SACCSIV – blog ortodox

REVOLTA ANTI VACCINARE a muncitorilor din construcții din Melbourne. Lista de solicitari

Posted in Australia, Coronavirus, proteste, REVOLTA, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa, VACCINARE OBLIGATORIE by saccsiv on septembrie 21, 2021

sky news: Melbourne protesters vow to return for third day of demonstrations on Wednesday

Protestatarii din Melbourne au promis că se vor întoarce miercuri pentru a treia zi de manifestații

Muncitorii din construcții, furioși, au promis că vor reveni miercuri pentru a treia zi de proteste, după ce guvernul Andrews a închis șantierele pentru două săptămâni.

De Brianna McKee, 21 Septembrie 2021, sky news

VIDEO pe sky news.

„Editorul politic al Sky News, Andrew Clennell, spune că decizia premierului statului australian Victoria, Daniel Andrews, de a închide întreaga industrie a construcțiilor timp de două săptămâni s-ar putea să se fi ‘întors împotriva sa’, deoarece a dus la două zile de proteste. „Pe tot parcursul pandemiei, am fost avertizat în privat de către liderii noștri despre potențialul de tulburări civile din…”

Mulțimea furioasă de meseriași care a mărșăluit marți prin centrul orașului Melbourne, a promis să se întoarcă și să organizeze un al treilea protest miercuri.

Organizatorii evenimentului, care se opun mandatului de vaccinare și închiderii timp de două săptămâni a industriei construcțiilor din Victoria, au promis să se adune ‘în fiecare zi’ până când cererile lor vor fi îndeplinite.

Mulțimea îndârjită scanda ‘în fiecare zi’ în timp ce mărșăluia prin CBD și s-a ciocnit cu poliția înainte de a se împrăștia pe autostrada West Gate.

Înainte de protestul de marți, a fost publicată o listă de revendicări care solicită încetarea închiderilor, a obligativității vaccinării și a obligativității de a purta mască.

VIDEO pe sky news.

„Există temeri că protestele din Melbourne nu se vor detensiona, având în vedere că marșul de câteva ore prin centrul orașului s-a transformat într-un blocaj pe West Gate Freeway. Traficul de intrare pe autostradă este blocat în mod semnificativ de aproximativ…”

Lista de solicitări:

 1. Puterile de urgență ale statului să fie eliminate imediat
 2. Încetarea imediată a măsurilor de închidere
 3. Încetarea imediată a obligativității de a purta mască
 4. Încetarea imediată a obligativității vaccinării
 5. Eliminarea pașaportului de vaccinare
 6. Demisia imediată a premierului Daniel Andrews
 7. Demisia imediată a directorului general pentru sănătate, Brett Sutton.
 8. Demisia imediată a comisarului șef al poliției, Shane Patton
 9. Comisie regală privind răspunsul guvernului la pandemie
 10. Acuzații împotriva unor ofițeri pentru ‘agresarea unor protestatari pașnici’
 11. Toate șantierele de construcții vor fi redeschise imediat.

Construction workers march through the streets in Melbourne for a second day of protests against a sector-wide COVID-19 vaccine mandate announced by the Andrews government. Picture: Getty

Muncitorii din construcții mărșăluiesc pe străzile din Melbourne pentru a doua zi de proteste împotriva obligativității vaccinării anti COVID-19 la nivelul întregului sector, anunțată de guvernul Andrews. Fotografie: Getty

Traffic along the West Gate Freeway was stopped in both directions by construction workers protesting COVID-19 vaccine mandates. Picture: Asanka Ratnayake/Getty Images

Traficul de-a lungul autostrăzii West Gate a fost oprit în ambele direcții de către muncitorii din construcții care protestau împotriva obligativității vaccinării anti COVID-19. Fotografie: Asanka Ratnayake/Getty Images

 

VIDEO pe sky news.

„Protestatarii din Melbourne blochează acum autostrada West Gate, mergând pe șosea și perturbând traficul. Protestatarii merg pe autostradă, îndepărtându-se de CBD, arătând ostilitate față de mass-media și poliție.”

Mitingul de marți a fost intitulat ‘Mitingul Muncitorilor din Victoria pentru Libertate’, iar participanții au fost instruiți pe Telegram să aducă prieteni, familie și mâncare.

Autoritățile din statul australian Victoria au avertizat că protestele care au avut loc luni și marți ar putea fi evenimente de super răspândire a virusului.

Tensiunile au explodat luni, după ce șeful Direcției Generale de Sănătate, profesorul Brett Sutton, a impus vaccinarea obligatorie în industria construcțiilor și a interzis pauzele în sălile de ceai.

Brett Suttona cerut ca toți muncitorii din construcții să prezinte angajatorului dovada că au făcut cel puțin o doză de vaccin anti COVID-19 până la 23 septembrie la ora 23:59.

VIDEO pe sky news.

„Sute de protestatari au blocat mai multe benzi de-a lungul autostrăzii West Gate Freeway din Melbourne, ceea ce a dus la haos în rândul navetiștilor și la un trafic congestionat. Muncitorii din construcții au ieșit în stradă în Melbourne, protestând împotriva obligativității vaccinării.”

La mitingul de luni, muncitorii din construcții fără măști au luat cu asalt sediul CFMEU din Melbourne, aruncând cu sticle, și aparent distrugând difuzoarele.

Luni, mulțimea de muncitori era îmbrăcată în echipament de înaltă vizibilitate și a scandat ‘F** vaccinul’ în timp ce solicita sindicatului să le țină partea.

Secretarul de stat al CFMEU, John Setka, vorbea la un difuzor încercând să calmeze mulțimea furioasă care îl numea ‘c****  lui Dan Andrews’.

Cuvintele sale n-au făcut altceva decât să-i înfurie și mai tare, protestatarii catalogându-l drept ‘mincinos’și îndemnându-l să ‘se retragă’.

VIDEO pe sky news.

„Pe parcursul zilei au izbucnit scene haotice, muncitorii din construcții protestând împotriva obligativității vaccinării și a blocajelor. Protestele durează de mai bine de patru ore, iar poliția de intervenție și poliția călare lucrează pentru a controla…”

Imagini virale au arătat ulterior cum meseriașii strigau la reprezentanții sindicatului care păzeau ușa înainte de a arunca cu sticle de apă și navete de pâine spre ei.

Acest lucru se întâmplă după ce guvernul din Victoria a raportat săptămâna trecută că 13% din cazurile active de COVID-19 din acest stat au fost legate de transmiterea pe șantierele de construcții.

În urma protestului de luni seară, guvernul Andrews a anunțat o închidere de două săptămâni a șantierelor de lucru din Melbourne, Ballarat, Geelong, Mitchell Shire și Surf Coast începând cu miezul nopții.

Trezorierul statului, Tim Pallas, a confirmat vestea cu aproximativ două ore înainte ca închiderea să intre în vigoare, citând ‘nerespectarea’ și ‘comportamentul îngrozitor’ de la protestul turbulent de luni.

Construction workers protest along the West Gate Freeway on September 21, 2021 in Melbourne. Picture: Getty Images

Muncitorii din construcții protestează de-a lungul autostrăzii West Gate Freeway pe 21 septembrie 2021, în Melbourne. Foto: Getty Images

 

VIDEO pe sky news.

„O reacție puternică a poliției a fost observată în Melbourne, în încercarea de a menține calmul protestatarilor care mărșăluiesc pe străzile din oraș. Pe parcursul zilei au fost observate scene de violență, în timp ce mii de muncitori din construcții continuă să…”

Marți, mulțimea a revenit pentru o a doua zi de proteste, mărșăluind pe străzi, ciocnindu-se cu poliția și blocând traficul pe autostrada West Gate.

Sindicatele și politicienii s-au distanțat de protestatari, care au fost catalogați drept extremiști de dreapta și anti-vaxxeri.

Grupurile din industrie estimează că blocajele au costat industria construcțiilor 455 de milioane de dolari în fiecare zi, în timp ce închiderea de două săptămâni ar putea șterge 6,3 miliarde de dolari din profitul sectorului.

Locuitorii din Melbourne se află acum în cea de-a șaptea săptămână a celei de-a șasea închideri din stat de la izbucnirea pandemiei de COVID-19 în luna martie a anului trecut.

Pe 23 septembrie, orașul va bate recordul la stat cel mai mult timp în izolare dintre toate orașele din lume, când va ajunge la 235 de zile de restricții – depășind recordul de 234 de zile al orașului Buenos Aires.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Statul Victoria (Australia): persoanele nevaccinate vor fi excluse din societate

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Paul said, on septembrie 21, 2021 at 9:56 pm

  Video-Luați exemplu acestei angajate din sistemul sanitar de la Timișoara, care nu dorește testare la 3 zile

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=986594192187097&id=100025095760672

  Apreciat de 3 persoane

 2. Geo said, on septembrie 21, 2021 at 10:23 pm

  https://www.campusreform.org/article?id=18185

  Apreciază

 3. […] REVOLTA ANTI VACCINARE a muncitorilor din construcții din Melbourne. Lista de solicitari […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: