SACCSIV – blog ortodox

Primăria oraşului New York va retrage din instituţie o statuie a lui Thomas Jefferson

Posted in Black Lives Matter by saccsiv on octombrie 22, 2021

G4Media: Primăria oraşului New York va retrage din instituţie o statuie a lui Thomas Jefferson din cauza trecutului sclavagist / A avut şase copii cu una dintre sclavele pe care le avea pe o plantație în Virginia

Municipalitatea din New York a aprobat luni retragerea a statuii lui Thomas Jefferson, unul dintre părinţii fondatori ai Statelor Unite, care de mai mult de un secol s-a aflat în sala Consiliului său, din cauza trecutului sclavagist, anunță News.ro.

O comisie a Consiliului municipal a adoptat în unanimitate retragerea statuii lui Jefferson, care a fost şi unul dintre autorii Declaraţiei de Independenţă a SUA. El avea pe plantaţia sa din Virginia mai mult de 600 de sclavi. A avut şase copii cu una dintre sclave. Retragerea a fost cerută de mai mulţi ani de consilierii municipali de origine latină şi de culoare, iar statuia va fi mutată într-o sală a societăţii istorice a oraşului New York.

Al treilea preşedinte american, „Jefferson reprezintă cu siguranţă cele mai ruşinoase pagini din lunga şi nuanţata noastră istorie”, a explicat Adrienne Adams, consilieră de origine afro-americană.

Dezbaterea privind prezenţa acestei statui în sala Consiliului Primăriei din New York a fost relansată odată cu mişcarea Black Lives Matter, născută după decesul afro-americanului George Floyd, asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb în mai 2020 la Minneapolis.

După mai mulţi ani de tensiuni axate pe trecutul scalvagist al SUA, cel mai important monument criticat drept un simbol rasist în ţară a fost demolat pe 8 septembrie, în Virginia. Statuia uriaşă a generalului Lee, fost comandant al sudiştilor, a fost dată jos de pe piedestal după mai mult de 130 de ani în Richmond.

În timp ce numeroase monumente confederate din patru colţuri ale ţării au fost demontate – uneori în plină noapte – în contextul mişcării Black Lives Matter, guvernatorul democrat al statului Virginia, Ralph Northam, a dorit să dea un exemplu.

Sursa foto: Pixabay.com

 

Comentariu saccsiv:

Citate Thomas Jefferson:

„Dacă o lege este nedreaptă, nu suntem doar îndreptățiți să nu-i dăm ascultare – suntem obligați să facem asta!”

„Cand un guvern se teme de cetăţeni, e democraţie. Cand cetăţenii se tem de guvern, e dictatură”

 

Tagged with: ,

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Christinne Radu said, on octombrie 22, 2021 at 1:00 am

  Chit pe chit

  Apreciază

 2. Christinne Radu said, on octombrie 22, 2021 at 1:08 am

  Apreciază

 3. Incredibil ce animale. Uitati Experimentul Pitesti cum se reediteaza la Cluj la mall said, on octombrie 22, 2021 at 8:19 am

  Bătaie într-un mall din Cluj. Tânăr bătut de paznici pentru că nu avea certificat verde VIDEO
  Un tânăr fără certificat verde a fost bătut de paznici în mall. Incidentul s-a petrecut într-un centru comercial din Cluj. Se pare că bărbatul voia să intre în zona food court fătă certificatul de vaccinare.

  https://www.romaniatv.net/bataie-intr-un-mall-din-cluj-tanar-batut-de-paznici-pentru-ca-nu-avea-certificat-verde-video_5910563.html

  Apreciază

 4. Brechiun nius said, on octombrie 22, 2021 at 8:50 am

  https://eladiofernandez.wordpress.com/2021/09/30/el-apagon-se-activara-el-21-de-diciembre-sorteo-de-la-loteria-y-durara-6-meses/
  Generalul Richard Barrons anticipează printre rânduri care va fi următoarea închidere a rețelelor sociale și a internetului – în stilul creditului social chinezesc. Guvernul va fi responsabil pentru mare suprimarea comunicațiilor cu scuza Securității Naționale în fața unui atac cibernetic.
  Expertul militar conchide:
  „Astfel, se pot aduce toate țările europene în genunchi în doar 14 zile”.
  „Generalul britanic Richard Barrons mai spune că nici războaiele, nici focoasele nucleare nu sunt neaparat necesare. Consideră că o combinație intre rachete de precizie, atacuri cibernetice pe rețele sociale este mult mai periculoasă.”
  Ce se află în spatele plandemiei Covid-21 și al următorului ‘blackout’ (intrerupere/cădere generalizată a curentului) din decembrie 2021?
  Este falimentul sistemului financiar mondial, datoria neplătită către China a Rezervei Federale SUA și a Băncilor centrale europene; iar singura soluție pentru a musamaliza excedentul este dărâmarea sistemului financiar care va aduce foamete.
  Dupa atacul cibernetic, in maxim o lună, centrele militare, guvernele, primăriile și spitalele vor fi reconectate, restul locatiilor în timp de șase luni. Spitalele vor fi supra aglomerate și este important să aveți o trusă mare de prim ajutor și o enciclopedie medicală format hartie, nu pe suport magnetic.
  Islamul va lua amploare în Europa și SUA. Ne putem imagina Tsunami și vânturi de 120 km pe oră care vor paraliza societatea.
  Cyber Polygon este de fapt strategia de atac care va justifica astfel masuri pentru apărarea populatiei.
  La fel ca strategia virusului inițiată de aceiași papusari care iau aceste măsuri letale plandemice, în loc să prevină prin tratament.
  Blackout-ul va începe cu viruși cibernetici care vor închide centralele electrice și nucleare.
  Anglia va avea electricitate din Maroc prin intermediul unui cablu submarin care furnizează doar 8% din consumul total al tarii, dar pe care îl vor folosi doar pentru elită, armată, buncăre și palatul regal. Se preconizeaza faptul că va fi o colapsare a sistemului financiar din Occident, în timp ce în țările din zona araba centralele vor fi păzite de armată. Inchiderea centralelor termice de ultimă generație au forțat închiderea Spaniei, deoarece această nouă plandemie vizează în principal populația albă din Occident.
  Lipsurile vor duce la haos, foamete și atacuri pe străzi în căutarea de alimente.
  1.Păstrați alimente uscate și gătite care nu au nevoie de frig (electricitate) și care pot fi consumate atunci când sunt deja gătite. Pâine în biscuiți și nuci, precum și vitamina C și alte vitamine.
  2.Depozitați combustibil pentru vehicule și generatoare de energie electrică.
  3.Trusa de prim ajutor (multe bandaje, peroxid de hidrogen, alcool, betadină, paracetamol, foarfece, bandă adezivă, seruri și sonde etc).
  4. Retrageți banii de la bancă, caci nu i veți mai putea încasa
  5. Sa aveti un minimum de unelte, lopata, topor, lemne de foc, lumanari in cantitate mare.

  Apreciază

 5. sky said, on octombrie 22, 2021 at 10:22 am

  Cand si la noi cu Brukenthal si Monumentul „eroilor”
  americani din Cismigiu…?

  Apreciază

 6. Despre "viata dupa moarte" said, on octombrie 22, 2021 at 11:24 am

  O privire șocantă în viața de după Marea Resetare – Planurile sinistre ale Forumului Economic Mondial (Video) – Mucenicul’s Blog
  https://mucenicul.wordpress.com/2021/10/22/o-privire-socanta-in-viata-de-dupa-marea-resetare-planurile-sinistre-ale-forumului-economic-mondial-video/

  Apreciază

 7. E doar o coincidenta, nu e nicidecum ciberplandemic😉 said, on octombrie 22, 2021 at 12:07 pm

  Drumuri blocate şi mii de locuinţe fără electricitate în urma unei furtuni violente în Cehia – Black News
  https://blacknews.ro/drumuri-blocate-si-mii-de-locuinte-fara-electricitate-in-urma-unei-furtuni-violente-in-cehia/

  Apreciază

 8. Medicii spun ca ne a sunat ceasul😳 said, on octombrie 22, 2021 at 2:24 pm

  Felcerii zis medici vor sa ne bage in sperieti. Compara situatia din Romania cu cea din Italia de anul trecut!
  Cat de ticalos si de hain poti sa fii ca sa te pretezi la asemenea aprecieri sado masochiste…..

  Medici: „Pentru POPORUL ROMÂN, ultima speranță este DUMNEZEU”
  https://www.replicaonline.ro/medici-pentru-poporul-roman-ultima-speranta-este-dumnezeu-494305/

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: