SACCSIV – blog ortodox

SMART DUST: Acesta este cel mai mic cip cu … aripi din lume

Posted in CIPURI, SMART DUST by saccsiv on septembrie 23, 2021

science alert: This Microchip With Wings Is The Smallest Flying Structure Humans Have Ever Built

Acest microcip cu aripi este cea mai mică structură zburătoare construită vreodată de oameni

De CONOR FEEHLY, 23 SEPTEMBRIE 2021, SCIENCE ALERT

This Microchip With Wings Is The Smallest Flying Structure Humans Have Ever Built

Acum, poate că mai mult ca niciodată, inginerii și oamenii de știință se inspiră din natură atunci când dezvoltă noi tehnologii. Acest lucru este valabil și pentru cea mai mică structură zburătoare pe care oamenii au construit-o până în prezent.

Inspirați de modul în care copaci precum arțarii își împrăștie semințele folosind ceva mai mult decât o adiere de vânt, cercetătorii au dezvoltat o gamă de microcipuri zburătoare minuscule, cel mai mic dintre ele fiind nu mai mare decât un grăunte de nisip.

Acest microcip zburător sau ‘microflier’ cade ușor spre sol, învârtindu-se în aer ca elicea unui elicopter.

Aceste microfliere au fost concepute de o echipă de la Universitatea Northwestern din Illinois, și pot fi dotate cu tehnologie ultra-miniaturizată, care include senzori, surse de energie, antene pentru comunicații fără fir și chiar memorie încorporată pentru stocarea datelor.

„Scopul nostru a fost de a crea sisteme electronice zburătoare în miniatură, multifuncționale, ce pot fi distribuite în cantități mari, pentru a colecta date din mediul înconjurător în scopul monitorizării calității aerului, supravegherii populației sau urmăririi bolilor”, a declarat John A. Rogers de la Northwestern, care a condus dezvoltarea noului dispozitiv.

Echipa de ingineri a dorit să proiecteze dispozitive care să rămână în aer cât mai mult timp posibil, permițându-le să colectezecât mai multe date relevante.

„Noi credem că am învins natura. Cel puțin în sensul restrâns al faptului că am reușit să construim structuri care cad cu traiectorii mai stabile și cu o viteză mai mică decât semințele asemănătoare pe care le-ai vedea la plante sau copaci”, spune Rogers. De asemenea, am reușit să construim aceste structuri, care zboară ca un elicopter, la dimensiuni mult mai mici decât cele întâlnite în natură”, a spus Rogers.

Rogers crede că aceste dispozitive ar putea fi aruncate din cer în cantități mari, ce se pot apoi dispersa pentru a monitoriza modurile de restabilire a calității mediului după o scurgere de petrol sau pentru a urmări nivelurile de poluare a aerului la diferite altitudini.

Rogers și echipa sa nu au pierdut din vedere faptul că dispozitivele lor ar putea polua mediul înconjurător. În lucrarea care le descrie munca, autorii precizează:

„Metodele eficiente de recuperare și eliminare a acestora din natură trebuie să fie luate în considerare cu atenție. O soluție ar fi ca dispozitivele să fie construite din materiale care se resorb în mod natural în mediul înconjurător, prin reacții fizice sau chimice care le dezintegrează în elemente inofensive.”

Din fericire, laboratorul lui Rogers dezvoltă electronice tranzitorii care sunt capabile să se dizolve în apă după ce nu mai sunt utile. Folosind materiale similare, el și echipa sa își propun să construiască dispozitive zburătoare biodegradabile.

„Recunoaștem că ar fi dificilă recuperarea microflierelor în cantități mari, așa că am ales să le fabricăm din materiale biodegradabile, care dispar în natură sub forma unor elemente inofensive”, a spus Rogers.

Cercetarea a fost publicată în revista Nature.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul): SMART DUST – Computerele din praful inteligent vor putea detecta totul

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Catalin said, on septembrie 23, 2021 at 8:19 pm

    https://www.g4media.ro/certificat-verde-obligatoriu-la-locul-pentru-cei-23-de-milioane-de-angajati-din-italia-cine-nu-prezinta-certificatul-verde-nu-va-fi-suspendat-dar-i-se-va-taia-salariul.html
    https://www.telegraph.co.uk/news/2021/09/21/wuhan-scientists-planned-releaseskin-penetrating-nanoparticles
    Wuhan and US scientists were planning to release enhanced airborne coronavirus particles into Chinese bat populations to inoculate them against diseases that could jump to humans, leaked grant proposals dating from 2018 show.
    New documents show that just 18 months before the first Covid-19 cases appeared, researchers had submitted plans to release skin-penetrating nanoparticles and aerosols containing “novel chimeric spike proteins” of bat coronaviruses into cave bats in Yunnan, China.
    They also planned to create chimeric viruses, genetically enhanced to infect humans more easily, and requested $14million from the Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa) to fund the work.
    Papers, confirmed as genuine by a former member of the Trump administration, show they were hoping to introduce “human-specific cleavage sites” to bat coronaviruses which would make it easier for the virus to enter human cells.
    When Covid-19 was first genetically sequenced, scientists were puzzled about how the virus had evolved such a human-specific adaptation at the cleavage site on the spike protein, which is the reason it is so infectious.

    Apreciază

    • news-uri said, on septembrie 24, 2021 at 2:04 am

      Foarte interesant. Întrebarea este ce s-ar alege de toate explicațiile astea și de toate poveștile care se tot spun de aproape doi ani, dacă conceptul de „virus” ar fi greșit, adică de fapt virușii ar fi un ceva inventat, iar Pasteur a fost și el doar un simplu om supus greșelii. Că noi trăim ceea ce trăim, pentru că într-o dimineață Pasteur a avut o revelație, care a dus în final la vaccinarea întregii planete … Cine și-ar pune problema că ceva nu se potrivește în chestia asta?
      Unii s-au convins deja că lumea e plină de fake news-uri care se înmulțesc exponențial de la o zi la alta. Multe news-uri sunt legate de ce mai slobozesc oamenii de știință în legătură cu „descoperirile” lor. Poți să-i crezi sau nu.

      Referindu-mă la subiectul articolului, ni se spune că există:

      – sisteme electronice zburătoare în miniatură
      – care zboară ca un elicopter, la dimensiuni mult mai mici decât cele întâlnite în natură
      – care sunt construite din materiale care se resorb în mod natural în mediul înconjurător, prin reacții fizice sau chimice care le dezintegrează
      ETC …

      Cum adică sisteme electronice făcute din materiale biodegradabile, deci care se resorb? Auziți ce spun ăștia? Tare, nu-i așa? Sigur, putem să-i credem, dar eu aleg SĂ NU-I CRED. Poate greșesc, știu. Dar în marea de news-uri poți foarte bine confunda ceea ce e real cu ceea ce e fals. Ca și cu virușii … , că iată unde s-a ajuns.

      Apreciat de 1 persoană

    • gheorghe said, on septembrie 24, 2021 at 10:04 pm

      Asta cred ca au facut japonezii – ca vaccin neconsimtit pentru oameni da’ lau „scapat” in timpul testelor fiind carat neasteptat! – de „vulpile zburatoare” in zona Wuhan; se rfeugiasera din cauza calurii iar seceta a oprit cresterea si coacerea fructelor cu care se hranesc mamiferele astea zburatoare – nu sint lilieci si nu mananca altceva decat fructe…. da’ au contaminat fluviul aproape secat si pestii au transmis la oameni bacterii care au produs diaree violenta. DE asta a fost oprit pescuitul si consumul de peste din tot fluviul…
      Bine, ce au facut japonezii tot cu comanda de la „centru” adica din SUA – cu mostre biologice, ecipamente, tema de „cercetare”, bani… si control.
      Sursa:
      https://rense.com/general96/china-outbreak-part-3.php

      Wuhan Contagion Part 3
      Giant Bat-Delivered Coronavirus Was From Japan’s New Unit 731
      By Yoichi Shimatsu – Jan 28, 2020

      Apreciază

  2. Sindicatul Europol: Elevii nevaccinați din cadrul Școlii de agenți de poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj Napoca sunt "încarcerați" said, on septembrie 23, 2021 at 8:59 pm

    https://www.antena3.ro/actualitate/sindicatul-europol-elevii-nevaccinati-scoala-de-agenti-de-politie-septimiu-muresan-cluj-614915.html

    Apreciază

  3. sky said, on septembrie 24, 2021 at 7:34 am

    Harta Coronavirus, toate încrengăturile de organizații, indivizi, firme, etc. Întreaga păduchelniță care ne vrea moartea.
    https://t.me/DanDiaconu/418

    Apreciat de 1 persoană

  4. Elena said, on septembrie 24, 2021 at 11:54 am

    Cîțu: Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă. Nu știm ce o să facem cu cei care refuză vaccinul
    23.09.2021 21:33
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/citu-vaccinarea-obligatorie-ar-trebui-sa-fie-o-ultima-varianta-nu-stim-ce-o-sa-facem-cu-cei-care-refuza-vaccinul-1678285

    ….„Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Ce decizie luăm? Sancționare salarială, desfacerea contractului de muncă, este penal? E ușor să vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau să știu ce facem după aceea, ce vom face
    .
    …Acolo trebuie să vedem dacă cei de la USR se vor rupe de AUR și merg pe această variantă. Pentru că dacă ei rămân alături de AUR și țin această campanie anti-vaccinare va fi complicat, va trebui să vorbim cu PSD să voteze”, a precizat premierul„

    Apreciază

  5. radhacross said, on septembrie 25, 2021 at 7:44 am

    Chiar de pe site-ul Moderna:
    Our Operating System
    Recognizing the broad potential of mRNA science, we set out to create an mRNA technology platform that functions very much like an operating system on a computer. It is designed so that it can plug and play interchangeably with different programs. In our case, the „program” or “app” is our mRNA drug – the unique mRNA sequence that codes for a protein.

    Recunoscand potentialul larg al stiintei ARNm,ne-am propus sa realizam o platforma care functioneaza ca un sistem de operare pe un un computer.Este conceput astfel incat sa poata fi conectat si redat interschimbabil cu diferite programe.In cazul nostru,”programul” sau ”aplicatia” este medicamentul nostru ARNm – secventa unica ARNmcare codifica o proteina.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.