SACCSIV – blog ortodox

Daniel Vla: Caz dramatic! Sofia, fetița unei credincioase a fost luată de Protecția Copilului Ilfov pe motiv că mama ar fi habotnică, ar obliga copilul să se roage și nu l-ar îngriji adecvat

Posted in PROTECTIA COPILULUI by saccsiv on septembrie 19, 2021

Vineri, 17 septembrie 2021, reprezentanți de la DGASPC Ilfov, însoțiți de echipaje de poliție au descins în localitatea Siliștea Snagov din comuna Gruiu, județul Ilfov, la domiciliul unei credincioase văduve de unde pur și simplu au luat-o pe micuța Sofia Trofin (de aproape 13 ani) de lângă mama ei în urma unei sesizări răutăcioase a unei mătuși care locuiește în Italia.

Mamei, nu i s-a prezentat nici un act, nici un mandat (se pare că legea importată din Europa nu mai prevede acest lucru), ci doar i s-au adus la cunoștință învinuirile de bigotism/habotnicism (cum că aceasta și-ar fi obligat fiica să se roage), proastă creștere etc, pe care le-a sesizat mătușa respectivă.

Reprezentanții DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) NU au făcut verificări dacă reclamațiile corespund realității, nu au făcut cecetări pentru a constata cât de rău este crescut copilul, iar după ce au plecat NU i-au comunicat mamei UNDE VA FI DUSĂ Sofia.

Cititi va rog mai multe la:

https://danielvla.wordpress.com/2021/09/19/caz-dramatic-sofia-fetita-unei-credincioase-a-fost-luata-de-protectia-copilului-ilfov-pe-motiv-ca-mama-ar-fi-habotnica-ar-obliga-copilul-sa-se-roage-si-nu-l-ar-ingriji-adecvat/

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu said, on septembrie 20, 2021 at 10:02 am

    pe de o parte e normal sa procedeze asa: nu iti permiti sa lasi copilul cu parinti suspecti de violenta fizica sau psihologica cat timp conduci ancheta…

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 20, 2021 at 12:21 pm

      Radu

      Dezvolta, te rog: care consideri tu ca este definitia suspectului? Cum ajunge cineva suspect? Ce drepturi are sau nu un suspect?

      Apreciat de 2 persoane

      • Radu said, on septembrie 20, 2021 at 1:25 pm

        sa zicem ca un parintii abuzeaza o fetita. ce preferi: sa fie lasata in acelasi mediu 2-3 luni pana se finalizeaza ancheta si sa fie abuzatq in continuare sau sa fie luata de acolo pana se termina ancheta?

        mai mult, oare copilul abuzat ce ar vrea?

        eu, in cazul autoritatilor, as lua copilul 1 zi, l-as intreba, fara parinti, cum se simte, cum e tratat … si apoi as decide pasul urmator.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 20, 2021 at 2:27 pm

        Radu

        N-ai raspuns la intrebari, in schimb ai mai lansat un cuvant: abuz.
        Te rog, dezvolta si ce intelegi tu prin acest cuvant.

        Apreciază

      • gabimdi said, on septembrie 20, 2021 at 1:34 pm

        Ce putem face sa îi ajutam pe mamă si fetiță???

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 20, 2021 at 2:28 pm

        gabimdi

        Intreaba pe blogul lui Daniel Vla.

        Apreciază

      • danielvla said, on septembrie 20, 2021 at 11:34 pm

        ACTUALIZARE 20 septembrie, seara:

        S-au mobilizat unii frați și s-a găsit un avocat care le va ajuta pe Sofia și mama ei gratis… Deocamdată nu este nevoie de bani, dar… lupta cu sistemul este dificilă și probabil de durată. Dacă va fi nevoie de ajutor financiar pe viitor, vom anunța. Acum trebuie multă de rugăciune, pentru că războiul se duce împotriva duhurilor rele care îi prigonesc la sânge pe mărturisitori! Rugați-vă fraților, căci uneori este mult mai greu să te rogi pentru un suflet, cu putere și în mod constant, decât să donezi un bănuț pentru văduve și orfani!

        Ulterior, având în vedere că este un evident abuz al autorităților (legal sau nu), rugăm frații să se pregătească și de eventuale proteste în fața unor sedii ale Protecției Copilului sau alte instituții.

        Orice familie care are copii și se opune sistemului antihristic (vaccinare, testare, certificate/pasapoarte de asa-zisă sănătate etc) poate fi supusă unui abuz asemănător. Așadar, nimeni n-ar trebui să considere că este un efort prea mare să participe la astfel de acțiuni.

        Apreciază

    • VioletaB said, on septembrie 20, 2021 at 1:13 pm

      @Radu ești un om fara inima, nene! Și fara minte, pe deasupra. Ai copii? Daca se trezește orice neghiob (vecin, sau vreun „binevoitor” din familie) sa îți facă o plângere și într-o zi îți apare așa-zisa protecție (de fapt nenorocire) a copilului in casă, fără niciun mandat, fara nimic, si îți ia copiii tot la fel spui?

      @Saccsiv Le cunosc personal pe fetița Sofia și pe mama ei Laurenția de câțiva ani. Va rog, haideți să le pomenim în rugăciune! 🙏🏻

      Se îngrădisera de ecumeniști din 2016. Nu am mai vorbit de mult cu ea, nu mai am nici nr ei, pt că am mers in locuri diferite în ultimii 2 ani.

      Știrea asta e șocantă! Cu atât mai mult cu cât „plângerea” a venit de la mătușa fetiței, sora mamei..
      Ferească Dumnezeu, de așa surori și mătuși! Va dați seama in ce risc și pericol a aruncat-o pe biata copilă o femeie fara gândire și fără credință??

      Este caz de răpire, clar. Copilul este ținut acolo contra voinței sale și fără nicio bază legală (ca de exemplu o hotărâre judecătorească).

      Cei care putem, sa ajutăm și cu bani, cunoștințe, avocat, cu orice ar contribui că această fetiță sa se întoarcă acasă langa mama ei văduvă!

      Va dați seama că mâine, poimâine se poate întâmpla și altora, chiar și nouă, cei pe care ateii ii eticheteaza ca fiind „habotnici” ☹️😔?

      Apreciat de 2 persoane

    • gabimdi said, on septembrie 20, 2021 at 1:33 pm

      Radu,
      bați câmpii…

      Apreciază

    • Mihai T said, on septembrie 20, 2021 at 3:09 pm

      Trebuia întrebat ce informaţii are despre treaba asta. Protecţia copilului nu au acuzat-o de violenţă fizică sau psihologică.

      Apreciază

    • gheorghe said, on septembrie 20, 2021 at 7:36 pm

      Care e problema TA!
      Ce „chemare” ai sa decizi cum si ce fel isi creste cineva copilul?
      Ce drept ai sa-mi deschizi usa?

      Suspectul este NEVINOVAT.
      Cum iti permiti sa peedepsesti pe cineva pentru impresia ta?
      Asta e metoda talmudista, e marxism cultural: „sa credem ca e asa” chiar daca nu exista probe.
      Si eu te suspectez ca faci incest cu copiii tai; nu verific nimic si ti-i iau.
      Ssi daca verificarea e „la comanda” si nu se confirma, tu ce patesti?
      Pe mine cum ma compensezi pentru batjocura si deranajarea vietii mele?
      …. ancheta ce „valori” foloseste ca sa stabileasca… ce?

      Apreciază

    • minionita said, on septembrie 20, 2021 at 9:25 pm

      @Radu Adica aia pe care ii doare fix undeva de copii care sunt abuzati, traficati, omorati sau lasati sa se descurce ca si cum ar fi adulti ( daca te uiti prin presa o sa gasesti cazuri din astea fara numar unde protectia copilului da din umeri atunci cand se intampla o nenorocire ), s-au sesizat ca o mama o pune pe fetita ei sa se roage si au venit sa scape copilul de chinuri. Iar tu vorbesti de violenta fizica/psihica si de ancheta sociala cand e evident ca nu e vorba nici de una nici de alta. Politistii care asteptau mandatul la usa lui Dinca nu mai au nevoie de el cand e vorba sa ia un copil din casa mamei lui, nu-i asa?

      Apreciază

    • Tibi said, on septembrie 21, 2021 at 12:08 am

      Radule ești prost ca noaptea!

      Apreciază

  2. dd_2d said, on septembrie 20, 2021 at 1:19 pm

    Daca copilul vrea sa vina acasa.. ma indoiesc ca vb despre violente.

    Apreciază

  3. GABI said, on septembrie 20, 2021 at 10:53 pm

    @radu
    Ce mare lucru este discernamantul !!!
    Una este cazul de abuz fizic (dar si pt acela sunt necesari niste pasi treptati de investigatie , pt a verifica obiectiv cazul ) si una este sa dai buzna hodoronc tronc in viata omului, pe baza unei reclamatii a carei veridicitate nu a fost verificata) si sa iei copilul fara nici o explicatie de langa mama care l-a crescut , cum necum, 12 ani, ! Prin maniera in care au actionat au facut urmatorul lucru nu doar ILEGAL, ci de-a dreptul INUMAN – AU DEPOSEDAT O MAMA DE DREPTUL DE PARINTE INAINTE DE A VERIFICA RECLAMATIA SI A DOVEDI CONCRET CA AU ACEST DREPT !!!! Aceasta maniera NEOMENEASCA de a proceda de ce nu te supara si pe aceasta de ce o vezi normala, nefiind nimic omenesc in ea ??? Intreba cineva daca esti parinte….
    Intelege bine sensul intrebarii, caci orice om poate avea, la un moment dat, copii, dar nu oricine poate fi cu adevarat parinte.. Nu incerca sa le iei apararea , caci maniera in care s-a procedat creaza un precedent ce poate duce la o dictatura cu astfel de abuzuri ..fara …precedent !!!! Sa te fereasca Dumnezeu sa treci prin asemenea durere !!!

    Apreciază

  4. Nikos said, on septembrie 21, 2021 at 12:24 am

    Fac pariu ca marii majoritati a maimutelor bipede i se pare normal ca un copil sa fie luat cu forta din sanul familiei. La fel cum i se pare normal acest certificat de vaccinare care tocmai s-a implementat. La fel cum n-a participat la referendumul pentru familie. Toate au legatura, si ceea ce se intampla acum cu aceasta mare masa de zombificati va deschide usa larga unor tot feluri de abuzuri.

    Apreciază

  5. Oana Pap said, on septembrie 21, 2021 at 12:41 pm

    Buna Saccsiv, îți citesc de ani blogul. Mă bucur de fiecare dată. Am trecut prin ce trece acesta mama acum 3ani când mi au luat doi copii pe baza de denunț. As vrea sa vorbesc cu d-na. Mulțumesc

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.