fondul Monetar Internațional. Davos, ONU și Fundația Rockefeller au o singură agendă, și nu este bine pentru viitorul sănătății și hranei omenirii. Aceasta nu este o teorie a conspirației; este o adevărată conspirație.

*

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butoanele de distribuire de mai sus sau de mai jos. Urmăriți-ne pe Instagram, @crg_globalresearch. Transmiteți acest articol către listele dvs. de e-mail. Faceți postare încrucișată pe site-ul dvs. de blog, forumuri de internet. etc.

 1. William Engdahl este consultant în domeniul riscurilor strategice și conferențiar, este licențiat în politică la Universitatea Princeton și este un autor de best-seller în domeniul petrolului și al geopoliticii, în exclusivitate pentru revista online ‘New Eastern Outlook’, unde a fost publicat inițial acest articol.

Este cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării.

Imaginea prezentată este preluată de la NEO.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Cum fundatiile Rockefeller si Bill Gates infometeaza Africa prin Revolutia Verde. Lumea lor e mica. Aceleasi nume le regasim si in afacerea OMS – Coronavirus – vaccin

Calea Rockefeller: familia stăpânește petrolul și tot ea… a creat și finanțat lupta împotriva încălzirii globale

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. PAVEL GHE. said, on octombrie 25, 2021 at 10:34 pm

  UPDATE LA PALMA 25.10
  SE PRABUSESTE NOUL CRATER

  Apreciază

 2. Selectarea celor 10 mijloace terapeutice potenţial eficace ca sa ne puna capace! Ptiu drace!😱 said, on octombrie 25, 2021 at 10:57 pm

  Selectarea celor 10 mijloace terapeutice potenţial eficace ca sa ne puna capace! Ptiu drace!

  Comisia Europeană stabileşte un portofoliu de 10 mijloace terapeutice împotriva COVID-19 – Black News
  https://blacknews.ro/comisia-europeana-stabileste-un-portofoliu-de-10-mijloace-terapeutice-impotriva-covid-19/

  Apreciază

 3. Simion B said, on octombrie 26, 2021 at 12:11 am

  Cel mai tare „speach” din ultimul timp impotriva systemului diabolic. Jim are curaj mare sa spuna toate acestea in public. Extraordinar. Ar fi bine daca ar fi tradus.

  Jim Caviezel: “The Storm is Upon Us” – The Sound of Freedom (Juan O Savin “Historic Speech by Jim”)

  Apreciază

 4. Klaus Schwab said, on octombrie 26, 2021 at 12:16 am

  Klaus Schwab:

  „Forumul economic mondial lucreaza impreuna cu administratia Biden pentru a garanta supravietuirea majoritatii oamenilor in conditiile lipsurilor alimentare din viitorul apropiat.
  Cetatenii care au documente cu vaccinurile la zi vor primi regulat pachete cu produse proteice din plante”.

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 26, 2021 at 1:16 am

   Mi-ai trimis o fotografie cu citatul, dar care poate fi si fake.
   Ai si o sursa a spuselor sale?

   Apreciază

   • Tot ce i posibil! said, on octombrie 26, 2021 at 3:13 am

    Da, poza este de anul trecut! Tot ce i posibil frate Vasile! Contextul dialogului era in SUA unde erau deja in cateva state cozi interminabile la bancile de alimente. La noi daca ai urmarit ce sugera av. Mihai Rapcea intr un video postat aici pe blog, coincide cu o predictie a Cuviosului Vasilios (Kafsocalivia) din 2015, care spune ca bisericile vor fi transformate in banci de alimente. Probabil Rapcea are deja informatia din sistem dar o prezinta ca propunere inocenta. Oricum in directia asta bate si articolul ca vom mai avea parte de hrana aceasta pe care o putem procura in prezent!

    Apreciază

   • Erata said, on octombrie 26, 2021 at 3:16 am

    Erata
    …ca nu vom mai avea parte de hrana din prezent…

    Apreciază

   • Sursa fotografiei said, on octombrie 26, 2021 at 3:22 am

    N am sursa pozei pe care am descarcat o de pe facebook. O postase cineva care parea antisistem, anul trecut pe facebook. Era din SUA si o prezenta ca copie a spuselor lui Schwab pe twiter. Dar acum am renuntat la facebook.

    Apreciază

   • Cronologie said, on octombrie 26, 2021 at 3:50 am

    Informatia cu screen shot ul spuselor lui Schwab pe twiter a fost postata de tipul respectiv pe facebook dupa castigarea alegerilor de catre Biden….

    Apreciază

   • Ulterior sistemul a negat said, on octombrie 26, 2021 at 4:16 am

    Ulterior sistemul a negat ca ar fi declaratia lui Schwab….Pai ca de obicei …..cam aproape tot ce neaga ei este adevarat!

    FACT CHECK: Did Klaus Schwab Tweet That The World Economic Forum And The Biden Administration Are Working To Ensure ‘Most People Will Survive The Coming Food Shortages’? | Check Your Fact
    https://checkyourfact.com/2021/03/03/fact-check-klaus-schwab-tweet-world-economic-forum-ensure-people-survive-food-shortages/

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 26, 2021 at 12:32 pm

    Alteori chiar sistemul arunca pe piata astfel de fake-uri, cei anti sistem se lasa pacaliti, apoi vine sistemul si demonstreaza ca e fake.
    Schema e aplicata pentru a-i face de ras pe cei anti sistem dar si pentru a putea zice ceva de genul „iata, asa cum aia era fake, rezulta ca si altele tot fake sunt”.

    Apreciază

   • Felurimi said, on octombrie 26, 2021 at 9:21 am

    Acesti papusari transmit si ei anumite mesaje…din care unele sunt retrase apoi din atentia publicului sau negate….vezi cazul lui Anghel Rugina la Tuca Show….
    Mi a aduc aminte ca in contextul apropierii Praznicului Invierii 2020 am vizionat pe un profil facebook al patriarhiei ecumenice urmatoarea postare care a fost eliminata in vreo doua ore….
    Au editat o postare care reitera o scrisoare oficiala trimisa de Trump catre Bartolomeu fanariotul caruia ii cerea sa amane sarbatorirea Invierii de pe 19 apr 2020 si sa o mute prin septembrie. Ce se intampla de fapt? Pe 19 apr se sarbatorea Moloch ( Lucifer) de catre iluminati. Si ca sa nu coincida evenimentele a fost dat acest ordin. Mai departe stiti si voi ce s a intamplat de Inviere…..Sinodul Greciei a luat mot a mot ordinul de la Bartolomeu si au sarbatorit Invierea la Odovania Praznicului…
    Deh, viata asta e treaba grea te joaca cum vrea ea!😎
    THE DARK DAYS OF APRIL 19- MAY 1
    http://www.fivedoves.com/letters/apr2012/pattic421-1.htm

    Apreciază

   • Cum neaga sistemul si la noi in Romania said, on octombrie 26, 2021 at 12:33 pm

    AUDIO. Teorii halucinante ale unui călugăr: „Te vaccinezi, ți-ai semnat condamnarea la moarte”
    https://alephnews.ro/sanatate/audio-teorii-halucinante-ale-unui-calugar-te-vaccinezi-ti-ai-semnat-condamnarea-la-moarte/

    Apreciază

   • Da, ai dreptate folosesc si acest tertip said, on octombrie 26, 2021 at 12:44 pm

    La asta nu m am gandit ca chiar ei arunca ca sa compromita ideea de conspiratie in general. Dar ai dreptate se folosesc si de tertipul asta ca sa duca in derizoriu, sa duca in ridicol.
    Asa au facut cu cipul pe care l au prezentat sub forma un bob de orez si multi au pus botul. Stirea cu cipul a fost preluata de Pr Claudiu Buza, de Pr Iovita Vasile etc
    Asa au facut cu acei copii care chipurile s ar fi nascut cu malformatii in Turcia..
    etc

    Apreciază

   • Cum pun unii botul la fake uri said, on octombrie 26, 2021 at 1:06 pm

    Desi este avertizat ca i penibil Pr Iovita mentine fake ul cu cipul in postarea sa de pe blog:

    „Mie îmi pare doar o gluma. Nu înțeleg greaca, însă faza cu brelocul, cu fotografia și finalmente cu boaba de fistic găsită alaturi de nanocip țin de satiră…E vechi de 3 săptămâni videoclipul de Youtube, ceea ce e foarte mult daca era pe bune”.

    Cipurile sunt pregătite, urmează să fie inoculate – Ortodoxiaîncatacombe
    https://ortodoxiacatacombe.wordpress.com/2020/12/30/cipurile-sunt-pregatite-urmeaza-sa-fie-inoculate/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: