SACCSIV – blog ortodox

Dosarele secrete privind asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, ţinute încă un an departe de ochii publicului, din ordinul lui Joe Biden

Posted in CIA, John F. Kennedy by Vali on octombrie 24, 2021

Sursa: https://okmagazine.ro/dosarele-secrete-privind-asasinarea-presedintelui-john-f-kennedy-tinute-inca-un-an-departe-de-ochii-publicului-din-ordinul-lui-joe-biden/a20440689

Cel mai cumplit asasinat din lumea politică contemporană fascinează şi astăzi prin misterul ce planează asupra autorului, a „glonţului magic” şi a dărâmării „mitului din Camelot”. De ce se amână, totuşi, desecretizarea arhivelor? De ce rămâne „găluşca fierbinte” pe care şi-o pasează preşedinţii unul altuia?

În ultimele decenii, asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, la 22 noiembrie 1963, s-a aflat în atenţia unor comisii de anchetă, a constituit subiectul unor nenumărate cărţi şi filme, stimulând şi apariţia celor mai diverse teorii conspiraţioniste. Întrebările erau: „Cine l-a ucis pe preşedintele american?”, „De ce a fost lichidat?” Sau, mai precis, „Cine a comandat asasinatul?”. Întrebările sunt îndreptăţite, cu atât mai mult cu cât varianta unicei implicaţii a lui Lee Harwey Oswald, un labil psihic cu simpatii comuniste, care la rândul său a fost asasinat la numai două zile după faptă, pare neverosimilă.

Asasinarea lui John Kennedy la 22 noiembrie 1963 a generat mai multe teorii ale conspiraţiei decât oricare crimă din istorie. Cu atât mai mult cu cât Kennedy era un „preşedinte incomod”, care nu dorea ca entităţile financiare să mai dicteze în politică, dar avea de dus şi un mandat foarte greu, în timpul „crizei rachetelor din Cuba”, în contextul războiului rece cu U.R.S.S.

Dallas, 22 noiembrie 1963

Dallas, 22 noiembrie 1963

Şi acum ni se derulează în faţa ochilor imaginea cu cuplul prezidenţial american traversând cu limuzina decapotabilă centrul oraşului Dallas împreună cu guvernatorul statului Texas şi partenera acestuia. Pe marginea străzilor, mulţimea îl aclama pe preşedinte. Prin larma străzii, brusc, la 12:30, s-au auzit trei focuri de armă: primul şi-a ratat ţinta şi toată lumea a crezut că sunetul a fost provocat de o petardă; al doilea glonţ l-a nimerit pe preşedinte în spate, i-a ieşit prin gât, după care l-a lovit şi pe guvernator – „teoria glonţului magic”; iar al treilea glonţ a fost cel fatal, lovindu-l pe J.F. Kennedy în cap.

Preşedintele a fost transportat de urgenţă la spital, dar rănile sale erau mult prea grave. Medicii au declarat ora decesului la 13.00, după zeci de minute de încercări disperate de a-l salva.

Winston Lawson, agentul din Serviciile Secrete care a organizat ruta convoiului preşedintelui John F. Kennedy în Dallas şi care se afla în maşina din faţa vehiculului prezidenţial atunci când Kennedy a fost asasinat, a trăit toată viaţa reproşându-şi că el a ales ruta convoiului lui Kennedy. Sunt singurul agent din istoria Serviciilor Secrete sub ochii căruia preşedintele Statelor Unite a fost ucis. Am momente în care aş fi vrut să nu mă fi născut”, a spus Lawson, care a lucrat timp de 22 de ani pentru Serviciile Secrete, sub comanda a şapte preşedinţi, de la Dwight D. Eisenhower până la Ronald Reagan, şi care, după asasinatul lui Kennedy, obişnuia să viziteze cimitirul Arlington la fiecare aniversare a morţii preşedintelui JFK.

Lee Harvey Oswald

Lee Harvey Oswald

Urmărind firul împuşcăturilor, autorul împuşcăturilor a fost indicat în persoana lui Lee Harvey Oswald, simpatizant comunist. El a fost arestat la scurt timp şi pus sub acuzare pentru asasinarea lui J.F. Kennedy. O puşcă cu lunetă, presupusa armă a crimei, a fost găsită asupra sa. Oswald a negat că l-a ucis pe preşedintele Statelor Unite, dar nu a putut fi judecat, deoarece a fost, la rândul lui, asasinat înainte de începerea procesului. Anchetele FBI şi CIA au încercat, între altele, să stabilească ce legături avusese Oswald cu spioni din Cuba şi fosta URSS.

Succesorul lui Kennedy, preşedintele Lyndon B. Johnson, ar fi ştiut de la bun început de implicarea Havanei în asasinat – susţine fostul şef al diplomaţiei americane Alexander Haig – dar a ordonat abandonarea acestei piste din cauza pericolului izbucnirii unui nou război mondial. În consecinţă, şeful FBI, J. Edgar Hoover, a ordonat încă de la începutul anchetei să nu fie scoase la lumină legăturile dintre Oswald şi Cuba, avertizând textual: „Dacă vom dovedi implicarea Havanei, ne vor ţiui rachetele nucleare pe la urechi.” Iar politicul american a reuşit să treacă sub preş unul dintre cele mai cumplite asasinate, punând la păstrare mii de documente legate de asasinat.

Asasinarea lui Lee Harvey Oswald

Asasinarea lui Lee Harvey Oswald

Şi, deşi la 50 de ani de la acel moment fatidic, dosarele trebuiau să devină publice, abia în 2017, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump, arhivele naţionale ale SUA au declasificat, în trei tranşe, o serie de dosare referitoare la acest caz. 

Probabil, cele mai importante au rămas la final, de vreme ce preşedintele Joe Biden doreşte amânarea desecretizării lor cu încă un an, până la împlinirea a şase decenii de la moartea lui Kennedy. Chipurile, din cauza pandemiei de COVID-19, arhiviştii au întârziat în examinarea dosarelor şi au nevoie de mai mult timp. Această amânare este necesară „pentru a preveni orice atingere adusă securităţii militare, operaţiunilor de informaţii, menţinerii ordinii publice şi conduitei în relaţiile externe”, motivează actualul preşedinte american într-un comunicat.

Cert e că şi acum, la aproape 60 de ani de la cumplitul eveniment, 61% dintre americani se îndoiesc de versiunea oficială. În mintea celor mai sceptici, Lee Harvey Oswald nu putea să acţioneze singur şi de aici au început să circule cele mai diverse teorii conspiraţioniste. Principala suspectă în acestă teorie a conspiraţiei rămâne agenţia de spionaj CIA, care a reuşit să ascundă până acum adevărul legat de implicarea sa.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Jerome Corsi: A fost JOHN F. KENNEDY prima victima a Noii Ordini Mondiale?

Video de colectie – Robert F. Kennedy Jr intr-un interviu dat lui Ron Paul: CIA i-au ucis tatăl și unchiul

Robert Kennedy (fratele celebrului presedinte) a fost asasinat de un „candidat manciurian”

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Doza a treia🤓 said, on octombrie 24, 2021 at 5:37 pm

  Acu vezi mai Gurie….gurita mamii ei de imunizare 😤

  Deși foarte mulți români s-au grăbit să-și facă doza a 3-a de vaccin anti-Covid, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) s-a dovedit a fi foarte rezervată în recomandări. Astfel, singurii care pot face al treilea vaccin, cu Pfizer sau Moderna, sunt doar pacienții grav bolnavi și cu imunitate extrem de scăzută, nu însă și oamenii sănătoși.

  Liber la doza 3 de la EMA. Doar pentru bolnavii de HIV, cancer și transplantați | Ziarul National
  https://www.national.ro/coronavirus/liber-la-doza-3-de-la-ema-doar-pentru-bolnavii-de-hiv-cancer-si-transplantati-739819.html

  Apreciază

 2. Adriana Stoicescu said, on octombrie 24, 2021 at 5:49 pm

  Disperați si manipulați, le dăm ocazia să ne facă să ne urâm cu patimă.

  Nu te poate nimeni obliga să iei un medicament sau să te vaccinezi, pentru că încă există o fițuică ce se numește Constituție.

  Nu te poate opri nimeni să te vaccinezi, dacă așa dorești.

  Nu poate dispune nimeni de viața ta.

  Oameni care au învățat o viață întreagă pot să îți dea sfaturi, în orice domeniu, dar este decizia ta ce faci mai departe.

  De ce trebuie să ne urâm pentru alegerile noastre?

  De ce simțim nevoia să arătăm cu degetul unii spre alții?

  De ce credem că deținem adevărul absolut?

  De ce nu mai știm să ascultăm?

  Suntem la 1 mm de dezastru pe absolut toate planurile.

  Nu credeți că ar fi momentul să fim uniți? Echilibrați?

  Să încercăm să privim spre ce ne poate aduce alături, nu spre ce ne desparte?

  Așteptăm miracole de unde nu trebuie, credeți-mă.

  O clasă politică nu poate însănătoși o țară.

  Dar un popor, DA.

  * * *

  Lasati-ne sa vorbim!
  În limite legale si de bun simt!
  Fara sa aducem atingere justitiei și colegilor, fara sa comentam hotarari judecatoresti!
  Nu o facem pentru ca vrem sa fim vedete! 
  Nu o facem pentru ca ne place sa ne bagam in seama!
  Nu avem stapani sau papusari in spatele nostru!
  Nu vrem functii sau onoruri!
  Vrem ca adevarul sa fie spus si cunoscut. 
  Vrem sa aveti parte de justitie dreapta si magistrati independenti.
  Vrem sa ne fie recunoscut dreptul la libera exprimare!
  Muncim cu totii si vrem sa va respectam si sa fim respectati!
  Si da, vrem ca cei care mint si dezinformeaza sa plateasca.
  Vrem ca cei care fac politica pe fata sa plece in politica, sa nu se mai ascunda dupa roba de magistrat pentru a face prozeliti.
  Iar CEDO va spune cam acelasi lucru.
  Si da, trebuie sa ramanem decenti, sa ne respectam colegii, sa nu sarim calul si sa nu improscam cu noroi in stanga si in dreapta.

  Multumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje, s-au interesat de soarta mea, aratandu-mi ca le pasa.

  Adriana Stoicescu: Suntem la 1mm de dezastru pe absolut toate planurile. Nu te poate nimeni obliga să iei un medicament sau să te vaccinezi, pentru că încă există o fițuică ce se numește Constituție – Stirea Zilei
  https://www.stiriledeastazi.ro/2021/10/24/adriana-stoicescu-suntem-la-1mm-de-dezastru-pe-absolut-toate-planurile-nu-te-poate-nimeni-obliga-sa-iei-un-medicament-sau-sa-te-vaccinezi-pentru-ca-inca-exista-o-fituica-ce-se-numeste-constitutie/

  Apreciază

  • să începem să testăm😤 la fiecare scară de bloc... said, on octombrie 24, 2021 at 7:03 pm

    să începem să testăm la fiecare scară de bloc…

   Adrian Streinu-Cercel a venit cu o soluţie-BOMBĂ pentru a eradica pandemia în România | Ziarul National
   https://www.national.ro/coronavirus/adrian-streinu-cercel-a-venit-cu-o-solutie-bomba-pentru-a-eradica-pandemia-in-romania-739867.html

   Apreciază

   • Colaps energetic in iarna 2021-2022 said, on octombrie 24, 2021 at 7:15 pm

    În iarna 2021-2022, Elveția ar putea să nu aibă suficientă capacitate pentru a furniza electricitate tuturor consumatorilor săi. În acest context, guvernul pregătește notificări către 30.000 companii, astfel încât acestea să poată reduce consumul în caz de întrerupere a energiei electrice
    Potrivit NZZ am Sonntag, practic nu există nicio asigurare împotriva unei ierni dure în Elveția. Pana uneia dintre centralele electrice mari poate duce la o întrerupere la nivel național timp de două zile dacă există o cerere mare de energie electrică. Importul de energie ar fi putut ajuta, dar Elveția nu are acces pe piața europeană a energiei electrice.

    După cum se poate observa din notificarea autorităților elvețiene, prima cerere de economii este adresată populației în cazul blocajelor de energie electrică. În a doua etapă, utilizarea piscinelor, a sistemelor de aer condiționat și a scărilor rulante poate fi interzisă, scrie TOP Online. Firmelor li se cere să reducă consumul doar în a treia etapă. În cazul unui colaps energetic, daunele aduse țării se ridică la 4 miliarde de franci elvețieni pe zi (4,33 miliarde de dolari).

    Pentru a îmbunătăți securitatea energetică, Asociația Companiilor Elvețiene de Electricitate propune construirea a aproximativ 2.000 centrale electrice mici pe gaz, care urmează să fie exploatate în toată țara în cazul blocajelor de capacitate. Cu toate acestea, aceasta este o strategie pe termen lung pentru perioada până în 2050.

    Auch die Schweiz bereitet Bevölkerung und Unternehmen auf einen „Energiekollaps“ im Winter vor – Indexexpurgatorius’s Blog
    https://indexexpurgatorius.wordpress.com/2021/10/24/auch-die-schweiz-bereitet-bevolkerung-und-unternehmen-auf-einen-energiekollaps-im-winter-vor/

    Apreciază

 3. acelas said, on octombrie 24, 2021 at 7:11 pm

  Apreciază

  • poate ruina monedele şi poate doborî economii întregi. said, on octombrie 24, 2021 at 7:36 pm

   Dorsey a folosit cuvântul hiperinflaţie, o condiţie de creştere rapidă a preţurilor care poate ruina monedele şi poate doborî economii întregi.
   Criza, greu de trecut! Hiperinflația va schimba totul! Se va întâmpla în curând în SUA, şi în toată lumea | Ziarul National
   https://www.national.ro/stiri-externe/criza-greu-de-trecut-hiperinflatia-va-schimba-totul-se-va-intampla-in-curand-in-sua-si-in-toata-lumea-739798.html

   Apreciază

  • gheorghe said, on octombrie 25, 2021 at 2:15 pm

   „.. desi toate aceste masuri puteau fi luate si constitutional! …”
   Aiurea – nu se bazeaza pe realitatea obiectiva ci pe propaganda defetista, marxistoida.
   Ca sa interzici sa iasa omul dn casa in vreme de pace trebuie sa suspenzi Constitutia.
   Ca n-o modifica nimeni sa faca „stiinta” guvernator absolut, comandant suprem.
   S-a terminat normalul, trtebuie sa fii fraier sa crezi ca se mi poate „cumva” intoarce.
   Legalitate? – PA!
   Invocam forta majora – desi INEXISTENTA! si aplicam masurile de resetare: genocid planetar, mai intai distrugand civilizatia crestina, alba.

   Apreciază

 4. Christinne Radu said, on octombrie 24, 2021 at 7:31 pm

  Apreciază

 5. gheorghe said, on octombrie 25, 2021 at 2:17 pm

  CA si cum „complet” ar avea termen superior de comparatie…mai complet, mai foart copmplet, complet de gradul 1, 2, …. n!
  Nu vedeti cum idiotii cu creierul imbolnavit de marxismul cultural – principiile Scolii de la Frankfurt – schimba intelesurile ca sa sminteasca omul, sa nu mai poata gandi, sa nu mai poata discerne???

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: