SACCSIV – blog ortodox

Știința dă verdictul: Uitatul prea mult la televizor chiar te face mai prost

Posted in televiziune, TELEVIZOR, TELEVIZORUL, Uncategorized by Vali on septembrie 14, 2021

Sursa: https://m.hotnews.ro/stire/25036293

Un nou studiu dezvăluie adevărul îngrozitor că prea mult uitat la televizor duce la scăderea volumului de materie cenușie din creier, scrie The Guardian .

Până acum afirmațiile potrivit cărora televizorul te face mai prost au fost susținute doar de dovezi anecdotice. Însă acum știința a confirmat această supoziție.

Potrivit unui studiu publicat în revista medicală Brain Imaging and Behaviour de dr. Ryan Dougherty și o echipă de cercetători de la Facultatea de Sănătate Publică Johns Hopkins din Baltimore, cu cât te uiți mai mult la televizor când ești de vârstă mijlocie, cu atât mai mult scade volumul tău de materie cenușie.

Dougherty și colegii său au studiat obieciurile de vizionare TV dintre 1990 și 2011 a 599 de adulți americani, descoperind că persoanele care s-au uitat la televizor mai mult de două ore pe zi au prezentat o reducere a materiei cenușii în cortexul prefrontal și cel entoral.

Potrivit cercetătorilor, fiecare jumătate de oră în plus de uitat la televizor a fost asociată cu o diminuare cu 0,5% a materiei cenușii în rândul persoanelor cu vârsta între 30 și 50 de ani.

Dougherty afirmă că subiecții din această categorie sunt vulnerabili față de dezvoltarea demenței și atrofierea creierului.

Cercetătorii au descoperit de asemenea că alte activități, chiar dacă sunt sedentare, sunt mai bune pentru creier, ca de exemplu jucarea unor jocuri de societate sau practicarea șahului.

de S.J.

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Cristian Daniel said, on septembrie 14, 2021 at 10:58 pm

  off topic

  NOU interviu al părintelui Elpidie

  În prima parte, reporterul Stefanos Damianidis, îi mulțumește Părintelui Elpidie, spunând că lumea îi cere mereu să facă interviuri cu el și Părintele Elpidie nu l-a refuzat niciodată.
  Părintele spune că acum mai mult decât orice avem nevoie de luminare de la Dumnezeu. Este clar că „s-a pierdut echilibrul rațiunii” (acesta fiind și titlul acestui interviu). Diferența dintre un om și un animal este rațiunea, dacă se pierde această rațiune umană, atunci modul în care ne vom purta nu va fi uman…
  Este adevărat că trăim într-o perioadă în care predomină frica, supărarea și confuzia. Apoi povestește că l-a sunat o tânără care i-a spus că îi este frică pentru că nu o primesc la facultate dacă nu se vaccinează, la fel și părinții ei sunt șantajați și ca să nu își piardă locurile de muncă trebuie să se vaccineze. La un moment dat îl întreabă plângând de ce nu intervine Dumnezeu?! Plângeam și eu cu ea și ce puteam să îi spun?!
  Dar aș vrea să vă spun tuturor celor care mă ascultați astăzi, o mică povestioară: Odată pe un vas era un băiețel și căpitanul vasului era tatăl lui. La un moment dat, a început o furtună mare, unii au început să țipe, alții erau plini de frică, alții să se roage cu lacrimi ca să îi salveze. Unii au observat că băiețelul era în pace și se ruga. Cineva la întrebat cum de este așa de calm, nu îi este frică?! Atunci băiatul a răspuns: cârma vasului o ține tatăl meu…
  Eu aș vrea tuturor creștinilor cărora le este frică să le spun: să nu vă fie frică, da într-adevăr este o furtună mare, dar cârmă vasului, a vieții noastre, a planetei noastre o ține Dumnezeu, Tatăl nostru. Acest lucru aș vrea să le spun tuturor să nu le fie frică, pentru că Dumnezeu Tatăl nostru ne iubești și cei care Îl credem, știm că este mereu lângă noi… dar toate acestea trebuie să se întâmple, copilul meu…
  La un moment dat, fată mă întreba: de ce Dumnezeu întârzie să intervină?! Și atunci am răspuns: modul cum gândește Dumnezeu, diferă de modul cum gândim noi. Noi vedem totul prin prisma vederii umane care are legătură cu interesul nostru personal și cu un trai bun. Dumnezeu gândește și acționează mereu cu scopul mântuirii sufletului nostru și în cadrul fericirii noastre veșnice în Împărăția Sa Cerească. Noi ne uităm cum să o ducem bine aici pe pământ. Știi cât suferă Dumnezeu când îi vede pe copiii săi cum se îngroapă în păcate și cât suferă când îi vede luând pre-pecetea.

  Mai târziu a vorbit despre vaccinarea copiilor. Acest lucru va fi
  un ultimat pentru că înainte de acest lucru au fost două mari îndepărtări (în total sânt trei mari îndepărtări). Prima îndepărtare a fost cea a politicienilor creștini, care chiar dacă au fost puși pe posturi în care trebuia să aducă iubire, dreptate la poporul care i-a ales, ei nu au făcut acest lucru .. Credeți că avem democrație acum ?! A doua îndepărtare este a clerului Bisericii. Si a treia îndepărtare, care stă la baza vieții noastre este familia și bucurie familiei care este copilul, când însuși părinții își vor da copiii spre vaccinare.

  Apoi vorbește despre oamenii de știință, de profesorii universitari puși de către guvern, să iasă mereu la sursele media promovând vaccinarea și Părintele întreabă: oare nu vedeți reacțiile adverse, oare nu vedeți decesele. Numai când vedem modul de comportare a oamenilor de știință vânduți ne dăm seama că nu au o logică științifică și sunt criminali. Ierarhii îi vor constrânge pe preoți ca să se vaccineze, deja se întâmplă acest lucru.

  Apoi spune că va începe prigoană preoților, a monahilor dedicați adevăratului Iisus Hristos. Vor fi prigoniți, vor fi deportați, vor fi întemnițați… o să vedeți aceste lucruri. În timpul generației noastre se va întâmpla.

  Aș vrea să vă spun ceea ce urmează ca lumea să se pregătească… Ceea ce urmează are legătură cu război și cu dezastre naturale și lumea să se pregătească. Așa cum am mai spus, mai demult lumea să strângă alimente, pentru că în curând nu vom mai găsi ușor mâncare.
  În timpul unei exorcizări a unui tânăr, cel rău spune că, controlează netul, YouTube-ul si Gmail-ul. Cel rău prin vocea acestui tânăr îi spune că: ca niște câini răi ați distrus natura și sunteți nerecunoscători pentru ceea ați primit.Ați distrus natura și acuma mi s-a permis de către Dumnezeu să provoc multe lucruri…spune că vor fi cutremure și se vor deschide cratere cu foc. Cutremure în toată lumea. O să vă speriați atât de tare că nu veți avea unde să stați. Atunci o să strigați la Dumnezeu, dar de ce să vă audă pentru că sunteți câini nerecunoscători..Zice că Ierarhii, clericii, din ziua de astăzi, sunt într-o mai mare erezie decât Arie pentru că l-au făcut pe Hristos infectat.

  Când veți vedea că, copiii sunt duși către vaccinare și preoții puști fără voia lor să se vaccineze, atunci Dumnezeu va interveni.

  Pe de o parte vor fi catastrofele naturale și pe de altă războiul, care se va întinde în toată lumea. O să se lupte țări foarte puternice și cel care va învinge va fi atât de distrus de război, că până la urmă va conduce a treia putere. Și pe această treaptă se va instaura pre-antihristul și îmi dă impresia că acesta aceasta a treia putere este China.
  Cel care este acum la Vatican este pre-profetul mincinos, nu este profetul minciunos.
  La războiul Rusia America va învinge Rusia. America se va autodistruge din cauza apostaziei și închinării Americii la cel rău. Vor fi așa mari catastrofe, de la cutremure în multe locuri țărmul se va scufunda. Vă fi un tsunami așa de mare, care până atunci lumea nu mai văzuse…

  A vorbit și referitor la insula Rodos, care nu va fi afectată de război, ci de embargoul naval și va fi foamete și multe boli. Spune că într-o vedenie a văzut rafturile dintru supermarket goale. Lângă era o farmacie care era păzită de soldați. Nu existau nici medicamente…
  Reporterul întreabă dacă aceste lucruri sunt aproape și părintele Elpidie, spune că: DA.
  Pentarhia Întunericului va folosi pe de o parte pe profetul mincinos de la Vatican și pe de altă parte pe Erdogon, care va muta imigranții și care vor afecta toată lumea…

  În curând sângele celor nevaccinati, vă fi foarte scump. Vor fi răpiți oameni, ca să li se ia sângele, pentru operații. Acum sunt prigoniți nevaccinații și nu sunt primiți la muncă, dar va fi ceva atât de important încât se vor îmbolnăvi cei vaccinați și atunci vor căuta oameni nevaccinați, să angajeze.
  Sunt atâtea de spus, dar ceea ce vreau să subliniez este să nu vă fie frică, iubiții mei copii. Voi să aveți credință și să mă iubiți pe Mine Tatăl vostru, pe Fiul meu unul născut și pe Sfântul Duh. Cei care îmi vor spune o vorbă dulce:” Iisus al meu te iubesc !”, „Dumnezeul meu te iubesc !”, eu voi trimite îngeri să vă ocrotească, să vă apăre, de ceea ce începe și vor fi multe și mari… Să nu vă fie frică, o să vă am așa o grijă, că o să vă trimit îngeri cu formă umană ca să vă ajute. O să fie multe lucruri (minuni) și de aceea, Mă arăt acum, la multă lume în toată lumea… Cei care mă iubiți în curând nu veți putea să mergeți la biserică și de aceea vă zic să faceți casele voastre mici bisericuțe. Îngenunchiați cu toții: bărbați, femei și copii și spuneți: „Tatăl meu Ceresc ție îți las inima mea! Ție îți las dragostea sufletului meu!” Această rugăciune îmi va fi foarte plăcută și vă voi binecuvânta. Să vă faceți cruce și rugăciune pentru că aceasta este puterea voastră, ca să îi orbiți pe toți aceștia care vor să vă facă rău. Zicea că și pe cei care sunt nevaccinați, îi vor urmări cu niște sisteme teribile… pe cei vaccinați îi vor urmări prin numărul, pe care îl primesc prin vaccinări și pe ceilalți nevaccinați cu alte sisteme. Cei dintre voi care Mă veți iubi și vă veți ruga cu dragoste în inimă și în mintea voastră, o să creez niște impulsuri, frecvențe luminoase care vor lumină atât de mult și va orbi sistemele lui Satana. Și vor vedea ceva, dar nu vor putea localiza. Vor vedea doar o lumină, dar nu vor știi ce se întâmplă acolo.
  După schismă bisericii catolice, va fi așa o mare strălucire, că ortodocșii, protestanții îl vor iubi din nou pe Iisus ca primii creștini.

  sursa: https://ortodoxiacatacombe.wordpress.com/2021/09/14/5266/#comments

  Apreciat de 2 persoane

  • VioletaB said, on septembrie 15, 2021 at 12:34 pm

   @Cristian Daniel După ce Pr Elpidie (neîngrădit de ecumeniști) a afirmat unele blasfemii in predicile sale ( de ex: https://saccsiv.wordpress.com/2020/12/25/daca-asa-a-spus-atunci-parintele-elpidie-a-hulit-cumplit-antihristul-este-fiul-trupesc-a-lui-satan/comment-page-1/ ), am mari reticente la ceea ce mai spune.

   Inclusiv în postarea de mai sus sunt lucruri care nu suna tocmai ortodox.
   Ce rugăciuni noi sugerează? Oare poate fi vreo rugăciune scurtă mai buna decât rugăciunea inimii?
   Și chiar și finalul articolui e f ciudat: „după schisma bisericii catolice, Va fi așa o mare strălucire că ortodocșii, protestanții îl vor iubi din nou pe Iisus că pe primii creștini”…

   Ce treabă au ortodocșii cu protestanții? … Despre ce „biserica” catolică vorbește? …
   Acum o lună circula un filmuleț, care acum nu îmi mai apare pe YouTube, unde lăsasem comentariu că la min 30 pr Elpidie spunea că „și catolicii au văzut nereguli în biserica lor”… Deci recidiveaza și o tot tine cu aceste idei ide ecumeniste!

   Acum am văzut și de cine e postat articolul și pe ce blocg, de catre aceasta doctorita Gabriela Naghi, vajnica apărătoare a ereziei părtășiei la erezie propuse și întreținute de grupul Silviu Chirila- Buza…

   Apreciază

 2. ROrtodox said, on septembrie 14, 2021 at 11:29 pm

  @saccsiv – Ar merge tradus textul asta in Romana si postat – este 100% adevarat & valid.

  Apreciază

 3. Geo said, on septembrie 15, 2021 at 9:15 am

  https://www.zerohedge.com/political/book-reveals-gen-milley-secretly-sabotaged-trump-called-china-sparking-talk-treason

  Poate, acum, inteleg unii cat de greu a condus Trump SUA. Pana si unul dintre principalii colaboratori l-a trădat…nemaivorbind de mass media de stânga…

  Apreciază

 4. John said, on septembrie 15, 2021 at 10:03 am

  Apreciază

 5. John said, on septembrie 15, 2021 at 10:54 am

  Continuare :

  Apreciază

 6. rudyscc said, on septembrie 15, 2021 at 11:34 am

  Banuiesc ca acelasi lucru e valabil si pentru statul pe facebook, instagram etc. Pierdere de timp!!
  Iar timpul e atat de pretios.

  P.S. Bine, vorbeste unul ticalos ca mine, care doar zice, dar el pierde timp la greu pe internet, din pacate… Sunt bun la teorie, la practica zero…

  Apreciază

 7. scortisoara said, on septembrie 15, 2021 at 12:04 pm

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: