SACCSIV – blog ortodox

Episcopul Gurie, VACCINAT, a fost declarat mort de Covid

Posted in Coronavirus, morti, vaccin, vaccinare by saccsiv on octombrie 21, 2021

Sursa: https://observatornews.ro/eveniment/a-murit-episcopul-devei-si-hunedoarei-avea-covid19-cu-plamanii-afectati-in-proportie-de-85-442440.html

Preasfințitul Părinte Gurie, episcopul Devei și Hunedoarei, a murit joi. Acesta era internat cu Covid la Spitalul Județean de Urgență din Deva de aproape două săptămâni, cu plămânii afectați în proporție de 85%.

UPDATE: Informația inițială potrivit cărua Episcopul Devei și Hunedoarei nu era vaccinat a fost infirmată de reprezentanții Bisericii: „Întrucât astăzi a apărut o știre falsă după plecarea din această viață a Preasfințitului Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, vă rog sa primiți această mică, dar necesară precizare: Preasfințitul era vaccinat. Din nefericire s-a infectat și a ajuns la spital intr-o stare mai avansată a acestei perfide boli. Dumnezeu să odihnească sufletul bun și nobil al acestui vrednic slujitor al Bisericii lui Hristos!”.

Știre inițială: Potrivit agenției de știri a Patriarhiei Române, Basilica, în urma îmbolnăvirii de Covid-19, Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie, iar starea lui s-a agravat în urmă cu două zile și a fost intubat. ”Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei s-a mutat la Domnul”, scrie Basilica.
„A intrat în stop cardio-respirator. S-au efectuat procedurile de recuscitare timp de 45 de minute. Din păcate, bolnavul nu a mai putut fi salvat”, a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, dr. Emil Stoica Mariş. ”Pacientul are o afectare pulmonară foarte mare. După ultima evaluare la tomograf s-a concluzionat că plămânii bolnavului au fost afectaţi în proporţie de 85%”, a precizat joi dimineață directorul medical al SJU Deva.

Cine a fost Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei

Ierarhul s-a născut în 31 decembrie 1968 în localitatea Huţa – Chiuieşti, județul Cluj. A urmat Şcoala generală cu clasele I-IV din satul natal şi clasele V-VIII la Liceul Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca (1976-1984), Liceul „Traian Vuia” din Cluj-Napoca (1984-1988), Seminarul Teologic din Craiova (1988-1992), Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996, cu licenţă).

Părintele a urmat cursuri de specializare la Facultatea de Teologie Catolică din Padova-Italia, cursuri de doctorat la Institutul de Teologie Pastoral-Misionară din Padova și că încă de pe vremea când a fost admis la Seminarul Teologic din Craiova a intrat ca frate la Mănăstirea Lainici, iar apoi a fost secretar de cabinet al mitropolitului Nestor Vornicescu. A fost tuns în monahism cu numele Gurie.

În iulie 2001 a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, iar câteva săptămâni mai târziu, hirotonit arhiereu cu titlul „Strehăianul”, şi instalat la 5 august 2001. În urma înfiinţării Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în 29 octombrie 2009, a fost ales episcop titular al acesteia şi înscăunat la Deva pe 29 noiembrie acelaşi an.

Potrivit Basilica, a înfiinţat comunităţile ortodoxe române din Padova, Pordenone, Treviso şi Verona; a editat publicaţia lunară Lumină Lină a parohiei din Padova; a publicat diferite articole în presa religioasă din Italia (Oriente Cristiano, Difesa del popolo, II Gazzettino, Portavoce, ş.a.) dar şi în reviste din ţară. Din 2011 a predat la Facultatea de Teologie din Alba Iulia.

Tagged with: , , ,

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Nastia said, on octombrie 21, 2021 at 9:18 pm

  Nu trebuie sa ne miram, nu ati vazut video cu prof. Gabriel Lupan in care a explicat omul foarte clar cum sunt UCISI pacientii in spitale cu oxigenul si intubarea?

  Apreciat de 2 persoane

 2. Unde crezi că duce asta? Coborâți din acel tren nebun! said, on octombrie 21, 2021 at 9:19 pm

  Lordul „Vaccinurilor” și „Ideologia teroristă a sănătății”. Unde crezi că duce asta? Coborâți din acel tren nebun – Invictus
  https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/10/21/lordul-vaccinurilor-si-ideologia-terorista-a-sanatatii-unde-crezi-ca-duce-asta-coborati-din-acel-tren-nebun/

  Apreciat de 2 persoane

 3. Aflăm din relatarea unei maici următoarele: said, on octombrie 21, 2021 at 9:26 pm

  Aflăm din relatarea unei maici următoarele:
  ,,M-a sunat o maică şi o zis că i-a spus o maicile, maicile de lângă el, că s-a vaccinat. La primul n-a avut nimic, la al doilea i-a fost puţin rău, la al treielea a intrat în comă din prima şi l-a dus la spital, l-a intubat de mai multe ori şi aseară… zice că ieri şi-ar fi revenit oleacă şi după aia iară n-o mai ştiut de el, l-a intubat şi gata a fost. Da ăştia, acuma mi-a zis cineva care se uită la televizor, o dat şi spune că nu s-o vaccinat, ca nu cumva oamenii să ştie c-o murit de vaccin, să nu se mai ducă oamenii la vaccinare. La al treielea vaccin a intrat în comă, spun maicile lui, maicile de la Oradea. M-o sunat maica Atanasia…’’
  În acest punct, inregistrarea de pe Telegram a fost ştearsă de cenzura…

  Apreciază

 4. Nicusor said, on octombrie 21, 2021 at 10:29 pm

  Gunoaie si astia de la pesede, ia uitati punctul 8 ce zice:
  https://www.antena3.ro/emisiuni/punctul-de-intalnire/10-masuri-impuse-psd-sustinere-guvern-ciuca-617567.html

  Apreciază

  • Christinne Radu said, on octombrie 21, 2021 at 10:50 pm

   Parca nu se stie cu ce se maninca si PESEDE….

   Apreciază

 5. scortisoara said, on octombrie 21, 2021 at 10:33 pm

  Dumnezeu să-l ierte !

  Apreciat de 4 persoane

 6. bluccss said, on octombrie 21, 2021 at 10:59 pm

  👉 ** Mărturisirea unui Preot-Călugar care a facut greseala sa se vaxxineze (spune Pr. Savvas) **
  Video pe facebook (click aici): https://www.facebook.com/10007414…/videos/1970026240009111

  ⚠️ Preotul-Călugar care a dat aceasta mărturie descrie suferința și decăderea sa din plan duhovnicesc. De asemenea Părintele Savvas ne mai arata și alte mărturii și dovezi cutremurătoare referitoare la vaxxin!

  👉 ⚠️„Acum a mai apărut și o boală pentru care deja au descoperit vaccinul. Vaccinarea va fi obligatorie, iar, odată cu vaccinul, omului i se va implanta și cip-ul.„
  Aceasta este PROFEȚIA „Sfântului Paisie Aghioritul” prin care ne-a avertizat cu aprox. 30 de ani în urmă despre aceste lucruri pe care le trăim astăzi.

  Urmăriți acest clip video cu atenție, până la final.
  Distribuiti mai departe!
  Dumnezeu să ne apere! Doamne ajută!

  Apreciază

 7. Paul said, on octombrie 21, 2021 at 11:05 pm

  Episcopul Ambrozie, al Giurgiului, predica curajoasa de Sf Parascheva
  „Sa va bata Dumnezeu de conducători. Ardeți oamenii în spitale”

  Apreciat de 3 persoane

 8. Cristian Daniel said, on octombrie 22, 2021 at 12:22 am

  Ce mi se pare curios este ca in ultimele 24 de ore, desi PS Gurie s-a prăpădit cu tot cu vaccin, Dumnezeu sa-l ierte, au iesit la inaintare, cum se zice, ptr a indemna oamenii la intzepat, si Episcopul Husilor, PS Ignatie, si cel al Dunării de Jos, PS Casian! S-o fi primit ordinul de zi pe unitate? Apropos, oare cum s-o simti Calinic al Argesului, stie cineva, primul vaccinat dintre ierarhi?

  Apreciază

  • VioletaB said, on octombrie 22, 2021 at 12:51 am

   @Cristian Daniel chiar credeți că masonii și infiltratii lor din politica și din Biserica se înțeapă pe bune, știind ce au pus la cale de atâția ani? Bineînțeles că nu. Doar mimează „vaccinarea” pentru a încuraja oile proaste să meargă la sinucidere …. Mai sunt însă și unii fără discernământ duhovnicesc care chiar se înțeapă ..

   Apreciază

   • Cristian Daniel said, on octombrie 22, 2021 at 12:55 pm

    „Mai sunt însă și unii fără discernământ duhovnicesc care chiar se înțeapă… nu unii soro, ci foarte multi, tot mai multi din pacate…se duc precum ciurda de vite la abator…si asa e, chiar nu se intreaba nimeni cum de nu crapa de la vaccin niciun parlamentar, prim-ministru, ministrii, presedinti, bancheri, mari oameni de afaceri? ca tot sse dau ei mari exemple de vaccinare…de ce crapa doar oameni obisnuiti? si nu doar de vaccin e vorba ci si anul trecut, pana la inceputul vaccinarii, cum de virusul asta a ocolit si Parlamentul, si Guvernul si presedintia? ca, daca bine ma gandesc, nu am auzit de niciun mare mahăr care să se fi covidat…dar lumea nu gandeste, nu judeca, ia de bun tot ce i se picura in ureche, este extrem de usor de manipulat si mintit…

    Apreciază

   • VioletaB said, on octombrie 22, 2021 at 5:32 pm

    @Cristian Daniel când am zis unii, mă refeream la cei dintre slugile masonilor care se înțeapă.
    Însă din păcate, numărul oamenilor obișnuiți care au ales să se ințepe cu otrava asta este f mare.

    @Saccsiv Am citit de curând un tweet care m-a pus pe gânduri.
    https://mobile.twitter.com/DariusVolket/status/1450625736201543686

    Se intreabă acest utilizator de ce sunt atât de multe mesaje cu oameni care mor post-intepare (el considera setul ca fiind pecetea) în comparație cu ce efecte ușoare vede în lumea reală, printre cei înțepați pe care îi știe personal.

    Până acum, pot spune și eu că nu am auzit de efecte adverse, cu atât mai puțin grave, în rândul rudelor și prietenilor mei care au ales acest ser.

    Poate ar fi o idee buna de articol, sau sondaj printre cititori, cum a fost și acesta:

    https://saccsiv.wordpress.com/2021/04/11/efecte-cei-vaccinati-anti-covid-19-devin-furiosi/

    Apreciază

  • Si cu steaua ( semnul fiarei) si cu crucea... said, on octombrie 22, 2021 at 1:10 am

   Excelentele sale mai pot primi si placebo pana la un punct – spre deruta.
   Deci statistica vaccinarii prelatilor nu este relevanta…
   Impactul pe care il are fata de populatie lobby ul vaccinist prestat de ierarhie este de fapt ceea ce conteaza….

   Apreciază

  • Alexandru Mironescu, Jurnal said, on octombrie 22, 2021 at 1:19 am

   Exista pe undeva in noi invitatia, provocarea de a fi desavarsiti. Lupta surda cu noi insine rezulta din teama obscura de viata duhovniceasca profunda. Desavarsirea, as spune, e un soi de cosmar si, adeseori, framantarile din „lumea crestina” , controversele, contestarile sunt spaima aceasta de a trai adanc viata in Hristos. Dar nu numai in aria crestina, ci in toata lumea, chiar in asa-zisa lume atee. Unii tot proclama si urla ca Dumnezeu, adica dusmanul, sursa cosmarului, a murit sau e mort, doar, doar or convinge pe cineva, sau tot tipandu si in urechi sa se convinga pe ei insisi ca sa ramana linistiti, sa zica: Oh! Bine ca am scapat de El. Dar e in zadar, caci fiecare, intr un fel sau altul, ne impiedicam de aceasta teribila realitate, care este Dumnezeu, si ne impiedicam cu atat mai puternic cu cat dorim mai mult sa traim dupa voia noastra si sa ne impunem parerile si dorintele noastre.
   Ne luptam cu raul, cu dracii, dar, din pricina pervertirii noastre, lupta aceasta nu mai e atat de apriga, caci probabil multi dintre draci au ajuns sa fie intimidati si rusinati vazand ca i am intrecut cu rautatile noastre. In vremea noastra marea, apriga lupta e cu Dumnezeu, care nu poate ramane insensibil, constatand ca parabola cu oaia ratacita s a transformat in turma ratacita. Pe Dumnezeul acesta care alearga dupa noi ca un Bun Pastor, care trebuie sa adune puzderia oilor ratacite, noi, oamenii, am ajuns sa-L resimtim – ce grozavie! – ca dusmanul nostru numarul unu. Viata in Hristos, desavarsirea e terenul din inima noastra unde dam, in bezne si orbecaieli, in astenii si nevroze, lupta cu Dumnezeu. Cati nu vor sa scape de Hristos Dumnezeu, dar iata ca nu se poate.
   Alexandru Mironescu, Jurnal

   Apreciază

 9. P.M. said, on octombrie 22, 2021 at 8:40 am

  În momentul când acești așa ziși preoți au ales pactul cu diavolul (da,acceptarea sinuciderii cu așa zisele vaccinuri,este pact cu satan),ei sunt părăsiți de protecția divină.
  Este o chestie de timp până când acești măscărici vor cădea.

  Oameni buni și răi,nu cedați,nu vă vaccinați!în câțiva ani,când vaccinați vor începe să cadă precum muștele,se va adeveri faptul că aceste așa zise vaccinuri au fost create pentru depopulare și pentru pierderea mântuirii.

  Iar că efect advers ireversibil este pierderea discernământului.

  Apreciat de 1 persoană

 10. Efrem de la Vatopedu slujitorul lui Antihrist said, on octombrie 22, 2021 at 10:55 am

  ,,Aceste lucruri (adică vaccinurile n.n.)- spune părintele Efrem (vulpea turbata de la Vatopedu care mai nou forteaza canonizarea Cuviosului Iosif Vatopedinul pe care l a deshumat) – nu au legătură cu Antihristul și cu 666 și cu alte lucruri peste fire. Este un lucru curat, medical! Nu vreau să respingeți știința și să vă temeți! Unde este Dumnezeu? Nu e lucru rău să existe posibilitatea de vaccinare și să vă vaccinați. Nu vă temeți! N-o să pățiți nimic. Maica Domnului o să vă binecuvânteze!” 
  Si Papa parca spunea că nu ne mântuim dacă nu ne vaccinăm!

  Apreciază

  • Masura lucrurilor said, on octombrie 22, 2021 at 1:09 pm

   Metoda compromisului –  eventual a tranzactiei, desi nu e chiar acelasi lucru –  a fost introdusa in lume de englezi, ca un panaceu al intelegerii dintre oameni. Metoda in sine nu e rea, caci viata comporta relativitati si aproximatii, fara indoiala. Dar ca orice metoda, nu e buna decat pana la un punct, caci chiar toate ale vietii pot fi obiect al compromisului. Viata  duhovniceasca se altereaza, complicatiile devin catrastofale daca zdruncinam sau ne targuim pe punctele ei de rezistenta, dogme si canoane,  care ii acorda o forma si un sens. Harul nu vine in inima acelui crestin ortodox care nu are o constiinta dogmatica ortodoxa nestirbita. Acolo unde nu exista dogma ortodoxa Biserica nu garanteaza actiunea de sfintire a Harului prin Taine. Nu garanteaza validitatea Tainelor.
   La un moment dat nu intelegerea prin compromis e importanta, ci expresia puternica si majora a unor probleme, a continutului lor. Adevarul urmeaza ca o consecinta a acestor sinceritati si fidelitati absolute. Compromisul si targuiala nu duc la adevar. Adevarul e o problema de tensiuni la nivelul maximalitatii.
   Oricine nu e in stare in unele momente sa riste totul, sa sfideze moartea mai curand sau mai tarziu va fi victima, apoi robul celui dintai adversar. Toti cei care vor sa si apere pielea si caldicelul lor confort sunt sortiti lichidarii. Mai mult decat oricand in istorie, caci de data aceasta faptul se produce la o scara planetara si cu mijloace inspaimantatoare, omul este atacat in esenta chipului cu care este inzestrat de Dumnezeu si din ce in ce mai mult implicat intr un proces de lichidare.
   Sunt lesne la compromisuri aceia care de obicei se incred in sine, in inteligenta lor suverana, in discernamantul lor, in abilitatea lor (las c-o-ncurc eu!) sau aceia care se incred in altii, care depind de altii, care sunt in jocul altora (acestia ne indeamna sa rugam pentru preoti si ierarhi cu lacrimi si sa nu i judecam), care nu vor „sa se complice”. Cei care cred, insa, cred si se tem, si il iubesc cat de cat pe Dumnezeu se opresc la o limita. Ceilalti pot face tot felul de compromisuri, uluitoare uneori, si sa vorbeasca de rectitudine, de canoane si astfel sa se indreptateasca si sa minta nu numai cu nerusinare ci    siluindu-si  si picatura de constiinta si de inima, calcand peste mormane de morti, de suferinte si nedreptati strigatoare la cer.

   Apreciază

 11. bluccss said, on octombrie 23, 2021 at 3:08 pm

  😢A treia doza de Vaccin l-a bagat in pamant pe saracul Episcop Gurie. Pacat ca nu a avut mai multa tarie sa refuze vaccinul.
  👉PATRIARHIA A RECUNOSCUT IN MOD OFICIAL CA ERA VACCINAT (canaliile [dupa cum zicea I.L.Caragiale] din presa aservita politic si vanduta au incercat sa ascunda mintind cu nerusinare poporul la televizor pe unele posturi TV ptr. ca da rau la campania de intepare). https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25124405-patriarhia-episcopul-gurie-devei-hunedoarei-era-vaccinat-impotriva-covid-murit-52-ani.htm

  Apreciază

 12. P.M. said, on noiembrie 7, 2021 at 8:08 pm

  Aceste așa zise vaccinuri au fost create pentru tot felul de boli,boli care într un final duc la moarte;ce se vede acum este de abia începutul;ele au fost create pentru exterminare.

  Unii vor muri imediat,alții la cåteva ore,zile,săptămâni,luni.
  Unii de avc (atac vascular cerebral) sau de ima (infarct miocardic acut),alții de tromboze, miocarditã ori pericarditã; însa cei mai mulți vor muri la cațiva ani după injectarea „salvatorului”, vor muri rãpuși de cancere galopante și boli autoimune;binențeles,cei mai mulți dintre sinucigași nu vor mai face legãtura cu aceste așa zise vaccinuri;ãsta este și scopul:
  -cu cåt apar mai tårziu reacțiile adverse,cu atåt mai mici sunt șansele sã se punã īn legãturã cu otrãvurile conținute de vaccin.

  Nu trebuie sa mã credeți pe mine cei ce v ați vaccinat si cei ce urmeazã sã vã vaccinați,veți vedea singuri!nasol este cã atunci nu veți mai putea face nimic! totodată puteți contacta rudele celor morți sau mutilați sã întrebați direct cum erau acele persoane înainte de vaccinare.

  Adenom
  Blastom
  Carcinom
  Leucemie
  Limfom
  Mielom
  Papilom
  Sarcom

  Oameni buni și rãi,nu vã vaccinați!!!
  Daca țineți la integritatea voastrã fizicã,psihicã și sufleteascã,chiar de veți månca ceapã cu påine,NU vã vaccinați!!!

  Apreciază

 13. […] Episcopul Gurie, VACCINAT, a fost declarat mort de Covid […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: