SACCSIV – blog ortodox

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să formeze un nou Guvern

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 21, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/nicolae-ciuca-dupa-ce-a-fost-desemnat-premier-vom-negocia-cu-toate-fortele-politice-responsabile-1708351

Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern. FOTO: INQUAM PHOTOS – George Călin

Nicolae Ciucă, desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, a declarat, joi, că va negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât Parlamentul să aprobe cabinetul propus.

„Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a depăși situația de criză, astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde.

În acets sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, după anunțul președintelui.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că a decis să-l desemneze pe Nicolae Ciucă pentru a forma un nou Guvern.

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat, joi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că propunere de prim-ministru a partidului în persoana lui Nicolae Ciucă a fost făcută de el pentru „a debloca această criză politică”.

Dacian Cioloș a declarat, joi, că USR nu susține un guvern minoritar, câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program de guvernare. El a spus că USR este gata să discute refacerea coaliției.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după discuțiile de la Cotroceni, că „se dorește o conturare din nou a unui guvern de dreapta”, dar că va purta discuții cu prim-ministrul desemnat, după ce președintele va lua o decizie.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după consultările cu Klaus Iohannis, că înțelege nominalizarea de către PNL a lui Nicolae Ciucă pentru a forma un nou guvern, dar are o reținere față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar. El a mai precizat că UDMR va discuta inclusiv cu Nicolae Ciucă, dacă va fi desemnat de președinte să formeze un nou guvern.

Deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, a declarat joi, după consultările de la Cotroceni, că partidul său nu o să susţină varianta Nicolae Ciucă ca premier, menţionând că dacă nu se va obţine o majoritate în Parlament pentru Nicolae Ciucă, AUR va iniţia procedurile de suspendare a preşedintelui.

Tagged with:

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lista Comando ului said, on octombrie 21, 2021 at 9:12 pm

  Lista posibililor miniștri din Guvernul Ciucă. Iată ce nume apar! | Ziarul National
  https://www.national.ro/politica/lista-posibililor-ministri-din-guvernul-ciuca-iata-ce-nume-apar-739555.html

  COMANDO (1985) Película completa en latino – YouTube

  Apreciază

 2. Cristian Daniel said, on octombrie 21, 2021 at 9:29 pm

  …fereasca Dumnezeu, caci odata cu impunerea dictaturii sanitar-militare s-ar putea implini si profetia pustnicului Zosima din Rarau.

  cititi asta
  https://www.activenews.ro/stiri/„TERORISTII-anti-vaccin-si-anti-dictatura-sanitara-vor-fi-extirpati-LEGEA-POLITIEI-MILITARE-dezbatuta-ieri-la-MApN-permite-Armatei-sa-aresteze-civili-si-sa-actioneze-cu-glont-pe-teava-pentru-controlul-multimilor-care-nu-respecta-masurile-165694

  si asta, adica profetia:
  „O să fie mare măcel în oraşe. O să fie mai rău decât ţi-a spus părintele Pustnic. Roagă-te să te păzească Dumnezeu, că este greu de scăpat de ce o să fie. O să trăieşti şi o să vezi. Să te rogi lui Dumnezeu neîncetat…Sihastrul Zosima a spus să nu luăm documentele biometrice (vaccinuri, green pass-uri cred eu) şi că este foarte bine că la mănăstirile de pe Muntele Rarău se slujeşte zilnic Sfânta Liturghie. Este canonul românilor pentru cele peste 25.000.000 de avorturi şi alte mari păcate. Criza economică, foamea, pierderea a sute de mii de locuri de muncă, neplata integrală a salariilor, a pensiilor, a medicamentelor compensate, pierderea a sute de mii de case şi a multor maşini achiziţionate în leasing, fără a li se restitui banii plătiţi (…) vor scoate milioane de români în stradă, avănd loc acest mare măcel în Romănia. Indrumăm pe creştini noştri, să meargă la Biserică şi la Sfintele Mănăstiri, să se roage pentru pace şi mântuire, să postească, să se spovedească şi Împărtăşcască şi să nu participe la aceste revolte. Sunt Părinţi care spun că Romănia va fi atăt de distrusă, încăt nu va mai prezenta interes pentru a fi angrenată de marile puteri, care se vor confrunta după puțin timp timp în cel de al III-lea Război Mondial, care va începe prin atacul armatei ruse asupra Turciei şi strâmtorilor Dardanele şi Bosfor”.

  Ar putea exista vreo legatura? personal cred ca da, la un moment dat, daca va veni acest guvern…

  Apreciat de 3 persoane

  • Felurimi said, on octombrie 21, 2021 at 10:42 pm

   Ar putea exista. Dar autorul postarii linkului respectiv voia la aceea vreme sa traga un semnal de alarma chiar cu riscul efectului panicard. Pana la a fi victimile glontului de pe teava vom fi mai intai lesinati de foame prin criza alimentara care vine…
   Corolar:
   Indivizii și mulțime sunt entități absolut diferite!

   Primii sunt inteligenți, au discernământ, simțul responsabilității, au grijă de propria reputație pentru a fi acceptați în grupul social care le conferă sentimentul de siguranță și așa e natural să se intâmple. Gloata, adică mulțimea, este mult diferită de individ. Ea nu trebuie privită ca o adunare de intelectuali sau de inteligenți responsabili ci trebuie percepută ca un SINGUR ORGANISM VIU, absolut opus ca mentalitate, inteligență, spiritualitate și discernământ individului și trebuie tratată ca atare.

   În acest moment avem o mulțime chiar dacă e formată pe cale virtuală, panicată și speriată de liderul de opinie, adică MEDIA ȘI PRESA. Gloata constituită are nevoie de un lider ca să existe și e insetată de supunere. În acest moment liderul este presa. Bineînteles, aceeași gloată poate fi deturnată de un alt lider, mult mai puternic. Însă nu e cazul.
   Gloata, este IMBECILĂ prin definiție, indeferent dacă este alcătuită din intelectuali, academicieni sau muncitori analfabeți.

   Apreciază

  • Suntem pe cont propriu said, on octombrie 21, 2021 at 11:14 pm

   Armata României este decimata la fel și Poliția (un polițist la 3 comune) dacă se răscoala 5 orașe nu zic mai mult nu are cine sa i apere! Frica sa va fie de hoții și tâlharii care vor apărea când o sa le între foamea în glanda ca nu are cine sa ne protejeze ! Doctori Nu Politie Nu Armata Nu. Suntem pe cont propriu! Cine sta în sate și comune în care sunt mulți gipsi sa și ia talpasita de pe acum. The Dark Winter a început!

   Apreciat de 1 persoană

 3. vlad tepes said, on octombrie 22, 2021 at 1:54 am

  Dupa ce a distrus Armata Romaniei, facand din ea doar o trupa de mercenari, inzestrand-o cu pocnitori de mana a 7-a, achizitionate pe bani grei de la asa-zisii „parteneri strategici” si punand-o la dispozitia oricaruia din Vest i-o cere, nea’ Ciuca este sprijinit astazi de tiganii cu epoleti din PSD, ca sa faca acelasi lucru si cu Romania, punand biciul si luand la propriu pielea de pe iobagii mamaligari! Se pare ca „Ciuca al nostru” nu mai e demult „al nostru”(nici nu cred ca a fost vreodata), ci este doar al altora din afara Romaniei, fiind totodata si maCiuca Plavanului, pe care acesta o va folosi in functie de interesele lui antiromanesti binecunoscute!

  Apreciază

 4. Elena said, on octombrie 22, 2021 at 11:33 am

  Anul trecut am avut o situaţie în judeţul X. Am avut director la Spitalul Judeţean X un membru impus de cei de la putere (PNL), un administrator de pompe funebre. Întrebat ce îl recomandă, a răspuns: experienţa. Nici cei din opoziţie nu au fost mai prejos. Spitalul respectiv era în subordinea unei instituţii unde era un vice administrator la cimitir (în mod indirect prin soţie). Vicele era de la un partid care din miliardele de simboluri a ales unul care este folosit în credinţa poporului nostru drept –izgonirea lui Adam din Rai.

  Referitor la noua propunere de premier, acesta s-a remarcat în războaiele din Kosovo, Afganistan şi Irak dar în situaţia de faţa un premier are nevoie de o asemenea experienţă, ne aşteptăm la un eminent război, oricum în situaţie de război mi se pare, comandantul armatei poate prelua puterea? Ne aflăm de fapt în faţa unui război pandemic, avem nevoie de militărie pentru respectarea ordinelor, în care inamicul este poporul român şi preşedintele şi miniştrii trebuie apăraţi ? Ceea ce nu ştiu ei de data aceasta este că inamicul este un popor a cărui soartă este în mâna lui Dumnezeu.

  Mici exemple:
  Dimineaţă fiind în întârziere m-am urcat într-un autobuz. Culoarul era gol, şoferul a insistat să stau jos, m-am dus mai în spate şi am explicat că la prima staţie cobor. Mi-a spus că dacă nu stau jos să cobor imediat, că din cauza pandemiei a avut control la prima oră şi că poate primi amendă de 20 000 000 lei. Din punct de vedere al siguranţei traficului am considerat că avea dreptate, m-am conformat, să stai pe scaun până opreşte autobuzul. Din punct de vedere al pandemiei mai în siguranţă eram pe un culoar liber decât pe un scaun în care eram înconjurată de alţi călători (lateral, în faţă şi în spate). Probabil controlul viza să nu fie autobuzul supraaglomerat, călători ticsiţi ca sardelele pe culoar aşa cum este în orele de vârf 7-8 dimineaţa ( nu la prima oră când a fost controlat). Milităria începe să-si spună cuvântul dar cu înţelesuri greşite, nu cred că se vor suplimenta numărul de autobuze în orele de vârf( cănd se va relua şcoala) ci vor rămâne călători în staţii până ce vor trece orele de vârf.

  Şi restricţiile de noapte împotriva nevaccinaţiilor nu sunt măsuri de reducere a pandemiei, câţi oameni umblă noaptea, fără motiv, pe străzi iarna (cu excepţia celor care umblă prin cluburi de noapte, etc. acestea pot fi restricţionate), este una din măsuri prin care se forţeză vaccinarea.

  Din moment ce şi vaccinaţii pot transmite boala, aceştea prin libertatea pe care o au pot transmite virusul şi celorlalţi deci nu este o măsură pandemică şi doar de premiere că s-au vaccinat.

  Apreciază

 5. Geo said, on octombrie 25, 2021 at 10:43 pm

  Si-a depus mandatul…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: