SACCSIV – blog ortodox

Cum a fost testat vaccinul pe animale. Iată ce ne spun verificatoarele de adevăr

Posted in ANIMALE, Coronavirus, TEST, vaccin, vaccinare in masa by Vali on octombrie 18, 2021

Sursa: https://evadare.ro/stiinta-si-tehnica/cum-a-fost-testat-vaccinul-pe-animale-iata-ce-ne-spun-verificatoarele-de-adevar/

Azi l-am auzit pe inestimabilul Raed Arafat răspunzând unei întrebări provocatoare despre temerea unor oameni că vaccinul ar putea avea efecte pe termen lung încă necunoscute și, mai precis, că ar putea afecta fertilitatea. Răspunsul îl reproduc din memorie (scuze). Era ceva de genul: Nu există dovezi că vaccinul are efecte pe termen lung, în 10-15 ani și nici în privința sănătății reproducerii. Știm asta pentru că s-au făcut teste pe animale și acolo poți să vezi, dacă injectezi șoareci, într-o lună, efecte pe 10 ani la om…

Asta mi-a plăcut mereu la dl Arafat, că e sigur pe el și nu vorbeștea aiurea. Siguranța asta mi-a dat încredere și am pus mâna pe Google să aflu mai multe. Cum Google are grijă de mine, îmi dă în prima pagină numai rezultate din „verificatoare de adevăr”. Tot ce urmează de aici în jos se bazează integral pe lucruri găsite pe acele verificatoare și în link-urile oferite de ele ca dovadă.

Primul, USA Today, se intitulează fără dubiu: Toate vaccinurile Covid-19 au trecut testele pe animale

Verdict: FALS (că n-ar fi fost testate pe animale).

Al doilea, Reuters, confirmă: Vaccinurile Covid-19 nu au sărit peste testele pe animale din cauza morții animalelor

Ce-mi place cu adevărat la verificatoarele astea, e că îți oferă și contextul poveștii. De pildă, Reuters dă link către 3 articole diferite cu dezbateri între cercetători, dacă să sară sau direct la testarea pe om. La primul mi-a atras atenția data: 11 martie 2020. Asta vine cu 4 zile înainte să fim băgați în carantină deplină, „în cadență perfectă” cu alte țări din Europa. Atunci se găsise în țară UN SINGUR „caz”, și ăla fără simptome. Dar iată ce-i preocupa pe cercetători când noi nici nu auzisem de pandemie.

Titlul e fără echivoc: „Cercetătorii se grăbesc să testeze vaccinul pentru coronavirus, fără să știe cât de bine funcționează pe animale”. Așa se nasc zvonurile. Dar să citim articolul, că aflăm lucruri.

„Calendarul tradițional al unui vaccin e de 15-20 de ani. Așa ceva nu ar fi acceptabil acum. Când auzi predicții că va fi disponibil într-un an, e cu neputință dacă nu avem abordări noi.”, spune Mark Feinberg, director medical la Merck Vaccines.

Așadar, nu e părerea autorului, ci a unei firme implicate direct în cursa pentru vaccin, care cerea tratament excepțional. Ca prin farmec, autorul are o viziune profetică (repet, e publicat în 11 martie, înainte de carantinarea Europei). Soluția ar fi o nouă tehnologie cu mARN, testată de o firmă, Moderna, care încă n-a produs un vaccin aprobat de la înființare. Dar, cine știe, poate o să aibă noroc anul ăsta! Citez:

„Cel mai mare avantaj al metodei e viteza. Virusul din spatele epidemiei, care a apărut în Wuhan, China, a fost identificat pe 7 ianuarie. Mai puțin de o săptămână mai târziu, cercetătorii de la Moderna și NIH aveau o propunere de vaccin mARN pentru el. Și, cum scrie firma în documente guvernamentale: „ne-am mobilizat către producția clinică”. Până pe 24 februarie, echipa trimitea flacoanele de la o fabrică din Norwood Massachussets către NIAID (Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase) din Bethesda, Maryland, pentru un test clinic programat să îi testeze siguranța.”

Nu știu dacă realizați, dar măcar din perspectivă românească, băieții ăștia aveau vaccinul înainte să ne dea vestea că e boala la noi în țară. La mai puțin de o săptămână de identificarea virusului. (Nu intrăm în controversa izolării lui, că e ditai galeria de șoarece.) Paragraful următor:

„Deși sponsorizat de NIAID, primul experiment uman are loc în Seattle, la Institutul ce Cercetare Medicală Kaiser, Washington. Cercetătorii au început să recruteze voluntari sănătoși la începutul lui martie. Planul lor e să înroleze 45 de persoane între 18 și 55 de ani, care vor primi două injecții de la Moderna cu vaccinul experimental, la aproximativ o lună una de alta. Pentru efortul lor, participanții vor primii 100 de $ de persoană la fiecare vizită, un total de 1.100 de $.”

Bani frumoși, dar rămânem cu gura căscată. Ca în dilema oul sau găina, stai și te întrebi: ce-a fost mai întâi: vaccinul sau pandemia!? Luați în calcul că dacă ziaristul a aflat de poveste și a avut timp s-o și publice, trebuie să fi fost măcar un decalaj de ore, dacă nu zile și săptămâni. Deci când noi eram năuciți că a apărut un virus nou, care dărâmă chinezi pe stradă din picioare, americanii deja testau vaccinul pe voluntari. Păi dacă trecuseră deja la testul pe oameni înainte de carantină, la începutul lui martie 2020…. când mai făcuseră testele pe animale!? Din verificator nu poți deduce decât că după sau, în cel mai bun caz, concomitent.

Tot profetic ne sună acum și celălalt articol citat de Reuters (2 din 3). Data e, ce să vezi? tot 11 martie 2020. Se intitulează: „Pe măsură ce crește presiunea, savanții dezbat riscurile accelerării testării”. Pe la mijlocul lui, citim și tragem o sperietură:

„Dr. Peter Hotez, decan la Școala Națională de Medicină Tropicală la Colegiul Baylor a discutat cu Reuters. Hotez a lucrat la dezvoltarea unui vaccin pentru SARS (Sindromul Respirator Acut Sever), coronavirusul din spatele marii epidemii din 2003, și a descoperit că unele animale vaccinate au dezvoltat o boală mai severă, în comparație cu animalele nevaccinate, atunci când au fost expuse virusului. Există riscul creșterii imunității,  spune Hotez. „Riscul acela poate fi redus în primul rând arătând că nu apare în animalele de laborator.”

Precizare: formula „immune enhancement” – creștere a imunității – e înșelătoare. Se referă de fapt la creșterea rezistenței virusului la vaccin și practic o imunitate scăzută. Citit acum, avertismentul pare rupt din „teoriile conspirației”. Mai lipsea să zică și că o să ne trezim cu valul 4 sau valuri mai mari după începerea vaccinării, decât înainte.

Testele pe animale

Dar să trecem la dovezile propriu-zise, pe care le aduc verificatoarele. S-ar putea să fiți dezamăgiți. Cele mai grele la dosar sunt avizele primite de la FDA, texte lungi de zeci de pagini, în care există câte un paragraf două în care se povestește că s-au înregistrat succese în testele pe animale, care în principiu au fost imunizate după. Fără detalii. Pfizer, Moderna și Johnson au asemenea autorizații eliberate în regim de urgență.

Studiul publicat de Johnson & Johnson în revista Nature a folosit 70 de hamsteri aurii sirieni. Le-au făcut injecția și după o lună i-au injectat cu un fel de virus „adaptat pentru șoareci”. Citez:

„În ziua a patra, un subset de animale au fost eutanasiate pentru (cercetarea) patologiei și a concentrației virale.”

De fapt, se precizează că nu cu un virus erau injectați, ci cu un țesut infectat. (am zis că nu intrăm în discuția cu izolarea)

„În grupul cu doză mare, patru animale au fost autopsiate în ziua 2. Patru animale au fost autopsiate în ziua 4 pentru țesut cu încărcătură virală și histopatologie. Iar cele 8 animale rămase au fost urmărite longitudinal. Toate animalele rămase au fost autopsiate în ziua 14.”

Cum ni se spune și la televizor, covidul nu iartă:

„Din cele opt animale din acest grup, care au fost urmărite longitudinal, patru au întrunit criteriile Comitetului pentru Ocrotirea Animalelor de eutanasiere, după ce au pierdut peste 20% din greutatea corporală și au prezentat probleme de respirație. Iar alte două au îndeplinit criteriul în ziua a șaptea. Cele rămase s-au recupert până în ziua a 14-a.”

(Cînd am aflat deja ce-au pățit.) Mai norocoase, 50 de rozătoare au primit vaccinul salvator, iar la o lună s-au întâlnit cu boala.

„Trei animale din fiecare grup au fost autopsiate în ziua 4 pentru țesut și încărcătură virală, iar cele 7 animale rămase din fiecare grup au fost urmărite până în ziua 14.”

„Ambele vaccinuri (testate de Johnson & Johnson) au protejat împotriva mortalității, definită conform criteriilor de eutanasiere umană”. Un real succes. Problema e că experimentul se oprește la cele 4 săptămâni. Nici poveste să ne zică vreo vorbă despre reproducerea proverbială a șoarecilor. Or fi ei virili, dar când să mai apuce!?

Studiul cu macaci

Alt studiu produs de Johnson a folosit 52 de macaci. Aici avem o durată mai lungă de observare, de 55 de zile, deși majoritatea experimentelor sunt concentrate în primele 14 zile de la inoculare. Și, din nou aceeași problemă. Studiul conține un tabel, în care sunt detaliate pe zile evenimentele.

Compania testa 2 variante de vaccin. În primul calup de rânduri, evidențiat cu vernil în tabel, e o variantă. În al doilea calup, evidențiat cu roz, altă variantă de vaccin. Apoi cu alb, grupurile de control cu injecție salină. Ultima coloană a tabelului se intitulează clar: „zile între provocare și necropsie”. Altfel spus: maimuțelor li s-a făcut vaccinul, au fost lăsate circa o lună, să-și facă efectul, după care au fost puse în contact cu agentul patogen. Și după alt interval au fost ucise și supuse autopsiei să se cerceteze efectele. Exact la acest interval se referă cifrele din tabel.

Nu e greu de văzut că acele cifre din ultima coloană pe vernil și roz sunt, de obicei 7, 8 și maxim 16. Atât au mai trăit maimuțele vaccinate după întâlnirea cu virusul. În 16 zile, de unde atâta timp să te convingi că nu le-a afectat în niciun fel capacitatea reproductivă!? Cum „superficial” sau manipulator a tras concluzia doctorul Arafat.

Povestea se repetă și în studiul cu 24 de macaci publicat de Pfizer, care nu depășește o lună de observație după inoculare și expunere la virus. Aici nu ni se mai spune de eutanasieri și autopsii. Dar, în tot cazul, niciun cuvânt despre capacitatea reproductivă.

Un studiu convingător, care chiar să testeze efectul asupra reproducerii, ar fi măsurat dacă există o scădere a numărului de urmași pe grupe de animale vaccinate și nevaccinate. Ar fi observat dacă se constată vreo scurtare a duratei medii de viață în captivitate. Ar fi observat dacă imunitatea sau orice alt efect s-a păstrat și la generația următoare. Cu alte cuvinte, dacă informația ARN a trecut în ADN-ul animalului. Între altele, asemenea teste riguroase, ar fi liniștit și femeile confruntate cu tulburări ale menstruației după vaccinare. Doar în Marea Britanie au fost semnalate 4.000 de cazuri, despre care „specialiștii” spun că sunt doar coincidențe.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. imunitatea naturală este de 27 de ori mai puternică decât cea indusă de vaccinurile anti-COVID said, on octombrie 18, 2021 at 1:50 pm

  Studiu israelian: imunitatea naturală este de 27 de ori mai puternică decât cea indusă de vaccinurile anti-COVID. Noutăți | Clinica ImunoMedica
  https://www.imuno-medica.ro/noutati/Studiu-israelian-imunitatea-naturala-este-de-27-de-ori-mai-puternica-decat-cea-indusa-de-vaccinurile-anti-COVID-42

  Apreciat de 2 persoane

 2. dflorin78 said, on octombrie 18, 2021 at 2:44 pm

  multe dintre aceste ”tabele” au fost publicate probabil mult mai recent decât au fost datate, ca să dea impresia că s-a lucrat de mult, cu zel şi mult spor la testele pe animale

  Apreciază

 3. sky said, on octombrie 18, 2021 at 3:03 pm

  Desigur ca nu au avut timp pentru teste, e vorba de oportunitate si urmarea unui plan bine pus la punct; dar au toate actele in „regula”, o zic asta pentru ca cei ce il promoveaza sunt convinsi tocmai de testele publicate care atesta „minunea” vaccinului produs defapt in cateva zile. Sunt extrem de uimit de cat de creduli pot fi oamenii in astfel de „teste”.
  Deci ca sa intelegeti, ei au reusit performanta de a face in cateva luni teste care se fac intre 5 si 10 ani si le-au publicat, iar toti se minuneaza de cat de avansata e stiinta.

  Dă clic pentru a accesa 12249_2021_Article_2058.pdf


  Dă clic pentru a accesa s41586-021-03275-y.pdf


  https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa2024671?articleTools=true

  Probabil ca toate acele animale folosite in teste sunt moarte acu, insa ce mai conteaza, vaccinul e super-aprobat si protejat de guverne impotriva oricarei plangeri; efectele pe termen lung nu mai conteaza, macacii si soarecii sunt dovada.

  Apreciat de 1 persoană

 4. Analistul de date demonstrează că „decesele din cauza Covid-19 said, on octombrie 18, 2021 at 7:14 pm

  Analistul de date demonstrează că „decesele din cauza Covid-19” au crescut dramatic DUPĂ lansarea vaccinului în peste 40 de țări [VIDEO] – Invictus
  https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/10/18/analistul-de-date-demonstreaza-ca-decesele-din-cauza-covid-19-au-crescut-dramatic-dupa-lansarea-vaccinului-in-peste-40-de-tari-video/

  Apreciat de 1 persoană

 5. Reacții adverse posibile said, on octombrie 18, 2021 at 7:39 pm

  Anticorpii monoclonali sunt administrati intravenos (injectati intr-o vena). Anticorpii înșiși sunt proteine, astfel încât oferirea lor poate provoca uneori ceva de genul unei reacții alergice. Reacții adverse posibile pot include:
  Febră
  Frisoane 
  Slăbiciune, anemie
  Cefalee 
  Greață 
  Vărsături 
  Diaree
  Tensiune arterială scăzută 

  #

  A se vedea in acest link efectele secundare de la A la Z:
  Managing Cancer-related Side Effects | American Cancer Society
  https://www.cancer.org/treatment/treatments-and-side-effects/physical-side-effects.html

  #

  Comparativ cu chimioterapia, mAbs gol tind să aibă mai puține efecte secundare grave. Dar ele pot provoca în continuare probleme la unele persoane. Unele mAbs pot avea efecte secundare care sunt legate de antigenele pe care le vizează.

   De exemplu: 

  Bevacizumab (Avastin) este un mAb care vizează o proteină numită VEGFcare afectează prin tumori vaselor de sânge. Aceasta poate provoca efecte secundare, cum ar fi hipertensiune arterială, sângerare pe parcursul vindecarii ranilor, cheaguri de sânge, și leziuni renale. 

  Cetuximab (Erbitux) este un anticorp care vizează o proteină celulară numităEGFR, care se găsește pe celulele normale ale pielii (precum și pe unele tipuri de celule canceroase). Acest medicament poate provoca erupții cutanate grave la unele persoane

  Monoclonal Antibodies and Their Side Effects
  https://amp.cancer.org/treatment/treatments-and-side-effects/treatment-types/immunotherapy/monoclonal-antibodies.html

  Apreciază

 6. Luciferase said, on octombrie 18, 2021 at 8:12 pm

  BOMBSHELL: Pfizer whistleblower says vaccine ‘glows,’ contains toxic luciferase, graphene oxide compounds – LifeSite
  https://www.lifesitenews.com/news/bombshell-pfizer-whistleblower-says-vaccine-glows-contains-toxic-luciferase-graphene-oxide-compounds/

  Apreciază

 7. Cîțu aproba legea 5G care permite instalarea antenelor 5G pe stâlpii și panourile stradale. said, on octombrie 18, 2021 at 8:18 pm

  În timp ce românii manifestau în Piața Victoriei contra vaccinării obligatorii, guvernul „teroristului” În timp ce românii manifestau în Piața Victoriei contra vaccinării obligatorii, guvernul „teroristului” Cîțu aproba legea 5G care permite instalarea antenelor 5G pe stâlpii și panourile stradale. Acum ea se află la Parlament. Ce puteți face – Stirea Zilei
  https://www.stiriledeastazi.ro/2021/10/18/in-timp-ce-romanii-manifestau-in-piata-victoriei-contra-vaccinarii-obligatorii-guvernul-teroristului-citu-aproba-legea-5g-care-permite-instalarea-antenelor-5g-pe-stalpii-si-panouril/dale. Acum ea se află la Parlament. Ce puteți face – Stirea Zilei
  https://www.stiriledeastazi.ro/2021/10/18/in-timp-ce-romanii-manifestau-in-piata-victoriei-contra-vaccinarii-obligatorii-guvernul-teroristului-citu-aproba-legea-5g-care-permite-instalarea-antenelor-5g-pe-stalpii-si-panouril/

  Apreciază

 8. kifa7 said, on octombrie 19, 2021 at 9:32 am

  Pastrati-va energia pentru Episodul II din Rezident Evil! Dar ma important pregatiti-va!!!

  Este deja publicat un GHID pentru initiati, pentru a se sincroniza cu fratii lor impreuna in 2025-2028 cand vor scoate pe piata SPARS, dar vor scoate si internetul worldwide !

  Narațiunea exercițiului Pandemic al Centrului SPARS cuprinde un scenariu futurist care ilustrează dilemele de comunicare referitoare la contramăsurile medicale (MCM) care ar putea apărea în mod plauzibil într-un viitor nu atât de îndepărtat. Scopul său este de a determina utilizatorii, atât individual, cât și în discuție cu ceilalți, să-și imagineze circumstanțele dinamice și deseori conflictuale în care are loc comunicarea în jurul dezvoltării, distribuției și adoptării MCM de urgență. În timp ce sunt angajați cu o urgență de sănătate simulată riguroasă, cititorii de scenarii au ocazia să „repete” mental răspunsurile, cântărind în același timp implicațiile acțiunilor lor. În același timp, cititorii au șansa să ia în considerare ce măsuri potențiale puse în aplicare în mediul actual ar putea evita dileme de comunicare comparabile sau clase de dileme în viitor.

  https://www.centerforhealthsecurity.org/our-work/Center-projects/completed-projects/spars-pandemic-scenario.html

  Dă clic pentru a accesa spars-pandemic-scenario.pdf

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: