SACCSIV – blog ortodox

MAI ține la sănătatea românilor. Apare paramedicul cu 10 clase

Posted in Romania by Vali on octombrie 20, 2021

Sursa: https://www.national.ro/social/mai-tine-la-sanatatea-romanilor-apare-paramedicul-cu-10-clase-739284.html

Ministerul Afacerilor Interne a găsit soluția pentru a rezolva deficitul de personal de la pompierii-SMURD. Astfel, a fost emis un proiect de ordin care permite angajarea soldaților pe bază de contract cu doar 10 clase, scăzând sever standardele. Consecința va fi una dramatică pentru victimele accidentelor și incendiilor, care vor fi resuscitate și stabilizate medical de paramedici care nu au terminat nici măcar liceul.

Persoanele care au absolvit minim 10 clase vor putea fi recrutate în corpul soldaților și gradaților profesioniști din rândurile Ministerului Afacerior Interne, se arată într-un proiect de ordin de pe site-ul MAI. Durata modulului instruirii individuale este de 4 săptămâni, a modulului perfecţionării instruirii de specialitate este de cel puţin 8 săptămâni, iar a cursului de bază pentru formarea deprinderilor de comandă este de la 2 până la 9 săptămâni, în funcţie de specificul funcţiei pentru care este organizat, se arată în proiectul de act normativ.

Totodată, durata programelor de formare profesională continuă se stabileşte după identificarea nevoilor de instruire, potrivit specificului atribuţiilor pentru care sunt organizate. MAI anunțase încă de la sfârșitul lunii mai a acestui an că intenționează să angajeze peste 8.600 de oameni din sursă externă, pentru a estompa deficitul de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Dintre aceștia, 8.400 vor fi soldați și gradați profesioniști, ceea ce înseamnă civili angajați pe bază de contract. ”Pompierii fac câteva ture pe stingerea incendiilor și alte câteva ture pe SMURD și atunci despre ce profesionalizare mai vorbim, despre ce perfecționare, despre ce siguranță a actului medical mai vorbim? Îmi spuneau pompierii că și ei sunt conștienți, că nu vor să moară alții în mâinile lor, pentru că ei pot acorda primul ajutor și atât. În rest, la cazurile dificile, mulți se roagă să ajungă mai repede ambulanța cu medicul sau asistentul medical, pentru că nu au capacitatea de a ști ce să facă”, ne spunea atunci Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol. Pe aceleași ambulanțe SMURD vor veni acum pompieri și mai slabi pregătiți, cu doar 10 clase la activ.

Se fac economii la buget

Deputatul Dumitru Coarnă consideră că această decizie de a angaja soldați în funcții de pompieri-SMURD a fost luată pentru a se face economii la buget, având în vedere că aceștia vor fi plătiți cu un salariu foarte mic. ”Este vorba despre componenta financiară. Salariul unui militar angajat pe bază de contract este mai mic decât cel al unui subofițer de la pompieri. Vor să aibă și angajați, dar să cheltuie și puțini bani de la minister”, ne-a precizat deputatul Dumitru Coarnă. Totodată, conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) consideră că decizia de a angaja în MAI persoane fără Bacalaureat este inadmisibilă și crede că proiectul de ordin este o ”glumă proastă”.

”Ne descalificăm ca minister, dacă acceptăm să angajăm persoane cu doar 10 clase. Prin înlocuirea unor militari profesioniști, de genul subofițerilor și maiștrilor militari, cu soldați se urmărește angajarea unor oameni cu salariul minim pe țară. Este o formă mascată de diminuare a fondului de salarii al MAI, dar nu este normal așa ceva, pentru că vorbim despre deprofesionalizarea sistemului”, a afirmat Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Intervenții de urgență și traumatologie

Sindicaliștii din MAI spun că la momentul acesta soldații care se vor angaja pe bază de contract și vor avea doar 10 clase nu au cum să se transfere în rândul polițiștilor, pentru că aici există condiție obligatorie de a avea Bacalaureatul. ”Ce pretenție poți să ai de la o persoană care a terminat învățământul general obligatoriu? Există însă predispoziția ca acești soldați cu 10 clase să ajungă pe echipajele SMURD. Nici asistenții medicali din sistemul public nu fac ceea ce fac cei din SMURD, la nivelul intervențiilor de urgență, traumatologie. Este clar că au coborât nivelul foarte mult, în raport cu atribuțiile și sarcinile pe care le au pompierii-SMURD, iar aici vorbim despre calitatea serviciului public. Se vor introduce în sistem persoane care nu au educația necesară exercitării atribuțiilor MAI, iar noi nu vom accepta niciodată, sub nicio formă, ca aceste persoane, care vor intra cu 10 clase pe funcții militare, să fie transferate în Poliție”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zădărnicirea Mântuirii. said, on octombrie 20, 2021 at 11:49 am

  Din nefericire, simulând colaborarea, Biserica s-a încăpățânat să se uite în altă parte. Să facă pe niznaiul, prefăcându-se că nu vede Crima. Să nu o condamne deschis și ferm. Riscant joc.

  Aici nu este vorba de Știință. Nici măcar de marketing deghizat în halat alb. Este o tentativă de a întoarce istoria cu două mii de ani în urmă. 

  A doua Ucidere a Pruncilor constituie o infracțiune flagrantă. Un păcat de moarte, nimicitor. 

  I-am putea spune Zădărnicirea Mântuirii.

  https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/purtatorul-de-cuvant-al-patriarhiei-datoria-fiecaruia-dintre-noi-este-sa-asculte-exclusiv-de-sfaturile-medicilor-1706577

  Apreciază

 2. rudyscc said, on octombrie 20, 2021 at 12:18 pm

  Nu sunt de acord cu acest articol, este tendentios si nu priveste problema in esenta ei.
  In primul rand, nu se stie inca exact daca acestia vor deveni sau nu paramedici.
  Apoi, conditia minima ca cineva sa poata participa la concurs este sa aiba minimum 10 clase. Se vor acorda probabil punctaje in plus pentru cei care au diploma de Bacalaureat. Cei care au facultate sau chiar masterat, vor primi punctaje in plus. Adica, se va pune accent destul de mare pe studii, ceea ce e normal.
  Sigur, vor intra probabil in sistem si cu 10 clase, dar cred ca vor fi putini, foarte putini.
  Cat despre transferul acestora in Politie, cine a zis asa ceva? Bate campii acel presedinte de sindicat. Nici nu sunt organizate concursuri si gata, crede ca cineva se transfera in Politie?

  Apreciază

 3. rudyscc said, on octombrie 20, 2021 at 12:22 pm

  Apoi, cei care au facut stagiul militar STIU ca pentru categoria soldatilor s-a cerut intotdeauna studii obligatorii, in cazul de fata 10 clase. Nu poti sa ii ceri facultate unui om care va fi soldat, sa fim seriosi. Dar asa cum am spus, se vor da punctaje in asa fel incat unul cu 10 clase nu va avea nicio sansa in fata unuia cu BAC sau mai mult, cu facultate.
  Se va pune accent pe acest aspect.

  Apreciază

  • Grigore said, on octombrie 20, 2021 at 2:17 pm

   Sunteti in eroare. 10 clase reprezinta in acest moment invatamantul obligatoriu. Pot intra si cu 8 clase, daca pe vremea cand a terminat 8 clase persoana respectiva, aceste 8 clase reprezentau invatamantul obligatoriu.
   Spre exemplu, cineva care a terminat clasa a 8-a acum 15 ani se incadreaza perfect, pentru ca la vremea aceea erau obligatorii doar 8 clase.
   Cautati pe internet „curs zidar” sau „curs brutar” si o sa vedeti ca se cere invatamant obligatoriu, 10 clase sau 8 clase, in functie de varsta la care a absolvit cursantul.

   Chestia cu 10 clase pentru soldati este iarasi o eroare. O sa vedeti acest lucru cand Romania va intra in razboi. Devin apti si cei care n-au nici macar 2 clase. Ori o sa ii ia fara sa se mai uite la scoala, ori o sa le dea o foaie matricola de 10 clase pe repede inainte.

   Stiti sunt o gramada de tigani analfabeti, care nu au nici macar 4 clase, dar care au permis auto si conduc.
   Comunistii in anii ’50 angajau astfel de oameni pentru ca se foloseau de ura si frustrarea acumulata de acestia impotriva celor care reusisera ceva in viata. Tortionarii erau intotdeauna oameni primitivi, fara scoala si fara probleme de constiinta.

   Apreciat de 2 persoane

 4. dd_2d said, on octombrie 20, 2021 at 12:26 pm

  Spitalele au ajuns echivalentul puscariilor comuniste. Daca intri nu mai iesi viu sau normal.
  Paziti-va sanatatea ca astia nu ti-o dau, te omoara.

  „Eroii din prima linie”..care doar urmeaza protocolul. Atat fac.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Bond said, on octombrie 20, 2021 at 1:05 pm

  Mihai Rapcea demonstreaza modul practic in care sunt manipulate statisticile de raportare. Foarte interesant…

  Apreciază

 6. Reactie depresiva a avocatului Gheorghe Piperea said, on octombrie 20, 2021 at 1:07 pm

  Urmează STARE DE URGENȚĂ? Pariurile avocatului Gheorghe Piperea – Incorect Politic
  https://www.incorectpolitic.com/urmeaza-stare-de-urgenta-pariurile-avocatului-gheorghe-piperea/

  Apreciază

  • Bill şi Melinda Gates a anunţat o investiţie de până la 120 de milioane de dolari in laboratorul american Merck care a dezvoltat un medicament, Molnupiravir.... said, on octombrie 20, 2021 at 1:47 pm

   Pentru ca tot se invoca de zor absenta tratamentului iata ca s a gasit un mare filantrop care sa vina in intampinarea nevoilor noastre! Bill Kill ne ofera un medicament in caz ca vaxxinul il refuzam frecvent! Moarte usoara!

   Fundaţia Bill şi Melinda Gates a anunţat miercuri o investiţie de până la 120 de milioane de dolari pentru a facilita accesul ţărilor sărace la un tratament promiţător împotriva COVID-19, care este administrat sub forma unor pastile,informează AFP, potrivit agerpres.

   Laboratorul american Merck a dezvoltat un medicament, Molnupiravir, care reduce….

   Fundaţia Gates investeşte o avere într-o pastilă anti-COVID – Black News
   https://blacknews.ro/fundatia-gates-investeste-o-avere-intr-o-pastila-anti-covid/

   Apreciază

 7. gheorghe said, on octombrie 20, 2021 at 1:40 pm

  E grea lupta cu poporu’ ca sa fie aparata plandemia… sa nu se opreasca inainte de lichidare virusilor care „omoara planeta”, adica oamenii.
  Cinae apuca sa vad la anu’ pe vremea asta…. sa vada ca si cu 9 clase poti sa incerci sa salvezi vieti… ca medicii se cam ocupa cu eutanasierea iar cei cu injectia, asista sinucigasii voluntari. Doar ca lichidul difera pe loturi, perioade, varste, tari… ca doar n-o sa cada toti deodata la stadiul de ingrasamant, cum zicea Dr. Mylo Canderian.

  Apreciază

 8. stef said, on octombrie 20, 2021 at 1:45 pm

  Descoperire sinistra a avocatului Mihai Rapcea despre modul in care se falsifica datele despre vaXXinare pe IP-urile fiecarui stat. Pe IP din Austria apar undeva la 30% vaXXinati , ca si in Germania , iar pe IP din Romania nr. de vaXXinati pentru Austria apare ca fiind DUBLU. Situatie asemanatoare cu Bulgaria , unde apar pe primul loc la nr de morti iar Romania pe locul 5 .

  Urmariti cu atentie :
  Cine e pe primul loc ?!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: