SACCSIV – blog ortodox

Autoritățile americane resping cererea Pfizer de a adăuga doza a treia la schema de vaccinare. Cine poate face, totuși, doza suplimentară

Posted in Coronavirus, PFIZER, SUA, vaccinare in masa by Vali on septembrie 20, 2021

Sursa: https://www.antena3.ro/international-news/fda-pfizer-a-treia-doza-614381.html

Sursa foto: bloomberg.com

Autoritatea federală americană în domeniul medicamentelor, FDA, a respins vineri solicitarea depusă de compania Pfizer, privind adăugarea unei a treia doze suplimentare la schema completă de vaccinare, anunță CNN.

Aplicația Pfizer a fost respinsă la vot în cadrul Comitetului pentru vaccinuri din cadrul FDA, notează CNN.

Membrii Comitetului FDA au votat asupra următoarei formulări: „Susțin datele din studiul clinic aprobarea unei doze suplimentare administrate persoanelor de cel puțin 16 ani, la cel puțin șase luni de la finalizarea schemei inițiale?”

Respingerea a fost votată cu 16 la 2.

Membrii Comitetului și-au exprimat îndoieli în legătură cu siguranța unei doze suplimentare la adulții tineri și la adolescenți și s-au plâns de lipsa datelor privind siguranța și eficiența pe termen lung în cazul celei de-a treia doze.

Doza a treia, rezervată pentru persoane peste 65 de ani și celor în situație de risc

Însă Comitetul FDA a aprobat, tot vineri, recomandarea ca doza suplimentară să fie administrată persoanelor cu vârste de cel puțin 65 de ani și celor expuși riscului de a face forma gravă a infecției cu COVID.

Aprobarea recomandării în regim de urgență s-a făcut în unanimitate.

Între timp, datele publicate vineri în SUA de Centrul pentru Control și Prevenție Epidemiologică (CDC) arată că peste două milioane de americani au primit deja o doză suplimentară – așa-numitul booster shot, începând din 13 august.

Această doză nu face însă parte din schema standard de vaccinare și se adresează persoanelor imunocompromise.

Autoritățile americane par dedicate obiectivului de a vaccina prioritar cât mai multe persoane cu schema standard de două doze.

În SUA, 54,4% din populație a fost complet vaccinată iar ritmul de vaccinare este de circa 342.000 de persoane imunizate în fiecare zi.

de Adrian Iclozan

Tagged with: , ,

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vali said, on septembrie 20, 2021 at 3:51 pm

  Mersul corupției în America
  Iată o ocazie numai bună pentru ambasadorul României la Washington să intervină public, ca să îi aducă pe calea cea bună a anti-corupției și statului de drept. Isărescu al americanilor a fost prins cu degetele în butoiul cu miere. Președintele Fed, Jerome Powell, deținea obligațiuni private, pe care instituția pe care o conduce le-a cumpărat de pe piață în cadrul intervențiilor justificate de covid anul trecut.

  Practic, omul deținea niște hârtii de valoare reprezentând împrumuturi de la niște fonduri de investiții, care se devalorizau galopant. Ba chiar riscau să nu mai valoreze nimic, dacă emitenții intrau în incapacitate de plată. Moment în care banca centrală a demarat un program prin care cumpăra hârtii de genul ăla, ca să le țină prețul sus.
  Șeful băncii centrale americane are un salariu anual de peste 200.000 de dolari și o avere personală estimată acum doi ani între 20 și 55 milioane de dolari, după diverse evaluări.

  Dezvăluirea vine la puțin timp după ce Powell însuși ordonase o investigație internă, ca să stingă alt scandal similar, care îi privea pe doi subordonați. Conducătorii Fed din Boston (Eric Rosengren) și Fed Dallas (Robert Kaplan) au avut beneficii însemnate prin creșterea portofoliului ca urmare a cumpărării de către Fed a titlurilor și acțiunilor pe care pariaseră.
  În urma scandalului, cei doi au anunțat că își vor vinde toate acțiunile până la sfârșitul acestei luni. Din știrea asta, putem trage două concluzii. Fie că cei doi vor să se cumințească, fie că urmează ceva îngrijorător pe piață, dacă doi tipi atât de bine conectați și informați își vând acțiunile.

  https://evadare.ro/externe/mersul-coruptiei-in-america/

  Apreciază

 2. Geo said, on septembrie 20, 2021 at 4:22 pm

  https://invictuswebmedia.com/2021/09/20/producatorii-de-vaccinuri-au-mituit-comisarul-european/

  Peste tot oamenii de nimic, politicienii, ajunși stăpâni peste destinele milioanelor de supuși, se bucură la niște firimituri de la ultra bogatele companii cu care ajung in contact…daca este adevarat 4 milioane de euro nu valorează nimic comparativ cu zecile de miliarde pe care le vor câștiga garantat prin contracte secrete cu clauze beton…

  Apreciază

 3. Geo said, on septembrie 20, 2021 at 4:24 pm

  O posibilă explicație-
  https://m.ziare.com/politica/de-ce-ne-conduc-prostii-1700933

  Apreciază

 4. scortisoara said, on septembrie 20, 2021 at 5:00 pm

  De studiat blogul…

  https://ceicunoi.wordpress.com/

  Interesant

  Apreciază

 5. Comisia Europeană și religia vaccinului said, on septembrie 20, 2021 at 5:18 pm

  Cu 3 luni înainte de COVID, UE înghițea supa de vaccin servită de Bill Gates și Big Pharma

  https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/09/20/cu-3-luni-inainte-de-covid-ue-inghitea-supa-de-vaccin-servita-de-bill-gates-si-big-pharma/

  Comisia Europeană și religia vaccinului – 12 septembrie 2019:

  10:30 In Vaccines we trust: Stepping up action to increase vaccine confidence
  „În vaccinuri avem încredere”, este o ilustrare minunată a înlocuirii lui Dumnezeu cu mica fiolă care ar trebui să salveze lumea. Amuzant cum unul dintre vorbitorii de la această masă, era un angajat al Facebook.
  12:15 A doua masă rotundă s-a intitulat: „Magia științei”. Expresia indică din nou dimensiunea supranaturală cu care industria vaccinului intenționează să-și pună produsele pentru a le vinde mai bine. 15:15 A treia masă rotundă, intitulată „Vaccinurile protejează pe toată lumea, pretutindeni”, nu ezită să evoce un fel de omniprezență divină.

  Producătorii de vaccinuri au mituit comisarul european?

  https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/09/20/producatorii-de-vaccinuri-au-mituit-comisarul-european/

  Apreciază

 6. Geo said, on septembrie 20, 2021 at 6:23 pm

  http://xyz.net.au/2021/09/the-image-that-shocked-a-nation/

  Parca si prin germania a fost ceva similar

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: