SACCSIV – blog ortodox

Raed Arafat: Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile. Excepție fac urgențele și nașterile

Posted in Coronavirus, Romania, STIRI by Vali on octombrie 5, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/raed-arafat-interventiile-chirurgicale-se-suspenda-pentru-30-de-zile-exceptii-fac-urgentele-si-nasterile-1689923

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat luni seară, la finalul ședinței de Guvern, că unitățile sanitare publice din țară vor suspenda, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a spus Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Șeful DSU a precizat că „prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate. Arafat a menţionat că medicul respectiv va argumenta în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor.

„Adică, fiecare caz este analizat de medicul care tratează cazul respectiv şi decide dacă poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în această perioadă în unitatea respectivă”, a precizat el.

Totodată, managerii unităţilor publice cu paturi vor distribui personalul care devine disponibil către structurile care tratează pacienţii COVID.

Editor : I.C

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Marian said, on octombrie 5, 2021 at 4:28 pm

    Și asa vom avea o populație tot mai bolnava, cu probleme care se agravează de la zi la zi, ca Covidul e cel mai important pana la urma.
    Deja am observat cât s-a subțiat numărul de oameni care vin la doctor de frica covid.
    Când problemele lor se vor agrava, vor ajunge la urgenta și Dumnezeu știe dacă vor mai scăpa. Cu atât mai bine, oricum vor figura și la deces de covid ca să le iasă lor numărul acolo.

    Apreciat de 5 persoane

  2. rr said, on octombrie 5, 2021 at 7:43 pm

    Sa nu uitam, in 2012 au iesit galeriile de fotbal in strada pentru al sustine pe Arafat cand era sa fie dat jos:

    Oare pe cati dintre acei ultrasi ii interesa macar pentru ce anume au fost chemati sa se bata cu jandarmii ?

    Apreciat de 1 persoană

  3. Mihai T said, on octombrie 5, 2021 at 8:24 pm

    Vedeţi că aici s-ar putea să fie o şmecherie. E prima dată când aud că apare un ordin semnat de DSU împreună cu Ministerul Sănătăţii. DSU e o structură la nivelul unui secretariat de stat, aflat în subordinea Ministerului de Interne. Raed Arafat are funcţia de secretar de stat. Deci mi se pare cel puţin dubios ca un ministru să semneze ceva alături de un secretar de stat.
    Raed Arafat s-ar putea să pregătească terenul pentru a dobândi puteri sporite. Tot zilele astea a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, prin care România solicită ajutor internaţional pentru combaterea ”pandemiei”. Tot azi a căzut guvernul. Tot azi, preşedintele a spus că va chema partidele la consultări ”săptămâna viitoare”.
    De aceea zic, vedeţi să nu ne trezim cu Raed Arafat căpătând puteri sporite, să apară o structură oribilă gen ANSU, România să fie neguvernată în mod voit (prin şmecherii neconstituţionale), iar în ţară să apară trupe internaţionale sub pretextul ”crizei sanitare”.

    Apreciat de 3 persoane

  4. Dar CAS-ul rămâne? said, on octombrie 5, 2021 at 8:46 pm

    ?

    Apreciat de 2 persoane

  5. Elena said, on octombrie 6, 2021 at 9:17 am

    Aşa cum se aştepta, se apropie hramul Cuvioasei Parascheva:
    Și orașul Iași introduce carantina de noapte în weekend, din cauza COVID-19. Orașul Iași a trecut de 6 infectări la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a introdus noi resticții, între care carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală.

    Apreciat de 1 persoană

  6. […] Raed Arafat: Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile. Excepție fac urgențele ș… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.