SACCSIV – blog ortodox

Patriarhia Română: Fără procesiune cu participanți cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie

Posted in Coronavirus, PATRIARHIA ROMÂNA by saccsiv on octombrie 20, 2021

Sursa: https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/patriarhia-romana-fara-procesiune-cu-participanti-cu-ocazia-sarbatorii-sfantului-dimitrie-761412.html

Patriarhia Română a anunțat că anul acesta, din cauza pandemiei nu va avea loc o procesiune cu participanți cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie.
Măsura a fost luată după ce președintele României a anunțat că vor fi aplicate măsuri restrictive pentru a se împiedica răspândirea virusului.

”Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an, program care începe oficial mâine, NU include absolut nicio procesiune cu participanți. Mâine, în cadrul obișnuitei slujbe de dimineață din Catedrală, cei câțiva slujitori ai acesteia vor scoate din interior și vor așeza alături, în pridvor, Sfintele Moaște. Astfel ca lumea care intră în mod curent să se roage în catedrală, să poată face asta afară, în pridvor.

Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate în baldachinul de pe esplanada Catedralei. Tot fără procesiune. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație. Derularea sa va fi adecvată oricăror modificări ce ar putea surveni la nivelul măsurilor oficiale deja aprobate. Experiența exemplară a anului trecut se adaugă maximei îngrijorări din acest an.” – a mai precizat Patriarhia.

Sursa foto: Basilica.ro

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Simion B said, on octombrie 20, 2021 at 10:04 pm

  Bolsonaro should be charged with crimes against humanity, Covid inquiry finds

  https://www.theguardian.com/world/2021/oct/20/jair-bolsonaro-crimes-against-humanity-inquiry

  Apreciat de 1 persoană

 2. Vio said, on octombrie 20, 2021 at 10:27 pm

  Incet, incet cu multa viclenie prin toate mijloacele vazute si nevazute, stiute si nestiute incearca sa-L scoata pe Domnul HRISTOS din viata crestinilor…conducerea BOR e constransa sa faca pe placul iudelor sataniste…
  DOAMNE IARTA-NE si MILUIESTE-NE !!!

  Apreciat de 1 persoană

  • astridcezara said, on octombrie 21, 2021 at 1:03 am

   CONDUCEREA BOR E CONSTRANSA??????????? DE CATRE CINE??? EU STIAM CA SEFUL LOR E HRISTOS!! DAR POATE NU MAI SUNT EU LA CURENT!

   Apreciat de 3 persoane

   • Saurian said, on octombrie 21, 2021 at 5:46 am

    Hai să nu exagerăm. După toată panica asta cu numărul de morți de Covid, Patriarhia nu își permite să se joace cu focul. Și așa deja și-a luat-o cu acel reportaj defăimător de la Recorder. Măcar bine că față de anul trecut poate oricine să se ducă la Sf. Dimitrie.

    Apreciază

 3. Mihai Eminescu, said, on octombrie 20, 2021 at 11:18 pm

  DESPREȚUIND BISERICA noastră NAȚIONALĂ şi înjosind-o, atei şi francmasoni cum sunt toţi, ei ne-au lipsit de arma cea mai puternică în lupta naţională; dispreţuind limba prin împestriţări şi prin frazeologie străină, au lovit un al doilea element de unitate; despreţuind datinele drepte şi vechi şi introducând la noi moravurile statelor în decadenţă, ei au modificat toată viaţa noastră publică şi privată în aşa grad încât românul ajunge a se simţi străin în ţara sa proprie. Odinioară o Biserică plină de oameni, toţi având frica lui Dumnezeu, toţi sperând de la El mântuire şi îndreptându-şi vieţile după învăţăturile Lui. Spiritul speculei, al vânătorii după avere fără muncă şi după plăceri materiale a omorât sufletele.(…) Biserica lui Mateiu Basarab şi a lui Varlaam, maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei şi unitatea etnică a poporului, ea care domneşte puternică dincolo de graniţele noastre şi e azilul de mântuire naţională în ţări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credinţele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână-n mână cu sărăcia claselor lucrătoare, ameninţă toată clădirea măreaţă a civilizaţiei creştine.

  14 august 1882, Mihai Eminescu, “Timpul”, în “Opere”, Vol 13. pp. 168-169

  Apreciat de 4 persoane

  • GABI said, on octombrie 21, 2021 at 2:20 pm

   @ SAURIAN….
   Sa nu exageram ??? Patriarhia nu isi permite sa se joace cu focul ??? Ma mir ca nu va e rusine !!! Sa-i slujesti LUI HRISTOS si nu iudelor care lupta impotriva Adevarului reprezinta pt dumneata exagerare ??? Panica pt ce ??? Pt miciuna covrig ??? Ar trebui Patriarhul cu tot clerul sa dea ASCULTARE poporului sa iasa din case, cu mic , cu mare, toate parohiile si manastirile din tara la procesiune , nu sa ne oblige sa ne supunem unei minciuni si unei dictaturi care lupta fatis impotriva LUI HRISTOS ! Spuneti ca e bine ca macar poate merge orcine anul acesta sa se inchine ??? Si ce te faci daca sute de oameni merg, fara sa stie unul de altul, in acelas timp ?? Mai pot fi lasati , daca au interdictie ??? Ne mintim singuri prezentatnd farmituri si resturi de lucruri ce au mai ramas permise crestinilor ortodocsi sa le mai faca…. Si nici acelea dupa cum invata Sfintii Parinti !!! Botnita in Biserica si la Sfintele moaste…. ?? Bine ca nu spuneti sa multumi si pt acelea… Fereasca Dumnezeu. !! caci vad ca aveti tupeul sa ne obligati sa mai fim si multumiti…de ceea ce ni se ofera.. Rusine ca tot imbracati mascarada si mizeria asta , (ca sa nu-i spun altfel !), intr-o poleiala sclipitoare de aparente avantaje….si ne-o tot varati sub nas, obligandu-ne s-o inghitim ca pe o dulce bomboana…! Macar taceti si NU mai prezentati raul ca fiind Bine si Micnciuna ca parte din Adevar !

   Apreciat de 2 persoane

   • Vom fi de partea patriarhiei si atunci cand preotii si ierarhii vor sluji in comun cu romano-catolici??? said, on octombrie 21, 2021 at 4:31 pm

    Gabi,
    Sunt destui care comenteaza pe acest blog si care sunt lezati sau extrem de sensibili cand este criticata patriarhia! I as intreba ce atitudine va trebui sa avem sau sa luam atunci cand se vor implini profetiile de mai jos. Va multumesc!

    Profetiile Cuviosului Vasilios din Kafsokalivia, trecut la Domnul pe

    18 octombrie 2015:

    Vor introduce legal carnavaluri (portul mastilor) în Biserică prin lege. 

    Cine nu se va  conforma CARNAVALULUI va fi persecutat! Veți fi martori la multe lucruri grosolane și absurde! Veți parcurge kilometri pentru a găsi un preot care sa aiba invataturi sănătoase din punct de vedere ortodox. Veți parcurge distanțe mari  pentru a găsi un parinte duhovnic ortodox.

    (Acestea s-au implinit deja, le traim….n.n.)

                            ###

    (In cursul anului 2022 este foarte probabil  sa vedem implinite urmatoarele profetii n.n.)

    Vom vedea în biserici in principal slujbe papistase (ca urmare a legiferari recunoasterii confesiunilor la Sinodul din Creta din 2016 n.n). 

    Mulți dintre cei care vor marturisi adevarul  credintei ortodoxe vor fi persecutați, vor fi pălmuiți, vor fi grav răniți, vor fi chiar uciși, dar vor fi incununati.

    îi vor obliga pe preoții ortodocsi să participe (sa se impartaseasca cu romano catolicii la „liturghie” n.n.) și oricare dintre ei care nu va accepta, va avea salariul tăiat.

                                    #

    Vor inchide bisericile și le vor transforma în depozite de alimente (va urma criza de alimente, foamete n.n), sub pretextul ca  vor sa i ajute pe oameni (sa i fereasca de contagiune cu virusi n.n.). 

    Vor interzice preoților să slujeasca slujbele bisericesti și să faca misiune. 

    Vor fi si preoti si mireni care vor lua atitudine,  insa cei care nu se vor  supune vor fi persecutați. 

    Împărtășania  va fi oferita într-o formă solidă și sigilată, avand justificarea protejarii credincioșilor ca să nu se îmbolnăvească (contamineze cu virusi n.n.)

    Fragmente extrase din cartea: 

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης, Νουθεσίες – Διδαχές, Μέρος Α΄, ἐκδ. Ἀγαθός Λόγος (σειρά Συναξάρια Ἁγίων), Ἀθήνα 2018.

    ##########

    Parintele Athanasie Mytilineos:

    Sfântul Andrei din Cezareea spune ca Antihristul va prezida in bisericile care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, uzurpând dogmele  in favoarea lui: nu va recunoaste Dumnezeirea lui Hristos.

     Sfantul Andrei, in viziunea sa profundă, explică faptul că, ca termenul „oraș iubit”, înseamnă că fie Antihristul va sta în al treilea Templu evreiesc al lui Solomon (care va fi reconstruit, iar evreii îl vor accepta ca „Mesia” ), fie el va sta  în biserici care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, 

    în oricare din bisericile ortodoxe.  

    Este îngrozitor fratii mei, să fim indirect partasi Antihristului care prezideza si lucreaza prin  patriarhi  in orice biserica ortodoxa.

    Poporul lui Dumnezeu trebuie să fie trezvitor, sa deosebeasca duhurile,  pentru a putea evita cinstirea indirecta a lui Antihrist prin interpusi:  episcopi, arhiepiscopi sau patriarhi ortodocsi respectivi preoti ortodocsi. 

    Vol.  5,  pagina 36, extras din  omilia Parintelui Athanasios Mytilineos. [Sfantul  Ioan Gură de Aur spune că Antihristul va sta atât în ​​al treilea templul reconstruit al lui Solomon, cât și în fiecare biserică ortodoxa] 

    Toate cele 5 volume ale omiliilor Parintelui Athanasios Mitilineos sunt acum publicate și sunt disponibile aici: 

    https://www.zoepress.us/revelation-the-books

    Apreciază

   • Cristian Daniel said, on octombrie 21, 2021 at 4:59 pm

    @ Gabi

    Cu regret iti spun ca atata timp cat BOR isi primeste salariile din bugetul de stat, nu va putea decat sa faca eschive, sa dribleze, sa faca fente si joc de glezne. Ceea ce spui tu este adevarat si ai dreptate, dar in momentul in care ai facut compromisul cu statul, esti numai si numai in defensiva, nu ai cum sa joci ofensiv…ca sa se intample cum zici tu ar trebui ca maine sa iasa PF Daniel si sa zica: din acest moment nu mai avem nevoie de niciun leu de la bugetul statului, preotii isi vor primi salariile din donatiile enoriasilor, ne vom autofinanţa si renuntam la orice sprijin si finantare din partea statului…si atunci da, discutam altfel. dar ce zici, se va intampla asta?

    Apreciază

 4. ovidiu said, on octombrie 21, 2021 at 7:32 am

  Bravo,papa baniel ,incetul cu incet te dai pe brazda iudelor!!!

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 21, 2021 at 11:48 am

   ovidiu

   In chestiunea coronavirus, Patriarhia s-a dat pe fata inca din februarie 2020:
   Comunicatul Patriarhiei Romane in timp de CORONAVIRUS: Liturghia ascultată la radio, ÎMPĂRTĂȘANIA cu ligurița de acasă, sărutarea icoanelor evitată temporar
   https://saccsiv.wordpress.com/2020/02/27/comunicatul-patriarhiei-romane-in-timp-de-coronavirus-liturghia-ascultata-la-radio-impartasania-cu-ligurita-de-acasa-sarutarea-icoanelor-evitata-temporar/

   Apreciat de 1 persoană

   • ovidiu said, on octombrie 21, 2021 at 2:02 pm

    Frate Vasile,sincer cred ca mai exista intotdeauna un ceas al 12=lea ptr.fiecare dintre noi ,precum talharului de pe cruce !

    Apreciază

   • saccsiv said, on octombrie 21, 2021 at 3:39 pm

    ovidiu

    Asa e.

    Apreciază

  • Pentru Cristian Daniel said, on octombrie 21, 2021 at 8:46 pm

   Nepoate Cristian Daniel te invit la acest dialog imaginar. La tine vad ca conteaza aspectul pecuniar!

   Bunicule, cum împiedici un om să fie erou?
   – Nepoate, îl pui să semneze o fişă a postului şi-i asiguri un salariu de bază şi nişte sporuri.
   – Bunicule, ce înseamnă comuniunea creştină?
   – Nepoate, asta e atunci când părintele meu mă aduce an de an să cânt Prohodul Domnului alături de el.
   – Bunicule, trebuie să fie foarte drăguţ să participi la ritualurile Săptămânii Patimilor.
   – Nepoate, eu sunt afon.
   – Bunicule, de ce s-au întrerupt cursurile şcolare şi universitare în timpul Marii Epidemii de Panică?
   – Nepoate, s-a calculat că dacă se cumpără suficient săpun şi hârtie igienică pentru elevi şi studenţi iese mai scump.

   Apreciază

   • Cristian Daniel said, on octombrie 21, 2021 at 9:33 pm

    …o precizare: nu la mine conteaza aspectul pecuniar, la „ei” conteaza…

    Apreciază

 5. John said, on octombrie 21, 2021 at 10:06 am

  Ascultați cu mare atenție ce spune Emil Străinu în primele 8′

  Apreciază

 6. Centrul Medi@ said, on octombrie 21, 2021 at 10:55 am

  😱😠👎

  Apreciat de 1 persoană

 7. Discernamant said, on octombrie 21, 2021 at 10:56 am

  In Biserica, la noi mai mult ca in Occident, in lumea, sa zicem, a credinciosilor exista multi care isi fac un soi personal de obiceiuri evlavioase, amestecate cu superstitii, cu opinii personale, cu sugestii prinse intamplator, de la spiritisti, reiki, teozofi, etc. etc. ….un soi de mismas, adeseori atat de bizar.
  Sunt rari la noi ortodocsii care stiu ce este crestinismul ortodox si care sa fie intr un efort efectiv si limpezit de integrare intr o traire crestina autentica.
  Alexandru Mironescu, Jurnal.

  Apreciază

  • Toma said, on octombrie 21, 2021 at 1:53 pm

   Foarte adevărat. Și problema cea mai mare nu e că au acele superstiții (pe multe le-au moștenit), ci că nu vor să renunțe la ele, oricât le-ai explica.

   Apreciază

 8. Elena said, on octombrie 21, 2021 at 2:08 pm

  digi 24- Episcopul Devei şi Hunedoarei a murit, la 52 de ani. Era internat în stare gravă cu Covid-19

  Apreciază

 9. scortisoara said, on octombrie 21, 2021 at 6:09 pm

  Ce m-a enervat omul asta . Vorbește de parca romanii sunt un popor băutor de coca-cola și mâncător de parizer . Eu nu beau coca-cola și nici parizer nu mănânc , nu mănânc în general produse procesate . Și sunt multi ca mine .

  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/dragomir-transant-antivaccinistii-sunt-iresponsabili-trebuie-sa-facem-ca-franta-si-italia-644769.html

  Apreciază

 10. Pașaportul verde e doar un instrument de represiune said, on octombrie 21, 2021 at 6:34 pm

  Un alt mesaj puternic al lui Carlo M. Viganò: Pașaportul verde e doar un instrument de represiune
  https://www.bitchute.com/video/2uQ9R7H6mgoa/

  Apreciază

 11. Calculatorul Fiara_The Beast said, on octombrie 21, 2021 at 6:50 pm

  Din PROFEȚIILE ARHIMANDRITULUI TAVRION

  Până la instaurarea lui antihrist, nimeni nu o să observe – nici măcar cei care vor primi acele pașapoarte (certificatele verzi n.n.) – vor simți toate bucuriile, toate reușitele. Și mulți vor cădea în ispită. Dar această bucurie va ține până la instaurarea Antihristului Care va activa un computer universal Fiara. Și atunci cei care au primit semnul fiarei… va fi vai și amar.
  Iar cei care n-au primit vor fi prigoniți, dar vor fi cu Domnul.
  Părintele Tavrion ne amintea că va să apară tot mai des chipul Fiarei. Avea să apară sub formă de cifre, din Caznele lui Solomon din Vechiul Testament. Dar mai târziu vor fi niște liniuțe și vor fi mai multe, iar trei dintre ele vor fi mai lungi sau mai scurte (vezi si Codul QR), după cum va dori el.
  Știți ceva, dacă toate vor fi la fel, nu este nici o suspiciune, dar dacă vor fi mai lumgi sau mai scurte, aici este un secret.
  Părintele Tavrion spunea că într-una din țările mici ale Vestului se va monta într-o clădire cu cinci etaje un aparat mare, puternic, care este un computer. El spunea: Computerul Fiara. Acest aparat, emis și inventat la început în secret, iar după aceea Duhul Domnului îl va îndemna pe inventatorul lui să spună lumii întregi ce a construit. Și acest inventator nu o să ascundă nimic, o să spună simplu pentru cine a lucrat. El nici măcar nu va înțelege pentru cine a pregătit asta. Străduiți-vă să nu ajungeți în baza de date a computerului acesta. El va funcționa, dar puterea lui cea mai mare va fi aratata când se va instaura Antihristul. Așa el va funcționa normal, va primi informații, și toți oamenii de pe planetă care vor primi carduri biometrice (certificate verzi si vaccinuri n.n.). Dar forța acestui aparat nu se va dezvălui până nu se instalează Antihristul. Atunci el îi va prezenta antihristului câți oameni de pe pământ au primit deja aceste documente biometrice (certificate verzi si vaccinuri n.n.) adică pecetea și câți au mai rămas.”
  ###

  Statele membre UE au agreat programul de lucru pentru Centrele Europene de Inovare Digitală pentru următorii 3 ani – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri
  https://www.stiripesurse.ro/statele-membre-ue-au-agreat-programul-de-lucru-pentru-centrele-europene-de-inovare-digitala-pentru-urmatorii-3-ani_2052573.html

  Apreciat de 1 persoană

 12. Restricții discutate în CNSU said, on octombrie 21, 2021 at 7:00 pm

  Carantina în fiecare noapte, de la ora 21.00, cu excepția persoanelor vaccinate anti-Covid sau trecute prin boală.
  Accesul în instituțiile publice să se facă doar cu certificat verde.Atât la stat, cât și la privat, angajații ar putea lucra alternativ, o parte într-un interval orar, iar cealaltă în altul.
  De luni, 25 octombrie, toate evenimentele private din întreaga țară să fie interzise, fără nicio excepție, potrivit unor surse Digi 24.
  Masca ar urma să fie obligatorie peste tot.

  Se va discuta și închiderea barurilor și cluburilor în toată țara, iar INSP a propus să fie adoptată telemunca, dar această măsură va rămâne la latitudinea companiilor.
  Prezența fizică la locul de muncă se va face doar pe baza certificatului verde, potrivit unor sursePro TV.

  Restricții discutate în CNSU: Toate evenimentele private să fie interzise și carantină de noapte, de la ora 21.00
  https://m.ziare.com/social/restrictii-discutii-comitetul-national-pentru-situatii-de-urgenta-certificat-verde-masca-evenimente-angajati-1706177

  Apreciază

 13. Un amarat said, on octombrie 21, 2021 at 11:09 pm

  Fratilor, am fost la maslu asta-seara, si eram aproape singurul fara botnita. A venit preotul sa ma unga cu untdelemn sfintit dupa prima evanghelie citita si mi-a soptit sa-mi pun masca. Bineinteles ca nu mi-am pus-o, desi ma punea pe ganduri. Ce sa fac? Am zis in gand, nu o pun! Apoi a mai venit dupa a treia evanghelie sa ma unga, am intins mainile sa-mi dea pe maini, si am ramas cu mainile intinse, spunandu-mi ca nu ma unge daca nu-mi pun masca. Ma tot gandeam sa plec, sa nu plec. Si pana la urma am plecat mahnit si ingandurat. Am vorrbit cu un prieten si mi-a spus ca bine am facut ca am plecat. Desi ma gandeam ca pot sta in pridvor. Asa am ajuns…

  Apreciază

  • GABI said, on octombrie 21, 2021 at 11:49 pm

   @ Un amarat…

   FII FERICIT !!! ..
   Si bucura-te, ca pt Hristos ai fost prigonit .., pt Adevar ! Si daca nu te-a mai uns Preotul, te-a uns Hristos cu Mila Sa ! Ma bucur eu , frate, ca nu ai cedat si nu ai acceptat rolul de clovn mascat in fata Lui Dumnezeu.
   Deci … FII FERICIT, si ramai cu HRISTOS pe mai departe, indiferent daca vei fi obligat sa stai in pridvor, in curtea bisericii sau, din pacate, posibil cat de curand,… dincolo de poarta ei, !!!

   Apreciază

 14. Un amarat said, on octombrie 22, 2021 at 12:28 am

  Multumesc, Gabi

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: