SACCSIV – blog ortodox

Judecătoarea Dana Gîrbovan: Să obligi oamenii să facă ceva prin inducerea fricii nu este specific democrațiilor, ci dictaturilor. Vaccinarea trebuie să rămână o decizie personală, nu a statului

Posted in Coronavirus, Romania, vaccinare in masa by Vali on septembrie 28, 2021

Sursa: https://r3media.ro/judecatoarea-dana-girbovan-sa-obligi-oamenii-sa-faca-ceva-prin-inducerea-fricii-nu-este-specific-democratiilor-ci-dictaturilor-vaccinarea-trebuie-sa-ramana-o-decizie-personala-nu-a-statului/

Judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Curții de Apel Cluj, spune că decizia vaccinării trebuie să fie una personală, nu a statului.

Magistratul a explicat faptul că intervenția statului în problema vaccinării avea sens dacă prin această procedură se protejau ceilalți membri ai societății, dar în momentul în care s-a demonstrat că și vaccinații pot transmite virusul, intervenția statului nu se mai justifică.

„Pornind de la acest drept fundamental al fiecărei persoane, de a decide asupra propriului corp, decizia de a te vaccina sau nu este una personală, pentru că implică o analiză foarte personală a riscurilor vis-a-vis de sănătatea unei persoane: îți asumi riscurile unei boli pe care o cunoști și știi cât de gravă poate fi sau îți asumi riscurile vaccinării, riscuri pe care le cunoști doar parțial.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Având în vedere că este o chestiune care are efecte directe asupra sănătății și vieții fiecărui cetățean, este o decizie personală, nu a statului. Din punct de vedere al statului, justifică această implicare prin necesitatea de a proteja celelalte persoane, pentru că niciun drept fundamental nu este absolut dacă aduce atingere altor persoane.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

În momentul în care s-a dovedit că persoanele vaccinate pot să transmită virusul, deja această teorie nu mai este valabilă. Ne întoarcem la principiul dreptului a alege liberi și complet informat despre acest aspect”, a declarat președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) într-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu.

Ce face statul cu datele colectate în pandemie?

Dana Gîrbovan afirmă că nu este normal ca statul să transmită frică și constrângere populației pentru a se vaccina.  Un astfel de comportament este specific dictaturilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Eseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Problema (certificatului verde – n.r) care se pune este dacă este justificată și proporțională, această măsură. Se nasc o serie de întrebări legitime, care ar trebui dezbătute la nivel de societate și decidenți politici.

Pentru că nu este normal doar să anunți populația și să transmiți acest sentiment de frică și constrângere. Nu acesta este rolul statului: să oblige oamenii, prin frică, să facă ceva. Acest lucru nu este specific democrațiilor, ci dictaturii.

Pandemia trece, dar datele colectate rămân. Dacă rămân, în garanția cui? Ce garanție avem că datele nu vor fi folosite de stat pentru controlul cetățeanului?”, s-a întrebat judecătoarea.

Președinta UNJR afirmă că cetățenii trebuie să lupte pentru libertățile lor, pentru că în momentul în care statul ia ceva, nu-l mai dă înapoi de bună voie.

„Se acceptă cu ușurință aceste restrângeri, care prin definiție ar trebui să fie temporare, dar istoria ne învață că nu sunt: odată ce ai pierdut un drept, o libertate, statul nu dă înapoi de bună voie. Pentru că se perpetuează atât de mult în timp, încât pare o normalitate.

De-aia e normal să punem sub semnul întrebării orice ni se pare injustiție, orice pare o atingere nejustificată a libertății individuale”, a continuat judecătoarea.

de Radu Ursan

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vali said, on septembrie 28, 2021 at 7:45 pm

    Județele cele mai vaccinate, fruntașe și la infectare

    Închideți școlile, că învață copiii aritmetică și râd de voi! Bucureștiul se mândrește după congresul PNL cu 45% din „cazurile” de covid raportate pe țară. (Nu discutăm cum se fac raportările și ce mare brânză înseamnă un caz fără simptome sau nas înfundat. Mergem pe cifrele lor.)

    Tot Bucureștiul are peste 50% din populație vaccinată. Aproape dublu decât media pe țară, de 27%. În restul țării, rămâne o rată a vaccinării binișor sub medie, când scădem Capitala, care trage media în sus.

    Ca populație, în București ar fi 15% din țară. Să explice Nicușor, că-i matematician, cum e cu „eficiența de 95%” și „valul nevaccinaților”. Eu explic băbește: dacă vaccinul era apă de ploaie, nu făcea nici rău nici bine, Bucureștiul trebuia să dea 15% din „infectați”. Așa, cu de două ori mai multe imunizări decît în restul țării, dă de 3 ori mai multe „infecții”.

    Iar situația se repetă și pe restul podiumului, ocupat de Timiș și Cluj (locul 3 la infectări, locul 2 la vaccinări). De unde te-ai fi așteptat să găsești pe lista zonelor „calamitate” Giurgiu, Suceava, Teleorman, Mehedinți, ceva din zonele mai puțin vaccinate.

    Imaginea la nivel național o repetă pe cea la nivel mondial, atunci când comparăm țările cele mai vaccinate cu cele mai nevaccinate. O surpriză similară ca atunci când am comparat rata de infectare din statele americane care au impus masca și cele care au preferat libertatea.

    (incidența Covid 19 în București, grafic graphs.ro)

    https://evadare.ro/stiinta-si-tehnica/judetele-cele-mai-vaccinate-fruntase-si-la-infectare/

    Apreciat de 1 persoană

  2. Biserica lui COVID Mărturisitorul se răspândește cu viteza luminii: Nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin Vaccin said, on septembrie 28, 2021 at 10:22 pm

    Postasem ieri, despre o stire din statul New York, in care se dadea in stamba „guvernatoarea” Kathy Hochul si al ei simbol de sclav al satanei, purtat cu mandrie diabolica la gat: medalionul inscriptionat VACCINATA!

    Cat de sclav mental sa fie aceasta duduie?
    Vad ca si cei din State s-au oripilat, pentru ca e greu de crezut ca o fiinta umana, este atat de bucuroasa a trai in sclavia lui Satana.

    Biserica lui COVID Mărturisitorul se răspândește cu viteza luminii: Nimeni nu ajunge la Tatăl decât prin Vaccin

    https://www.activenews.ro/opinii/Biserica-lui-COVID-Marturisitorul-se-raspandeste-cu-viteza-luminii-Nimeni-nu-ajunge-la-Tatal-decat-prin-Vaccin-169645

    Apreciază

  3. Marian said, on septembrie 29, 2021 at 2:13 am

    Prezentatorul comunist de la Digi- Prelipceanu, în dialog cu Ministrul Educației Sorin Campeanu
    „Cum e posibil sa nu-ți vaccinezi copiii? Să-i scăpăm pe copii de părinții lor”
    Ministrul Invatamantului:
    Nu vreau sa fiu părtaș la aceasta afirmatie

    Apreciază

  4. noname 7 said, on septembrie 29, 2021 at 10:20 am

    Vă rog enorm să înmulțim rugăciunea în aceste vremuri, mai ales că se dorește obligativitatea certificatului covid pentru salariatii din Romania.
    Participati la aceasta umila candela de rugaciune, va rog sa ne adunam si sa ne mobilizăm în rugăciune, gândiți-vă la cei care au copii mici de hrănit, sau sunt săraci: ce vor face fără locuri de muncă?
    Începem din 1 octombrie.
    Vedeți mai multe: https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/09/candela-de-rugaciune.html
    Distribuiți, dacă doriți și puteți

    Apreciază

  5. Elena said, on septembrie 29, 2021 at 2:16 pm

    Au respins parteneriatul civil dar au găsit altceva- peste pragul de 6%… nunțile și botezurile se interzic…
    Cum au ajuns de la 1,5 % sâmbătă(la congresul PNL) la +6% marţi

    Deputat PNL: Declinul Imperiului Roman, din cauza homosexualilor. Camera Deputaților a respins parteneriatul civil
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/deputat-pnl-declinul-imperiului-roman-din-cauza-homosexualilor-camera-deputatilor-a-respins-parteneriatul-civil-1683043

    „Parteneriatul civil a fost construit ca o formă de a păcăli societatea pentru căsătoriile între persoanele de același sex. Este o inițiativă care subminează căsătoria și familia. Dar care sunt bazele? O să vă spun câteva lucruri interesante. Pot să vă vorbesc despre declinul Imperiului Roman. Și declinul nu s-a produs din cauza invaziilor germanicilor ci datorită declinului moral. Și acest declin moral a fost oprit de creștinism prin familia creștină, prin valorile morale creștine”, a susținut Daniel Gheorghe.
    „USR PLUS este pentru parteneriatul civil”, a afirmat deputatul USR PLUS Simina Tulbure.
    „Hai să ne revenim, să fim în UE! De ce să fim codaşii Europei? Dacă vrem să creştem natalitatea, atunci vom reglementa şi parteneriatul civil. USR PLUS este pentru reglementarea parteneriatului civil, pentru că România trebuie să fie o ţară care se dezvoltă”, a spus Tulbure.
    Deputatul AUR Ilie Alin Coleşa (AUR) a afirmat că „parteneriatul civil nu se adresează culpurilor heterosexuale, ci de acelaşi sex”.
    „Ni se spune că natalitatea ar fi în pericol dacă nu adoptăm parteneriatul civil. Natalitatea este distrusă şi de acest concept prin care familia tradiţională este bagatelizată, lovită, distrusă în mod sistematic. Această iniţiativă are scopul de distrugere a familiei tradiţionale. Trebuie să păstrăm familia tradiţională, este copyright-ul nostru”, a declarat Coleşa.

    Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Noile restricții care ar urma să fie introduce
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/rata-de-infectare-in-bucuresti-a-ajuns-la-633-noile-restrictii-care-ar-urma-sa-fie-introduse-1684031
    … iar nunțile și botezurile se interzic…
    Urmează probabil şi Iaşul, se apropie hramul Cuvioasei.

    In această pandemie când totul a fost … o activitate şi-a făcut prezenţa din plin – montarea antenelor 4G şi /sau 5G atât în modul urban cât şi rural. Am observant cum în oraş au apărut aceste antene peste tot, ca ciupercile după ploaie, am fost recent şi la o mănăstire din împrejurimi şi am observant că în apropiere, pe un vârf de munte a apărut şi acolo o antenă. Am citit un articol că vom ajunge ca Italia –Lombardia la începutul pandemiei. Din moment ce au fost montate antene ce pot emite tot felul de frecvenţe cu acoperire masivă şi în mediul urban şi rural şi care pot induce stări de rău, testele în special PCR nu sunt relevante (50-90%), raportările sunt cum vor muşchi unora…toţi sunt fie orbi fie neputincioşi, doar Dumnezeu poate interveni.

    Citeşte şi despre “sindromul Havana” a apărut pentru prima dată la ambasada SUA din Cuba în 2016. Mai mulți diplomați și angajați ai ambasadei au început să se simtă rău: să-și piardă temporar auzul sau văzul, amețeau, aveau alte probleme neurologice.
    Oamenii de știință cred că atacurile împotriva diplomaților s-au produs prin unde radio trimise precis înspre țintele atacurilor.
    Administrația Joe Biden a urgentat investigarea incidentelor, iar un raport din 2020 a sugerat că afecțiunea ar putea fi cauzată de pulsații directe de energie de frecvență radio. Energia de frecvență radio include unde și microunde radio.

    Apreciază

  6. Elena said, on septembrie 29, 2021 at 3:46 pm

    Probabil se referă la mesele festive de la nunți și botezuri doar că în cele mai multe cazuri mirii amână şi cununia religioasă. Nu fac cununia religioasă doar cu naşii şi părinţii şi renunţă la o petrecere programată cu un an în urmă, cu invitaţi.

    Apreciază

  7. Elena said, on septembrie 29, 2021 at 4:13 pm

    SF. Vasile s-a rugat o noapte lângă un lepros şi dimineaţă l-a scos sănătos.
    Conducătorii noştri înfruntau împăraţi cu oşti numeroase şi dotate
    “De-un moşneag, da, împărate, căci moşneagul ce priveşti nu e om de rând, el este domnul Ţării Româneşti.
    – Împăraţi pe care lumea nu putea să-i mai încapă au venit şi-n ţara noastră de-au cerut pământ şi apă
    – Şi nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt, cum veniră, se făcură toţi o apă ş-un pământ.”

    Acum …Dumnezeu ne-a lăsat în voia sorţii pentru păcatele noastre şi aşteaptă să ne întoarcem privirile spre Tatăl ceresc.

    Apreciat de 1 persoană

  8. isa said, on septembrie 29, 2021 at 4:15 pm

    Bate vant de schimbare?
    Dupa Streinu-Cercel si Rafila a inceput sa se obrazniceasca:
    https://evz.ro/alexandru-rafila-atac-la-ministrul-sanatatii-dupa-ce-dai-dovada-ca-tu-nu-respecti-nimic-sa-vii-cu-masuri-coercitive.html

    Apreciază

    • gigimutu said, on septembrie 29, 2021 at 10:07 pm

      …sau poate e numai o strategie de-a lor???

      ca sa puna botul oamenii la papagalii astia, care anul trecut ne-au nenorocit cu declaratiile si cu aberatiile lor???
      nu uitati, cine s-a fript cu ciorba, sufla si in iaurt!!!!

      eu n-am incredere in astia doi, pentru mine astia sunt 0 barat, orice ar spune!!!!

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.