SACCSIV – blog ortodox

Certificatul COVID-19, obligatoriu de vineri în Italia pentru toți angajații din sectorul public și privat

Posted in Coronavirus, Italia, STIRI, vaccinare in masa by Vali on octombrie 15, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/externe/certificatul-covid-19-obligatoriu-de-vineri-in-italia-pentru-toti-angajatii-din-sectorul-public-si-privat-1701613

Italia și-a atins obiectivul de vaccinare cu schema completă a 80% din populaţia cu vârsta peste 12 ani. Foto: Profimedia Images

Certificatul sanitar COVID-19 devine obligatoriu începând de vineri în Italia pentru toţi angajaţii, atât în sectorul public cât şi în cel privat, o măsură menită să încurajeze vaccinarea, dar care se loveşte de opoziţia a milioane de salariaţi, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Prima ţară europeană atinsă de pandemie în februarie 2020, Italia a plătit un preţ scump, cu peste 130.000 de morţi. Guvernul de la Roma a lansat campania de vaccinare în decembrie, iar acum în Italia peste 80% dintre persoanele cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă şi 85% cel puţin cu prima doză.

Vaccinarea devenise deja obligatorie pentru personalul medical şi certificatul sanitar pentru personalul didactic. Dar guvernul condus de Mario Draghi a apreciat că tot nu este suficient pentru a asigura un nivel de imunitate care să prevină noi focare de COVID-19 susceptibile să perturbe activitatea economică, cum s-a întâmplat în 2020 şi la începutul acestui an.

Pentru a încuraja vaccinarea, executivul a anunţat aşadar cu o lună în urmă, cu aprobarea partidelor majorităţii sale din legislativ, extinderea obligativităţii certificatului sanitar începând din 15 octombrie pentru toată lumea la locul de muncă.

Angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără preţiosul document. Ei nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi.

Instituit în august pentru accesul în interiorul restaurantelor sau în muzee, printre alte spaţii, certificatul sanitar cuprinde fie un certificat de vaccinare anti-COVID-19, fie dovada vindecării după această boală, fie un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Impunerea acestui certificat la locul de muncă a provocat manifestaţii violente sâmbătă la Roma, unde mii de persoane – printre care şi militanţi ai extremei-drepte – au devastat sediul principalei confederaţii sindicale CGIL şi au agresat personalul sanitar dintr-un spital.

Unii manifestanţi au ameninţat cu greva pentru a scăpa de sancţiunile prevăzute în legislaţia privind certificatul sanitar. Alţii care nu vor să se vaccineze spun că sunt dispuşi să plătească 15 euro pentru fiecare test de trei ori pe săptămână.

Conform unei estimări, circa 250.000 din cei 3,2 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi (7,8%), în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaţilor urcă la aproximativ 2,2 milioane din totalul celor 14,6 milioane de angajaţi (15%). Prin urmare, eventuale perturbări de activitate în urma aplicării sancţiunilor pentru refuzul folosirii certificatului sanitar creează riscuri şi pentru redresarea economiei, după ce anul trecut PIB-ul Italiei a scăzut cu 8,9%.

Preşedintele bogatei regiuni Veneto, Luca Zaia, a avertizat cu privire la ”haosul” care pândeşte companiile italiene după 15 octombrie. ”Nu vom fi în măsură să asigurăm pentru toţi nevaccinaţii un test la fiecare 48 de ore. Întreprinzătorii cu care vorbesc sunt foarte preocupaţi”, spune politicianul italian.

Totuşi, principala confederaţie a patronatelor, Confindustria, susţine ferm decizia guvernului şi respinge ”şantajul” pe care ar putea eventual să-l încerce lucrătorii calificaţi importanţi ai vreunei companii.

În opinia lui Maurizio Stirpe, un vice-preşedinte al Confindustria, ”nu trebuie să le fie plătite testele celor care refuză vaccinarea, persoanele trebuie să fie puse în faţa responsabilităţilor lor”.

Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi, şi Partidul Democrat (de centru-stânga) susţin instituirea vaccinării obligatorii, măsură pe care însă guvernul deocamdată nu o ia în calcul, mai ales din cauza formaţiunii Liga (de extremă-dreapta) a lui Matto Salvini, ce face parte din marea coaliţie pe care Mario Draghi a format-o pentru a relansa în urma pandemiei a treia cea mai mare economie din zona euro.

Editor : R.K.

25 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Un om said, on octombrie 15, 2021 at 3:02 pm

  Ar fi bine ca românii din Italia să se întoarcă în România și să NU se vaccineze!

  Apreciat de 3 persoane

 2. dd_2d said, on octombrie 15, 2021 at 3:08 pm

  Aici vor sa ajungem si noi. Vaccinati prin constrangere, cu certificat maro si fara libertati.
  Azi vaccinarile, maine toata viata sociala, economica , virtuala si spirituala.

  Nu faci doza 7, pac expira.
  Comentezi pe site ca nu iti place. pac nu mai e bun certificatul.
  Iesi in starda sa protestezi, un simplu scan al telefonului prin 5g iti dezactiveaza certificatul.
  Vrei sa intri in magazine, pac, esti terorsit. Nu ai voie.

  Acest ceritificat e cipul bagat(liber si democratic, le fel de constrans) de maine !!! Infrastuctura se construieste acum !!!

  Apreciat de 7 persoane

 3. Centrul Medi@ said, on octombrie 15, 2021 at 3:35 pm

  😱😠👎

  Apreciază

 4. Cristian Daniel said, on octombrie 15, 2021 at 3:38 pm

  Singura solutie, inc-o revolutie!…cum se striga in anii 90 in Romania…doar ca italienii nu au avut in 1989 nicio revolutie, dar sunt destui romani pe acolo care le pot explica…odata Roma a fost arsa din temelii, in timpul lui Nero, probabil se va intampla inca odata, cine stie…

  Apreciază

  • saccsiv said, on octombrie 15, 2021 at 3:42 pm

   Cristian Daniel

   Frate drag, cum sa te mai iau eu pe tine? Revolutia nu va porni doar de la afacerea Covid. Mai trebuie si cumulul de crize sa-si arate fata hâdă. Plus altele.

   Apreciază

   • Cristian Daniel said, on octombrie 15, 2021 at 4:10 pm

    Frate, eu sunt absolut de acord cu tine ca aceste revolutii vor porni, niciodata nu te-am contrazis, ai dreptate in tot ceea ce sustii, eu doar incerc sa-mi imaginez cum anume vor izbucni ele la modul concret.

    Apreciază

  • Cam asa se intrevede.... said, on octombrie 15, 2021 at 4:19 pm

   Cristian,

   Chiar daca multora nu le convine, asteapta salvarea din partea altora, ca altii sa faca revolutie pentru ei. Altfel nu se explica de ce nu au iesit mai multi sa protesteze, sa semneze petitii…etc. Prioritatile zero acum sunt: am ce manca/bea am unde ma duce la munca, am de unde imi plati utilitatile astazi! Daca am cu ce plati azi, mai vedem maine cum facem! Acum este vorba despre medici, zic multi…Putini gandesc pe termen mediu si lung…Ei gandesc ca dupa medici urmeaza alte categorii profesionale etc. Cei 70% din populatia Romaniei nu s au vaccinat din alte motive, nu ca ar fi constienti de mArn+proteina spike+ certificatul verde+ digitalizare/blochain ue= control satanic= bye bye libertate ( eliminarea cash ului etc) si adio drepturile omului!
   S ar putea ca paharul rabdarii sa se verse din motive mult mai simple cum ar fi motivul ca le va lipsi papica, ca i doare burtica… declic care nu este foarte departe, cam prin martie-aprilie cel tarziu…Daca cumva se vor solidariza din fortele de ordine cu demonstrantii, si e plauzibil, atunci vor interveni trupele ONU, asa cum ne a anuntat Obama la ultima adunare ONU la care a fost si Iohanis…Deci oamenii isi vor cheltui toate rezervele de bani lichizi si apoi va fi implementat un sistem de plati digitale ca nimeni sa nu poata supravietui in afara lui…Vor muri multi dupa activarea sistemului 5g, undele electromagnetice vor schimba polii proteinelor magnetizabile primite prin vaccin si atunci se va declansa fulgerator moartea maselor de oameni vaccinati. Vor mai mai muri cam doua miliarde si jumate de oameni in razboiul mondial. Vreo trei miliarde vor muri din cauza vaccinului. Iar cei ramasi pana intr un miliard vor fi martorii intronizarii lui antihrist….Cam astea se intrevad in linii mari….

   Apreciat de 1 persoană

  • florinache said, on octombrie 15, 2021 at 5:09 pm

   Sa nu uitam totusi ca sunt 4 calareti: unul alb, unul rosu, unul negru si unul galbui dupa care rautatea va fi atat de mare incat sfintii din cer, cei care de obicei se roaga pentru omenire, acum zic „Pana cand Stapane Doamne nu razbuni sangele nostru varsat?” (citat aproximativ). Posibil sa se fi aratat deocamdata doar cel alb (criza sanitara).

   Apreciază

   • noname 7 said, on octombrie 16, 2021 at 5:11 pm

    Calaretul alb al apocalipsei este antihristul. Ne dam seama din Apocalipsa 6:2: „M-am uitat si, iata, un cal alb, si cel care sedea pe el avea un arc, si i s-a dat lui cununa si a pornit CA un biruitor sa biruiasca”. Daca vom compara acest verset cu Apocalipsa 19:11 (” Iata, un cal alb si Cel ce sedea pe el Se numeste Credincios si Adevarat…”), nu vedem mare diferenta, de aceea unii spun ca primul calaret al Apocalipsei e Iisus, lucru gresit.

    Primul calaret al Apocalipsei este, dupa parerea mea a pacatosului, ANTIHIRSTUL, intrucat versetul 2 se refera la el ca la un inlocuitor al lui Hristos. Biblia spune: „a pornit CA un biruitor”, nu „a pornit biruitor”. Cand face referire la acest calaret, Apocalipsa 6:2 nu ii scrie pronumele si cuvintele care se refera la el cu litera mare, asa cum scrie in cazul Mantuitorului: „Cel, El, Care, Acesta”.

    Apreciază

  • ledpanell said, on octombrie 15, 2021 at 7:05 pm

   N-o sa aflam. In spitale, chiar daca n-ar fi intentia pur criminala de a starpi de la copil pana la batran tot ce misca si face parte din populatie…inca se fac (si) experimente.
   Mereu am avut ura pura pe sistemul medical! E unicat, din prea muilte puncte de vedere. Se testeaza metode, medicamente samd. Fara vreo raspundere. Dispersia raspunderii e unicat in spitale…asta daca reusesti politieneste si aproape inuntil sa pui cap la cap toate informatiile disponibile(!) de la diversi de pe acolo. Multe din informatii fiind contradictorii.
   Medicina nu e batjocura si nici magie. Ne drogheaza pe noi cu mizerii din astea de spalat creierul fortat.
   Avem deci tratamente diverse pentru o boala, proceduri de testare etc. Facem o comparatie fortata cu…depanarea unui televizor! Care e mult mai „ieftin” decat o viata de om, si cu toate astea raspunderile exista si sunt mari. Ce-ar fi sa deschidem un tv care nu porneste, punem o siguranta mai mare, in stil ciobanesc…si se ard mosfetii din sursa? Apoi ii inlocuim cu unii mai strong, insistam…mai ardem cateva module de pe placa? Insistam, si in final explicam ca tv-ul oricum s-ar fi stricat/pacientul oricum ar fi murit! A spune ca organismul uman e complex e o blasfemie care unor electronisti depanatori de electronice, electrocasnice nu li se permite. Ar fi dati afara din prima zi daca ar strica 2-3 aparate ieftine. Sau daca produsul reparat s-ar strica in foarte scurt timp a doua oara, a treia oara…Ca de aia se dau garantii de 6 luni, 12 luni… In spital insa se poate incerca orice-bolnavul oricum e tratat ca un imbecil care nu stie nimic si nu trebuie sa stie nimic. Deci….singurul sau principalul martor ocular e scos din joc. Secretomania e chestie veche in spitale; orice infirmiera se poate holba in dosarul tau, iar tu nu, chit ca poti sa ai multe studii in domeniu. In plus, daca un televizor sau orice aparat se tot strica, fie mergem la alt depanator, fie nu mai platim din banii nostri toate componentele cu care experimenteaza pretinsul depanator.
   In sistemul medical, se pare ca nu facem procese penale pentru primul tratament, fie si de 30 de lei, ineficient. Lasam la o parte ca avem asigurari degeaba, si trebuie sa cumparam totul, de la medicamente la servicii. Sau ca mistretii de la stat lucreaza si la 4-5 private.

   Apreciază

 5. John said, on octombrie 15, 2021 at 4:58 pm

  Președintele Parlamentului maghiar:
  „-Multinaționalele luptă cu țările pentru a le prelua resursele financiare, economice, naturale şi umane. Puterile private încearcă să slăbească şi chiar să elimine identitatea naţională pentru a stabili o nouă ordine mondială”
  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2021/10/15/presedintele-parlamentului-ungar-asigurarea-dreptului-la-identitate-nationala-este-vitala-pentru-orice-popor-si-stat-european–797273

  Apreciază

  • John said, on octombrie 15, 2021 at 7:36 pm

   Soarta omenirii va fi decisă în noiembrie, la Glasgow, acolo unde elita planetei se întâlnește pentru a discuta cele mai importante subiecte. Noua Ordine Mondială și clima nu lipsesc de pe agenda Cabalei, mai ales că multe guverne se tem să-și asume angajamentele luate anterior. Amploarea evenimentului va fi atât de mare încât adunarea de la Davos, din ianuarie, o să pară un biet bal de liceu. Directori de mari companii și celebrități de la Hollywood vor lua cuvântul, iar în primul rând la întâlnire vor sta liderii puterilor de pe glob – președintele Americii, Joe Biden, și prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii.
   https://www.national.ro/stiri-externe/soarta-omenirii-decisa-la-glasgow-in-noiembrie-noua-ordine-mondiala-si-clima-pe-agenda-cabalei-738757.html

   Apreciază

 6. sky said, on octombrie 15, 2021 at 5:31 pm

  O dilema in ce priveste „pandemia”, e Africa. De ce oare?
  https://www.science.org/content/article/pandemic-appears-have-spared-africa-so-far-scientists-are-struggling-explain-why

  Apreciază

 7. Ioan said, on octombrie 15, 2021 at 5:37 pm

  In Franta se discuta despre invalidarea passurilor cu numai 2 doze :

  https://francais.rt.com/france/91623-covid-19-gouvernement-etudie-retrait-pass-sanitaire-pour-ceux-qui-refusent-3e-dose

  Țeapa

  Apreciază

 8. Christinne Radu said, on octombrie 15, 2021 at 5:46 pm

  Now it has Happened: Vaccinated Pilot Dies in Flight. Emergency Landing and Uproar in the Aviation Industry

  https://www.globalresearch.ca/now-it-has-happened-vaccinated-pilot-dies-in-flight-emergency-landing-and-uproar-in-the-aviation-industry/5758658

  Apreciază

 9. adrianradauti said, on octombrie 15, 2021 at 6:07 pm

  Salut, frate Vasile ai mai auzit ceva de la pr Nicula cu vaccinurile, la început le susținea acuma tace ca ….porumbu in păpușoii ce el e in silențios samtas cateva zile ….

  Apreciază

 10. P.M. said, on octombrie 15, 2021 at 8:24 pm

  Aceste asa zise vaccinuri au fost create pentru tot felul de boli,boli care intr un final duc la moarte;ce se vede acum este de abia inceputul;ele au fost create pentru exterminare.

  Unii vor muri imediat,alții la cateva ore,zile,saptamani,luni.
  Unii de avc (atac vascular cerebral) sau de ima (infarct miocardic acut),alții de tromboze, miocardita ori pericardita; insa cei mai multi vor muri la cativa ani dupa injectarea „salvatorului”, vor muri rãpuși de cancere galopante si boli autoimune;binenteles,cei mai multi dintre sinucigasi nu vor mai face legatura cu aceste asa zise vaccinuri;asta este si scopul:
  -cu cat apar mai tarziu reactiile adverse,cu atat mai mici sunt sansele sa se puna in legatura cu otravurile continute de vaccin.

  Nu trebuie sa mã credeți pe mine cei ce v ati vaccinat si cei ce urmeazã sa vã vaccinați,veti vedea singuri!nasol este cã atunci nu veți mai putea face nimic!totodata puteti contacta rudele celor morti sau mutilati sa i intrebati direct cum erau acele persoane inainte de vaccinare.

  Adenom
  Blastom
  Carcinom
  Leucemie
  Limfom
  Mielom
  Papilom
  Sarcom

  Oameni buni si rãi,nu vã vaccinați!!!
  Daca țineții la integritatea voastrã fizicã,psihicã și sufleteascã,chiar de veți månca ceapã cu påine,NU vã vaccinați!!!

  Apreciat de 1 persoană

  • Un om said, on octombrie 15, 2021 at 10:57 pm

   Există totuși o șansă: să NU ne vaccinăm! Astfel vom constata că doar vaccinații se îmbolnăvesc grav!

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: