SACCSIV – blog ortodox

Din 28 septembrie, România începe administrarea dozei 3 de vaccin anti-COVID

Posted in Coronavirus, Romania, vaccinare in masa by Vali on septembrie 23, 2021

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25054450-din-28-septembrie-romania-incepe-administrarea-dozei-3-vaccin-anti-covid-citu.htm

Foto: Gulliver / Getty Images / Digi 24

Din 28 septembrie, în România va începe administrarea dozei a treia de vaccin anti-COVID, a anunțat miercuri Comitetul de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea. A treia doză de vaccin poate fi administrată nu mai devreme de 6 luni după doza a doua. A treia doză se va face doar cu vaccin cu ARN Mesager (Pfizer sau Moderna), indiferent cu ce vaccin s-au făcut primele două doze. Doza 3 poate fi administrată oricărei persoane care are cel puțin 6 luni de la doza 2, însă este recomandată în primul rând persoanelor vulnerabile – cu vârsta peste 65 de ani sau care suferă de boli cronice – și persoanelor cu risc mare de expunere – personal medico-social și din învățământ.

Cui este recomandată în primul rând doza 3, potrivit Comitetului de Coordonare a Vaccinării:
 • persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare;
 • persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.
Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
Vaccinarea cu doza 3 se face doar cu vaccin produs de Pfizer&BioNTech sau Moderna, inclousiv în cazul celor vaccinați cu AstraZeneca.
Având în vedere faptul că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel, mai precizează CNCAV.
Programarea persoanelor pentru administrarea dozei 3 se poate face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare. Pentru persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale, imobilizate la domiciliu sau fără adăpost, se va utiliza aceeași modalitate de vaccinare, respectiv cu ajutorul echipelor mobile puse la dispoziție de către direcțiile de sănătate publică județene/ a municipiului București.
Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. gabimdi said, on septembrie 24, 2021 at 8:05 am

  Directtorul acesta minte… toată tarasenia asta nu se va termina la anul….. decat dacă Dumnezeu intervine….

  Apreciat de 1 persoană

 2. Sandu said, on septembrie 24, 2021 at 12:01 pm

  Nu exista COVID!

  5G este factorul care a dus la bolile de plaman, intentionat afisate de catre PRIMA FIARA ca fiind un ‘virus’

  Apreciat de 2 persoane

  • Nimeni said, on septembrie 24, 2021 at 4:38 pm

   Același vaccin , ca prima și a doua doză , valabil pentru toate tulpinile ,trecute și viitoare , vaccinuri fără număr (o „veselie” ) .Mai sunt câte unii abordați de reporteri pe stradă care spun : ,,trebuie să ne vaccinăm că să ajungem din nou la viața de dinainte de pandemie ” , aceeași frază o aruncă la fiecare nou val , trec aproape doi ani de când pandemia asta și ei au rămas cu aceleași idei ,aceeași ignoranță .Mai nou sunt unii care se vaccinează cu prima doză că să aibă și ei certificat.

   Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: