SACCSIV – blog ortodox

Chinezii au creat un robot minuscul ce merge printre membranele celulelor biologice pentru a controla comportamentul celulelor vii

Posted in CHINA, roboti by saccsiv on septembrie 25, 2021

Un robot ADN care poate merge printre membranele celulelor biologice este primul robot care poate controla comportamentul celulelor vii. Cercetătorii care au realizat robotul speră că acesta ar putea îmbunătăți medicina de precizie bazată pe celule.

O echipă condusă de Hong-Hui Wang și Zhou Nie de la Universitatea Hunan, China, a creat un robot molecular sintetic care se plimbă de-a lungul membranei exterioare a celulelor biologice. Robotul, alimentat de activitatea catalitică a unei enzime, traversează receptorii care acționează ca niște trepte pe suprafața celulară. Cu fiecare pas, robotul activează o cale de semnal care reglează migrația celulară. Impulsionate de mișcarea robotului, celulele pot atinge viteze de 24 μm/oră.

Cercetătorii scriu că robotul ADN oferă, pentru prima dată, o oportunitate de a controla cu precizie și predictibilitate operațiunile la scară nanometrică care acționează o celulă vie. Ei sugerează că mașinării moleculare similare care ghidează comportamentele celulelor ar putea juca un rol în terapiile bazate pe celule și în medicina regenerativă.

Tagged with: ,

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: