SACCSIV – blog ortodox

ADN-ul nostru este pe cale să devină cel mai mic hard drive din lume

Posted in ADN, stiinta by saccsiv on octombrie 23, 2021

Sursa: https://www.thebrighterside.news/post/our-dna-is-becoming-the-world-s-tiniest-hard-drive

ADN-ul nostru este pe cale să devină cel mai mic hard drive din lume

De Lila Reynolds, Northwestern University, publicat de BRIGHTER

ADN-ul este un mediu de înaltă densitate pentru stocarea datelor informatice.(CREDIT: Quality Stock Arts / Adobe Stock)

Codul nostru genetic este de milioane de ori mai eficient în stocarea datelor decât soluțiile existente, care sunt costisitoare și consumă cantități imense de energie și spațiu. De fapt, am putea scăpa de hard disk-uri și am putea stoca toate datele digitale de pe planetă în câteva sute de kilograme de ADN.

Utilizarea ADN-ului ca mediu de înaltă densitate pentru stocarea datelor are potențialul de a crea progrese în domeniul tehnologiei de biodetecție și bioînregistrare, și al stocării digitale de ultimă generație, însă cercetătorii nu au reușit să depășească deficiențele care ar permite extinderea acestei tehnologii.

Acum, cercetătorii de la Universitatea Northwestern propun o nouă metodă de înregistrare a informațiilor în ADN care durează câteva minute, în loc de mai multe ore sau zile. Echipa a folosit un sistem enzimatic nou pentru a sintetiza ADN care înregistrează semnale de mediu care se schimbă rapid direct în secvențe de ADN, o metodă despre care autorul principal al lucrării a spus că ar putea schimba modul în care oamenii de știință studiază și înregistrează neuronii din creier.

Studiul, intitulat ‘Înregistrarea semnalelor temporale cu o rezoluție de câteva minute folosind sinteza enzimatică a ADN-ului’, a fost publicat joi (30 septembrie) în Journal of the American Chemical Society.

Autorul principal al lucrării, Keith E.J. Tyo, profesor de inginerie la Northwestern, a declarat că laboratorul său a fost interesat de valorificarea abilităților naturale ale ADN-ului pentru a crea o nouă soluție de stocare a datelor.

„Natura se pricepe să copieze ADN-ul, dar noi am vrut cu adevărat să putem scrie ADN-ul de la zero”, a spus Tyo. „Modul ex vivo (în afara corpului) de a face acest lucru implică o sinteză lentă, chimică. Metoda noastră este mult mai ieftină pentru a scrie informații, deoarece enzima care sintetizează ADN-ul poate fi manipulată direct. Înregistrările intracelulare de ultimă generație sunt și mai lente, deoarece necesită pașii mecanici de exprimare a proteinelor ca răspuns la semnale, spre deosebire de enzimele noastre, care sunt toate exprimate dinainte, și pot stoca continuu informații.”

Tyo, profesor de inginerie chimică și biologică în cadrul Școlii de Inginerie McCormick, este membru al Centrului pentru Biologie Sintetică și studiază microbii și mecanismele lor de detectare a schimbărilor de mediu și de reacție rapidă la acestea.

Ocolirea expresiei proteinelor

Metodele existente de înregistrare a datelor moleculare și digitale intracelulare în ADN se bazează pe procese în mai multe părți care adaugă noi date la secvențele existente de ADN. Pentru a produce o înregistrare precisă, cercetătorii trebuie să stimuleze și să reprime expresia unor proteine specifice, ceea ce poate dura peste 10 ore.

Laboratorul Tyo a emis ipoteza că ar putea folosi o nouă metodă pe care au numit ‘Time-sensitive Untemplated Recording using Tdt for Local Environmental Signals’, pe scurt TURTLES (Turtles:Țestoase, n.tr.), pentru a sintetiza ADN complet nou în loc să copieze un șablon din acesta, realizând o înregistrare mai rapidă și cu o rezoluție mai mare.

Pe măsură ce ADN-polimeraza continuă să adauge baze, datele sunt înregistrate în codul genetic în câteva minute, pe măsură ce schimbările din mediul înconjurător influențează compoziția ADN-ului pe care îl sintetizează. Modificările de mediu, cum ar fi schimbările în concentrația de metale, sunt înregistrate de polimerază, acționând ca un ‘cititor de bandă perforată dar la nivel molecular’ și indicând oamenilor de știință momentul în care a avut loc o schimbare de mediu. Utilizarea biosenzorilor pentru a înregistra modificările în ADN reprezintă un pas important în dovedirea viabilității TURTLES pentru utilizarea în interiorul celulelor, și ar putea oferi cercetătorilor posibilitatea de a utiliza ADN-ul înregistrat pentru a afla cum comunică neuronii între ei.

„Aceasta este o dovadă de concept cu adevărat interesantă pentru metodele care ne-ar putea permite într-o zi să studiem interacțiunile dintre milioane de celule simultan”, a declarat Namita Bhan, co-autor principal și cercetător postdoctoral în laboratorul Tyo. „Nu cred că există niciun sistem de înregistrare a modulației enzimatice directe raportat anterior”.

De la celulele cerebrale la apa poluată

Cu un potențial mai mare de extindere și acuratețe, TURTLES ar putea oferi baza unor instrumente care să propulseze cercetarea creierului. Potrivit lui Alec Callisto, de asemenea co-autor principal și student absolvent în laboratorul lui Tyo, cercetătorii pot studia doar o fracțiune infimă din neuronii unui creier cu tehnologia actuală și, chiar și așa, există limite în ceea ce privește ceea ce știu să facă. Prin plasarea de aparate de înregistrare în interiorul tuturor celulelor din creier, oamenii de știință ar putea cartografia răspunsurile la stimuli cu o rezoluție monocelulară la nivelul multor (milioane de) neuroni.

„Dacă ne uităm la modul în care tehnologia actuală se dimensionează în timp, ar putea dura zeci de ani până când am putea înregistra simultan un întreg creier de gândac cu tehnologiile existente – ca să nu mai vorbim de zecile de miliarde de neuroni din creierul uman”, a declarat Callisto. „Așa că acesta este un lucru pe care am dori cu adevărat să îl accelerăm”.

În afara corpului, sistemul TURTLES ar putea fi folosit, de asemenea, pentru o varietate de soluții pentru a aborda creșterea explozivă a nevoilor de stocare a datelor (până la 175 de zettabytes până în 2025). (1ZB, sau zettabyte =1 miliard de TB, sau terabyte, n.tr.).

Este deosebit de bun pentru aplicații de arhivare a datelor pe termen lung, cum ar fi stocarea imaginilor de securitate cu circuit închis, pe care echipa le numește date pe care ‘le scrii o dată și nu le citești niciodată’, dar care trebuie să fie accesibile în cazul în care are loc un incident. Cu ajutorul tehnologiei dezvoltate de ingineri, hard disk-urile și unitățile de disc care păstrează ani de zile amintirile îndrăgite ale camerelor de luat vederi ar putea fi, de asemenea, înlocuite de biți de ADN.

În afara stocării, funcția de ‘cititor de bandă perforată’ ar putea fi folosită ca biosenzor pentru a monitoriza contaminanții din mediul înconjurător, cum ar fi concentrația de metale grele din apa potabilă.

În timp ce laboratorul se concentrează pe depășirea unei dovezi de concept atât în ceea ce privește înregistrarea digitală, cât și cea celulară, echipa și-a exprimat speranța că mai mulți ingineri vor fi interesați de acest concept și îl vor putea utiliza pentru a înregistra semnale importante pentru cercetările lor.

„Încă mai construim infrastructura genomică și tehnicile celulare de care avem nevoie pentru o înregistrare intracelulară robustă”, a declarat Tyo. „Acesta este un pas pe drumul către atingerea obiectivului nostru pe termen lung”.

Tagged with: , ,

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Microsoft a reușit să stocheze date cu ajutorul ADN said, on octombrie 23, 2021 at 11:33 pm

  Microsoft a reușit să stocheze date cu ajutorul ADN
  https://dev2021.playtech.ro/2019/microsoft-adn-stocare-date/

  Digital Storage Futures panel discussion – YouTube

  https://www.businesswire.com/news/home/20201112005759/en/Twist-Bioscience-Illumina-and-Western-Digital-Form-Alliance-with-Microsoft-to-Advance-Data-Storage-in-DNA

  Apreciază

  • Ioan said, on octombrie 24, 2021 at 6:42 am

   ADN ul uman e de sine statator.Ratacirea dogmatica spune ca ADN ul uman este influentat de mediul inconjurator.Atentie mare ca stiinta e in mare masura ERETICA,EREZIA E LA RANG DE STIINTA.VA PUTETI PIERDE SUFLETELE CREZAND STIINTA CARE LUPTA CONTRA DOGMEI ORTODOXE A ANTROPOLOGIEI CRESTINE.Sub aceasta invatatura cum ca ADN ul uman este cel mai mare centru de depozitare a datelor se ascunde cel mai mare fals stiintific si cea mai crunta manipulare din istorie pentru asuprire si nimic mai mult.Stiinta adevarata nu are aceasta fata.O veti descoperi in viitor.Stiinta adevarata e tinuta departe de ochiul uman actual pt ca de acum in colo urmeaza imparatia satanicului,a raului,a minciunii.E stiinta diavolului.Unde vedeti ca se spune”inovatie super pt captarea informatiei” e vorba de stiinta pur speculativa a mincinosilor.

   Apreciază

   • Ioan said, on octombrie 24, 2021 at 7:41 am

    Indemn la trezvie :
    https://fb.watch/8QBeDD3ptz/

    Apreciază

   • Pentru Ioan said, on octombrie 24, 2021 at 12:42 pm

    Bade Ioane (Turbinca😎),
    De ce nu ramai mata sa comentezi pe blogul prezbit. Iovita si vii aici sa te dai in stamba?! Nu de alta dar esti pe langa subiect!
    Suntem obligati, datori sa cercetam, sa intrebam, sa cautam, sa batem, sa cerem sa aflam pe ce lume suntem.Sa descifram in lume si in istorie caligrafia lui Dumnezeu. Nu e nici recomandabil, nici suficient sa ne acoperim cu expresii sau cuvinte mari ( ca apocalipsa, stie Dumnezeu ce face, e de la Dumnezeu etc) Trebuie sa sporim in preciziune, in amanunte, sa dobandim explicatii. Suntem obligati sa facem acest efort in mod continuu, cu discernamant si ascutite priceperi. De ce?
    Ne raspunde Sfantul Paisie Aghioritul:
    nu cumva sa ne trezim pecetluiti fara sa stim!

    Apreciază

 2. Un om said, on octombrie 23, 2021 at 11:35 pm

  Tehnologia va fi folosită pentru implementarea semnului fiarei!
  Grijă mare la cercetarea în domeniu, eu am refuzat să mă bag!

  Apreciat de 2 persoane

  • De ce ai refuzat să te bagi!?😉 said, on octombrie 24, 2021 at 12:21 pm

   @Un om,

   Pai esti un om sau un strut care isi baga capul in nisip?!

   The Internet Of Bodies (IoB) And Hacking Your DNA – Truth Unmuted
   https://truthunmuted.org/the-internet-of-bodies/

   Internetul corpurilor (IoB) și piratarea ADN-ului dumneavoastra.
   Cum dispozitivele implantabile vă vor conecta corpul la internet

   Era Internetului obiectelor (IoT) și, în curând, urmeaza cea a Internetului corpurilor (IoB), iata am ajuns deja aici si acum.

   RAND Corporation, grupul de reflecție din spatele unora dintre cele mai influente și înspăimântătoare idei și tehnologii din lume, a lansat un raport intitulat Internetul corpurilor: oportunități, riscuri și guvernanță.

   Ar trebui să fiți atenți la orice rapoarte emise de RAND Corporation. Alex Abella, autorul cărții Soldiers of Reason: The RAND Corporation and the Rise of American Empire, explică de ce:

   RAND a fost, și este, organizația esențială a instituției. De-a lungul istoriei sale, RAND a fost în centrul acelei împletituri de concupiscență și rapacitate financiară a Pentagonului pe care președintele Eisenhower și-a propus să o numească complexul militar-industrial-legislativ. RAND a remodelat literalmente lumea modernă – și foarte puțini cunosc acest aspect.

   Având această înțelegere, există multe motive de alarmă prin publicarea acestui nou raport.

   Ce este Internetul corpurilor (IoB)?

   RAND definește IoB ca „o industrie în creștere a dispozitivelor care monitorizează corpul uman, colectează date despre sănătate și alte informații personale și transmit aceste date pe internet (cloud). Pentru a se califica ca dispozitiv IoB din punct de vedere tehnologic este necesar:

   – sa conțin software sau capacități digitale.
   – să poată comunica cu un dispozitiv sau rețea conectat la Internet.
   Un dispozitiv IoB trebuie să îndeplinească, de asemenea, unul sau ambele dintre următoarele aspecte:

   – sa colecteze date de sănătate sau biometrice generate de persoană
   – să poată modifica funcția organismului sau corpului uman
   Tehnologia pe care Hollywood a prezentat-o ​​de-a lungul anilor în fanteziile distopice de science fiction devine acum o realitate. În viitorul foarte apropiat, stăpânii tehnocrați ai științei, sănătății, finanțelor și Big Tech își doresc ca omenirea să treacă de la dispozitive portabile la dispozitive încorporate în trupurile noastre.

   Cum se intersectează IoB cu IoT

   Dispozitivele IoT, cum ar fi contoarele inteligente, ceasurile inteligente, asistenții virtuali și mașinile cu conducere automată, se conectează direct la Internet sau printr-o rețea locală. Pe măsură ce dispozitivele IoT devin ceva obișnuit, experții prezic că acceptarea și dorința pentru dispozitivele IoB vor crește, de asemenea. Raportul RAND prezice:

   Până în 2025, vor exista mai mult de 41 de miliarde de dispozitive IoT active, generând zilnic 2,5 quintilioane de octeți de date despre mediu, transport, geolocalizare, dietă, exerciții fizice, biometrie, interacțiuni sociale și viața umană cotidiană. Această explozie în dispozitivele IoT va duce la o popularitate suplimentară a dispozitivelor IoB.

   Figura 1 din raportul RAND arată cât de invazivă și omniprezentă poate deveni tehnologia IoB. Atunci când va fi dezlănțuita pe deplin, nicio parte a corpului uman nu va scăpa de interferența sa. Ei intenționează chiar să aibă toaletele (wc) conectate la Internet, si prin asta ne vor monitoriza deșeurile (dejectiile) folosind tehnologia BioBot pentru a determina ce mâncăm, ce medicamente luam si vor analiza materialul nostru genetic!

   Iată doar câteva exemple de tehnologie în curs de dezvoltare:

   Lentile de contact cu realitate augmentată.
   Dispozitive de citire și scriere pe creier.
   Senzori implantați pe corp.
   Îmbrăcăminte cu senzori.
   Microcipuri implantabile (RFID și NFC).
   Senzori mentali și emoționali.
   Pancreas artificial.
   Scutece conectat prin Bluetooth.
   Nici măcar bebelușii nu vor putea scăpa de acest coșmar în care fiecare funcție corporală este constant urmărită și monitorizată. Partea tristă este că mulți oameni vor saluta aceste tehnologii intruzive, deoarece sunt convenabile și economisesc timp. Cu toate acestea, a le primi in schimbul suveranității noastre corporale pentru comoditate nu va fi niciodată o tranzacție corectă. Aproape întotdeauna servește în beneficiul celor care doresc un control mai mare asupra vieții noastre. Prin adoptarea progresului tehnologic, oamenii sunt de acord să permită tehnocraților să dicteze fiecare fațetă a vieții lor. În curând, medicii vor putea afla dacă luați medicamentele prescrise în mod corespunzător și vor avea instrumente pentru a vă raporta dacă nu sunteți obedient. Pastilele digitale vor fi utilizate pentru a vă înregistra obedienta medicală, deoarece raportul RAND semnalează:

   În 2017, FDA a aprobat prima pastilă digitală: o tabletă de aripiprazol cu ​​un senzor ingerabil încorporat în pilula care înregistrează faptul că medicamentul a fost primit si inghitit. Produsul este aprobat pentru tratamentul schizofreniei, tratamentul acut al episoadelor maniacale și mixte asociate cu tulburarea bipolară și pentru utilizarea ca tratament suplimentar pentru depresie la adulți … Sistemul funcționează prin trimiterea unui mesaj de la senzorul pilulei la un plasture inteligent portabil in corp (in mana dreapta). Patch-ul (microneedle quantum dot sau semnul fiarei 666 n.n.) transmite informațiile către o aplicație mobilă, astfel încât pacienții să poată urmări ingestia de medicamente pe smartphone-ul lor personal. Pacienții pot permite, de asemenea, îngrijitorilor și medicului lor să acceseze informațiile printr-un portal web.

   IoB are nevoie de tehnologii avansate pentru utilitate maximă

   Dacă vă întrebați ce va alimenta toată această tehnologie viitoare, răspunsul constă într-o combinație de 5G, Wi-Fi de nouă generație și Internet prin satelit. Aceste sisteme avansate vor crește viteza de transfer a datelor și vor oferi o latență extrem de redusă, astfel încât acele semnale audio și vizuale ale apelurilor Zoom vor fi retrogradate în coșul de gunoi al istoriei. Combinate, aceste sisteme vor furniza puterea și resursele necesare pentru a crea o rețea de control și supraveghere care poate fi monitorizată în timp real. RAND confirmă acest scop, ilustrând că:
   Aceste progrese vor permite tehnologiilor IoT pentru consumatori, cum ar fi sistemele inteligente de casă, să se conecteze la dispozitivele IoB, astfel încât, de exemplu, termostatul inteligent al unuia să fie conectat la îmbrăcămintea inteligentă și să poată regla automat temperatura din casa. Conectivitate mai mare și ambalarea pe scară largă a IoB în smartphone-uri și dispozitive – dintre care unele ar putea colecta date fără consimtamantul utilizatorului – vor crește urmărirea digitală a utilizatorilor prin monitorizarea comportamentului.

   Deoarece 5G este lansat pe scară largă în SUA și în alte părți ale globului, se fac deja planuri de perfecționare și implementare a 6G. Potrivit autorului Thomas S. Rappaport, tehnologia 6G „va introduce capacitatea de a trimite semnale fără fir la ritmul creierului uman” … și „ar putea însemna că inteligența umană ar putea fi trimisă prin aer instantaneu la cloud”. Experții prezic că 6G va fi disponibil pe scară largă până în anul 2030.

   În plus, nanobiotecnologia este utilizată pentru manipularea celulelor ADN și interconectarea corpurilor umane la Internet. Oamenii de știință, cercetătorii și geniile tehnologiei încearcă să se joace de a Dumnezeu reconfigurand structurile noastre celulare ADN, determinându-le să comunice cu dispozitivele IoB. Potrivit unui articol din News Medical, nanotehnologia a „permis mai multe tipuri de vaccinuri de generația următoare”, cum ar fi vaccinul ARNm coronavirus dezvoltat de Moderna.

   Beneficii potențiale

   Dezavantajul potențial al tehnologiei IoB a fost clar stabilit, dar poate rezulta ceva bun din asta? Nu există nicio modalitate în care IoB ar putea fi vândut maselor dacă nu promite îmbunătățirea calității vieții. După cum indică RAND:

   IoB ar putea permite un acces mai larg la asistența medicală, permițând asistență medicală „distribuită” sau „democratizată” ieftină sau prin scăderea nevoii de intervenție medicală riscantă sau costisitoare. Prin o mai bună conștientizare a sănătății, o prevenire îmbunătățită și o intervenție mai eficientă, IoB are chiar potențialul de a reduce costurile asistenței medicale. S-a emis ipoteza că detecția timpurie și intervenția prin monitorizare la distanță au fost principalele motoare ale ieftinirii. Dispozitivele IoB pot aduna date vitale pentru a oferi alerte medicale medicilor, pacienților și îngrijitorilor. Dispozitivele IoB s-ar putea dovedi, de asemenea, utile în ghidarea tratamentului pentru cei care nu pot vorbi sau articula simptomele sau gândurile lor, cum ar fi sugarii, victimele accidentului vascular cerebral sau pacienții cu demență, prin avertizarea îngrijitorilor cu privire la modificări semnificative ale semnelor vitale, de exemplu. IoB este o abordare promițătoare pentru dezvoltarea sistemelor de monitorizare a sănătății la distanță în timp real pentru pacienții cu boli netransmisibile, diabetici și pacienți cu boli de inimă.
   Dacă oricare dintre aceste scenarii ajută la salvarea și îmbunătățirea vieții, atunci poate ca IoB va fi un demers demn. Cu toate acestea, o lectură atentă a acestui articol relevă faptul că beneficiile IoB sunt descrise cu fraze precum „ar putea permite”, „are potențialul”, „s-ar putea dovedi, de asemenea, util” și „este o abordare promițătoare”. Cu alte cuvinte, tehnologia IoB este încă experimentală și multe lucruri pot merge prost dacă sunt implementate pe scară largă.
   Știm deja că radiațiile de pe telefoanele mobile provoacă cancer. Ce se întâmplă când dispozitivele IoB alimentate de tehnologie cu niveluri de frecventa si chiar mai mari de radiații sunt implantate în corpul uman? Unde sunt studiile de siguranță pe termen lung? Dacă există deja sau se desfășoară în prezent, cine le sponsorizează? Dacă studiile provin din aceleași industrii pregătite să profite de pe urma utilizării lor, atunci pericolul este aproape garantat.

   Un potențial abuz

   Din păcate, se pare că consecințele negative ale dispozitivelor IoB vor depăși cu mult avantajele lor. Există prea multe lucruri care pot merge prost așa cum este indicat în Tabelul 4
   De la moarte, la provocările de securitate națională, la încălcarea autonomiei corpului, rezultatele negative ale tehnologiei IoB sunt devastatoare. RAND confirmă și mai multe preocupări, subliniind că:
   Accesul la torente uriașe de date biometrice live-streaming ar putea … permite o stare de supraveghere de intruziune cu consecințe fără precedent. Ar putea crește disparitățile rezultatelor în materie de sănătate, în cazul în care doar persoanele care detin mijloace financiare au acces la oricare dintre aceste beneficii. Conectivitatea sporită în dispozitivele IoT și IoB poate oferi o suprafață de atac sporită care introduce mai multe vulnerabilități prin intermediul acestor rețele. Așa cum deținerea în străinătate de date privind obiceiurile de întâlnire ale americanilor sau statutul HIV ar putea fi folosită în scopuri nefaste, datele biometrice și de sănătate ale consumatorilor americani ar putea fi exploatate de adversari care ar putea compila date din numeroase surse pentru a construi profiluri detaliate ale țintelor lor americane.
   Desigur, mulți oameni si-au implantat deja dispozitive medicale pentru a se menține în viață. Cu toate acestea, chiar și aceste tipuri de implanturi utilizate frecvent sunt în mare parte netestate. Un articol al Consumer Reports a subliniat această problemă, afirmând:

   Zeci de milioane de americani trăiesc cu dispozitive medicale implantate în corpul lor – articulații artificiale, defibrilatoare cardiace, plasă chirurgicală. Și este un pariu sigur că majoritatea dintre ei presupun că cineva, undeva, a testat dispozitivele pentru siguranță și eficacitate.

   Dar acest lucru este rar. Pentru majoritatea implanturilor și a altor dispozitive cu risc ridicat introduse pe piață, producătorii nu fac altceva decât să depună niște acte și să plătească Administrației pentru Alimente și Medicamente o taxă de utilizator de aproximativ 4.000 USD pentru a începe să vândă un produs care poate aduce venituri de milioane de dolari.

   IoB este în prezent nereglementat

   Recunoscând pericolul extrem pe care îl introduce această tehnologie, companiile creează continuu produse noi și colectează date fără prea multă supraveghere sau reglementare. Acest lucru pune două întrebări critice:
   (1) cine deține datele colectate prin dispozitive și tehnologie IoB și
   (2) cum vor fi reglementați dezvoltatorii de tehnologie și colectorii de date? RAND recunoaște lipsa de răspunsuri cu privire la aceste probleme, explicând:
   Ca și în cazul dispozitivelor IoB, nu există o singură entitate care să asigure supravegherea datelor IoB … Brokerii de date sunt în mare parte nereglementați, iar Statele Unite nu au nicio lege federală privind confidențialitatea datelor, dar se bazează pe legi de stat care diferă foarte mult.
   Lipsa de coerență a legilor IoB între state și între nivelul statului și cel federal permite potențialele lacune de reglementare și provocări de aplicare. La fel ca în multe domenii, progresele rapide în tehnologiile IoB au depășit dezvoltarea politicii de abordare a riscurilor acestora.
   … Nu există încă norme legale cu privire la cine deține datele generate de un anumit dispozitiv IoB – utilizatorul, producătorul, furnizorul de servicii medicale. Politicile care reglementează vânzarea informațiilor utilizatorilor către brokeri de date terți sau care reglementează modul în care funcționează brokerii de date sunt ambigui.

   IoB este conectat direct la transumanism, biohacking și cyborgs

   Suntem în permanență condiționați să acceptăm cu ușurință tehnologia invazivă, așa cum este demonstrat în acest anunț Apple Watch.

   Mulți oameni sunt deja obișnuiți cu dispozitivele de urmărire a datelor, dar sunt pregătiți să suporte tehnologii și mai invazive, așa cum au propus transumanii, hackerii bio / corporali și cyborgii? RAND descrie fiecare dintre aceste mișcări după cum urmează:

   Transumanismul este o viziune asupra lumii și o mișcare politică care susține transcendența umanității dincolo de capacitățile umane actuale. Transumanistii doresc sa foloseasca tehnologia, cum ar fi organele artificiale si alte tehnici, pentru a opri imbatranirea si pentru a atinge „extinderea radicala a vietii”.

   Bodyhackingul se referă, în general, la modificarea parametrilor organismului pentru a-și spori abilitățile fizice sau cognitive.

   Cyborgii sau organismele cibernetice sunt persoane care au folosit sisteme digitale pentru a si spori inteligența sau simțurile.

   Iată doar câteva exemple de lucruri bizare pe care oamenii le atribuie uneia sau mai multora dintre aceste mișcări le-au făcut corpului lor:

   Un om orb a avut o antenă implantată chirurgical în cap pentru a „auzi” culoarea…
   Un cineast a avut o cameră video fără fir plantată în ochi, devenind primul „eyeborg” din lume…
   Un artist de primit senzori de modificare a corpului si a fost pionierul procesului de implantare a magneților sub piele.
   O companie numită Grindhouse Wetware a creat dispozitivul Northstar V1, care strălucește lumina roșie prin piele, imitând bioluminescența
   Oameni din Suedia au primit microcipuri în mâinile lor pentru a înlocui numerarul și cardurile de credit
   Cu oamenii care deja se transformă de bunăvoie în cyborgi, umanitatea este pregătită pentru intruziunea corporală în masă, modificarea genetică și modificarea ADN-ului și fuzionarea cu mașini așa cum au prevăzut indivizi precum Nick Bostrom, Ray Kurzweil, Zoltan Istvan și Klaus Schwab.

   IoB deschide calea pentru marea resetare și cea de-a 4-a revoluție industrială

   În cartea sa din 2016 a patra revoluție industrială, Klaus Schwab, CEO al Forumului Economic Mondial, a scris:

   Dintre numeroasele provocări diverse și fascinante cu care ne confruntăm astăzi, cea mai intensă și importantă este modul în care să înțelegem și să modelăm revoluția noii tehnologii, care nu presupune nimic mai puțin decât o transformare a omenirii. Suntem la începutul unei revoluții care schimbă fundamental modul în care trăim, lucrăm și ne raportăm unul la altul. În ceea ce privește amploarea, întinderea și complexitatea sa, ceea ce consider a fi a patra revoluție industrială este diferit de tot ceea ce a experimentat omenirea pana acum.

   … Schimbările sunt atât de profunde încât, din perspectiva istoriei umane, nu a existat niciodată un timp cu o promisiune mai mare sau cu un potențial pericol.

   Pentru a realiza această nouă revoluție tehnologică, Schwab pledează pentru creșterea tehnologiei IoB, menționând că 82% dintre directorii chestionați consideră că un punct de basculare va avea loc până în 2025, atunci cand oamenii vor accepta cu ușurință dispozitivele implantabile.

   Oamenii devin din ce în ce mai conectați la dispozitive, iar dispozitivele respective devin din ce în ce mai conectate la corpul lor. Dispozitivele nu sunt doar purtate, ci și implantate în corpuri, deservind comunicațiile, monitorizarea localizării și comportamentului și funcțiile de sănătate … Tatuajele inteligente și alte cipuri unice ar putea ajuta la identificare și localizare. Dispozitivele implantate vor ajuta, de asemenea, la comunicarea gândurilor exprimate în mod normal verbal prin intermediul unui smartphone „încorporat” și a gândurilor sau stărilor de spirit potențial neexprimate prin citirea undelor cerebrale și a altor semnale
   Schwab așteaptă cu nerăbdare ziua când implanturile bio ne pot citi gandurile! Începeți să intuiti imaginea completă a direcției în care ne conduc toate acestea? Întrebarea care trebuie pusă pe măsură ce se dezvoltă și se folosește mai multă tehnologie este cine beneficiază de fapt de toate acestea? Sunt aceste inițiative într-adevăr pentru binele omenirii sau doar câteva dintre cele mai înalte spectre care doresc un control mai mare asupra maselor de zombi? Cred că o probă suplimentară a gândirii lui Schwab va ajuta la oferirea de răspunsuri definitive la aceste întrebări. În cartea sa de urmărire din 2018, Shaping the Fourth Industrial Revolution, Schwab explică:

   Lumea este la o răscruce de drumuri. Sistemele sociale și politice care au scos milioane din sărăcie și au modelat politicile noastre naționale și globale timp de o jumătate de secol sunt neperformante. Beneficiile economice ale ingeniozității și efortului uman devin din ce în ce mai concentrate, inegalitățile cresc, iar externalitățile negative ale economiei noastre integrate globale dăunează mediului natural și populațiilor vulnerabile: părțile interesate sunt cel mai puțin capabile să absoarbă costul progresului.

   Încrederea publicului în afaceri, guvern, mass-media și chiar societatea civilă a scăzut până la punctul în care mai mult de jumătate din populatia globului consideră că sistemul actual eșuează. Creșterea decalajului de încredere dintre cei din cel mai înalt sistem al veniturilor din țara lor și restul populației indică faptul că coeziunea socială este fragilă în cel mai bun caz și foarte aproape de a se descompune în cel mai rău caz.

   În acest context politic și social precar ne confruntăm atât cu oportunitățile, cât și cu provocările unei game de tehnologii puternice, emergente – de la inteligență artificială, la biotehnologii, materiale avansate până la calculul cuantic – care vor determina schimbări radicale în modul în care trăim, și pe care l-am descris ca fiind al patra Revoluție Industrială.

   Pentru a pune toate acestea în termeni simpli, Schwab și genul său exacerbează probleme precum sărăcia, inegalitatea, tulburările civile, neîncrederea în guvern și degradarea mediului pentru a determina omenirea să își dorească o cale mai bună. Acesta este ceea ce el numește a patra revoluție industrială. Combinată cu planurile pentru Marea Resetare, Noua Ordine Mondiala care cuprinde Forumul Economic Mondial și multe alte entități globale intenționează să ofere o soluție care să rezolve toate relele omenirii, dar în realitate va servi pentru a ne înrobi în continuare. Veți fi controlat de tehnologia pe care o creează cu o viteză vertiginoasă și veti fi supus unei forme dezumanizare dar avand pretextul progresului și iluminarii. În ceea ce privește viziunea sa de a reface umanitatea după imaginea sa, Schwab continuă să spună:
   Viitorul ne va provoca înțelegerea a ceea ce înseamnă a fi om, atât din punct de vedere biologic, cât și din punct de vedere social. Agendele biotehnologice emergente promit îmbunătățirea și creșterea duratei de viață a omului și îmbunătățirea sănătății fizice și mentale. Oportunitatea pentru integrarea tehnologiilor digitale cu țesuturile biologice este, de asemenea, în creștere și ceea ce prezice pentru următoarele decenii inspiră o serie de emoții, de la speranță la mirare până la teamă. Optimistii descriu o lume mai durabilă, liberă de bolile pe care le luptăm astăzi. Pesimiștii avertizează asupra unui viitor distopian al bebelușilor designeri și asupra accesului inegal la roadele biotehnologiei.

   Cred că Schwab nu a citit niciodată povești de avertizare despre bărbați care încercau să se joace de a Dumnezeu ca Frankenstein și Insula Dr. Moreau? Pot fi calificat pesimist, dar nu cred în viitorul de coșmar pe care doresc să-l creeze Schwab, RAND Corporation și toți conspiratorii lor. Într-un interviu cu denunțătorul RAND Alex Abella, Paul Joseph Watson a dezvăluit ce a alimentat cu adevărat eforturile organizației:

   Scopul final al RAND a fost ca toți tehnocrații să conducă fiecare aspect al societății în căutarea unui Guvern Unic Mondial care să fie administrat sub „stăpânirea rațiunii”, o lume nemiloasă în care eficiența este lege și oamenii nu mai sunt decât niste mașini, de aceea au studiat științele sociale pentru că nu reușeau să afle cum să manipuleze oamenii și cum ființele umane nu acționau întotdeauna în favoarea propriilor lor interese previzibile. Nu există loc pentru dragoste, empatie sau altruism în Noua Ordine Mondială pe care RAND și Fundația Ford lucrează să o creeze, iar patriotismul și altruismul sunt contrare obiectivelor lor.

   Scopurile reale din spatele internetului corpurilor și ale altor scheme precum Agenda 2030, Marea Resetare și a patra revoluție industrială nu sunt altruiste, ci diabolice. Va avertizam că această tehnologie vă poate ușura viața pe termen scurt, dar scopul său pe termen lung este de a vă face sclavi zombi.

   The Internet Of Bodies (IoB) And Hacking Your DNA – Truth Unmuted
   https://truthunmuted.org/the-internet-of-bodies/

   Apreciază

   • gheorghe said, on octombrie 24, 2021 at 2:12 pm

    Una e sa te infecteze cu nano-particule/dispozitive si alta e sa foloseasca fiecare celula pentru …. ce zic ei, stocare… in ADN.
    E depasita teoria Internetul corpurilor, acum e Internetul nano-lucrurilor (Internet of nano-Things)..
    Cred ca nu intelegi „ordinul de marime” al ADN-ului si tehnica de accesare a fiecarei componente care formeaza acest acid, ADN – ca asta este.
    Crezi ca daca miniaturizarea materiala e posibila cu echipamente de finete mecanica…. acelasi lucru e posibil si cu materialul biologic?
    Nu stochgeaza nimic, modifica ei ceva care nu se vede ca se schimba semnalul de „citire” dar de aici pana la a crea, gestiona, accesa coerent si nedsectructiv ceea ce zic ei ca reusesc sa faca – folosirea celulei si a ADN-ului este o cale fara rezolvare.
    Daca modifici un segment de ADN nu mai este ADN-ul recunoscut de organism, celula e considerata corp strainatata si tratata ca atare: este distrusa de celelalte.
    Ce ramane din „baza ta de date”?

    Daca ai ajuns sa crezi in stiinte doar ca se ocupa cineva cu ceva care e folosit SI de stiinta,… insemna ca ajungi sa-ti faci alta credinta.
    CUI si la ce ii foloseseste asa ceva, ce urmaresc indivizii astia?
    Nu ma refer la declaratiile lor politice ci la realitatea obiectiva:
    – crezi ca toti vor sa se faca „masinute” crezand ca se fac supra-oameni?
    – crezi ca toti cred ca pot fi nemuritori in aceasta viata?

    Vad ca ai primit mult spatiu se reiei descrieri care mai de care captivante despre ce s-ar putea face cu „omul”, cat de tare si avansata este priceperea umana sa…. sa ce?
    Sa transforme omul … conform unei ideologii evolutioniste, in ce anume?
    Il transforma in NIMIC. Il distruge incercand sa-l „imbunatateasca”.
    Deja se vede – varstnici care se agata de viata cu interventii „stiintifice” chiar experimentale… ca sa… nici ei nu stiu de ce anume, da’ prefera sa fie mumii neimbalsamate – proba ca stiinta „functioneaza” care se admira si cauta distractii si amuzamente fara sfarsit, fara familie, farq copii, fara Dumnezeu.

    Apreciază

   • Un om said, on octombrie 24, 2021 at 3:27 pm

    Nu am vrut să intru în domeniul cercetării în Calculatoare (baze de date, Big Data etc.) din această cauză!

    Apreciază

   • Pentru Gheorghe said, on octombrie 24, 2021 at 3:32 pm

    Gheorghe de ce esti „gheorghe”?

    Oameni ca tine uita ca vorbele, textele sunt interpretabile, altfel n ar exista ipoteze, conceptii deosebite, avocati, savanti si s ar impune totul ca o evidenta. Intoleranta ta absolut ciudata fata de ipoteze te arata ca un gheorghe care suferi de complexul genealitatii- te prezinti ca un geniu…dar esti de fapt fanatic…
    Fanaticii suprima ipoteze, sensuri semnificatii…

    Apreciază

 3. Centrul Medi@ said, on octombrie 23, 2021 at 11:41 pm

  😱😱😱
  😠😠😠
  😱😱😱
  😠😠😠
  😱😱😱
  😠😠😠

  Apreciat de 1 persoană

 4. ADN-ul este un mediu de stocare promițător said, on octombrie 23, 2021 at 11:44 pm

  Microsoft a achiziționat zece milioane de fire de ADN sintetic pentru a avansa tehnologia digitală de stocare a datelor digitale. Odată cu dublarea datelor digitale aproape la fiecare doi ani, industria tehnică este în căutarea unei soluții pe termen lung pentru a urmări.

  Compania multinațională de tehnologie a cumpărat ADN-ul de la Twist Bioscience, un anunț confirmat joi.

  [Marea] majoritate a datelor digitale sunt stocate pe suporturi cu o durată de valabilitate finită și care trebuie periodic re-codificate. ADN-ul este un mediu de stocare promițător, deoarece are o perioadă de valabilitate cunoscută de câteva mii de ani, oferă un depozit permanent și poate fi citit pentru a scădea continuu costurile „, a declarat Emily Leproust, CEO al Twist Bioscience, într-un afirmație.

  Deoarece universul digital este de așteptat să atingă 44 trilioane de gigabytes de 2020, Twist Bioscience susține că utilizarea ADN-ului în scopuri de arhivare rezolvă problemele gemene de durată de viață limitată și densitate scăzută a datelor atunci când datele sunt în mod normal stocate pe un hard disk.

  Un singur gram de ADN poate stoca aproape un trilion de gigabytes (aproape un zettabyte) de date digitale. Ideea de stocare a datelor în ADN a fost inițial prezentată în 2012 de către geneticianul Harvard George Church, care a codificat o întreagă carte în ADN.

  Twist Bioscience și-a construit propriile mașini pentru a produce în mod natural ADN-ul sintetic. Anterior, ei au fabricat biți noi de ADN pentru a pune în microbi să efectueze procese chimice utile, cum ar fi producerea substanțelor nutritive dorite. O secvență ADN personalizată costă aproximativ cenți 10 pe bază, dar Twist Bioscience speră să obțină acel cost în jos la doi cenți.

  Înainte de cumpărare, Microsoft și Twist Bioscience au efectuat o fază de testare pentru a codifica și recupera 100 procente din datele digitale din ADN-ul sintetic pe bază de siliciu. Datele sunt traduse în codul genetic al perechilor de bază de As, Cs, Gs și Ts care reprezintă blocurile chimice ale ADN-ului.

  „Ne dau secvența ADN, facem ADN-ul de la zero,”Leproust a spus Spectrul IEEE. Ea a spus că nu știu ce codifică, ca și ei „[Nu aveam] cheia decoderului, așa că habar n-am despre ce este vorba.”

  1000+ yr shelf life: Microsoft buys into synthetic DNA for data storage — RT USA News
  https://www.rt.com/usa/341314-microsoft-buys-into-synthetic-dna/

  Apreciat de 1 persoană

 5. dd_2d said, on octombrie 24, 2021 at 1:52 am

  ‘Informatia’ ca esti a lui aghuita va fi in ADN-ul tau. Profettile zic si ce anume va fi scris.
  Poate saccsiv are un link la ele.

  Apreciază

 6. Cosmin said, on octombrie 24, 2021 at 9:49 am

  E o teorie ipotetica si asta:

  Ne transforma in computere biologice prin asa zisul vaccin, fiind conectati la o structura informatica de mare putere (AI), folosindu-se astfel de corpurile noastre in a stoca date pe principul blockchain.

  Si nu numai in vederea stocarii: odata conectati la server, se pot folosi de tot corpul nostru, inclusiv si cu precadere de creier, pentru a procesa informatie.

  Practic, totul devine o suprastructura cu capacitate uriasa de procesare, stocare si influentarea comportamentului maselor.

  E infricosator, dar noi stiam de 2000 de ani de aceasta directie si desigur o constientizam in profunzime abia in acesti ani.

  Apreciază

 7. arhanghelulred said, on octombrie 26, 2021 at 8:20 am

  IoT, IoB, Cyborg, AI, etc. … cu cat ne vom automatiza mai mult existenta, cu atat mai mult …nu vom mai stii ( a stii sa improvizezi … precum corbul ce scoate samanta dintr-un recipient plin cu apa in care arunca pietricele) sa intelegem si/ efectuam ceva simplu …

  Cat fac 12 X 76 = ? Calcul din facut in minte.

  Intrebati … in special pe cei tineri … ce teoretic au creierul mai proaspat instruit sa faca calcule aritmetice/ matematice …

  O sa aveti o mare surpriza …

  https://stirileprotv.ro/stiri/bizar/corbii-inteleg-principiul-lui-arhimede-clipul-care-demonstreaza-ca-sunt-la-fel-de-inteligenti-ca-un-copil-de-clasa-i.html

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: