SACCSIV – blog ortodox

ANSU: Formidabila armată a lui Raed Arafat

Posted in Coronavirus, Romania, STIRI by Vali on septembrie 15, 2021

Sursa: http://www.corectnews.com/politics/formidabila-armat-lui-raed-arafat

Chiar așa! Pare de necrezut, dar în scurt timp Raed Arafat va dispune în România de o armată de 90.000 de combatanți. În uniforme. Dotați cu armament. Împuterniciți ca, la nevoie, să tragă. Și care se vor deplasa de colo-colo în întreaga țară, în sute și sute de vehicule dotate cu girofaruri și având prioritate absolută. Acești combatanți vor putea decide amenzi uriașe, pedepse penale, percheziții și confiscări. E un scenariu science-fiction? Nicidecum!

Toate cele de mai sus sunt cuprinse cât se poate de explicit în textul unui proiect de ordonanță de urgență, pe care-l prezint în integralitate pe CorectNews. Ce alte prevederi absolut șocante mai conține acest document? De ce îmi permit să afirm cu toată tăria că, dacă această ordonață de urgență va fi validată de către Guvernul Cîțu, democrația și așa semi-eșuată din statul român va fi literalmente aruncantă în aer, iar puterea reală va fi confiscată de persoana care va conduce noua instituție preconizată, respectiv Agenția Națională pentru Situații de Urgență denumită ANSU? Și care am toate motivele să cred că va fi condusă de cel care a inițiat acest proiect de act normativ. Respectiv Raed Arafat.

ANSU urmează să fie o autoritate de stat autonomă, o instituție militarizată, parte a sistemului de securitate națională și va fi reprezentată în CSAT prin extinderea acestei instituții. Va funcționa atât în timp de pace cât și în situații de urgență. În subordinea ANSU trec numeroase instituții aflate până în prezent sub pălăria Ministerului Administrației și Internelor, Ministerului Sănătății, Serviciului de Telecomuicații Speciale, autorități publice locale, ONG-uri și chiar operatori și agenți economici. Poate, atenție, solicita orice fel de informații de la toate societățile comerciale, neconformarea urmând să fie sancționată penal, ANSU fiind împuternicită să dea în mod direct asemenea sancțiuni. Inspectorii militari ai instituției pot da amenzi draconice pentru fel de fel de situații, care exced actualele reglementări în domeniu, și este la latitudinea lor de a transforma la nevoie amenzile civile în amenzi penale, dar și de a constata săvârșirea unor infracțiuni care, conform proiectului de ordonanță de urgență, vor fi sancționate cu ani grei de închisoare.

Viitorul președinte ANSU, atenție, va putea decide declararea stării de alertă, dar și a stării de urgență, atribut care, până în prezent, îi aparține doar președintelui României, sub condiția validării de către Parlament. Și, din nou atenție, în timpul stării de urgență premierul nu poate fi schimbat din funcție. Nici prin moțiune de cenzură, nici prin nimic altceva. Această prevedere pare pusă cu mâna.

Excepționala jurnalistă de investigație Iosefina Pascal, care girează rubrica „România informată” de la postul de televiziune News România și care a prezentat pentru prima dată în mod public acest document, semnalează și insistă asupra faptului că, prin lege, urmează să se aprobe un număr de 60.000 de posturi de angajați cu normă întreagă, militari în uniformă și 30.000 de posturi, persoane angajate cu normă redusă, dar tot militari în uniformă. Cele 90.000 de persoane vor fi subordonate viitorului președinte ANSU, al cărui mandat este de cinci ani. Ca și mandatul președintelui României. Această armată, care ar putea deveni vizibilă în scurt timp, este alcătuită din „agenți urgențe”, cărora li se vor mai putea adăuga un alt număr apreciabil de persoane denumite „voluntari urgențe”. Personalul de comandă și personalul operativ, format din personal militar activ și din personal civil rezervist, și care va purta în mod legal armament, beneficiază de solda militară și de toate drepturile aferente statutului militar, avansările la termen, cât și cele excepționale, până la gradul de colonel inclusiv, fiind exclusiv apanajul viitorului președinte ANSU.

Autovehiculele ANSU vor circula în regim prioritar cu mijloace de avertizare luminoasă iar prioritatea, mă apucă groaza, va fi față de toți ceilalți participanți la trafic. Deci vor avea prioritate față de toate celelalte autovehicule care astăzi circulă în ritm de prioritate. Sub sancțiuni penale, de câte ori solicită, li se va asigura un culoar de minimum 3,50 m lățime. În caz contrar, pedeapsa va fi cu închisoarea de la 3 la 7 ani. ANSU poate ridica și rechiziționa orice fel de vehicule. Până și „luarea în derâdere sau în derizoriu a agenților de urgență” sau a activității lor și orice tentativă de a le abate atenția se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 7 ani. Iar constatarea infracțiunilor se face chiar de către agenții de urgențe. Care devin astfel organe de urmărire penală.

Nu mai puțin de 1% din Produsul Intern Brut urmează să finanțeze anual această nouă instituție. La această sumă de ordinul miliardelor de euro se adaugă minimum 2% din bugetele locale, o parte din banii virați asigurărilor sociale și de sănătate, precum și veniturile din încasarea contravenților emise tot de această nouă armată.

Ce părere aveți? Este Orwell? Adică o proză știițifico-fantastică și un film de ficțiune? Sau este o realitate pe care o puteți constata și singuri? Asistăm la un nou experiment făcut pe România, care în viitor va putea să fie extins la nivel global? Rămâneți în casă dacă doriți. Ascundeți-vă capul între umeri. Și stați cu el plecat, pentru ca sabia să nu-l taie. Eu unul – și v-am arătat că nu sunt singurul – continui să-mi fac datoria. Ca un câine de pază al societății.

P.S.: După apariția în spațiul public a proiectului de act normativ și după primele comentarii inițiate de Iosefina Pascal și continuate ieri seară în cadrul unor dezbateri la Realitatea Plus și România TV, Raed Arafat a reacționat afirmând că această mizerie legislativă nu aparține instituției pe care o conduce și că proiectul este contrar Constituției. Dacă nu e mâna lui Arafat, atunci a cui o fi? Până la proba contrarie, am putea să-l credem. Dar proba contrarie ar trebui să fie pusă la dispoziția opiniei publice chiar astăzi. Cine a atentat la ceea ce a mai rămas din democrația din România?

Iată comunicatul DSU:

”Va transmitem precizarea de presă publicată de DSU referitoare la un presupus act normativ:

Având în vedere diseminarea în spațiul public a unui document care face referire la înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență și că mai multe persoane au contactat reprezentanții DSU crezând că documentul respectiv este initițiat de acesta, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Departamentul pentru Situații de Urgență se delimitează ferm de acest material, care stârnești controverse, confuzie și destabilizează personalul din cadrul instituțiilor cu rol in gestionarea situațiilor de urgentă și nu numai.

Facem precizarea că documentul nu a fost elaborat la nivelul Departamentului și nu corespunde viziunii acestuia.

Mai mult, aspectele regăsite in conținutul proiectului în discuție, atribuit DSU, sunt neconstituționale, iar efectele generate imaginii și credibilității Departamentului sunt evidente.

De asemenea, asigurăm opinia publica de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență va menține aceeași transparență în ceea ce privește propunerile de acte normative, astfel că, ulterior elaborării, acestea vor fi aduse in atenția cetățenilor, prin parcurgerea etapelor de consultare și dezbatere publică.

Facem mențiunea ca această  precizare de presă a mai fost diseminată și acum 2 ani, respectiv in anul 2019.”

Scris de Sorin Rosca Stanescu

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cristian Daniel said, on septembrie 15, 2021 at 3:35 pm

  va iesi razboi civil…parerea mea

  Apreciază

  • mishuleu said, on septembrie 15, 2021 at 8:24 pm

   S-au adus mercenari la noi in caz de se revolta lumea. Astia se pregatesc serios.

   Apreciat de 1 persoană

   • Cristian Daniel said, on septembrie 15, 2021 at 10:15 pm

    sper ca iti este clar ca daca lucrurile vor continua in aceasta directie totul nu are cum sa se incheie decat intr-o balta de sange, indiferent de cine, ce si cum…de altfel exista si o profetie in acest sens – Sihastrul Zosima a spus să nu luăm documentele biometrice şi că este foarte bine că la mănăstirile de pe Muntele Rarău se slujeşte zilnic Sfânta Liturghie.

    * Este canonul românilor pentru cele peste 25.000.000 de avorturi şi alte mari păcate. Criza economică, foamea, pierderea a sute de mii de locuri de muncă, neplata integrală a salariilor, a pensiilor, a medicamentelor compensate, pierderea a sute de mii de case şi a multor maşini achiziţionate în leasing, fără a li se restitui banii plătiţi; patimile şi păcatele, vor scoate milioane de români în stradă, avănd loc acest mare măcel în Rornănia. Indrumăm pe creştini noştri, să meargă la Biserică şi la Sfintele Mănăstiri, să se roage pentru pace şi mântuire, să postească, să se spovedească şi Împărtăşcască şi să nu participe la aceste revolte. Sunt Părinţi care spun că Romănia va fi atăt de distrusă, încăt nu va mai prezenta interes pentru a fi angrenată de marile puteri, care se vor confrunta după puțin timp timp în cel de al III-lea Război Mondial, care va începe prin atacul armatei ruse asupra Turciei şi strâmtorilor Dardanele şi Bosfor.

    https://acvilaortodoxa.wordpress.com/2011/02/22/doua-profetii-despre-romania/

    Apreciază

  • Geo said, on septembrie 15, 2021 at 9:35 pm

   Nu cred…in afara de forțele de ordine si armata populatia civilă nu are dreptul să dețină arme de foc…

   Apreciază

   • Cosmin said, on septembrie 16, 2021 at 1:57 am

    @ Geo

    Tocmai asta e problema: populatia Romaniei are interzis la arme. Toate baltile de sange din Romania se datoreaza acestui lucru.

    Daca ar avea arme populatia Romaniei, nu ar mai avea nimeni tupeul sa faca pe aici balti de sange.

    Apreciază

 2. ion said, on septembrie 15, 2021 at 3:45 pm

  ONU are deja cadrul legal de guvern mondial. Suntem deja in NOUA ORDINE haosul si prigoana fac parte din planul de reforma… aceste agentii „de managementul calamitatilor” la nivel national sunt subordonate ONU so OMS

  Apreciat de 1 persoană

 3. Apa trece, pietrele rămân said, on septembrie 15, 2021 at 3:56 pm

  Printre rânduri se întrevede o dorință nestăpânită de a se elabora o lege care, sub pretextul apărării în situații de urgență, să lase loc pentru mari abuzuri. Adică, agentul poate să-ți vină în curte, mai ales dacă are ce confisca, să caute motiv de ceartă și apoi să spună că l-ai insultat!!! Și o astfel de lege îi permite să te ducă la pușcărie între trei și șapte ani! Cui se va subordona ANSU? Cine îi va trage la răspundere dacă vor comite abuzuri?
  Când vom ști cine este autorul acestor enormități? După ce se aprobă și vaccinarea unor categorii de persoane, conform propunerii lui Tătaru? Când îi vom vedea la ușile noastre? Dacă vaccinarea poate deveni obligatorie, înseamnă că există deja pregătiri pentru o astfel de armată. Faptul că nu se recunoaște public este firesc din punctul lor de vedere. Probabil, vor să ne ia prin surprindere…

  Apreciază

 4. scortisoara said, on septembrie 15, 2021 at 4:55 pm

  Pe Antena nu știu care se discuta despre obligativitatea vaccinarii … apăruse Câțu și vorbea despre asta dar n-am reținut prea mult decât ca se merge în direcția obligativității….

  Printre altele, ce se petrece la muntele Athos ? Multe cazuri de covrig ,peste 1000 ….

  Apreciază

 5. nicoletaliana said, on septembrie 15, 2021 at 4:56 pm

  Citind aici acest articol, relatarea mă duce automat cu gândul instituția GHILDA și la fluierarii cdin romanul Defecți al Ceceliei Ahern… mai ales că deja am cam fost împărțiți în „defecți” și „perfecți”… Grele vremuri ne așteaptă atunci…

  Apreciat de 1 persoană

 6. scortisoara said, on septembrie 15, 2021 at 5:34 pm

  E așa cum spune Saccsiv : „starurile”astea sunt niște sclave nefericite .
  Ce m-a distrat ala care a devenit …impotent după vaccin și tocmai urma sa se însoare .. :))))

  https://www.activenews.ro/opinii/Exemplul-perfect-de-Dictatura-Covid-Gala-Met.-S-a-vaccinat-sau-nu-Emma-Raducanu-Cuvantul-Cititorului-169286

  Apreciat de 2 persoane

 7. tactică said, on septembrie 15, 2021 at 9:03 pm

  Tactica s-ar putea să fie așa: lansăm un proiect de lege draconic și testăm piața ca să vedem reacția turmei. După aceea facem un proiect de lege ceva mai puțin draconic, dar tot foarte rău, care nu va mai fi contestat ca primul, și care v-a fi votat în parlament. Cam așa ceva …

  Apreciat de 3 persoane

 8. Geo said, on septembrie 15, 2021 at 11:01 pm

  Cam atatea efective are armata României…in ăștia 90.000 sunt incluși probabil jandarmii, polițiștii si pompierii…si aia din birouri si aia oprativi…iar costurile pentru puhoiul asta de uniforme sunt prohibitive în condițiile actuale…cred ca este vorba mai degrabă de o testare a opiniei publice și ulterior vor mai tăia din cerințe…

  Apreciază

 9. Geo said, on septembrie 16, 2021 at 8:30 am

  https://m.hotnews.ro/stire/25030231?amp

  Apreciază

 10. Spaceman said, on septembrie 16, 2021 at 10:10 am

  Ar vrea el… lupi care se visează ciobani la oi, iar oile să le asculte glasul. Oricum, durează ani de zile să fie aprobat și pus în practică așa ceva, nu cred că mai apucă, în fine, alte știri:

  Raed Arafat: „Dacă nu e vaccinarea obligatorie, măcar testarea. Dacă vă îmbolnăviți între voi nu mai are cine să lucreze”

  https://observatornews.ro/sanatate/raed-arafat-daca-nu-e-vaccinare-obligatorie-macar-testarea-nu-mai-are-cine-sa-lucreze-437214.html

  Certificat verde la restaurant, mall și nunți. Arafat: Avem legea, e nevoie de HG. Există deja o aplicație care poate citi codul QR

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/certificat-verde-la-restaurant-mall-si-nunti-arafat-avem-legea-e-nevoie-de-hg-exista-deja-o-aplicatie-care-poate-citi-codul-qr-1669749

  Extinderea mandatului Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, adoptată de eurodeputaţi

  https://www.news.ro/politic-extern/extinderea-mandatului-centrului-european-de-prevenire-si-control-al-bolilor-adoptata-de-eurodeputati-1922405616002021090820396493

  Apreciază

 11. Elena said, on septembrie 16, 2021 at 11:07 am

  Raed Arafat: Vaccinare sau testare obligatorie, săptămânal, fără finanțare de la stat. Care sunt categoriile vizate https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/raed-arafat-vaccinare-sau-testare-obligatorie-saptamanal-fara-finantare-de-la-stat-care-sunt-categoriile-vizate-1669625

  Apreciază

  • gheorghe said, on septembrie 16, 2021 at 3:07 pm

   Costul mai ultor vaccinari intr-o luna… nu stiu cum e in Romania, dar in Canada e undeva… 200 – 250 de dolari un test. Ca sa-l faci la 3 zile… multi nu ar castiga salariu cat sa le plateasca.
   Si asta e o forma de „distrugere” cu aparenta legala.
   Nu mai spun ca testul nu e test, ca virusu’ nu e de gasit, nicdecum vazut…

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: