SACCSIV – blog ortodox

Angajaţii români nu pot fi obligaţi să se vaccineze. Documentul trimis de Ministerul Sănătăţii către Avocatul Poporului

Posted in Romania, STIRI, vaccin by Vali on august 14, 2021

Profimedia

Angajaţii români nu pot fi obligaţi de companiile în care lucrează să se vaccineze. O arată un document oficial trimis de Ministerul Sănătăţii către Avocatul Poporului, citat de profit.ro.

Potrivit adresei trimise de Ministerul Sănătăţii, vaccinarea rămâne voluntară şi gratuită, drept urmare firmele nu îşi pot obliga angajaţii să se imunizeze.

„Potrivit strategiei de vaccinare împotriva Covid-19, aprobată prin Hotărârea de Guvern numărul 103/2020, în România vaccinarea este voluntară (neobligatorie) și gratuită. Referitor la aspectele prezentate în adresa dumneavoastră legate de obligarea angajaților de către angajatori de a efectua vaccinul, menționăm faptul că, potrivit dispozițiilor Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii – accesul la locul de muncă a (sic! – n. red.) persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, persoana angajată are dreptul la egalitate de șanse și de tratament (art. 33 – lit. d), în cadrul relațiilor de muncă funcţionează principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii (art. 5 – alin. (1) ), iar angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat doar sub rezerva legalității lor (art.40 – lit. c)).

Așadar, niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva Covid-19, vaccinarea este un act medical preventiv bazat pe consimțământul persoanei, iar impunerea vaccinării împotriva Covid-19de către angajator o apreciem în afara cadrului legal”, se arată în adresa transmisă Avocatului Poporului de către Ministerul Sănătății, citat de profit.ro.

Răspunsul Ministerului Sănătăţii vine ca urmare a unor demersuri ale Avocatului Poporului începute din data de 15 iulie, prin care instituţia Avocatului Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la obligarea la testarea periodică, din venituri proprii ale lucrătorilor din sănătate.

De Redactia Observator.

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vali said, on august 14, 2021 at 4:49 pm

  Valorile imateriale ale unui stat

  Articolul scurt de ieri, despre necesitatea organizării unui stat, care construiește națiunea ce l-a fondat, trebuie completat cu aspectul nematerial. Fără precizările de acest tip ar părea că e doar o discuție egoistă, în care un grup pretinde niște privilegii și câștiguri în dauna altora. De fapt, acesta e primul pas către capcana liberală, care are ca finalitate anihilarea statului. În această capcană se intră acceptând primatul materialismului, al interesului imediat particular, al eficienței și marjei de profit.

  Statele au început de mai multă vreme să fie măsurate și chiar să se perceapă exclusiv în termeni de produs intern brut, venit pe cap de locuitor, creștere anuală, deficit, datorie publică. Concomitent, ele au fost periate de accesoriile simbolice. Monarhiile au fost înlocuite cu birocrații parlamentare sau cu personaje mondene. Istoria nu mai e percepută ca trecut comun, nici măcar de autohtoni, iar noii veniți reclamă demolarea statuilor cu dosar prost.

  Subiectul e vast și nu îmi propun mai mult decât o tratare succintă. Dar el atinge adevărata criză în care ne aflăm (fără să fim deloc singura națiune în acest impas). Abia asta e mai grav și decât îndatorarea generațiilor următoare, înstrăinarea activelor economice, a pământului și resurselor subsolului. Anume dezinteresul generațiilor contemporane de a mai participa la un proiect colectiv, la efortul unei construcții care să fie lăsată moștenire, la inconvenientele amânării satisfacțiilor imediate. Ideile fără valoare comercială, care nu se pot vinde, sunt considerate desuete și dovadă a naivității, a lipsei simțului practic.

  Timpul ne va aminti că există inclusiv urmări materiale pentru acest gen de gândire. Că lăcomia și nepăsarea de azi se vor întoarce în sărăcia de mâine. Un stat nu e o mică afacere, care merge doar cât e pe profit. El își arată valoare dimpotrivă, în vremurile de cataclism, în recesiuni și războaie.

  În primul rând, un stat trebuie aliniat cu destinul unei națiuni, pe care să o ajute să își împlinească potențialul în acord cu sensurile subtile ale istoriei ei. Diriguitorii statului trebuie deci în primul rând să fie capabili să citească acest subtext și să întrezărească forma în care el se poate continua pe viitor. El trebuie să ocrotească identitatea națiunii fondatoare, să îi potențeze calitățile, să îi atenueze defectele.

  Statul ar trebui să stimuleze apariția unui climat propice vieții virtuoase. Să apere tot ce constituie patrimoniu de frumusețe naturală, artistică, arhitecturală, insolitul și grandiosul. Ambalajul de marketing, spre care s-a îndreptat moda (de care se pare că ne-am plictisit) a „brandului de țară” vine cu avantaje reale incomensurabile, dar el e abia stratul ultim exterior. Aplecându-ne asupra culturii sub variatele ei manifestări, acel ambalaj ar fi venit de la sine. Dar chiar faptul că a fost căutat ceva fals, inventat în biroul unei agenții de publicitate, dovedește tot un efort de deznaționalizare. Adică de confiscare și a laturii simbolice, care prin operațiunea de „branding” ni se sugerează că poate fi făcut și refăcut ca butaforia unui platou de filmare. Fără să se lege neapărat de ceva inalienabil local, ci după rețete de comunicare aplicabile și altor entități – țări, firme, festivaluri.

  Munca secolelor XIX-XX, de construire a unei mitologii naționale, chiar a unei mistici alternative, a fost urmată în ultimele decenii de un efort țintit al demitizării și de încurajare a ignoranței. În urma căruia au apărut generații tot mai cinice, lipsite de idealism, neputincioase să rezoneze cu valorile înalte, zeflemitoare, comode și descurcărețe. Cu un secol în urmă, doar extremiștii marxiști împărtășeau acest materialism acid. Acum e înclinația sufletească dominantă, chiar dacă e împletită cu liberalismul cel mai individualist. Mental, aceste generații sunt disponibile ca mercenari pentru orice steag și mai ales împotriva celui propriu.

  Chiar și când vor să își afirme patriotismul, nu reușesc decât expresii superficiale – la victorii sportive sau unele tentative de naționalism economic. Focul stins nu mai poate fi aprins decât de situații dramatice – în depărtarea de țară sau în fața unor vremuri mai grele decât cele de acum. Alt șoc poate fi atacul tot mai fără perdea al extremismului globalist. El a început să fie sesizat de tot mai mulți însă, pentru moment, nu s-a găsit riposta pe măsura amenințării, tocmai pentru că materialul tronează în ordinea priorităților personale.

  https://evadare.ro/politica/valorile-imateriale-ale-unui-stat/

  Apreciat de 1 persoană

 2. Suflet said, on august 14, 2021 at 6:36 pm

  Dar de testare obligatorie nu zic nimic…

  Apreciază

 3. Marian said, on august 14, 2021 at 6:47 pm

  Din postarea dumitale citire : ” potrivit dispozițiilor Legii nr. 53/2003 – Codul Muncii – accesul la locul de muncă a (sic! – n. red.) persoanei încadrate nu poate fi condiționat de vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, persoana angajată are dreptul la egalitate de șanse și de tratament (art. 33 – lit. d), în cadrul relațiilor de muncă funcţionează principiul egalității de tratament față de toți salariații și angajatorii (art. 5 – alin. (1) ), iar angajatorul are dreptul să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat doar sub rezerva legalității lor (art.40 – lit. c)).

  Așadar, niciun angajat nu poate fi condiționat de către angajator să se vaccineze împotriva Covid-19, ” . Toate bune si frumoase in acelasi timp insa eu , dac-asi fi patron de HoReCa , de magazin de vinde floricele si porumb fiert sau de carciuma de cartier ori chiar de WC-u public , asi fi foarte sceptic in aceasta privinta . Sigur ca da , conform legii…nu-l pot obliga pe angajat sa se avccineze IMPOTRIVA VOINTEI SALE si…probabil ca nici afara nu-l pot da folosindu-ma de acest motiv al reticentei la vaccinare insa , daca-mi vor venii pe cap , doua , trei …cinci controale de la Sanatate , de la Prevenirea Bolilor de la Politie sau de la…Asociatiile d e Vanatori si Pescari si-mi vor oferii spre semnare si luare la cunostiinta cateva amenzi de minim 5000 de lei fiecare sa fi sigur ca , ori pun lacatul pe afacere ori al omor p; ala de refuza vaccinul si pe care , conform legii nici nu-l pot da afara . Apropos din ceea ce stiti , aia de la Google , de la TransAmerica sau Blue Air care au concediat niste angajati pe acelasi motiv al nevaccinarii…ai vor reprimii p’aia indarat cu scuzele si bonusurile de rigoare sau la aia nu exista un … avocat al poporului ? In ceea c e ma priveste , eu pot fi acid si chiar virulent vis a vis de vaccinare caci , fiind pensionar…vorba lui Delon : NU MA VACCINEZ CACI… M-I SE RUPE DE VACCINUL LOR !!! P.S. Foarte interesanta si instructiva postarea lui ” Vali ” si-n plus : CORECTA !

  Apreciază

  • P.M. said, on august 15, 2021 at 8:17 am

   @@@Acele chestii despre controalele enumerate în comentariul dumitale se vor face doar în momentul când va fi în vigoare legea vaccinãrii obligatorii;de aceea trag spurcații ca această lege să fie votată;fără ea ei sunt legați de mâini și de picioare;declarațiile unor nebuni ca Arafat,Mihãilã și mulți alții asemenea,sunt doar pentru a mai prinde niște gâște în capcana lor de dus la sinucidere.

   Apreciază

   • Marian said, on august 15, 2021 at 5:13 pm

    @P.M. Omule , ai fost pe sufletul meu cu-aceasta postare ! N-au legea , foarte bine si-atunci de ce ieri n-au saltat pe nimeni dintre aia ce umblau nemascati la parada LGBTQ iar azi , s-au luat d e niste amarati ce iesisera sa-si plimbe copii prin Tineretului si care amarati..nu purtau masca deoarece , ca si mine de altfel , crezusera ca am scpat de pandemia lu’ peste ? Iar daca Arafat , Mihaila si multi altii sant nebuni , FAPT DOVEDIT , atunci d e ce nu-i ia nimeni de-acasa sa-i duca , unde le este locul si … nu ma refer doar la balamuc ? Conform legii nu altfel !Chiar crezi ca va mai intra vreodata in vigoare legea aia pe care-o tot asteapta multi nemernici mai ales acum cand … talibanii au intrat in Kabul si cand SIGUR vor apare alte chestii care sa-i tina ocupati pe javrele astea ? O migratie in masa a afganilor, cred c-ar fi suficienta pentru a pune multe guverne si pe ganduri si cu botul pe labe .

    Apreciază

 4. Paul said, on august 15, 2021 at 6:09 am

  Minunile Maicii Domnului-în Kefalonia crinii infloresc după câteva luni după ce au fost taiati

  https://marturieathonita.ro/minunile-maicii-domnului-%e2%80%92-crinii-infloresc-la-cateva-luni-dupa-ce-au-fost-taiati/

  Apreciază

 5. Paul said, on august 15, 2021 at 6:11 am

  Miracol-Șerpii Maicii Domnului au apărut și anul acesta în Kefalonia

  https://marturieathonita.ro/serpii-maicii-domnului-au-aparut-si-anul-acesta-in-kefalonia-cronica-unui-miracol/

  Apreciază

 6. gabimdi said, on august 15, 2021 at 8:50 am

  Și totuși sunt obligați….

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: