SACCSIV – blog ortodox

Sorin Cîmpeanu: În a doua parte a lunii octombrie am putea ajunge la o incidență de 6 la mie la București

Posted in Coronavirus, Romania, STIRI, virus by Vali on septembrie 8, 2021

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/educatie/sorin-cimpeanu-in-a-doua-parte-a-lunii-octombrie-am-putea-ajunge-la-o-incidenta-de-6-la-mie-la-bucuresti-1658435

Foto: Inquam Photos /George Călin

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică seara la Digi24 că este posibil ca în a doua jumătate a lunii octombrie să se ajungă la București la o incidență a cazurilor de COVID de 6 la mie, prag de la care se intră în sistemul de învățământ online, cu excepția grădinițelor și creșelor. El a precizat că decizia intrării sau nu a unei școli în online se va lua în funcție de rata de incidență anunțată vinerea în localitatea respectivă și se va menține pentru durata întregii săptămâni următoare, indiferent de ratele de incidență la care se ajunge între timp.

Ministrul a spus că deocamdată, cu o săptămână înainte de începerea școlilor, nicio localitate din România nu are o rată de incidență de 6 la mie, cu excepția a două comune care erau în carantină, dar una dintre ele nici nu are școală. Prin urmare, așa cum se prezintă lucrurile acum, școala ar începe cu prezență fizică peste tot.

„În București, astăzi avem o rată de infectare de 1,02, am depășit 1 la mie. La 1 august aveam 0,13 la mie, iar pe 31 august de șase ori mai mult, 0,78, deci într-o lună, între 1 și 31 august, am crescut de șase ori. Vom vedea. În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil să ajungă și Bucureștiul, în a doua parte a lunii octombrie, la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului de 6 la mie cu intrarea în carantină”, a atras atenția ministrul educației.

Sorin Cîmpeanu crede că și dacă se va ajunge la intrarea școlilor în online, nu va fi pentru o perioadă lungă, ci pentru două săptămâni. Conform Ordinului comun emis de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, se ia în calcul rata de infectare valabilă pentru ziua de vineri a fiecărei săptămâni, iar scenariul stabilit este valabil pentru întreaga săptămână.

„Cu alte cuvinte, dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toată săptămâna viitoare școlile vor fi cu prezență fizică, chiar dacă luni, marți, miercuri se ajunge la 6,01 sau 6,05 la mie. Sunt praguri stabilite și asumate de autoritățile române – INSP, Ministerul Sănătății, CNSU”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Cât de pregătiți suntem pentru școala online?

În ceea ce privește pregătirea pentru școala online, ministrul spune că situația accesului elevilor la tablete și internet este mult mai bună decât la începutul anului școlar trecut, dar totuși, încă departe de a se asigura condițiile unei educații satisfăcătoare.

„Suntem mult mai bine decât eram la începutul anului școlar trecut, dar nu suntem atât de bine pe cât ar trebui. Nici din perspectiva conectivității, nici a disponibilității de echipamente, nici a formării cadrelor didactice, deși au făcut eforturi admirabile și – atenție – nicidecum din perspectiva platformelor dedicate evaluării. Un act educațional începe și se finalizează cu evaluare. Nimeni nu are platforme dedicate evaluării, deci evaluările sunt total irelevante. Din acest motiv, ordinul de ministru prevede că la maximum posibil este școala online, pentru că nu suntem pregătiți. Suntem mai bine pregătiți decât în urmă cu un an, dar nu suntem pregătiți. Dacă nu suntem pregătiți, elevii vor acumula pierderi și mai mari din perspectivă educațională”, a spus Sorin Cîmpeanu.

El a amintit că printr-o ordonanță de urgență s-au achiziționat tablete în valoare de 100 de milioane de euro și au fost distribuite 60.000 de laptopuri, dar asta nu e suficient.

„Există în continuare zone, dincolo de raportări, în care eu personal nu am avut semnal nici la telefon, nici la laptop, nici la nimic. Deci, în acele zone în care pe harta oficială apărem cu conectivitate disponibilă, știu sigur că nu există conectivitate. De-asta trebuie evitat învățământul online și învățământul hibrid”, a punctat ministrul educației.

Editor : Luana Pavaluca

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vali said, on septembrie 8, 2021 at 12:00 pm

    Ideologia politicienilor care cer acces la copiii altora

    Pe când era prima doamnă a Americii, Hillary Clinton a scris o carte intitulată „E nevoie de tot satul” (ca să crești un copil). Proverbul e suficient de cunoscut între americani, ca să se completeze singur. La prima vedere, era doar o operațiune publicitară, prin care soția președintelui Clinton își arăta latura maternă scriind despre creșterea copiilor. (Cartea era propriu-zis scrisă de altcineva.) Ulterior, s-a văzut că doamna Clinton avea ambiții mult mai mari. Iar cartea se potrivea cu viziunea stângistă asupra importanței socializării educației copiilor. Titlul unui subcapitol rezumă ideea cărții: „Nicio familie nu e o insulă”.

    De fapt, ideea extragerii copiilor și tinerilor din familie, pentru a rupe legătura cursivă între generații, e o obsesie foarte veche a stângii progresiste. Rădăcinile ei duc până la utopia din Republica lui Platon, care visa o societate cu caste, în care copiii sunt crescuți în mod metodic și formați pentru tipologia necesară fiecărei caste. A avut idei similare și Bertrand Russell. Iar pedagogi precum John Dewey au avut și șansa să își transpună ideile în sisteme de educație.

    Cea mai radicală formă a acestui fir de gândire aparținea Școlii de la Frankfurt, care a căutat să dea o nouă viață ideilor lui Marx. Astfel, lupta de clasă era înlocuită cu lupta dintre generații. Era stimulată rebeliunea împotriva „personalității autoritare” și „patriarhatului”. De la mișcarea hippie și alte mode promovate de Hollywood și MTV, avem ideea cam cum a evoluat curentul.

    Am folosit trecutul, pentru că ambițiile neo-marxiștilor au fost depășite în actualul context de pandemiști. Adepții dictaturii medicale cer din ce în ce mai explicit ca statul să confiște o parte din drepturile tutelare ale părinților. O cerere care subliniază încă o dată relația contradictorie pe care globaliștii o au cu instituția numită stat. Pe de o parte, sunt pentru erodarea acestuia, pentru cedarea de suveranitate în fața organizațiilor supra-statale, pentru deschiderea granițelor, depersonalizarea etnică și istorică a țărilor. În materie de economie internațională, sunt adevărați libertarieni. Dar, în același timp, lucrează pentru erodarea familiei în favoarea unor instituții și agenții care țin de stat. În fața birocraților, familia și individul ar trebui să își cedeze drepturi, la fel cum statul își cedează suveranitatea.

    Ne amintim intervenția președintelui Iohannis, care se bătea cu Parlamentul pentru a modifica o lege, care prevedea că materia numită „Educație sexuală” va fi opțională, cu acordul părinților.

    Instinctul sexual e de câteva decenii o armă cu potențial nuclear în politică. Și a înlocuit complet cererile de ordin social de pe agenda grupărilor de stânga. Partidele „clasei muncitoare” nu mai cer salarii, pensii, program de lucru, locuințe sociale, alocații. În economie, ele sunt de acord că neo-liberalismul e singura cale. În schimb, cer drepturi pentru minorități sexuale, dreptul femeii la suprimarea sarcinii. În general, sărăcia e compensată cu libertinajul sexual, iar cei care se opun sunt denunțați ca dușmani de clasă retrograzi.

    În țările mai avansate pe calea revoluției sexuale, s-a ajuns la decizii ale Parlamentului sau ale instanțelor supreme, care să dea verdictul dacă copiii, care simt că s-au născut cu sexul nepotrivit, pot urma tratamente hormonale și chiar operații de schimbare de sex fără acceptul părinților.

    În unele țări se mai discută, cum e cazul Angliei, informează The Guardian. În altele, s-a decis deja, cum e cazul Scoției, unde copii de grădiniță pot lua decizia schimbării definitive a sexului de la vârsta de 4 ani, fără acordul părinților. Ne informează The Telegraph. E destul de clar că acest marș va continua, câștigând teren peste tot, cum s-a întâmplat cu căsătoriile între persoane de același sex, notația sexului biologic în actele de indentitate sau accesul transsexualilor în toaletele publice.

    Indiferent de verdictul punctual într-un loc sau altul, discuția a fost adusă pe un tărâm filosofic. Sunt minorii capabili să ia decizii pentru tot restul vieții, cum ar fi aceea de a renunța la capacitatea de a avea urmași prin înlocuirea unor organe funcționale cu unele doar vizual similare cu ale sexului opus? Un capitol din cartea lui Hillary Clinton se intitula chiar așa: Copiii sunt cetățeni. Așadar, un minor nu e socotit suficient de responsabil pentru a vota, a cumpăra alcool, țigări sau a conduce mașini. Dar poate lua decizii ireversibile în ce îl privește, chiar înainte de pubertate. În paralel, se duce o altă luptă pentru scăderea la 16 ani a vârstei de vot, ceea ce progresiștii speră că le va asigura mai rapid accesul la un bazin electoral favorabil.

    Cazurile (încă rare) de fete minore, care rămân însărcinate, au fost invocate ca imperativ pentru urgența educației sexuale în școli și chiar grădinițe. Argumentul ignoră recrudescența cazurilor respective în țările unde educația sexuală e predată de mult. Acolo, deja discuția publică s-a mutat în jurul dreptului copilelor de a întrerupe sarcina fără a-și anunța părinții. Încă există legislație în acest sens, dar activiștii nu prididesc să o conteste. Au fost scoși la înaintare așa zișii „experți care recomandă”, cum sunt cei de la Harvard.

    O nouă controversă s-a ivit în contextul campaniei pompieristice de vaccinare a planetei. Ar trebui copiii să fie vaccinați în clasă fără acordul părinților? Și dacă da, asta să se facă după ce sunt întrebați sau pur și simplu, la indicațiile Ministerului? Ministrul Sănătății din Anglia e de părere că nu e nicio problemă ca elevii să fie injectați fără știrea părinților. Chiar dacă experții recunosc că gripa covid le e practic inofensivă și riscurile vaccinării sunt mai mare decât beneficiile, în cazul lor. Sau beneficiile sunt neglijabile.

    Aici apare o altă problemă de ordin filosofic: ar trebui sacrificați copiii pentru a proteja bătrânii, obezii, fumătorii, bolnavii de diabet, cardiacii și alte categorii vulnerabile? O propunere care vine în contradicție cu tradiția de milenii de a proteja copiii, uneori chiar prin sacrificiul maturilor și bătrânilor.

    Un articol recent pe site-ul ultra-porgresist Politico merge chiar mai departe, titrând încă din titlu: „Pericolul iluziei legale a „drepturilor parentale””. Opinia e semnată de trei autori: Kyle Brothers, Ellen Wright și Mark Rothstein.

    Pledoaria lor sună așa:

    „Părinții se opun obligativității măștii în școli, fie din motive filosofice, politice, eronate sau bazate pe conspirații. Dar probabil cel mai greșit și periculos motiv e că obligativitatea măștii pentru copiii de școală violează așa zisele „drepturi parentale”.

    Când vine vorba de interesele societății de a proteja copiii, precedentul legal e fără dubiu. Drepturile părinților trec pe locul doi. Părinții au libertatea să se ocupe de sănătatea și educația copiilor, dar aceste drepturi nu sunt nelimitate.”

    https://evadare.ro/politica/ideologia-politicienilor-care-cer-acces-la-copiii-altora/

    Apreciat de 1 persoană

  2. Marian said, on septembrie 8, 2021 at 1:27 pm

    Sorin Campeanu este mai tare decat mama Omida , decat fica adevaratei mame Omida , este mai atre de cat baba Vanga si…Nostradamus la un loc ! Cum de-i atat d e sigur in…prorocirile sale , le primeste cumva pe linia directa cu … 😦

    Apreciază

    • Cristian Daniel said, on septembrie 8, 2021 at 2:32 pm

      Raspuns: Da! Cata vreme romanii sunt niste prosti si se conformeaza la tot ceea ce li se picura in ureche prin media si tremura chilotii pe ei de frica, de ce nu? Pana la urma daca tine figura, de ce nu? Maine-poimaine o sa ni se spuna sa stam in case iar ferestrele sa fie inchise ermetic ptr ca microbii sa nu intre pe geam odata cu aerul! Dau scris ca jumate din populatie cel putin se va conforma fara comentarii, vor muri asfixiati in case! La imbecilitatea existenta astazi nimic nu ma mai mira…

      Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 8, 2021 at 2:52 pm

        Cristian Daniel

        Da scris si ai sa vezi ca nu mai pupa astia o repetare a docilitatii maselor din 2020.
        O proportie de docili va fi, dar mult mai mica decat a fost.

        Apreciat de 1 persoană

      • Catalin said, on septembrie 8, 2021 at 3:27 pm

        Populatia a fost docilizata.
        Cea mai extrema situatie e in Australia.
        https://www.activenews.ro/stiri/Teroare-pe-strazi-Politia-da-cu-gaze-lacrimogene-in-ochii-unor-COPII-pentru-ca-nu-poarta-MASCA-168722
        https://www.rt.com/news/532717-australia-covid-lockdown-protests
        Au fost proteste la care au participat cateva mii, au dat cu gaze lacrimogene, au arestat cateva sute, si s-au linistit.

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 8, 2021 at 6:53 pm

        Catalin

        Nu s-au linistit. La semnalul marilor papusari se va declansa revolutia peste tot unde vor sa se declanseze revolutia.

        Apreciază

      • Cristian Daniel said, on septembrie 8, 2021 at 4:37 pm

        @saccsiv

        M-as bucura sa fie asa cum spui tu…esti mai optimist de felul tau, eu nu-mi fac sperante prea mari cand vad cum gandesc multi din jurul meu (in familie, la serviciu de la superiori ierarhici pana la colegi de birou, amici, dar si oameni cu care interferez intamplator in anumite conjuncturi. chiar azi la Sf. Liturghie mai multe persoane la biserica, femei in varsta, discutau despre cum se simt dupa rapel si despre importanta mastii)…cei mai multi casca ochii la tv aproape jumate din zi si iau de bun tot ce aud acolo, aproape ca nici nu vor sa asculte alte idei sau opinii…parerea mea este ca acesta e trendul general, ca ne place sau nu, iar cei care inca mai judeca si isi pastreaza luciditatea, mintea limpede, sunt o minoritate si vor fi si mai putini in viitorul apropiat…

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 8, 2021 at 7:21 pm

        Cristian Daniel

        Nu sunt optimist. Revolutia, razboiul civil si razboiul mondial vor aduce ceva cu mult mai rau.

        Apreciat de 1 persoană

  3. Un om said, on septembrie 8, 2021 at 2:49 pm

    Este PLANdemie!

    Apreciat de 1 persoană

  4. Miha said, on septembrie 8, 2021 at 3:58 pm

    Dacă nimeni nu s-ar uita la tv, nu s-ar propaga nicio știre. Nici pandemie n-ar fi. In special la orașe, oamenii sunt lipiți de tv si chiar ei-orășenii sunt obsedați de mască. La țară au treabă cu agricultura, cu animalele, nimeni nu vorbește de covrig, e jenant, înseamnă că ești sărac lipit dacă șezi in fața televizorului. Înseamnă că nu ai treabă. La biserici nu se mai șade cu mască demuuuult, mai nou prin peco si diverse instituții. Concluzia :da, lumea s-a trezit si nu mai înghite minciuna cât casa…

    Apreciat de 2 persoane

    • noname 7 said, on septembrie 8, 2021 at 7:27 pm

      La mine in sat, la biserica se merge cu botnita si-acuma, din aprilie anul trecut 🤦🏻‍♂️. Oricum eu ma duc la Manastire, unde nici nu s-a purtat botnita nici macar o data, umbla calugarii printre oameni si le spun „ati venit la Biserica sa va mantuiti, nu sa mergeti in iad purtand masca”. Si nimeni-aproape, in afara de trei capoase- n-o poarta.
      Dar in rest da, asa e.

      Apreciat de 2 persoane

    • Ion L. said, on septembrie 8, 2021 at 7:54 pm

      Asa este , daca nu ai nicio treaba stai lipit de televizor. Este apanajul ocupational al orasenilor in general, din cauza „bunastarii”aduse de oras, in fapt o mare iluzie, o viata traita dupa cum dicteaza altii, adica cei din sticla colorata denumita televizor. Intotdeauna am asemuit televizorul cu globul de sticla despre care se vorbea ca il foloseau vrajitorii/vrajitoarele in evul mediu ca sa iti prezica, la fel cum prezice si acest ins care in loc sa vorbeasca de programa scolara vorbeste de virusi. Poate ca ce prezice, de fapt nu prezice ci cunoaste cu siguranta ce se va intampla la fel cum acei vrajitori iti ghiceau viitorul, dar poate ti-l faceau ei special sa arate asa. Vrajitorii si vrajitoarele sunt aceiasi numai ca si-au schimbat hainele ca sa para moderni si nu medievali , sa para altcineva . Ideile au ramas aceleasi , oamenii aceiasi , doar tehnologia s-a schimbat si cu ajutorul ei ne manipuleaza mintile celor care nu o inteleg prea bine. Nici cei care emit teorii si premonitii din acestea ca vine valul 72 nu o inteleg , dar isi permit sa vorbeasca pentru ca au „bulangii” (cer scuze de exprimare) care „bulangesc” cand sunt sunati la clopotel !

      Apreciază

  5. sky said, on septembrie 8, 2021 at 4:57 pm

    Asta e un fel de „cincinal” covid.

    Apreciază

  6. Microchip in Vaccine - Mark of the Beast said, on septembrie 8, 2021 at 5:03 pm

    https://rumble.com/vlwivl-microchip-in-vaccine-mark-of-the-beast.html

    Apreciază

  7. A Coming False Flag Targeting The Unvaccinated As Terrorists? said, on septembrie 8, 2021 at 5:29 pm

    https://thepulse.one/2021/09/06/a-false-flag-targeting-the-unvaccinated-as-terrorists/

    Apreciază

  8. Max said, on septembrie 8, 2021 at 7:11 pm

    Nea Câmpeanu, ești mai tare decât cei mai mari și mai tari din parcare: Omida, Ștanga, Vostradamus, Danny boy ăla vechi etc etc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Da’ sursa; care-i sursa, Nea Câmpeanu ???!!!!

    Apreciază

  9. Onea Marian said, on septembrie 8, 2021 at 8:10 pm

    https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/insp-80-dintre-infectarile-noi-cu-covid-19-au-fost-inregistrate-la-persoanele-nevaccinate-1661659

    Avand in vedere ca cifra reala a vaccinatilor e cam 20%, reala, nu cea oficiala, inseamna ca vaccinatii se imbolnavesc la fel de mult ca nevaccinatii. Diferenta e la numarul de morti unde vaccinatii conduc detasat.
    Mila Domnului fie cu noi!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Protest live din Bern said, on septembrie 8, 2021 at 8:34 pm

    Apreciază

  11. oxidul de grafen said, on septembrie 8, 2021 at 10:00 pm

    98% până la 99% din flaconul de vaccinare este oxid de grafen; Componenta principală a vaccinului este oxidul de grafen!

    https://www.brighteon.com/76e686e7-c56a-4b19-aabd-0371dee669f4

    Apreciază

  12. oxidul de grafen said, on septembrie 8, 2021 at 10:05 pm

    Corpul are capacitatea de a elimina treptat nanoparticule de oxid de grafen (GON)! Care este principalul motiv probabil pentru urgența exprimată, pentru a obține vaccinurile pe scară largă. Măștile conțin oxid de grafen … Tampoanele utilizate în testele PCR și testele de antigen conțin, de asemenea, nanoparticule de oxid de grafen (GON). Toate varietățile de „vaccinuri” Covid conțin GON. Noile „vaccinuri” antigripale poartă, de asemenea, GON. Oxidul de grafen este un toxic care generează trombi într-un organism și provoacă o modificare a sistemului imunitar …

    https://www.bitchute.com/video/pTX0eVl433Sp/

    Apreciază

    • florinache said, on septembrie 9, 2021 at 10:39 am

      Sa inteleg ca cei care s-au vaccinat cu oxid de grafen, care este foarte toxic si inca nu au patit nimic, vor pati ceva cand o sa puna o anumita frecventa la antene? Oxidul de grafen este toxic doar la anumite frecvente?
      Totusi sunt multi care s-au vaccinat si nu au patit inca nimic vizibil.

      Apreciază

      • P.M. said, on septembrie 9, 2021 at 2:48 pm

        ###florinache,stai pe aproape;turbarea,bålbåiala se vor produce la câțiva ani după inocularea ,,salvatorului”;cei ce nu cad acum sunt cei ce au un organism puternic,organism ce poate stãvili valurile de otrăvuri introduse prin așa zisul vaccin; însă, otrãvurile lucrează,este o chestiune de timp până ce și aceste organisme vor pica.

        Apreciază

  13. VioletaB said, on septembrie 9, 2021 at 2:50 pm

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220917103094245&id=1140444493

    Karina Bosman
    48 Shares
    September 7 at 3:10 PM · Facebook for Android ·
    Pe data de 1 sept. 2021 a fost publicată Decizia nr. 381/2021 a CCR prin care s-a
    constatat constituţionalitatea instituirii prin lege a obligării de a purta mască şi a
    stabilirii prin HG a condiţiilor de purtare a acesteia.
    Priviți la raționamentul absolut ilogic și abuziv al celor de la CCR!
    Normal că nu țin cu poporul român, ci doar cu laba pe care o pupă și beneficiile lor
    lunare !
    Mai nou, starea de alertă a devenit constituțională, iar Decizia 457/2020 se pare
    că a fost uitată complet de către judecătorii CCR. Nu mai este o stare „inventată” ,
    după cum au hotărât anul trecut! Nu mai este o stare care atentează la statul de
    drept!
    Neah, legiferarea abuzurilor și a discriminării a devenit o realitate!
    Dormi în continuare popor român!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.