SACCSIV – blog ortodox

Video: conferința „Impactul social, politic și militar al traco-geto-dacilor asupra Romei și Imperiului Roman. Împărați romani de origine traco-geto-dacă”

Posted in DACI by saccsiv on august 10, 2021

„După cucerirea Daciei, Imperiul roman a avut, până la prăbușirea sa, câteva personalități politice, inclusiv împărați, de origină tracă. Populația nativă ocupată a început să devină din ce în ce mai implicată în viața politică a Imperiului. Această elită de origine traco-iliro-geto-dacă, de la conducerea Imperiului roman, a contribuit în mod esențial la continuitatea și reorganizarea imperiului, precum și la instituționalizarea și răspândirea religiei creștine în lumea romană. Influența tracică în sferele militare și conducătoare ale Imperiul Roman datează de la începutul secolului III. Răspândirea elementelor trace în lumea romană înainte de Maximinius (primul împărat roman de origine ”barbară” tracă) a început prin captivii de război și sclavii aduși pe calea comerțului, prin gladiatori, lucrători și elemente de comerț, iar după anexarea teritoriilor trace la imperiu prin încorporări masive în armata romană de razboinici în formațiile auxiliare (alae, cohortes), în flotă, legiuni, unități speciale. Pătrunderea progresivă a acestor elemente traco-geto-dace în societatea romană, înainte de Maximinius, a permis instituționalizarea unor personalități de origine traco-geto-dacă în înalta ierarhie romană, ajungând chiar împărați: Maximinus Thrax, Claudius Illyrius, Regalianus, Gaius Galerius Valerius Maximianus, Maximinus Daia, Licinius, Flavius Claudius Iulianus etc. Împăratul de origine dacă Gaius Galerius Valerius Maximianus (292-311), care i-a urmat la domnie lui Diocleţian, după ce a ajuns la conducerea Imperiului roman a vrut să supună la obligaţia plăţii impozitelor Roma şi întreaga Italie, drept răzbunare pentru umilirea dacilor de către Traian, care le-a impus tribut dacilor. În al doilea rând, a vrut să schimbe numele Imperiului roman în Imperiul dacic. Aceste lucuri sunt menționate în documente”. (Dr. Leonard Velcescu)

 

Cititi va rog si:

Video: Conferința dr. Leonard Velcescu „Semnificația statuilor de daci pe Arcul lui Constantin cel Mare”

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristian Daniel said, on august 10, 2021 at 7:19 pm

    off topic

    incercare de asasinat asupra IPS Teodosie?

    https://www.g4media.ro/limuzina-lui-teodosie-implicata-intr-un-accident-in-constanta-arhiepiscopul-tomisului-nu-se-afla-in-masina.html

    Apreciază

  2. marcus said, on august 11, 2021 at 10:23 am

    Istoria umanitatii, care incepe cu cartea Facerii din Biblie, a fost sistematic falsificata de catre baietii lui Ham (urmasii lui Ham) la sugestia vrajmasului.
    Baietii lui Ham, de astazi, sunt cei ce formeaza „oculta”; „oculta” care s-a nascut in vremea lui Horus/Hermes/Mercur (Caftorim, probabil) cel cu un singur ochi, dupa moartea tatalui sau Osiris/Zeus/Saturn, fiul lui Ham/Cronos/Jupiter. Daca vedem astazi gestul de ingenunchere al albilor in fata negrilor, ei bine, acesta este impus de catre urmasii lui Ham prin intermediul „ocultei” care a ajuns astazi sa conduca lumea.

    Teritoriul Ardealului (erde alle=pamantul tuturor) de astazi a fost pamant al urmasilor lui Uț, adica al celor pe care noi ii numim acum „nemți” si pe care teritoriu au aparut, pe la aproximativ 2200 î.H., neamul getic al gepizilor, ceea ce inseamna ca acei daci erau de fapt geți in amestec cu deutisci (protonemți, urmasi ai lui Uț – „deutisc” fiind endonimul vechi al nemților), iar numele de Dacia (de la deutisc) a fost pastrat si, iata, a strabatut istoria ajungand la noi fara a-i intelege originea. Cei mai multi istorici, de fapt cam toti, bat campii pe tema pentru ca au pus inceput rau, respecťiv pornesc de la „omul a aparut acum 100 000 (mai nou 200 000) de ani” si bla, bla, epocile istorice.

    Repet:
    Istoria umanitatii incepe cu cartea Facerii din Sfanta Scriptura, in care nu s-au scris toate pentru ca toate cartile din lume nu le-ar fi incaput pe acelea.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.