SACCSIV – blog ortodox

În Adunarea Națională a Franței, proiectul de lege privind „vigilența în sănătate” îi dezbină pe deputați

Posted in Coronavirus, Franta, vaccinare in masa by Vali on octombrie 20, 2021

Sursa: https://www.ouest-france.fr/sante/virus/coronavirus/pass-sanitaire/a-l-assemblee-nationale-le-projet-de-loi-de-vigilance-sanitaire-divise-les-deputes-914b9df4-311c-11ec-a718-a624d0d4b41d

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, marți, 19 octombrie, la Adunarea Națională. Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT, AFP

Pentru a 11-a oară în optsprezece luni, Adunarea a fost invitată să analizeze măsurile de sănătate, marți, 19 octombrie. Dezbaterea, dedicată în special posibilității de prelungire a obligației de a trece la sănătate până la 31 iulie 2022, a fost furtunoasă.
Seara a fost foarte lungă în Adunarea Națională franceza. Abia marți, 19 octombrie, în jurul orei 18 p.m., după întrebările adresate guvernului și votul asupra legii finanțelor din 2022, deputații au început examinarea proiectului de lege privind „vigilența în sănătate”. Un text departe de a fi unanim… Prin acest proiect de lege, Executivul vrea să aibă posibilitatea de a prelungi obligația „certificatului verde” (numit in Franta „pass sanitar”) în locurile care primesc publicul și de a reactiva o perioadă de stare de urgenta – sau chiar de izolare – dacă situația sanitară s-ar înrăutăți în lunile următoare, până la 31 iulie 2022.
„Nu vrem să fim dezarmați în cazul unui nou val, explică ministrul Sănătății, Olivier Véran. Deși, din fericire, nu suntem in acest caz, suntem îngrijorați de situația de pe Canalul Mânecii, dar și din Letonia și România. »
„O banalizare a stării de urgență”
De la primele schimburi, opoziția s-a opus, depunand o moțiune de respingere.
„De luni de zile, a existat o banalizare a stării de urgență, notează Philippe Gosselin (LR, Manche). Iar acest text vrea, de asemenea, să treaca peste Parlament, inca timp de zece luni.
Un argument combatut de Olivier Véran: „Acest proiect de lege nu ne dă toate puterile, evident! »
Moțiunea a fost respinsă (153 de voturi la 101. Partidul ” La République en marche” a sustinut textul legii. Republicanii, pe de altă parte, au arătat cu degetul spre „o societate a „certificatului verde” care nu este cea pe care ne-o dorim”.
„Încă o dată, puneți viața de zi cu zi a francezilor în mâinile președintelui”, a denunțat Mathilde Panot.

de Yves-Marie ROBIN

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Chirurgii din SUA au transplantat un rinichi de porc unui om, în premieră mondială said, on octombrie 20, 2021 at 5:09 pm

  Procedura a avut loc la NYU Langone Health, în New York. Animalul de la care a fost transplantat organul a fost modificat genetic….

  https://www.antena3.ro/international-news/chirurgi-sua-transplant-rinichi-porc-la-om-premiera-mondiala-617431.html

  https://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/o-echipa-de-chirurgi-a-transplantat-un-rinichi-de-la-animal-la-om-in-premiera-mondiala-specia-care-ar-putea-salva-vieti-omenesti-20307358

  „Toata carnea” vor sa o modifice genetic, cu semnul fiarei

  Apreciază

 2. "Sa avem incredere in autoritati" said, on octombrie 20, 2021 at 5:11 pm

  Da, cu siguranta numai cei batrani mor dupa vaccin….Deci noi ceilalti ne putem vaccina fara probleme. Ne am speriat degeaba!
  👎👎👎☠😷🤕🤒😳🤧😤😲😞😖🤓🤤
  Dintre vârstnicii vaccinaţi, doar cei foarte bătrâni şi deja bolnavi mor de COVID-19 – Black News
  https://blacknews.ro/dintre-varstnicii-vaccinati-doar-cei-foarte-batrani-si-deja-bolnavi-mor-de-covid-19/

  Apreciază

  • dd_2d said, on octombrie 20, 2021 at 10:32 pm

   Asta e ca faza in care vaccinul e sigur si eficient. Dupa cativa ani,,,vor zice ca e toxic.

   Apreciază

 3. Marian said, on octombrie 20, 2021 at 5:36 pm

  Procurorul general al României pregătește modificarea codului penal pentru pedepsirea derapajelor propagării de informații false în pandemie sau a instigarilor

  https://www.clujust.ro/procurorul-general-al-romaniei-gabriela-scutea-pregateste-modificarea-codului-penal-pentru-pedepsirea-derapajelor-propagarii-de-informatii-false-in-pandemie-sau-a-instigarilor/

  Apreciază

  • ledpanell said, on octombrie 20, 2021 at 9:52 pm

   Adevar e ce zice tovarasul secretar general al Partidului Comunist Roman, Nicolae Ceausescu! La planul cincinal se muta productia legumicola pe unde mergea el, ca sa vada tarabe cu cele mai frumoase soiuri. Cum mai alergau trepadusii, totul fiind organizat. Asa „adevar” avem si acum, si vom prinde in curand magazinele goale…lipsind insa cutiile alea cu creveti, la 23lei. „Adevar” e ce zic tovarasii, restul e minciuna…si avem iarasi vremurile cand parintii se ingrozeau cand copilul scotea o perla despre partid, tovarasi samd. Vin la pachet cu delatiunile, inculcate din frageda pruncie: „tovarasa educatoare, stiti ca X….”.
   Diferenta dintre atunci si acum e ca diferenta dintre dedublare, disimulare, scindarea aproape schizofrenica a personalitatii…si rescrierea personalitatii. Deci…vremuri bune au fost cand traia Ceasca-omul putea disimula, avea un discurs interior si unul public, pentru turnatorii care misunau peste tot. Vremurile de acum nu mai permit asta-prin rescrierea si controlul constiintei prin vacs, nu va mai fi nimic personal, autentic, vreun for interior personal, intact. Via 5G, 6G nici nu vom mai sti ce e aia constiinta, dinamica proprie, ci doar chestii permanent induse.
   P.S. Pe la americani se sugera intr-un clip sa se creeze justitie populara, unica solutie. Daca mai insista astia mult, poate se ajunge si la noi. Ca pe vremea lui Tepes, public.

   Apreciază

 4. mircea.v said, on octombrie 20, 2021 at 5:37 pm

  Din „Cumplite incercari, Doamne” – Marcel Petrisor

  – Dumnezeule! – exclama Marcel, sarind spre Ghita. Ce faci?!
  – Taci! – ii porunci scurt Ghita. Storc o gamela de sange din brat ca sa-i dau limfa lui Costache. Nu vezi c-a pierdut atata sange si ca se stinge daca nu intervenim cu ceva?[…]
  – Cand termina, imi spui si mie – ii zise Iosif lui Marcel, privind intruna spre perete, ca sa nu vada cum galgaia sangele lui Ghita.
  Marcel il auzi, dar gura i se inclestase. Ghita umpluse intre timp jumatate din gamela cu sange si o pusese pe tineta cu apa, acoperind-o cu o carpa.
  – Il las sa se sedimenteze hematiile si-i voi da doar limfa s-o bea – ii explica el lui Marcel in soapta, in timp ce-si bandaja sumar incheietura bratului de unde lasase sa i se scurga sangele.
  Si Marcel il privea in continuare cu ochii holbati cat cepele! Gesturile lui Ghita pareau firesti; ca si cum ar fi terminat de spalat niste rufe… Si nu se clatina deloc dupa sangele scos, nici nu era trist, ci, cu permanentu-i suras pe buze, explica, nu fara o mimica hazlie, chiar jocul hematiilor cu limfa… […]
  – Asculta ma Iosife – ii raspunse Ghita – ,daca tu crezi ca am facut ce am facut pentru ca sa se vada, atunci te-nseli amarnic! Eu ce fac, fac pentru c-asa simt eu ca trebuie sa fac. In rest, nu ma intereseaza cine vede si ce zice.

  – Bine mai Popicule (asa-i zicea Ghita cand se infuria putin pe el), ce naiba! Te gredeam mai destept. Pai daca voi va postati de la inceput pe pozitia lor si ganditi astfel, o s-asteptati mult si bine salvarea. Nu pricepeti odata ca trebuie sa ducem o lupta continua cu astia? Cand cu greva (foamei), cand cu vorba?

  – Si ce daca-i iritam?! Nu si asa santem pusi aici pentru tocare marunt-marunt?
  – Ba da, Popicule, dar tu esti prost?! Pai daca ei asta vor, inseamna ca si eu, victima, sa vreau acelasi lucru?! Sa le accept punctul lor de vedere?!

  – Dar ai trecut tu prin ce am trecut eu?
  Nu, insa nici nu am avut pretentiile tale. Si noua Bunul Dumnezeu ne trimite incercarile nu dupa fapte, ci dupa pretentii. Iar tu le ai… asa ca…

  – Orgoliul meu, domnilor, a fost demult calcat in picioare.
  – Si ce daca ti-a fost calcat? Orgoliul omenesc nu dispare, orice i s-ar face insului; se sublimeaza, se converteste, se subtilizeaza, dar nu piere. De altfel, e o chestie mistica… si nu uita ca-i cel dintai si cel mai mare pacat! Fisura pe care se strecoara diavolul in sufletul omului.

  […] Gheorghe Calciu, in schimb, ma preocupa mai mult. E un caz cu totul special. Avand cea mai vie inteligenta, cu care s-a si salvat de altfel de consecintele Reeducarii, e si cel mai periculos dintre toti. Mai periculos chiar decat Patrascu si Grimalschi. Inchipuiti-va ce dezastre ar produce in lume aceasta inteligenta scapata de sub control! Amintiti-va numai ce ne-a facut la proces! – ii indemna la reflectie seful pe ceilalti ofiteri.

  Doar am mai spus – raspunse imbufnat Grimalschi: odata tot trebuie sa murim. C-o fi acum sau altadata, ce importanta are?Totul, nene, e cum murim, nu cand murim, intelegi matale?

  Ceea ce spune un om la capatul puterilor e interesant, dar nu si convingator…

  Apreciat de 1 persoană

 5. acest plan al Bruxellesului înseamnă Armaghedonul agricol said, on octombrie 20, 2021 at 5:58 pm

  acest plan al Bruxellesului înseamnă Armaghedonul agricol în lume. Recent, Departamentul Agriculturii al SUA a susținut că „Farm to Fork” va distruge fermele agricole europene, în același timp urmând a crește dependența UE de alimentele importate.

  UE ne trece pe mâncare „eco”. Bruxellesul vrea controlul agriculturii | Ziarul National
  https://www.national.ro/social/ue-ne-trece-pe-mancare-eco-bruxellesul-vrea-controlul-agriculturii-739435.html

  Apreciază

 6. NOI RESTRICȚII DE LUNI. said, on octombrie 20, 2021 at 7:39 pm

  NOI RESTRICȚII DE LUNI. Masca va fi obligatorie peste tot | Ziarul National
  https://www.national.ro/news/noi-restrictii-de-luni-masca-va-fi-obligatorie-peste-tot-739454.html

  Apreciază

 7. Pandalie la patriarhie! said, on octombrie 20, 2021 at 7:58 pm

  ALERTĂ Decizie RADICALĂ luată de Patriarhul Daniel, dar necesară: FĂRĂ PROCESIUNE cu public la scoaterea sfintelor moaște ale Sfântului Dimitrie – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri
  https://www.stiripesurse.ro/alerta-decizie-radicala-luata-de-patriarhul-daniel-dar-necesara-fara-procesiune-cu-public-la-scoaterea-sfintelor-moaste-ale-sfantului-dimitrie_2055733.html

  Apreciază

 8. Christinne Radu said, on octombrie 20, 2021 at 8:06 pm

  Apreciază

  • gheorghe said, on octombrie 21, 2021 at 2:19 pm

   Tanti, pune toate sugestiile intr-un pseudo-comentariu, ca link-urile nu sint comentarii.
   Aici e rubrica de comentarii, scrie in romaneste clar asta.
   Te-am rugat acum cateva zile, acum te sfatuiesc…. poate nu ai inteles „din prima”.

   Chiar nu te poti controla?
   Ai ocupat spatiul cu 12 postari deja!
   Si daca ar fi citate din Biblie ar fi nepotrivit sa-ti dai drumul fara control; profiti de bunatatea administratorului da’ mai sintem si altii pe-aici cu nevoie de comunicare.
   Nu toti vrem sa fim impinsi spre impresiile dumitale.

   Apreciază

 9. Adrian Patrusca: nici Comunism, nici Fascism, ci Globo-Capitalism. Pe scurt, Globo-Cap. said, on octombrie 20, 2021 at 8:26 pm

  Pas cu pas, se instalează un nou totalitarism bazat pe Teroare, care nu e nici Comunism, nici Fascism, ci Globo-Capitalism. Pe scurt, Globo-Cap.

  Un editorial de C.J. Hopkins publicat pe site-ul Mercola.

  Așadar, Marea Epurare a Noului Normal a început. Pas cu pas și exact la țanc. Exact așa cum noi, conspiraționiștii paranoici, avertizăm de 18 luni că se va întâmpla: oamenii care refuză să se convertească la noua ideologie oficială sunt acum segregați, concediați, împiedicați să meargă la școală, lipsiți de tratament medical. Și persecutați în multe alte feluri.

  Propaganda oficială care îi demonizează pe „Nevaccinați” este pompată de presa corporatistă și de stat, de lideri guvernamentali, de oficiali sanitari și de fanatici isterici de pe rețelele de socializare.

  „Nevaccinații” sunt noii „Untermenschen” oficiali, o pletoră de niște „alții” subumani, pe care masele Noului Normal sunt dresate să îi urască.

  În ochii Noului Normal poți vedea ura.

  Dar nu este numai o epurare a „Nevaccinaților”. Orice deviaționist de la noua ideologie oficială este sistematic demonizat și persecutat.

  Nu doar guvernele și corporațiile se ocupă cu Marea Epurare a Noului Normal. Prietenii își epurează prietenii. Nevestele își epurează bărbații. Tații își epurează fiii. Copiii își epurează părinții.

  Nou-Normalii își epurează vechile gânduri normale.

  „Autoritățile sanitare” mondiale revizuiesc definițiile pentru a le face conforme cu „știința” Noului Normal.

  Și astfel sub ochii noștri se fabrică o nouă „realitate” oficială. Tot ce nu se conformează este epurat, depersonalizat, șters din memorie, eliminat.

  Nimic din toate astea nu ar trebui să ne surprindă.

  Orice sistem totalitar care se naște, într-o anumită etapă de la punerea sub control a societății, declanșează o epurare a opozanților politici, a disidenților ideologici și a altor „deviaționiști antisociali”.

  Asemenea epurări pot fi scurte sau fără sfârșit și pot îmbrăca un număr infinit de forme, în funcție de tipul de sistem totalitar. Dar fără ele nu există totalitarism.

  Esența totalitarismului – indiferent de forma sau ideologia sa – este dorința de a controla total societatea, fiecare aspect al societății, fiecare comportament individual și fiecare gând.

  Orice sistem totalitar, fie că este prezent la nivelul unei societăți întregi, al unui cult mărunt sau al oricărei forme de corp social, evoluează către acest scop intangibil – transformarea ideologică totală și controlul fiecărui element cât de mărunt din societate (sau din orice tip de corp social unde se manifestă).

  Această fanatică dorință de control total, de unformitate ideologică absolută și de eliminare a oricărei disidențe este ceea ce face totalitarismul totalitarism.

  De aceea, orice sistem totalitar, într-un anumit punct al evoluției sale, trebuie să declanșeze o epurare a celor care refuză să se conformeze ideologiei sale oficiale.

  Este obligat să facă acest lucru din două motive fundamentale:

  1. pentru a segrega sau elimina opozanții și disidenții politici reali care constituie o amenințare pentru noul regim;

  2. încă și mai important, să stabilească teritoriul ideologic în interiorul căruia masele trebuie să se cantoneze de acum încolo pentru a evita să fie segregate sau eliminate.

  Epurarea trebuie făcută cu brutalitate fățișă, pentru ca masele să priceapă că regulile din societate s-au schimbat pentru totdeauna, că fostele lor drepturi și libertăți au dispărut și că, de acum încolo, orice tip de rezistență sau deviere de la ideologia oficială nu va mai fi tolerat și va fi pedepsit fără milă.

  Epurarea este declanșată în general în timpul unei „stări de urgență”, sub amenințarea iminentă a unui „inamic” oficial (de exemplu, „infiltrații comuniști”, „contra-revoluționarii” sau… „o pandemie devastatoare”), astfel încât regulile de funcționare normală a societății să poată fi suspendată pe o durată nelimitată, „în scopul supraviețuirii”.

  Cu cât masele sunt mai terifiate, cu atât ele vor fi dispuse să renunțe mai ușor la libertatea lor și să se supună ordinelor, oricât de aberante ar fi ele.

  Elementul vital al totalitarismului este Frica… Frica, deopotrivă de inamicul oficial al sistemului (care este constant alimentată cu propagandă) și de sistemul totalitar însuși.

  Faptul că brutalitatea sistemului este motivată de amenințarea reprezentată de inamicul oficial nu o face mai puțin brutală sau mai puțin terifiantă. În sistemele totalitare, frica este o constantă și nu există cale să îi scapi.

  Frica maselor se transformă atunci în ură… Ura față de „Untermenschen”-ii oficiali. Masele sunt încurajate de sistem să îi transforme pe aceștia în țapi ispășitori.

  Astfel, epurarea este și un mijloc de a permite maselor să se epureze, să se descarce ele însele de frica lor. Să își transforme frica într-o ură auto-justificatoare și să o dezlănțuie împotriva „Untermenschen”-ilor în locul sistemului totalitar, ceea ce, evident, ar fi un gest sinucigaș.

  Orice sistem totalitar – atât indivizii care îl conduc, cât și sistemul, din punct de vedere structural – înțelege instinctiv cum funcționează toate astea. Totalitarismul Noului Normal nu face excepție. Reflectați numai la ce s-a petrecut în ultimele 18 luni.

  Zi după zi, lună după lună, masele au fost ținta celei mai nimicitoare campanii de teroare psihologică de când există pe lume teroarea psihologică.

  Din păcate, mulți indivizi au ajuns niște paranoici, frustrați, speriați de tot ceea ce este dincolo de ușa lor, înspăimântați de contactul cu alți oameni, înfricoșați de propriii lor copii, îngroziți de aerul liber, obsedați în mod morbid de boală și moarte… Și mistuiți de ură față de „Nevaccinați”.

  Evident, ura lor este irațională, este produsul propagandei fricii, așa cum este întotdeauna ura față de „Untermenschen”.

  Nu are absolut nimic de-a face cu virusul, lucru recunoscut până și de autoritățile Noului Normal. „Nevaccinații” nu mai sunt pentru nimeni o amenințare mai mare decât este oricare altă făptură umană… Afară doar dacă nu amenință credința Nou-Normalilor în ideologia lor delirantă.

  În acest stadiu, am depășit orice urmă de rațiune. Asistăm la nașterea unei noi forme de totalitarism. Nu „comunism”. Nu „fascism”. Un totalitarism global-capitalist. Un totalitarism pseudo-medical. Un totalitarism patologizat. O formă de totalitarism fără dictator, fără o ideologie definibilă.

  Un totalitarism bazat pe „știință”, pe „fapte”, pe „realitate”, pe care o creează el însuși.

  Nu știu cum simțiți voi, dar, până acum, acest totalitarism a produs asupra mea o impresie puternică. Într-atât de puternică, încât mi-am lăsat deoparte boldul satiric pentru a încerca să înțeleg: Ce este de fapt, de ce se întâmplă toate astea, de ce se întâmplă acum, încotro ne duce și cum să i ne opunem, sau măcar să-l perturbăm?

  După mine, cele șase luni care urmează vor fi cruciale pentru succesul primelor etape ale implementării acestui nou totalitarism.

  Până în aprilie 2022, fie vom prezenta cu toții „documentele” în fața Gestapoului Noului Normal pentru a ne putea câștiga viața, a merge la școală, a mânca la restaurant, a călători, cu alte cuvinte a trăi, fie vom arunca o cheie tubulară în mașinăria asta infernală pentru a o bloca.

  Nu mă aștept ca GloboCap să renunțe la implementarea Noului Normal pe termen lung – sunt în mod clar hotărâți să îl pună în operă – însă le putem distruge prima parte (pe care o plănuiesc și o repetă de multă vreme).
  Atunci, haideți să îi dăm drumul și să o facem, OK? Înainte să fim epurați, sau depersonalizați, sau orice altceva.

  Apreciază

 10. John said, on octombrie 20, 2021 at 8:46 pm

  PLANUL NOII ORDINI MONDIALE
  ORDINEA MONDIALĂ SIMPLIFICATĂ
  1. Pandemie.
  2. Variante.
  2. Vaccinarea obligatorie.
  3. Pașaportul de vaccinare.
  4. Penurie mondială.
  5. Atacuri cibernetice false.
  6. LEGEA MARȚIALĂ.
  7. Dispariția banilor fizici.
  8. Venitul universal.
  9. Credit social.
  10. Transumanism.
  11. SUPUNEREA COMPLETĂ.

  Apreciază

 11. Incepe epurarea copiilor said, on octombrie 20, 2021 at 8:59 pm

  SUA ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani în noiembrie – Black News
  https://blacknews.ro/sua-ar-putea-incepe-vaccinarea-anti-covid-a-copiilor-de-5-11-ani-in-noiembrie/

  Apreciază

 12. Christinne Radu said, on octombrie 20, 2021 at 9:41 pm

  „Gheorghe Piperea

  „Am ascultat “discursul” lui herr prezident. Pur și simplu, omul a devenit regina de cupă din Alice in Wonderland. A dictat că, de luni:

  copiii intră în vacanță forțată, 2 săpămăni;
  masca devine obligatorie peste tot;
  persoanele ne-vakseenate vor avea o “sumedenie de restricții”.
  Evident, nimeni nu i-a spus că nu are aceste competențe. Nu are cum să dicteze așa ceva.
  Și că nu există un guvern care să ia aceste măsuri, în mod legal și constituțional. Fix din cauza sa.
  Și că nu era cazul să își ia o nouă pauză de golf/ski, până luni.
  Și că Oiropa nu refuză green pass-ul celor imunizați prin boală sau care au teste negative.
  Și că persoanele care s-au injectat cu două doze nu au schema completă, deci nu sunt “imunizați”. Deci vor fi și ei supuși “sumedeniei de restricții.
  Și că posesorii de green pass ies în comunitate chiar dacă sunt pozitivi, devenind super-spreaderi.
  Și că economia se va putea duce în cap dacă 70% din populație va fi supusă “sumedeniei de reatricții”. Mă rog, cât mai e din economie, că a facut-o chisăliță deja Cîțu.
  Dar omul nu observă că lumea de dincolo de prompter e alta.
  Demisia.”

  Apreciază

 13. Christinne Radu said, on octombrie 20, 2021 at 9:42 pm

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: