SACCSIV – blog ortodox

Supraveghere financiară totală: se doreste ca toate tranzacțiile sa fie raportate în mod automat catre IRS (fisc)

Posted in FISC, JOE BIDEN by saccsiv on septembrie 16, 2021

Sursa: https://reason.com/2021/09/08/bidens-total-financial-surveillance/

Supravegherea financiară totală a lui Biden

Ce s-ar întâmpla dacă toate tranzacțiile tale financiare fără numerar ar fi raportate în mod automat la un IRS consolidat și avid de audit?

De MATT WELCH, 08 Septembrie 2021, Reason

Ilustrație de Joanna Andreasson

Imaginați-vă că trăiți într-o lume în care toate tranzacțiile tale financiare fără numerar – o masă la restaurant, un transfer Venmo către un prieten, poate niște bitcoin cumpărat pe piață – ar fi raportate în mod automat la IRS (Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite), un Fisc consolidat și avid de audit.

Această distopie va deveni realitate dacă președintele Joe Biden va reuși să obțină ceea ce dorește. Biden, Janet Yellen secretarul Trezoreriei, și alți aliați cheie de la Capitol Hill, precum senatoarea democrată Elizabeth Warren, promovează un sistem de supraveghere financiară vast și intruziv în numele a ceea ce se numește ‘taxgap’ (sau reducerii ‘decalajului fiscal’, ‘taxgap’ reprezintă diferența dintre taxele plătite și taxele datorate conform legii, n. tr.).

Dar nu vă faceți griji: nu trebuie să vă temeți dacă nu aveți nimic de ascuns.

„Pentru contribuabilii care respectă deja legea, singurul efect al acestui regim este acela de a oferi un acces facil la informații sumare despre conturile financiare și de a reduce probabilitatea unor controale costisitoare ‘fără a avea vreo vină’, a declarat Departamentul Trezoreriei în luna mai a acestui an, într-un document cu un caracter autoritarist, intitulat ‘The American Families Plan Tax Compliance Agenda’ (sau ‘Agenda Planului de Conformitate Fiscală a Familiilor Americane’, n.tr.). Dar ‘pentru contribuabilii care nu se conformează’, continuă departamentul – „acest regim ar încuraja conformarea voluntară, deoarece evazioniștii își dau seama că riscul ca evaziunea să fie detectată a crescut simțitor”.

‘Regimul cuprinzător de raportare a conturilor financiare’ propus de administrație, ar crește în mod dramatic tipurile de instituții financiare și de tranzacții expuse ochilor curioși ai federalilor. „Toate conturile de afaceri și personale ale instituțiilor financiare, inclusiv conturile bancare, de împrumut și de investiții”, ar fi obligate să ‘raporteze intrările și ieșirile brute’ către IRS. Și nu doar conturile bancare. În acest fel, ar urma să fie incluse PayPal, companiile de decontare și ‘schimburile de active criptografice (schimburile de criptomonede, n.tr.)’, pentru început.

Noul program de supraveghere internă, care necesită aprobarea Congresului, este pentru IRS unul dintre pilonii unei strategii trilaterale de transformare a întregului sistem financiar global într-o pâlnie de colectare armonioasă a taxelor și fără paradisuri fiscale. Cea de-a doua parte, care a acaparat până acum cea mai mare parte a diplomației multilaterale a lui Biden, este de a determina lumea industrializată să cadă de acord asupra unui impozit minim global pe profit de 15%, creând în același timp un sistem care să împiedice companiile multinaționale să își înregistreze profiturile în jurisdicțiile cu cele mai mici taxe (în așa-zisele paradisuri fiscale, n.tr.).

Reducerea impozitului pe profit este ‘o competiție care se auto-învinge’, a declarat Yellen în aprilie, „și nici președintele Biden, nici eu nu mai suntem interesați să participăm la ea. Vrem să schimbăm jocul”.

În iulie, reprezentanți a 130 de țări, inclusiv miniștrii de finanțe din G-20, care reprezintă cele mai bogate democrații din lume, au convenit în principiu asupra unui impozit minim pe profit la nivel mondial. „Avem acum șansa de a construi un sistem fiscal global și unul intern”, s-a entuziasmat Yellen. „Cursa spre pragul cel mai de jos este cu un pas mai aproape de a lua sfârșit”.

Acordul mai are încă un obstacol semnificativ de depășit – și anume, legislativele din 130 de țări, inclusiv Congresul SUA. Dar Yellen are unele motive să fie încrezută, deoarece cel de-al treilea pilon al strategiei Washingtonului a fost deja construit.

În 2009, președintele Barack Obama a promis să genereze venituri fiscale noi de 210 miliarde de dolari în 10 ani prin eliminarea ‘lacunelor fiscale din străinătate’. În timp ce elementul de impozitare a societăților comerciale al planului a fost rapid eliminat de către grupurile de interese, componenta individuală a rămas sub forma Legii privind Conformitatea Fiscală a Conturilor din Străinătate (FATCA), din 2010. Construită pe o bază de excepționalism american (SUA este una dintre cele două țări care impozitează cetățenii care locuiesc în străinătate), FATCA a impus noi cerințe împovărătoare de raportare anuală pentru americanii care dețin mai mult de 10.000 de dolari în instituții financiare din străinătate. Legea amenință cu nerușinare băncile internaționale dacă nu-și trădează clienții americani către IRS.

Rezultatele au fost previzibile: cetățenii din străinătate au fost excluși de la serviciile bancare, așa că un număr record de americani, majoritatea din clasa de mijloc, au renunțat la cetățenia americană, în timp ce colectările de la IRS au rămas practic neschimbate. Dar pentru un preț politic foarte mic (nimănui nu-i prea pasă de cei aproximativ 9 milioane de americani care trăiesc în străinătate), Washingtonul a reușit să supună un întreg sistem financiar global voinței sale.

Un IRS cu abilitatea de a obliga la furnizarea de date privind tranzacțiile globale pare desprins dintr-un roman de Philip K. Dick. Și totuși, iată-ne aici – doar dacă nu ne acoperim în mod conștient urmele.

„O altă preocupare este că [regimul de raportare a informațiilor] va determina contribuabilii să folosească mai mult banii lichizi”, se neliniștește Planul de Conformitate al Departamentului Trezoreriei. De asemenea, acesta notează că criptomonedele „reprezintă deja o problemă semnificativă de detectare, facilitând activitățile ilegale în general, inclusiv evaziunea fiscală”. Numerarul și criptomonedele ar putea fi ultimele mijloace financiare compatibile cu viața privată.

„Am promis că voi conduce lumea pentru a oferi o politică externă pentru clasa de mijloc, iar astăzi facem exact acest lucru”, a declarat Biden după acordul încheiat cu 130 de țări. Atâta timp cât clasa de mijloc nu are nimic de ascuns.

 

Comentariu saccsiv:

Pentru a intelege ce-i cu IRS asta, gasiti detalii esentiale la:

VIDEO (documentar Aaron Russo): „AMERICA: FROM FREEDOM TO FASCISM“ – subtitrare in limba romana

Cititi va rog si:

Evreica Janet Yellen este noul Secretar al Trezoreriei SUA

Pe fata: SIMBOLURI MASONICE la sediul IRS Maryland. Astia se ocupa cu taxele la americani…

 

21 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Elena said, on septembrie 16, 2021 at 4:03 pm

  Raiffeisen Bank renunţă la plaţile cu lei in caserii incepând cu luna viitoare, după ce introduc bancomate şi pentru valută, caseriile se vor desfiinţa. Plăţile se vor face cu carduri sau on-line.

  Apreciază

  • gheorghe said, on septembrie 17, 2021 at 12:24 pm

   Cui ii [mai] trebuie banda asta… pardon, banca asta?

   Apreciază

 2. Altul said, on septembrie 16, 2021 at 4:46 pm

  Off-topic dar important:
  Un judecător american a dat dreptate creștinilor care refuză vaccinurile pe motiv că au fost testate sau începute de la celule de copii avortați: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9990861/U-S-judge-blocks-N-Y-vaccine-mandate-healthcare-workers.html

  Apreciază

 3. marian said, on septembrie 16, 2021 at 5:37 pm

  Icoana Maicii Domnului de la o biserică de 270 de ani din comuna gorjeană Baia de Fier a plâns marți cu lacrimi de mir! Sursa: Ileana Rădescu, pe grupul BAIA DE FIER.
  https://youtube.com/shorts/TfSLvQ_MVGA?feature=share

  Apreciază

 4. marian said, on septembrie 16, 2021 at 5:39 pm

  Israeli soldiers forced jab in middle of the night

  S-ar fi întâmplat in Israel.
  Doamne Vino ca ne omoara sataniștii!

  Apreciază

  • scortisoara said, on septembrie 16, 2021 at 10:34 pm

   Și noi înțelegem ebraica ????

   Apreciază

   • marian said, on septembrie 16, 2021 at 10:50 pm

    Atat te duce capul sa spui?
    Mai studiaza, ca nu doare!

    Apreciază

   • scortisoara said, on septembrie 16, 2021 at 11:18 pm

    N-am chef pentru ca nu mă interesează și nici relevant nu e …. Nu înțeleg de ce puneți un filmuleț intr-o limba pe care nu o știe mai nimeni doar pentru un titlu în limba engleză . Pur și simplu e pierde de timp. Măcar dacă puneți un rezumat .

    Apreciază

   • catatoni said, on septembrie 17, 2021 at 5:35 am

    există subtitrarea in limba engleza și ,,Traducere automată”!! dă click pe ,,rotița” ce simbolizează Setările și activează ,,Subtitrări”, acest video chiar merită vizionat…

    Apreciază

   • marian said, on septembrie 17, 2021 at 11:09 am

    Are titraj in engleza iar pt cine nu stie sa traduca, exista si libertatea de a nu invata.
    Relevanta exista, cu conditia sa ai ochi si un pic de minte, caci, nu doare.

    Apreciază

  • kunta kinte said, on septembrie 17, 2021 at 10:11 am

   Asta am auzit-o pe blogul lui ” cristian crestin ortodox” cind a avut invitat pe Ori din Israel.
   PS: gasiti pe canalul lyi Cristian pe youtube

   Apreciază

 5. Cristian Daniel said, on septembrie 16, 2021 at 5:47 pm

  off topic

  un roman adevarat, pacat ca nu sunt mai multi ca el

  https://r3media.ro/iasi-sofer-oprit-sa-mai-conduca-autobuzele-ctp-dupa-ce-a-pus-pe-parbriz-afise-impotriva-vaccinului/#comment-9202

  Apreciat de 1 persoană

 6. Geo said, on septembrie 16, 2021 at 6:02 pm

  https://caityjohnstone.medium.com/australia-continues-its-plunge-into-authoritarianism-and-military-brinkmanship-c6478b5fb3ec

  Sariti peste partea referitoare la China si mergeți la cea referitoare la Covid…

  Apreciază

 7. stef said, on septembrie 16, 2021 at 6:27 pm

  Cea mai neagra guvernare din istoria cunoscuta – de la regimul fanariot si cel bolsevic – arunca Romania in colaps economic si teroare asa cum anticipam de anul trecut !

  https://www.national.ro/social/sindicatul-solidaritatea-urmeaza-prabusirea-economiei-si-saracirea-populatiei-735432.html

  Prețurile uriașe la energie nu numai că îi vor aduce în sapă de lemn pe români, dar vor închide și companiile din România, avertizează conducerea Sindicatului Solidaritatea Hunedoara. Micile subvenții acordate de Guvern nu vor rezolva problemele, pentru că toate produsele se vor scumpi peste orice limită de suportabilitate, spun sindicaliștii.

  Politica Guvernului în ce privește energia va conduce la sărăcirea acută a populației și la prăbușirea economică, semnaleză sindicatele din domeniu. Acestea atrag atenția că lovitura de grație va fi aplicată în primăvara anului viitor, când prețurile uriașe de pe burse se vor reflecta direct în facturi. Totodată, așa-zisele măsuri de protecție socială nu vor schimba nimic.

  Apreciază

 8. Geo said, on septembrie 16, 2021 at 8:19 pm

  https://m.hotnews.ro/stire/25043062

  Hai cu despăgubirile, neamule! Dar din buzunarele lui arahat calafat ! Alt fel nu am facut nimic…

  Apreciază

 9. Geo said, on septembrie 16, 2021 at 8:25 pm

  https://m.hotnews.ro/stire/25042639

  Un articol de pr la fel ca videoclipurile tembele ale guvernului…

  Apreciază

 10. Simion P said, on septembrie 16, 2021 at 9:43 pm

  Mastercard will let you track the climate impact of your spending habits

  https://www.marketwatch.com/story/mastercard-will-let-you-track-the-climate-impact-of-your-spending-habits-11618229211

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: