SACCSIV – blog ortodox

Olanda vrea să interzică bancnota de 500 de euro şi plăţile cu bani cash peste o anumită valoare, în cadrul Uniunii

Posted in BANI, BANI CASH, BANI ELECTRONICI, BANI LICHIZI, Olanda by Vali on septembrie 21, 2021

Sursa: https://observatornews.ro/extern/olanda-vrea-sa-interzica-bancnota-de-500-de-euro-si-platile-cu-bani-cash-peste-o-anumita-valoare-437925.html

Shutterstock

Nimeni nu umblă cu mii de euro cash în buzunar şi vrea să facă cumpărături. Decât criminalii. Asta susţin olandezii, care vor să impună în Europa o limită pentru plăţile cu bani lichizi.

Ministrul olandez de Finanţe, Wopke Hoekstra, conduce o mişcare europeană comună care cere interzicerea bancnotei de 500 de euro şi plăţile în numerar de peste 5.000 de euro, pentru a preveni spălarea de bani şi alte activităţi infracţionale.

Ministrul le-a spus parlamentarilor că planul are susţinerea Belgiei, Franţei, Italiei şi Spaniei, fiind prevăzută şi posibilitatea ca fiecare ţară să micşoreze plafonul până la care sunt permise plăţile cash. Hoekstra, de altfel, îşi doreşte pentru Olanda limitarea plăţilor cu bani lichizi la maxim 3.000 de euro.

Decizia de interzicere a bancnotei de 500 de euro nu-i va afecta pe consumatorii obişnuiţi deoarece ei fac rareori plăţi în numerar de peste 1.000 de euro în Olanda, a explicat ministrul de Finanţe.

Bancnota de 500 de euro nu mai este emisă

Conform deciziei Băncii Centrale Europene, bancnota de 500 de euro nu mai este emisă dar încă mai sunt în circulaţie aproximativ 400 de milioane de bancnote, echivalentul a 200 de miliarde de euro.

Hoekstra şi omologii săi europeni vor retragerea completă a bancnotei, susţinând că este în principal folosită pentru tranzacţii ilegale.

„Analiştii au arătat că în cele din urmă bancnotele ajung în ţări din America Latină, Mexic şi China, unde nu poţi plăti nici măcar un pachet de unt în euro”, a apreciat Theo Akse, fost şef al organismului de combatere a spălării banilor.

Tagged with: , , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. infractorul cash said, on septembrie 21, 2021 at 3:39 pm

  Pai are dreptate! Cum sa folosesti bani cash pentru activitati infractionale, CAND EXISTA BITCOIN?? (nu e chiar gluma ce spun)

  Apreciază

  • Cosmin said, on septembrie 21, 2021 at 8:54 pm

   infractorul cash

   Si ce faci cu bitcoin intr-o pana de curent de 3 luni de zile, de exemplu?

   Sa te mai intreb de implicatiile duhovnicesti?

   Apreciază

   • Zamolxis said, on septembrie 22, 2021 at 8:20 am

    Bine a puctat omul. Nu tine scuza cu infractorii. Pe de o parte scoti cah-ul dar lasi sau chiar incurajezi tranzactiile anonime gen bitcoin sau alte criptomonede care au fost inventate cu un singur scop. Sa se asigure intr-un mod cat mai atractiv tranzitia spre digitalizarea totala a banilor.

    Apreciază

 2. Y said, on septembrie 21, 2021 at 6:15 pm

  Prima întâlnire a Comitetului pentru implementarea planului de egalitate de gen în Universitatea din București
  https://unibuc.ro/prima-intalnire-a-comitetului-pentru-implementarea-planului-de-egalitate-de-gen-in-universitatea-din-bucuresti/

  iata si motivul (banii vorbesc):
  „Proiectul ATHENA își propune să susțină universitățile partenere, printre care se numără și Universitatea din București, în vederea instituționalizării unui plan de egalitate de gen care, pornind de la situația existentă, să includă un set de analize, măsuri și strategii care să fie asumate de universitate pe termen lung. *Astfel, proiectul oferă Universității din București posibilitatea de a aplica la fonduri de tipul HORIZON 2020, accesibile doar pentru acele instituții care au implementat astfel de planuri de egalitate de gen.* „

  Apreciază

 3. Anonim said, on septembrie 21, 2021 at 6:49 pm

  Desigur , nu le convine sa ai bani in buzunar , banii trebuie sa fie la banca . Se stie in ce directie merg lucrurile , asa incet cu pasi marunti sa nu fie prea evident …. Acu 2 ani cand am lucrat in Anglia si vroiam sa mi retrag de la banca banii sa ii am cash , tot timpul ma intrebau pentru ce imi trebuie banii …. banii munciti de mine .

  Apreciază

 4. Geo said, on septembrie 21, 2021 at 7:19 pm

  Teroriștii nu umbla cu mizilicuri de 500 de euro…ei umbla cu milioane, si cu gențile sau sisteme underground de plăți…cand si cand isi mai baga si serviciile si guvernele nasul pe acolo…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: