SACCSIV – blog ortodox

Hotarare Guvern: la peste 6/1000, excepție de la interdicția deplasării în afara locuinței pentru persoanele vaccinate

Posted in carantina, Coronavirus, DISCRIMINARE, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on septembrie 24, 2021

COMUNICAT DE PRESĂ ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Sursa: https://gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/noi-masuri-de-protectie-sanitara-i-de-combatere-a-raspandirii-covid-191632393522

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, prin Hotărâre, noi măsuri necesare pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2.

Principalele modificări stabilite prin acest act normativ sunt:

Introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul localităților unde incidența cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Creșterea vârstei până la care copiii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

Creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.

Creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5:00-18:00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.

Delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.

Hotărârea aprobată astăzi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Deciziile adoptate astăzi de Guvern sunt fundamentate pe propunerile făcute de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr.73/23 septembrie 2021.

 

Augustin Zegrean: Noile restricții decise de Guvern pentru nevaccinați sunt în afara Constituției

Sursa: https://m.hotnews.ro/stire/25056407

Ultimele măsuri decise de Guvern prin hotărâre fie că este vorba de introducerea certificatului verde COVID-19, fie permiterea circulației pentru persoanele vaccinate în cazul carantinei sunt în afara Constituției, a declarat pentru HotNews.ro, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean. El precizează că Guvernul nu poate institui astfel de măsuri care afectează drepturi și libertăți fundamentale prin hotărâre de Guvern. Pentru așa ceva este nevoie de lege, a spus Zegrean.

„​Drepturile si libertățile fundamentale nu pot fi afectate decât prin lege. Scrie asta în Constituție, o spune și CEDO. În Constituție scrie clar: Guvernul prin hotărâre pune în aplicare legile. Nu poți sări calul când vrei. Nu pot da o hotărâre de guvern cum vor ei. Ba pot, dar atunci nu mai este stat de drept”, a declarat Augustin Zegrean.

În opinia sa, asistăm la „o lipsă totală de fermitate” și „se bat câmpii din toate părțile” și din acest motiv „lumea nu mai crede nimic”.

„Am compromis tot. Sunt în afara Constituției. Nu au lege deasupra”, a mai spus Zegrean.

Săptămâna trecută Guvernul a decis prin HG limitarea accesului în restaurante sau la evenimente, dacă rata de infectare trece de 3 la mie, doar pe baza certificatului verde COVID-19 care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

Joi, guvernul a decis exceptarea de la măsura carantinei de noapte sau în localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie pentru persoanele vaccinate. Și această măsură a fost luată prin Hotărâre de Guvern.

Ce spune articolul 53 din Constituție:

 • (1) Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege şi numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securităţii naţionale, a ordinii, a sănătăţii ori a moralei publice, a drepturilor şi a libertăţilor cetăţenilor; desfăşurarea instrucţiei penale; prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
 • (2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporţională cu situaţia care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi fără a aduce atingere existenţei dreptului sau a libertăţii.

 

Comentariu saccsiv:

De observat ca la exceptii intra doar vaccinatii, nu si testatii negativ si nici cei trecuti prin boala.

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on septembrie 24, 2021 at 12:19 pm

  Best Explanation I’ve Seen About Why the Covid Jabs Are Killer Shots
  https://rumble.com/vlvhy5-best-explanation-ive-seen-about-why-the-covid-jabs-are-killer-shots.html

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 24, 2021 at 1:30 pm

   Geo

   Te-am rugat de doua ori ceva. Ma ignori, ca atare nu-ti mai aprob comentariile pana nu ma bagi in seama.

   Apreciază

   • Geo said, on septembrie 24, 2021 at 4:42 pm

    ??? Nu mai tin minte

    Apreciază

 2. scortisoara said, on septembrie 24, 2021 at 12:23 pm

  Pt guvernanți
  Sa va aduceți aminte de ce votați pe subiectul covid când veți avea nevoie de votul …nevaccinatilor. Ca noi nu uitam .

  Apreciază

  • abc said, on septembrie 24, 2021 at 2:09 pm

   Intro dictatura, si noi astazi traim intro dictatura, nimeni nu are nevoie de votul tau. Aici doar blestemele Sfantului Vasile cel mare mai pot face ceva.

   Apreciat de 1 persoană

   • scortisoara said, on septembrie 24, 2021 at 3:39 pm

    Ba da , doar ca sa păstreze o aparenta …ca și pana acum. Ce trăim noi este o dictatura mascata nu e pe fata …încă .

    Apreciază

   • dflorin78 said, on septembrie 25, 2021 at 8:36 am

    Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile

    Apreciază

   • Moca said, on septembrie 25, 2021 at 12:39 pm

    Bună asta ! (Cu Moliftele). Vorba reclamei …

    Apreciază

 3. Felix said, on septembrie 24, 2021 at 12:30 pm

  Mihai Madar – Cutremurător!!!!!!! | Facebook
  https://m.facebook.com/1249807776/posts/10225616337455813/?__tn__=R

  Apreciază

 4. x said, on septembrie 24, 2021 at 12:35 pm

  Inteleg ca in articolul de mai jos se cauta un pic de senzational ca sa fie „scosi in fata” anumiti oameni doritori de publicitate/faima (niste cercetatori de nu stiu unde, nu are importanta). Reiese inca din titlul articolului ca se doreste atragerea atentiei si cautarea senzationalului („pandemie de muzica”?!).

  Totusi, daca ar fi sa mergem cateva clipe pe firul povestii sau pretinsului studiu (pretins stiintific), acceptand (doar pentru o clipa!) ideea senzationala/abracadabristica de a considera muzica un virus si raspandirea muzicii sau popularitatea o …pandemie, ar trebui deci sa combatem „pandemia” de muzica?! Si daca da, ce masuri ar trebui sa luam? Declaram „stare de urgenta” / lockdown si ne inchidem in case (unde putem asculta „muzica-pandemica” chiar mai usor, in casti)? Vom inventa un vaccin controversat care sa ne ofere imunitate, sa nu mai ascultam „muzica-pandemica” sau „muzica-virus”?! Vom purta masti (eventual sub amenintarea politiei si a amenzilor uriase daca refuzam), dar putand asculta „muzica-virus” in casti la fel de bine si cu masca si fara masca?? Sau poate o isterie sociala de proportii, o adevarata „vanatoare de vrajitoare”, asa incat orice om care are casti in urechi (hands free de la telefon etc.) sa fie imediat alergat pe strazi cu coase, cu furci, alergat de politie si jandarmerie, amendat cu amenzi usturatoare sau chiar dus la inchisoare cu dosar penal pentru „zadarnicirea combaterii bolilor”?!

  *CE INCERC SA SPUN: nu este absurda combaterea unei boli dar in schimb putem ajunge noi insine absurzi considerand muzica o boala (sau chiar o pandemie)!* O boala demna de a fi combatuta si considerata epidemie sau chiar pandemie (adica „epidemie mondiala”, raspandire mondiala; traim vremuri cand multi folosim cuvantul dar putini il mai intelegem) ar trebui sa aiba si un nivel de risc, adica sa fie GRAVA intr-o oarecare masura!! Altfel, daca pericolul sau gravitatea bolii este foarte foarte mic, ar fi ca si cum ne-am lupta cu morile de vant!…

  Muzica poate fi contagioasă, ca un virus, arată un studiu. Genul electronic, 190 de ori mai „transmisibil” decât pojarul
  http://stiri.tvr.ro/muzica-poate-fi-contagioasa–ca-un-virus–arata-un-studiu–genul-electronic–190-de-ori-mai-transmisibil-decat-pojarul_891784.html#view

  Apreciază

  • saccsiv said, on septembrie 24, 2021 at 1:35 pm

   x

   Cum putem totusi considera anumita muzica?

   Apreciază

   • X said, on septembrie 24, 2021 at 3:08 pm

    Nu muzica era subiectul… Credeam ca e clar. Muzica este alt subiect. Ca sa nu va las fara raspuns, consider ca muzica ar trebui sa fie 100% spre slava lui Dumnezeu, iar daca nu este asa muzica …vine din alte directii, alte influente sau „muze” sau ispiratii… (si satana era COMPOZITOR inainte de decadere)

    Apreciază

 5. Felix said, on septembrie 24, 2021 at 2:30 pm

  Oare acesti pompieri ( vezi linkul mai jos) nu au rate de platit la banci, copii de intretinut sau alte neajunsuri?! Oare ce i mana pe ei (in lipsa mizei marturisirii ortodoxe) sa si dea demisia atunci cand li se impune vaccinarea?!
  Crestinii ortodocsii pot fi mai lasi ca acestia care mai au totusi o farama de demnitate civica?!
  Deși „vaccinul” nu este inca pe deplin pecetea 666, sistemul în care fără „vaccin” și/sau certificat verde nu mai poți avea parte de viața economică, comercială, socială, ba chiar eclezială (duminica la Liturghie: pai daca vineri, sambata si duminica nevaccinatii nu vor avea voie sa iasa din casa, inseamna ca duminica nu au voie sa mearga la biserica. Sambata se fac parastase; nici asta n-au sa aiba voie) este în mod limpede antihristic. Economia vaccinaților, după cum a anunțat-o premierul statului Victoria/Australia, Daniel Andrews, este în fapt sistemul antihristic al pregatirii pecetluirii depline…

  Parintele Athanasie Mytilineos intuia sau anticipa in aceasta perspectiva a marturisirii credintei ortodoxe:

  Creștinii noștri ortodocsi, atunci când vor vedea că vor fi penalizati, ca urmeaza să nu mai aibă posibilitatea primirii unui salariu, ca nu mai pot avea ce si au dorit, or sa cedeze și vor accepta sa li se pună pecetea antihristului… Iar apoi vor spune: „Ce era sa fac? Sa mor de foame? Să mi moară copiii?” Și se vor închina Antihristului, ca să nu mai spunem ca oricum se închinau zilnic prin patimile carora le cedau (dar nu se spovedeau), prin felul viețuiri pe care o duceau! Prin urmare, mulți, mulți dintre creștinii noștri ortodocsi vor trăda credința ortodoxa și nu se vor mai putea mantui….

  Apreciază

  • anti said, on septembrie 24, 2021 at 4:41 pm

   De ceva vreme observ ca titlurile stirilor sunt date INTENTIONAT gresit si formulate doar partial! Ma tem ca nu este doar cautare de senzational ci merge spre MANIPULARE! Iata la ce ma refer: chiar pe site-ul TVR am citit si eu despre CARANTINA DE WEEK-END doar pentru cei ne-inveninati. Scrie in titlu de carantina de week-end, scrie in primele paragrafe… dar daca derulam articolul pana la final, undeva unde probabil nu mai ajunge aproape nimeni sa citeasca, pe ultimele 2-3 randuri mai mult insinueaza decat sa spuna clar – ca este vorba doar de CARANTINA DE NOAPTE IN WEEK-END! Adica sambata si duminica vom putea circula pana cand vor considera ei ca a venit noaptea – pentru ca in articol nu scrie clar carantina dupa ora 18 sau carantina dupa ora 22… sau o ora clara/fixa. Probabil or s-o comunice atunci cand vor decide carantina de week-end, de noapte.
   Atentie: crestinii nu se aduna noaptea, ci ziua! Asta inseamna ca astia vorbesc intentionat in parte, scapa intentionat anumite detalii, ca sa indrume pe unii oameni sinceri catre indignare. Nu cumva sa ajungeti ca si credincios si om sincer sa va indignati ca nu mai puteti iesi sambata noaptea pe la ora 2 – cand de fapt ies discotecarii… 😦
   Un lucru aproape identic am observat in ceea ce priveste mall-urile! S-a scris in presa online ca nu vom mai avea voie prin mall fara pasaportul verde. ATAT S-A SCRIS! Eronat! Vom avea voie in mall, vom avea voie la supermarket, dar pasaportul verde va lovi doar in zona de „food court”, unde se mananca. Dar presa a insinuat INTENTIONAT ca nu vom mai putea merge sa cumparam de mancare din supermaket!!
   Cel mai probabil se urmareste din ce in ce mai vadit REVOLTA – aceeasi despre care scria Saccsiv mai demult (si acum scria si Sorin Rosca Stanescu, preluat intr-o postare de azi de pe acest blog). Poate vor sa ne aduca in pragul unui razboi, din care… ce sa vezi, ne va „izbavi” doar satana/anticristul – pe care altfel nu l-ar primi nimeni!! Ramane de vazut…

   Apreciază

   • Felix said, on septembrie 24, 2021 at 11:03 pm

    anti

    Ai dreptate….Insa pe de alta parte se utilizeaza tehnica pas cu pas de catre autoritati ca astfel populatia (nu zic poporul ca acesta, cat o mai fi nu i lobotomizat) sa se simta confortabil si sa nu se revolte….

    Am preluat urmatorul text care ne poate da de gandit!

    Motto:
    Cu cât îți facem mai mult, cu atât pare mai puțin probabil să crezi că o facem. – Dr. nazist Josef Mengele

    E doar o mască.
    E doar o distanțiere socială voluntară.
    Este doar pentru două săptămâni – pentru a „aplatiza curba.”
    E doar temporar.
    Este doar pentru a preveni un val copleșitor peste sistemul de sănătate.
    Suntem cu toții în asta împreună.
    Este vorba doar de afaceri „non-esențiale”.
    E doar până se termină valul.
    Este doar pentru ai proteja pe alții de la sperietură.
    E un semn de grijă. Nu-ți pasă de alții?
    Mai sunt doar două săptămâni.
    Sunt doar 1,80 m distanță.
    E doar o comuniune sau un cântec.
    Încă te mai poți întâlni au „imbiserici” pe videochat.
    E noua normalitate.
    Oricine nu se conformează înrăutățește lucrurile.
    E doar până în martie.
    Doar până când cele mai multe cazuri vor dispărea.
    E doar până primim toate dozele de vaccin (7 sau 8!?)
    Este doar până când virusul nu mai este o problemă.
    Este doar eliminarea unui videoclip youTube.
    Este doar eliminarea unei postări pe Facebook.
    Este doar ștergerea unui cont YouTube.
    E doar ștergerea unui cont de Facebook.
    Nimeni nu-ți încalcă dreptul la liberă exprimare.
    E doar pentru a-i proteja pe alții de dezinformare.
    Oricine nu este de acord trebuie să fie un extremist de dreapta sau un supremacist alb.
    E doar un tampon nazal.
    Doare doar câteva secunde.
    E doar pentru siguranța tuturor.
    Vom avea nevoie de tine să te întorci pentru testare o dată pe săptămână.
    În mod ideal, ar trebui să porti ochelari de protecție sau o mască pentru o protecție „mai perfectă”.
    Se recomandă să purtați o mască în timp ce vă aflați acasă cu membrii familiei.
    Se recomandă să mențineți distanța socială în timp ce vă aflați acasă cu membrii familiei.
    Este doar până când există mai puțin de 6 cazuri noi la 1000 de oameni.
    Acest lucru nu se poate încheia până în a doua jumătate a anului 2022 sau 2023.
    Trebuie să intensificăm testele și urmărirea.
    Acesta este un punct de control de testare. Trebuie să te supui unui test.
    E doar o aplicație.
    Doar ca să ne spui cu cine ai luat legătura.
    Doar ca să-i anunți pe alții că ești în siguranță, prin preajmă.
    Sunt doar câteva locuri care nu acceptă bani gheață.
    E doar o penurie temporară de monede.
    E doar o poliță fără bani gheață.
    Este un potofel digital convenabil care urmărește toate tranzacțiile.
    E doar o interdicție de a cânta în public.
    E doar recunoaștere facială.
    E doar o brățară la gleznă.
    Doar ca să ne anunți că te conformezi izolării.
    Dronele te vor monitoriza pentru protecția ta pentru a ne asigura că te conformezi carantinei.
    N-ar trebui să faci sex fără să porți mască.
    Nu ai voie să faci sex cu cineva care nu este membru al familiei tale.
    E doar un tatuaj cu puncte cuantice încorporat în pielea ta nicidecum semnul fiarei!
    Acest dispozitiv oferă un mic câmp electric pentru a permite ARN-ului sau ADN-ului să intre în celulele dvs.
    E pentru securitatea ta de sănătate.
    E doar o teorie a conspirației semnul fiarei.
    Tatuajul microneedle quantum dot este ca să putem ține evidența stării tale de imunizare.
    E doar un efect secundar temporar.
    Este doar o coincidență – nu are nimic de-a face cu vaccinul.
    Dacă vă simțiți rău în orice moment sau pentru orice motiv, aceasta înseamnă doar că virusul este cauza.
    Dacă te îmbolnăvești, trebuie doar să începi din nou cu mai multă izolare și alte doze de vaccin.
    Se pare că vom avea nevoie de mai multe rapeluri pentru a vă oferi cea mai bună protecție.
    Este doar un nou tip de mască cu senzori de temperatură și antiviruși integrați pe care trebuie să o purtați toată ziua.
    E doar pentru informații medicale și pentru a plăti pentru lucruri.
    E doar un pașaport verde de imunizare.
    Este complet voluntar, dar ai nevoie de el dacă vrei să poți participa în societate.
    Doar că nu te poți îmbarca într-un avion fără el.
    Doar că nu ai voie să mai fii angajat fără el.
    Doar că nu mai poți merge la școală sau la universitate fără el.
    Doar că nu poți intra în biserica si in magazine fără el.
    Doar că nu-ți poți reînnoi permisul de conducere fără el.
    Doar că nu ai voie să-ți părăsești casa fără el.
    Doar ca să ai voie să conduci pe drumuri.
    Doar ca să ai voie să votezi.
    Doar ca să ai voie să-ți păstrezi slujba sau jobul.
    Doar ca să îți poți permite accesul în magazine si n biserici.
    E doar o închidere de restaurant.
    E doar o mică afacere care s-a închis.
    E doar o verificare a stimulului.
    Nu-ți face griji că ești șomer. E doar temporar.
    Economia va sări în cele din urmă înapoi – va fi ca o curbă în formă de „V”.
    E doar o pierdere temporară de locuri de muncă.
    E doar un cec temporar de șomaj.
    E doar un moratoriu temporar asupra evacuărilor și închiderilor.
    E doar un aviz de evacuare.
    E doar un anunț de blocare a pieței.
    E nevoie doar pentru tine să ți se permită asistență guvernamentală.
    E doar o închidere temporară a băncii.
    E doar o sărbătoare la bancă.
    E doar o interdicție asupra banilor cash.
    Este doar o criptomonedă digitală nou-nouță proiectată de Microsoft.
    Nu vă faceți griji dacă nu aveți nici un loc de muncă, există întotdeauna Venitul Universal de Bază, deoarece guvernul te iubește.
    Dacă vă pasă, atunci reduceți vorbitul, sau nu mai vorbiți deloc atunci când sunteți în public.
    Este necesar permisul verde doar dacă vrei să pleci de acasă.
    Este voluntar, dar copiii tăi vor trebui să fie scoși de sub tutela dumneavoastră.
    E obligatoriu.
    Fără el vei fi amendat.
    Dacă nu-l aveți, veți fi plasați într-o unitate de carantină.
    Acest lucru nu ar trebui să dureze mai mult de un an după ce întreaga lume a fost vaccinată cu toate dozele.
    Doar până când nu vor mai fi cazuri noi.
    Doar până eradicăm complet virusul.
    Este nerealist să credem că putem eradica complet acest lucru pentru că este supermutagen și se adaptează.
    Acum credem că virusul va fi mereu cu noi.
    E debutul unei noi pandemii. Se numeste „Valul n.”
    E doar un nano cip. E pentru securitatea sănătății.
    Nu mai pune întrebări. Aceasta este legea și se așteaptă să o urmați.
    E doar un control al bunăstării pentru tine și familia ta.
    Va trebui să vă luăm copiii pentru siguranța lor.
    Din cauza schimbărilor climatice catastrofale, acest cartier este condamnat, deoarece este nesustenabil din punct de vedere ecologic.
    Te scoatem legal din casa ta. Te vom duce într-un loc sigur. Vă rog să intrați în dubă.
    Bun venit în tabăra de carantină.
    Trebuie să fii vaccinat ca să intri în tabără.
    Ești în această clădire încuiată pentru siguranța ta.
    În scopuri umanitare și pentru binele mai mare, vom eutanasia pe oricine care este testat pozitiv sau care prezintă orice semn, cum ar fi o tuse sau strănut…..

    Apreciat de 1 persoană

   • VioletaB said, on septembrie 25, 2021 at 11:26 am

    @anti boicot contra Auchan

    Av Iulian Urban

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220209785103269&id=1486386923&m_entstream_source=timeline&anchor_composer=false

    321 Shares
    21 hrs ·
    Auchan afiseaza in magazinele sale in mod ILEGAL aceasta solicitare.
    NICI unul din angajatii Auchan nu este OPERATOR de date cu caracter personal
    astfel incat pretinderea catre clienti a prezentarii datelor cu caracter personal [
    medical] este CONTRAVENTIE asta daca nu intruneste conditiile LEGII nr. 363 din
    28 decembrie 2018 privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea
    datelor cu caracter personal.
    Orice client caruia i se va conditiona accesul de prezentarea certificatului de
    vaccinare, poate depune plangere la ANPDCP si sa ceara daune conform art. 60
    din lege dar si amendarea atat a Auchan cat si a persoanei care ii cere aceste date
    cu caracter personal cu sume intre 10000 si 100000 lei
    „‘Art. 60
    (1)Orice persoană care a suferit prejudicii materiale sau morale ca urmare a
    unei operaţiuni de prelucrare ilegale sau a oricărei acţiuni care încalcă
    dispoziţiile prezentei legi are dreptul de a obţine despăgubiri, în condiţiile
    legii, pentru prejudiciul cauzat de operator sau de o altă autoritate
    competentă. „‘

    Apreciază

   • VioletaB said, on septembrie 25, 2021 at 11:43 am

    @anti Legat de food court.
    A postat cineva azi pe un grup de telegram aceasta întamplare:

    „Ieri am avut treaba in Mega Mall Bucuresti, sunt fara cuvinte ce se intampla acolo. Dictatura e la ea acasa!
    Vorbesc de etajul unde sa mananca, te duci comanzi dar daca vrei sa te duci in zona de mese, unde se mananca, e cate un burtos, mare cat casa poporuli pironit acolo( ca cel din poza imbracat in gri cu legitimatia aia la gat) nu te lasa sa intrii, te legitimeaza zici ca e mare doctor in virusologie. Tupesti, cu gura mare, obraznici, vb urat cu Nevaxxinatii.
    Intra doar vaxxinatii, tre sa le arati pe tel ca te-ai vactinat, au dispozitive speciale care scaneaza codul si i se confirma daca esti sau nu intepat. O mizerie, sunt dezgustata unde s-a ajuns.
    Lucrurile sunt ff serioase, asa va fii in curand in multe locuri, atat de trist😔😔
    Dar cand te uiti in jurul tau toti dorm somnul de vezi, li se parare o normalitate, se conformeaza, sunt ca niste Neoameni…😔😔
    Stateam si priveam si nu imi venea sa cred…cei care se conformau pareau deja ca niste slugute, supusi…ma gandesc la copiii lor cu tristete..😔😔
    Vai de noi ce ne asteapta!😔😔
    Pun o poza aici cu burtosul care face legea la intrare zona de mese😔😔”.

    Apreciază

 6. […] Hotarare Guvern: la peste 6/1000, excepție de la interdicția deplasării în afara locuinței pent… […]

  Apreciază

 7. mai cumparati Samsung? Cu 5G? Toate corporatiile Hi-tech sunt administrate de consiliul satanic. Transexualii sunt acum preferatii falsei NWO, aceste reclame ajung pe retina oricarui copil

  Apreciază

  • anti said, on septembrie 24, 2021 at 4:28 pm

   De o buna bucata de vreme telefonul nu mai este un aparat destinat comunicarii (cum a fost initial gandit) ci a ajuns un fel de glob de cristal, ceva „magic”, cu care, citez: „poti face atat de multe” (mai putin sa comunici, adica INSTRAINEAZA pretinzand ca uneste). Utilizatorii de telefoane smart se simt foarte inteligenti (desi oricine poate cumpara asa ceva, adica …toti prostii) insa 99% din ei se dovedesc depasiti chiar si de elementarul copy/paste! Le ceri sa-ti trimita ceva prin bluetooth si ei nici nu au auzit ce-i aia sau daca vor sa-ti dea un numar din agenda telefonului, intai inchid apelul cu tine, noteaza pe o foaie de hartie, apoi te suna sa-ti dicteze la telefon numarul (din agenda se poate trimite direct contactul, via bluetooth, via fakebook/whatsapp sau via e-mail). Adevarati „experti”! Dar ei se simt detepti, inteligenti etc. Concluzia mea este ca magicul glob de cristal (telefonul smart) este ca o telecomanda prin care cel pacalit sa-l foloseasca ajunge inrobit si controlat! Oare cei din reclama de mai sus par altfel decat INROBITI (de satana, prin moda si patimi) si CONTROLATI?

   Apreciază

  • VioletaB said, on septembrie 24, 2021 at 4:51 pm

   🤢🤢🤢

   Apreciază

  • Mihai T said, on septembrie 25, 2021 at 8:52 am

   comentariul cuiva pe activenews:

   ”Înainte securitatea încerca să monteze microfoane în casă. Acum oamenii își cumpără singuri microfoanele și le mențin în stare de funcționare pe banii lor”.

   Apreciat de 1 persoană

 8. Gheorghe Ioane said, on septembrie 24, 2021 at 6:31 pm

  Heștag politia romana… Ia sa vedem cum fac fața domnii polițiști la 75 la suta de populație nevaccinata.. Îs disperați rău aia din afara ce comanda scursurile din România…. Le arătăm pl și certificatele de naștere .. Las’sa ne dea amenzi. Ca oricum nu avem bani sa le plătim.. Dar nu plătim, impozite și nici taxe nimic…. Sa plătească vaccinatii pentru noi.. Vrăjeală.. E apa de ploaie vaccinul și Afganistanul.. Ăștia au altceva pe dreapta… Doar ca Dumnezeu e cu noi și noi Ortodocșii tre sa le deschidem ochii fraților înșelați.. Bine a spus un sfânt părinte.. Romania e și va fi un ghimpe în fata satanei… DOAMNE AJUTĂ!!!

  Apreciază

 9. Cosmin said, on septembrie 24, 2021 at 7:05 pm

  Eu nu inteleg aceasta formulare: „Drepturile si libertățile fundamentale nu pot fi afectate decât prin lege. Scrie asta în Constituție, o spune și CEDO.”

  Si cat dureaza sa faca o lege?

  Cat a durat pana au elaborat funesta lege 55?

  Oricum CCR e manevrata, Avocatul Poporului la fel, tot sistemul judiciar e paralizat.

  Cu ce ajuta ca iese cate un avocatel cu o victorie in instanta pentru aberatii deja comise in urma cu 6 luni sau un an?

  Apreciat de 1 persoană

 10. Simion P said, on septembrie 24, 2021 at 8:55 pm

  Va veni vremea haiduciei.

  Apreciază

  • Felix said, on septembrie 25, 2021 at 9:29 am

   Parintele Athanasios Mytilineos (1927 – 2006)
   Fragmente dintr-o predica – Catehezele Sfântului Chiril al Ierusalimului IV – care a fost rostita la 16 02 1987

   S-a mai spus aceasta, că, în sfârșit, daca am primit numărul fiarei, pecetea 666, nu mai pot să-mi fac Crucea! Cel mai frumos este sa nu-L reneg pe Iisus Hristos. Este izbitor când citim în Apocalipsa că cei care au fost pecetluiți cu semnul fiarei 666 nu vor mai putea să se pocăiască. Sau mai bine zis, nu vor fi mântuiți. Adică, dacă sunt pecetluit cu semnul fiarei 666, nu voi fi mântuit?
   Între „Sunt pecetluit cu semnul fiarei 666” și „Nu voi fi mântuit” există o legatura. Pentru că la prima vedere cineva se poate scuza si spune „dar n am știut”. Nu știa, desigur…. dar Dumnezeu va judeca asa, pe baza Apocalipsei, aceasta este ceea ce avem de spus, că cel care este pecetluit cu semnul fiarei nu se va mântui. Explicit și categoric. Și că va fi un sigiliu, semnul fiarei 666 pe mână, chiar pe mana dreapta sau pe frunte. Este exact ceea ce spune textul. Nu este o metaforă, cu niciun chip nu este metaforă. Este exact ceea ce spune textul. S-a pierdut, s-a terminat cu nadejdea de mantuire daca accepti pecetea. Nu este nimic altceva de adaugat.
   Ce se întâmplă de fapt? Nu stii? Ce este Botezul? Un sigiliu, o pecete. Cum se face acest sigiliu sau aceasta pecetluire? Este pecetea pusa omului de trei ori, prin scufundare in apa Botezului – se afunda și spune „Se boteaza robul lui Dumnezeu, în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt.” Ce primeste atunci? Primeste o pecete, o stampila. Ce este aceasta timbrare? Are caracter indoit. În numele lui Dumnezeu, acest Dumnezeu Treimic, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt, iar pe de alta parte este pecetea, Crucea. Căci intreita afundare a omului in apa Botezului și ridicarea din apa, exprimă din nou numele Dumnezeului Treimic dar este în același timp si Crucea. Căci, după cum spune Sfantul Apostol Pavel, aceia dintre noi care au fost botezați prin moartea lui Hristos au fost botezați. Care este semnificatia? Este mormântul. Acesta este motivul pentru care este omul afundat in apă. Iar ridicarea din apa Botezului este Învierea.
   Ce admitem aici? Două sigilii, doua peceti sau un sigiliu, o pecetluire care două coordonate. Credința în dogma Sfintei Treimi, prima cea mai mare dogma a Credinței ortodoxe și dogma Intrupării Fiului lui Dumnezeu din Fecioara Maria. Pentru că atunci când vorbim despre Cruce, ne referim la Intruparea Fiului. Acestea este pecetea crestinului pe care o primeste în momentul Botezului.
   Acest sigiliu (sau pecete) este ontologic. Nu este o pecete ca aceea pe care o punem și o putem șterge. A fost impregnata în această ființă a mea atât de neșters încât acest trup pe care îl voi pune în mormânt nu va putea pierde pecetea, desi trupul meu va deveni pamant, dar nu va elimina sigiliul. Căci pe baza acestei peceți, Domnul mă va recunoaște ca să pot sa intru în Împărăția Sa
   Un sigiliu paralel este cel al Antihristului. Căci prima pecete a lui Hristos este pecetea credinței, a doua pecete este pecetea lui Antihrist, și aceasta este o pecete a credinței, pe care Antihrist ne o va da ca să avem ce sa mâncăm, deci Antihrist ne va face o lume mai bună și cei care vor primi pecetea 666 vor mărturisi că Antihrist este Messiah.

   CONCLUZIE:

   Așa cum cei botezați primesc harul lui Dumnezeu, tot așa și cine accepta pecetea primeste energia satanei prin semnul fiarei 666 și, prin urmare, el nu va mai putea să se pocăiască. Este un fel de obstacol implacabil. Cine primeste semnul fiarei 666 nu va putea să se pocăiască caci accepta apostasia sau desigilarea pecetluirii originale a lui Dumnezeu și primeste o nouă pecete demonică pe care Dumnezeu nu o poate accepta, pentru că este un semn al sfârșitului credintei crestinului. Este ultimul act al credinței crestinului prin care se leapada de Hristos!
   Ce s-a întâmplat cu soția lui Lot, despre care Domnul ne-a spus sa ne amintim, va amintiti de femeia lui Lot? Ce s-a întâmplat? S-a întors să vadă in urma sa și a devenit o coloană de sare. Nu a crezut și a devenit un stalp de sare. Ceilalți insa credeau. Cum? Nu s au întors să priveasca inapoi. Dar o chestiune asa de mică sa aiba o consecinta asa de mare?
   Chestiunea asta asa de mică va fi ultimul act al credintei din istorie. Monumentul pastrarii sau pierderii credinței in Hristos Fiul lui Dumnezeu. Alegerea libera a fiecarui om va fi: pecetea lui Dumnezeu, Sfânta Cruce și credința în Dumnezeul Treimic sau pecetea satanei, credința in Antihrist ca fiind Messiah! Acestea vor fi ultimele momente ale credinței și necredinței, ultimele momente din istorie!

   Parintele Athanasios Mytilineos:
   pas cu pas spre pecetluirea Antihristului

   Ți-ai pregatit capul, mai concret fruntea unde ai primit pecetea, a lui Dumnezeu, amprenta nasterii din nou a sigiliului, prin apa sfințită de la Botez. Și cu untdelemn, pe capul tău a fost pusa mai exact pe frunte pecetea, pe care o ai de la Dumnezeu, ca să devii — născut din apa si din Duh.
   Această „apă sfințită a lui Dumnezeu”, așa cum este numită în cartea Exodului, „și apă sfințită a lui Dumnezeu”, ne arata ca cineva este consacrat Domnului Hristos. Această „pecete” pe care o luăm de la Duhul Sfant prin Taina Mirungerii, despre care am vorbit deja, nu este altceva decât pecetea lui Dumnezeu de neșters. Acest sigiliu nu se sterge niciodată. Aceasta pecete a Duhului Sfant poate fi acoperită! Dacă crestinul primeste sau accepta o altă pecete, de exemplu pecetea sau semnul fiarei 666, totusi pecetea lui Dumnezeu rămâne inepuizabilă, insa crestinul rămâne lipsit de har prin acceptarea semnului fiarei, adica nu se mai mantuieste.
   Se stie: ortodocsii am fost cu toții pecetluiți cu această pecete a Duhului Sfant in Taina Mirungerii dupa ce ne am botezat. Am mai spus-o în cateheza despre Mirungere.
   NU PERMITEȚI NICIODATĂ SIGILIULUI (666, semnului fiarei, vaccinului digital) ANTIHRISTULUI SĂ FIE PUS PE FRUNTEA SAU PE MÂNA VOASTRĂ!
   Pentru că deja se înaintează tiptil și se vi se aplica. Acum au început deja cu cartile de identitate, carora nu li se acorda prea multa vigilenta în ceea ce privește sigiliul sau pecetea 666. Cum le spun multora, cardul are deja 666, ai avut vreodata ideea să-l arunci din buzunar? Nu caci faci afaceri cu cardul. Dar pentru ei conteaza ca ne familiarizeaza cu 666. Că toată povestea asta se face pas cu pas. Pas cu pas. „Metoda taierii sau felierii salamului”. Încetul cu încetul. Știți ce înseamnă „metoda salamului”, acestea sunt expresii moderne. Luați salamul și tăiați o felie subțire. Si iar taiati din nou o felie subțire. Si apoi iar o felie subțire
   Și nu se dezmeticeste omul cum încet, încetul cu încetul, pas cu pas….
   DAR DE ACOLO VOR TRECE LA INSEMNAREA PE FRUNTILE SAU PE MAINILE OAMENILOR!
   Vă spun ca să știți asta. Cineva care știe că ar putea avea această carte de identitate, dar va trebui sa fie gata să spună NU atunci când va veni momentul pentru insemnarea cu 666 pe frunte sau pe mana dreapta. Dar cei mai mulți nu știu. Aici este pericolul, deci nu ar trebui să existe astfel nepasare pentru primirea cartilor de identitate. De aceea nu ar trebui sa fim nepasatori, pentru că cei mai mulți ignora planul ascuns și autoritatile vor spune într-o zi:
   „Dar știți, cartile de identitate pot fi pierdute sau falsificate, Ei bine. Avem o Metodă nouă. Nu ne vom mai complica să scriem pe o bucată de hârtie, pe plastic ci vom putea insemna 666 pe fruntile sau pe mainile oamenilor.
   Și oamenii vor spune: (s a urmarit planul ascuns pas cu pas)
   „ETE NA, CE ESTE DACA I PUS PE HÂRTIE SAU PE FRUNTE.”
   Acest lucru va fi spus de către cei mai multi, ignoranți, sau de catre cei care nu au niciun dram de viata duhovniceasca. Cei care sunt vigilenti nu au de ce să se teamă.
   NU AU DE CE SĂ SE TEAMĂ. Pentru că DE MII DE ORI POT SĂ-MI TAIE PENSIA, de o mie de ori să-mi tai orice privilegiu pe care îl pot avea primind identitatea digitala (adica să fiu pecetluit cu 666 pe frunte sau pe mana).
   ATI INTELES? DUMNEZEU SĂ VA PĂZEASCĂ! MOMENTUL INSEMNARII CU 666 SE INTREZARESTE FOARTE APROAPE….

   In iulie 2000, împreună cu domnul teolog Vasilie Papanikolau, l-am vizitat pe Starețul Athanasie Mitilineos la Stomiou din Larisa. După Liturghie am rămas ca să primim binecuvântarea Bătrânului la fel ca și multă altă lume. Noi am rămas ultimii, domnul Papanikolau îl cunoștea personal pe Gheronda Athanasie și m-a recomandat. După ce am făcut cunoștință i-am adresat o întrebare care mă frământa în mod special:

   „Părinte”, i-am spus, „aș dori să-mi spuneți despre acest faimos card de asigurare despre care se vorbește și care a început deja să fie trimis și acasă”.

   „Nu v-au informat în parohia dumneavoastră în legătură cu acest fapt?”, m-a întrebat.

   „Nu”, am răspuns.

   Atunci Starețul ne-a spus:

   „Aceste carduri simple pe care ni le trimit și ni le propun necontenit, putem – după iconomie – să le luăm pentru că trebuie să trăim; altfel nu vom putea să facem față nevoilor de zi cu zi. Aceștia, însă, ne vor trimite și un card inteligent ( cardul biometric intrat in vigoare din august 2021 si care este in curs de implementare) care le va înlocui pe cele de dinainte. Aceștia cred oare că sunt mai inteligenți decât noi, creștinii, și că noi nu știm ce se ascunde în spatele lui? Acest card inteligent (precede portofelul digital) nu-l vom primi! Pentru acesta merită să plecăm și în munți dacă trebuie, pentru că o vom face pentru dragostea lui Dumnezeu și vom avea asupra noastră harul Lui. În ceea ce privește supraviețuirea să nu vă neliniștiți, pentru că este grija lui Dumnezeu. Acest card să nu-l luăm pentru că, oricine îl va lua, nu va scăpa de pecetluirea care urmează.”

   (Din: Nikolaos A. Zournatzoglou, Mărturii ale închinătorilor. Cuviosul Paisie Aghioritul 1924-1994. vol. II, pag. 62, Ed. Egumenita

   Apreciază

  • Felix said, on septembrie 25, 2021 at 5:46 pm

   Parintele Athanasie Mytilineos,

   fragment tradus din predica rostita la praznuirea Sfantului Proroc Ilie,

   Despre felul in care se muta Biserica in pustie atunci cand incepe prigoana antihristica!

   Unde să mergem să ascundem noi, poporul lui Dumnezeu?
   În primul rând, as dori să vă întreb, dragii mei: Aveți conștiința că sunteți poporul lui Dumnezeu?!
   Dumnezeu, dragii mei, îl protejează pe profetul Său Ilie, îl protejează de mânia lui Ahab. Căci când Ahab a auzit aceste lucruri, s-a maniat și înainte de a putea reacționa, profetul a dispărut.
   De aceea v-am spus: ca fulgerul a apărut și ca un tunet a dispărut.
   Și pentru că Ahab nu a avut timp să reacționeze, îl persecută pe profet. Dar Dumnezeu îl protejează pe profetul Său Ilie, nu numai de mânia lui Ahab, ci și de foametea care s a ivit.
   Și era cuvantul Domnului către Ilie”, a poruncit Domnul lui Ilie….
   Du-te la răsărit și ascunde-te la paraul lui Horrath, și vei avea apă, iar corbii te vor hrăni acolo.
   Du-te departe, si te ascunde. Du-te departe, ascunde te. Du-te, ascunde te acolo. Acolo vei găsi apă – pentru că nu era apă, din cauza lipsei ploii. Acolo vei găsi apă. Și voi trimite corbii, carora le poruncesc să facă acest lucru, să te hrănească.
   Fii atenti, dragilor. Aceste cuvinte ale lui Dumnezeu sunt de mare importanță. Nu sunt doar despre profetul Ilie. Veți vedea în continuare: ele ne privesc, de asemenea si pe noi.
   Ce i-a spus Dumnezeu profetului Său? „și ascunde te”, ascunde te! Acest „loc ascuns”, ascunzatoarea, este un loc minunat pentru poporul lui Dumnezeu în zilele dificile, de urgie.
   Aceasta ne amintește de ceea ce spune profetului Isaia. „Umblă, poporul Meu”, zice Dumnezeu, intră în camarile tale, inchide ușa ta, ascunde te puțin pana mânia Domnului trece” (Is. 26:20). Poporul Meu, intrați în camarile casei voastre, închideți ușa, ascundeți-vă pentru o vreme până când mânia Domnului trece.
   Unde să mergem să ne ascundem noi poporul lui Dumnezeu? În primul rând, as fi dorit să vă întreb, repet, dragii mei: Aveți conștiința că sunteți poporul lui Dumnezeu?!
   Este o nevoie de o conștiință de sine, că suntem poporul lui Dumnezeu (este vorba de credinciosii ortodocsi care fac voia Lui si care fac parte din Trupul lui Hristos – Biserica) Suntem deci poporul lui Dumnezeu? Ai conștiința că te osebesti de ceea ce se petrece in lume? Căci poporul lui Dumnezeu se osebeste de ceea ce este in lume.
   Dacă nu aveți această conștiință că sunteți poporul lui Dumnezeu, închideți-vă urechile la următoarele cuvinte pe care le voi spune. Ele nu va privesc pentru că va confundati cu lumea și mărșăluiti spre distrugere. Dar dacă ești constient ca esti poporul lui Dumnezeu și îți dai seama de acest lucru, atunci ascultă bine ceea ce urmeaza. Deschideți-vă urechile mai larg pentru a auzi ce ne spune Domnul. Trebuie, spune Hristos, să ne ascundem. Dar unde să ne ascundem?
   Pentru a înțelege această poruncă a lui Dumnezeu, că trebuie să ne ascundem și pentru a vedea in ce fel este această ascundere a noastră, trebuie să vedem acesta traire a profetului Ilie ca pe un model istoric al sfârșitului vremurilor.
   Când spunem un model istoric, ne referim la acest lucru. Un eveniment, adică un eveniment istoric….

   Israelul părăsește Egiptul, trece Marea Roșie și vine în țara Canaanului. Trecerea sa din Marea Roșie a fost un fapt, dar în același timp este și un model istoric. Prin tipologie se creează o relaţie de asemănare între tip şi antitip…..
   Ce fel de model sau de antitip? Egiptul era considerata tara satanei. Asa cum țara Canaanului este considerată țara Împărăției lui Dumnezeu. Deci pesahul, trecerea – asta ne va arata Paștele. Pesah – este Marea Roșie. Acolo, în Marea Roșie, Dumnezeu îl scufundă pe Faraon și pe soldații săi, iar oamenii trec în siguranță. Este preinchipuirea Întruparii lui Iisus Hristos, prin care El ne ia din țara morții, a păcatului și a satanei și ne aduce în Împărăția Sa, și trecem prin pesahul numit Botez. Deci, ce a fost trecerea lui Israel din Egipt prin Marea Roșie în țara Canaanului? Un model istoric, o prefigurare. A cui? A Botezului și mântuirii.
   Un alt exemplu este distrugerea Ierusalimului, care a avut loc în anul 70 d.Hr. Este un model sau prefigurare istorica, desi un fapt istoric, dar în același timp este și o prefigurare. A cui? A sfârșitului lumii, atunci când lumea va fi distrusă….
   Deci asa și aici. Acel eveniment care a avut loc între profetul Ilie și Ahab regele este cu siguranță un fapt istoric, și, în același timp, o prefigurare a sfârșitului lumii. Căci Ahab este o copie a Antihristului. Dar cel mai uimitor dintre toate știi ce este? Cel mai uimitor lucru – care este singurul caz aici, cazul complet unic din istorie – este că profetul Ilie, care a fost o copie sau prefigurare istorică a unui original al sfârșitului lumii, este în același timp chiar el originalul!

   Aceest profet Ilie va fi prezent în zilele guvernarii lui Antihrist! (Mal. 4.4-5). După cum știti, profetul Ilie nu a murit. A fost luat undeva în cer. Se va întoarce! Și așa cum l-a controlat pe Ahab, tot așa îl va controla și pe Antihrist! In același mod!
   Și lucrul uimitor: trei ani și jumătate de secetă aduși de profetul Ilie la Ahab, trei ani și jumătate de secetă va aduce si in timpul domniei lui Antihrist! Prin urmare, avem fenomenul unic, că o persoană, profetul Ilie, nu este doar o prefigurare, o copie istorică a acelui moment, ci și un original istoric din viitor, în cele din urmă. Deci, aceeași persoană este prezentă în ambele cazuri. Repet. Este un fenomen unic!
   Și dacă, dragii mei, în zilele copiilor voștri vine profetul Ilie – pentru că Antihristul va fi venit deja (s a nascut deja asa cum ne spune si Sfantul Gavriil Georgianul) – și dacă în zilele noastre va veni – nu numai ale copiilor voștri – spuneți-mi, este timpul să dormim? Sau este timpul să ne ingrijim?
   Ascultați acum ce scrie cartea Apocalipsei în capitolul 11, despre acea chestiune a controlului lui Antihrist de către profetul Ilie și ce se va întâmpla în continuare Apocalipsa 11, 3-7….
   Omit câteva versete, de dragul conciziei. Și voi da celor doi martori ai mei, zice Hristos, și ei vor profeți. Ei sunt chemați martori, pentru că vor depune o mărturie. ei sunt numiți chiar profeți, căci ei vor profeți. Cât de mult vor profeți? O mie două sute șaizeci de zile, este egal cu trei ani și jumătate. Câte zile a ținut profetul seceta atunci? Trei ani și jumătate!
   Același fenomen, de la aceeași persoană! Auziți, vă rog, cum spune Noul Testament acest lucru?
   „Ei vor avea autoritatea de a închide cerul, ca ploaia să nu cadă în zilele profeției lor!”.
   Prin urmare, predicarea pocăinței va dura trei ani și jumătate….
   Dar apoi, spune el, Fiara care se va înălța din abis, adica Antihristul, îi va ucide și le va lăsa trupurile neîngropate în piața Ierusalimului. (Vezi Apoc. 11, 8).
   Sfantul Ioan Damaschin interpreteaza si spune: „Enoh si Ilie sunt trimisi….” Sfantul Ioan Damaschin, Despre Antihrist.
   Sfantul Ioan Gură de Aur, Cuvânt pentru viziunea lui Daniel, 37.32-38.11: „… el își trimite curând proprii vindecători, pe Enoh și Ilie, pentru a verifica acest lucru înaintea tuturor neamurilor. Vrăjmașul suferă de la ei și dupa toate lucrurile astea ii martirizeaza pe sfinți”.
   Ipolit al Romei, Discurs despre progresul lumii, 21.28-30: „… după cum numește și Daniel, prevestește că fiara, care a fost ridicata din abis, s-a luptat cu ei, care sunt Enoh și Ilie….
   Despre acești doi profeți, cartea Apocalipsei ne spune că întreaga lume îi va vedea, deoarece ei vor fi fost uciși în piața Ierusalimului.
   Desigur, acest lucru arată că aici va domni Antihristul, pe care ei îl vor controla, și ca acesti doi Profeți vor demonstra că el este în cele din urmă Antihristul.
   Dar Antihrist îi va ucide, spune el, și atunci vor vedea uciderea lor „limbi, triburi, națiuni, popoare”.
   Este o expresie comună folosită în Apocalipsa de Ioan Evanghelistul (Apoc. Ioan 10, 9. 11.17, 15 etc.), dar este folosită și de profetul Daniel (Dan. 3,4. 8· 31. 5,19. 6, 25 etc.)
   Cum vor vedea aceste „limbi, rase, națiuni, popoare” dezlegată, moartea celor doi profeți? Desigur, cu ajutorul televiziunii! Si ar fi putut cei mai în vârstă imagina vreodată că televiziunea se va inventa vreodata?… Ne-am fi putut imagina că toate popoarele i ar putea vedea în acest fel?…
   Și totuși, astăzi este posibil. La fel este un indiciu – foarte probabil! – că sfârșitul este aproape, macar si pentru ca televiziunea s a inventat deja, adică a fost inventată!… și poate – este! – exact ceea ce va deveni – o televiziune în slujba antihristului!… Faptul că s a inventat de mult timp este o dovada, pentru că ceea ce se vede astăzi la televizor este doar pentru a pregăti oamenii pentru venirea Antihristului.
   În acești trei ani și jumătate de tiranie a lui Antihrist, poporul lui Dumnezeu trebuie sa fie ascuns.
   Trei ani și jumătate trebuie credinciosii sa ramana ascunși! Dar de ce ar trebui să se ascundă? Pentru a scăpa. Pentru a scăpa doar de moartea biologica? Nu atât de mult de moarte, cât mai ales pentru a se proteja de efectele tulburatoare ale celor trei ani și jumătate cat domneste antihrist!
   Este groaznic, dragii mei, când îi vedem pe creștini în timpul nostru atât de mult influențați de cultura noastră actuală – care servește Antihristului.
   Adunați-vă copiii, dacă puteți, și aduceți-i la Biserică. Ce vă spun ei? Îți spun că mintea ta este invechita, că acum au mințile deschise, că au o nouă viziune asupra vieții… Adunați-vă copiii, dacă puteți, pentru a vedea că nu numai copiii, ci și adulții isi dau aere lumesti și au fost secularizați. Iar Antihristul încă nu a venit. Cand va sa vina o se sa impuna foametea, criza de alimente si excluziunea economica, sociala a celor care nu primesc semnul fiarei, pecetea!
   Ce se va întâmpla atunci?
   Deci, unde ar trebui să se refugieze poporul lui Dumnezeu? Poporul lui Dumnezeu este cel care nu se va închina lui Antihrist. În pustiu, ca și profetul Ilie. Acolo se va refugia poporul lui Dumnezeu, în pustie, așa cum a făcut Profetul Ilie în vremurile de demult!
   Deci poporul lui Dumnezeu, precum și fiii Profeților din vremea profetului Ilie – care erau prea mulți și apoi îl înconjurau pe profetul Ilie. Observați același lucru – toți, ca și Biserica în cele din urmă, se refugiază în pustiu, ascunzându-se
   Să vedem ce spune Cartea Apocalipsei în capitolul 12, din versetul 14.
   „Iar femeii i s-au dat două aripi de vultur cel mare, în pustie, în pustie, în locul ei.” Cine este femeia? Este Biserica.
   Femeii, Biserica, i s-au dat două aripi de vulturul cel mare.
   În Vechiul Testament avem adesea această imagine – ca în Deuteronom și în alte părți – ceea ce arată că aceste două aripi mari ale vulturului sunt marea protecție a lui Dumnezeu.
   Deci, când spune că „s-au dat două aripi ale vulturului cel mare”, înseamnă: Dumnezeu protejează Biserica.
   Apocalipsa spune in continuare: „Sunt asezata în pustie în locul meu”, să zboare și să fugă în pustie, în lacasul ei. Deci locul Bisericii este pustiul? Da, deșertul! ( in munti spune si Sfantul Gavriil Georgianul ca se vor refugia oamenii credinciosi in timpul lui Antihrist!)
   Știați că acest mic preambul și, în același timp, un mesaj de-a lungul secolelor, al Bisericii că Biserica se va refugia în deșert este prefigurarea mănăstirilor? Mulți spun: „De ce stati în mănăstiri, voi călugării?” Să vă reamintesc că Biserica se va întoarce în pustiu. În plus, Biserica a pornit din deșert sau din pustiu. Obiectati? Citiți capitolul 1 din Evanghelia după Marcu, vedeți aceasta. „un glas care strigă în pustie” (Marcu 1, 3; cf. Matei 3, 3. Luca. 3,4. Ioan. 1, 23). Ioan Botezătorul strigă și spune că Mesia vine. Și unde l-a arătat, te rog, pe Mesia? În deșert. Unde sunt temeliile Bisericii? În deșert. Deci, se va ajunge din nou în deșert.
   Astfel, el spune mai jos: „Și șarpele a pus apă în spatele ei din gura lui în spatele ei ca un râu, în această poezie purtătoare de râu” (Apoc. 12,15). Diavolul, Antihristul, în spatele căruia se află Satana, va alunga Biserica, va alunga Biserica – de aceea se va refugia în pustie – și va scoate apă din gură pentru a o îneca. Ce este această apă pe care diavolul și Antihristul o scot din gura lui? Aici, dragii mei, este ceea ce este vizibil. Diferitele sisteme sociale și filosofice care doresc să înece creștinul modern. Este momentul în care o persoană îți dă o farfurie cu mâncare și îți spune: „Vei mânca bine, vei avea confort dar, știți, veți urma acest sistem social sau acest sistem economic”. Nu credeți că suntem un pic ca Esau, care si a vândut dreptul lui de intai nascut, care este, venirea lui Mesia, pentru că noi am vrut să prosperam?
   Deci Îl vindem pe Hristos, pentru a avea beneficii financiare… Ce păcat! Ce păcat!… Deci, aceste lucruri se vor îneca, ei vor încerca să înece Biserica. Desigur, Biblia spune că mulți creștini ortodocsi vor pieri. (Vezi Mat. 24, 24. Marcu 13, 22 et c.) Se spune acest lucru în cartea Apocalipsei, când Sfantul Ioan Teologul este chemat să masoare numai templul și altarul, nu și curtea lui. Aceasta indică faptul că numai o ramasita (Vezi Is. 10, 22; Rom. 9, 27.11, 5.) va fi salvata, o mică parte din creștinii ortodocsi. Mai exact, îngerul îi spune lui Ioan:
   „Nu socotiți restul. Ei au fost dați să fie presați de neamuri timp de patruzeci și două de luni”.” (Apoc. 11,1-2). Adică Antihristul va birui pe creștinii ortodocsi timp de trei ani și jumătate….
   Pe creștini! Da. Căci, potrivit Părinților, templul, curțile sale și orașul Ierusalim, orașul Sionului, simbolizează întotdeauna Biserica. Ce măsoară? Numai templul, spune el, și altarul, adică o mică parte. Să luăm aminte că putem pieri și că sistemul Antihristului ne poate fi impus și nouă! Acest lucru va însemna că Balaurul face Biserica „încărcată de râu”. se duce să o înece cu apă. Apa este ceea ce v-am explicat.
   Și pământul a ajutat-o pe femeie, iar pământul i-a deschis gura și a înghițit râul când balaurului i-a ieșit din gură”.” (Apoc. 12,16). Elementele fizice vin în ajutor. Pământul, spune el, a înghițit apa. Cazul aici este comparabil ca la trecerea Mării Roșii. Undeva după miezul nopții, un vânt sudic a început să sufle, spune el, atât de puternic încât apa mării a împărțit-o în două. Evreii au trecut. și când si-au dat seama, egiptenii s-au dus si ei să intre. Vântul se oprește, apa se închide și i îneacă pe toti. (Exod. 14, 21-29). Aici vedem elementele naturii. Desigur, elementele naturii sunt conduse de Dumnezeu. Dar aici nu arată cine îi guvernează, ci ce fac, în prim-plan, la un prim nivel. Adică, că elementele naturii vin fie pentru a distruge pe raucredinciosi, fie pentru a întări și ajuta pe cei evlaviosi!
   Ați văzut, profetul se încălzește așteptând distrugerea Ninivei. „Uh! căldură, vară!” (I. 4, 1-6). În câteva minute crește un dovlecel cu frunze mari și îl salveaza! Deci natura vine în ajutorul lui și al Bisericii. „Balaurii au lucrat asupra femeii și s-au dus la război cu restul seminței ei, cu cei care păzesc poruncile lui Dumnezeu și care depun mărturie despre Iisus.” (Apoc. 12,17).
   Poate vă veți gândi, dar câți se pot ascunde? Să zicem, câți sunt adevărații creștini? Cincizeci? o sută? cinci sute? o mie?… Pot toți acestia sa se ascunda in munți, să meargă in crapaturile pământului și peșterilor și să se ascundă? Desigur!
   Restul ce vor face? Restul stau în orașe. Adică doar aceștia sunt cei evlaviosi, care au fugit in munti? Nu. Sunt alta categorie in orașe. Atunci cum rămâne cu ei? „Satana vine”, spune el, și el face război cu alții.” Ei trebuie să înfrunte cu adevărat tirania lui Antihrist!
   Dar acolo, în pustie, profetul Ilie ce a mâncat?
   „Și corbii au adus pâinea aceasta dimineața și carnea, iar din parau a băut apă.” Corbii i-au adus pâine dimineața, iar seara i-au adus carne, iar el a băut apă din parau. De ce corbi? Știți că corbi sunt carnivori. Biblia spune acest lucru (Gen. 8, 6-7 etc.), dar îl știm și prin natură. Deci pune corbi, trimite corbi, ca să arate – ce? – că acesta este un miracol, care în acest fel este evidentiat. Corbii, care pot mânca carne, mai ales într-o perioadă de foame, nu o mănâncă, ci o aduc profetului Ilie. Pentru a sublinia miracolul protejarii profetului Ilie de către Dumnezeu. Biserica din pustiu va fi hrănită în mod similar in vremea lui antihrist!
   Cartea Apocalipsei spune din nou: „așa cum se hrănește acolo….” (Apoc. 12:14), astfel încât Biserica poate fi hrănita acolo, se spune, „timp” – este anul – „și ori” – este de doi ani. doi plus unu, trei- „și jumătate din timp” – este jumătate din timp – adică trei ani și jumătate, adică atâta timp cât diavolul și Antihristul vor guverna în această lume.
   Dar cum ne va hrăni Dumnezeu acolo? Știm că vechiul Israel a fost hrănit în mod miraculos în pustiu timp de patruzeci de ani. (Exod. 16, 35).
   Știm, de asemenea, că creștinii din pustiu, care au fugit de persecuție, au fost, de asemenea, hrăniți într-un mod pe care Dumnezeu L-a avut in iconomia Sa. Dar cum se vor hrăni până la urmă creștinii din vremea lui antihrist care fug în pustiu? Dumnezeu știe acest lucru și Hristos îl va descoperi atunci. El nu le-a spus niciodată, de exemplu, iudeilor din Egipt:
   „Când vă voi scoate în pustie, vă voi hrăni cu mană”.
   Dumnezeu nu a spus așa ceva. Dar când oamenii erau în pustie și spuneau „Ce vom mânca?”, atunci Dumnezeu a aruncat mana. (Exod. 16, 2-14). Deci, când creștinii vin în pustie și spun „Ce vom mânca?”, atunci Dumnezeu știe ce va da. Acum nu știm asta….
   Dragii mei, cel mai mare dintre profeți, Ilie cel glorios, a trăit antitipul istoric al ultimului profet, așa cum v-am explicat pentru a ne arăta cum va trăi Biserica. Biserica noastră, printre numeroasele evenimente din viața tulbure a profetului Ilie, ne spune istoria, adică ni se înfățișează pe icoane, o singură caracteristică. Să stea într-o peșteră și acolo să vadă corbul aducându-i pâinea sau carnea. Biserica noastră Ortodoxă nu arată altceva decât viața prorocului Ilie. Nici jertfa sa miraculoasă de pe Muntele Carmel, nici măcar Teofania sa de pe Muntele Horeb, adică de pe Sinai, nici vreunul dintre celelalte paradoxuri, ci doar reflectă acest lucru.
   De ce dorește Biserica noastră să sublinieze istoricitatea profetului ca antitip al sfârșitului? dar și să ne spună – doar această imagine pe care o primesc de la Profet – să ne spună ce se va întâmpla cu credincioșii noștri când va veni sfârșitul lumii.
   Dragii mei, proorocul Ilie, așa cum v-am mai spus, îl va arăta pe Antihrist, dar îl va controla enorm, așa cum l-a controlat pe Ahab.
   Știți ce i-a spus lui Ahab? El i-a zis: „Sângele tău va fi spălat de câini și porci!” Așa s-a întâmplat, dragii mei. Ahab a fost rănit într-un război și a fost dus rănit într-un izvor. acolo, spune el, unde prostituatele sunt scăldate. Deci acolo l-au spălat, i-au spălat rănile. Dar atât de mult sânge curgea, abundent, încât în cele din urmă a murit acolo. Și atunci câinii și porcii s-au dus și au lins sângele lui Ahab acolo! (
   Deci profetul controlează enorm istoria. Deci, Ilie va controla si pe Antihrist.
   Dacă pentru necredincioși va fi groaznic, atunci pentru cei neprihăniți va fi o adevărată binecuvântare.
   Dar și pentru necredincioși, Profetul va fi groaznic.
   Cartea Apocalipsei ne spune că atunci când Antihristul îl va aresta împreună cu celălalt profet, Enoh, și îi va spânzura, îi va ucide, atunci atât de mult se vor bucura oamenii raucredinciosi – că vor face schimb de daruri unul cu celălalt, pentru că în cele din urmă au fost eliberați de un predicator care i-a torturat cu cuvintele lui. (Apoc. 11.10). Deci, oamenii păcătoși se vor bucura….
   Dar el va sta groaznic, căci în trei zile și jumătate îl vor vedea pe proorocul Ilie înălțându-se din morți și înălțându-se la cer, și atunci vor fi cuprinși de frică și teroare! (Apoc. 11,11-13).
   Dar dacă pentru necredincioși Ilie va fi groaznic, pentru cei neprihăniți va fi o adevărată binecuvântare.
   De aceea, imnul care se referă la profetul Ilie, se încheie după cum urmează: „binecuvântați sunt cei care vă privesc pe voi și pe cei care sunteți iubiți și trăiti în dragoste” (Sir. 48, 11). fericiți cei ce te vor vedea, sau care te vor vedea, cei care trăiesc împodobiți cu virtuți; vom trăi și vom vedea.
   Dragii mei, proorocul Ilie a fost văzut cu bucurie și speranță în primul rând de cei șapte mii de oameni în zilele sale, când au fost ascunși și nu și-au manifestat credința în adevăratul Dumnezeu.
   când profetul cu plângere a venit să-I spună lui Dumnezeu:
   „Doamne, singur am fost lăsat să mă închin Ție; Toți ceilalți s-au închinat idolilor!” „Nu, Ilie. Șapte mii de oameni nu s-au închinat lui Baal”.

   Acești șapte mii de oameni, când l-au văzut pe profetul Ilie controlându-l pe Ahab, s-au bucurat. S-au bucurat. Era nădejdea lor profetul. Dar si cei neprihăniți de la sfârșit îl vor vedea cu bucurie și speranță.
   Când va predica în Ierusalim, toți cei cuvioși, cei neprihăniți, vor spune: „A venit Ilie. A venit Ilie! El îl controlează pe Antihrist. A venit Ilie!… Suferința noastră se va termina! Hristos vine!….”
   Deci va fi nădejdea celor drepți de la sfârșitul vremurilor!
   El va fi văzut chiar de toți cei neprihăniți care, în la a Doua Venire, vor fi înviați!
   Dragii mei, aceasta este în câteva cuvinte personalitatea minunată a sfântului profet Ilie.
   Și, în concluzie, ce altceva am putea spune?
   O, sfinte proroc al lui Dumnezeu, Ilie, roaga te pentru noi!

   Ὁ Προφήτης Ἠλίαςστήν ἐποχή τουκαί στά ἔσχατα τῆς Ἱστορίας. – YouTube

   Apreciat de 1 persoană

 11. Felix said, on septembrie 29, 2021 at 2:03 am

  Parintele Athanasie Mytinlineos infirma ipoteza Parintelui Elpidie ca antihristul ar fi copilul lui Eusfor ( Lucifer):

  Antihristul este un om, el se va naște dintr-o mamă și dintr un tată…

  https://athanasiosamvonas.blogspot.com/2021/06/blog-post_20.html?m=1&fbclid=IwAR04ZnPIdTp9Gn4IYWzqAFvDIJpOkggkB05ALMV3TEvtqvG9ak3DGaI-pE4

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: