SACCSIV – blog ortodox

Mascarada de la Tokyo: TESTUL DECIDE CAMPIONUL – atletul Sam Kendricks, dublu campion mondial, a fost scos din cursa pe motiv de test pozitiv Covid / TENISMENII POT MURI din cauza conditilor inumane

Posted in Coronavirus, SPORT, TEST by saccsiv on iulie 30, 2021

Dupa cum stiti:

A inceput mascarada de Olimpiada Covid de la Tokyo

Cica le pasa de sanatatea sportivilor. Iata doua stiri ce dovedesc ca totul este o sinistra mascarada:

Stiri pe surse: Dramă la Jocurile Olimpice: Covid-19 scoate din cursă unul dintre marii favoriți la aurul de la atletism

Americanul Sam Kendricks, unul dintre favoriţii la medalie, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi nu va lua startul în proba de săritură cu prăjina din cadrul JO de la Tokyo, informează lequipe.fr.

El a fost plasat în izolare într-un hotel din Tokyo, aşa cum prevede protocolul comitetului de organizare, informează Mediafax.

Informaţia a fost anunţată de tatăl atletului, care este şi antrenorul lui, fiind ulterior confirmată de Comietul Olimpic din SUA.

Alături de suedezul Armand Gustav „Mondo” Duplantis şi de francezul Renaud Lavillenie, americanul era unul dintre favoriţii probei.

Kendricks, 28 de ani, este medaliat cu bronz la JO din 2016, de la Rio de Janeiro, şi dublu campion mondial, în 2017 şi 2019.

Calificările probei de săritura cu prăjina vor avea loc sâmbătă, iar finala, marţi.

 

SPORT.RO: Condiții șocante de joc în turneul olimpic de tenis la Tokyo: ”Dacă mor pe teren, cine își asumă responsabilitatea?” 

Mulți tenismeni de top, printre care numerele 1-2 ATP, Novak Djokovic și Daniil Medvedev se plâng de căldura infernală de la Tokyo.

Căldura brutală în care se desfășoară turneul olimpic de tenis cauzează tot mai multe plângeri din partea tenismenilor. Dincolo de faptul că mulți jucători s-au plâns de lipsa de atenție acordată de arbitrii de scaun în timpul punctelor, Daniil Medvedev (2 ATP) a ajuns să se întrebe cine își asumă responsabilitatea dacă moare pe durata partidei.

S-a întâmplat în optimile de finală ale competiției de simplu masculin, în meciul în care rusul Medvedev l-a eliminat pe italianul Fognini, scor 6-2, 3-6, 6-2. La 4-3 pentru Fognini în al doilea set, Medvedev a fost afectat de căldura și umiditatea de la Tokyo, suferind de deficiență respiratorie pentru câteva momente.

Fognini: „Nici nu știu dacă ăsta mai e tenis!”

Când oficialul duelului l-a întrebat dacă mai poate continua, Medvedev a răspuns franc: „Pot termina meciul, dar pot muri pe teren. Dacă mor, cine își va asuma responsabilitatea?”, notează GSP.

În turneul feminin, spanioloaica Paula Badosa a suferit de aceleași dificultăți respiratorii în timpul meciului cu Marketa Vondrousova. Spre deosebire de tenismenul rus, care a putut reveni în meci, Badosa a fost afectată într-atât de puternic încât a trebuit să părăseasca suprafața terenului de joc în cărucior.

”Nici nu știu dacă ăsta mai e tenis. Condițiile sunt de-a dreptul extreme. Nu mai spun că mingile sunt foarte rapide, parcă zboară. Am mai jucat în situații dificile, cum e în Australia, dar aici e prea de tot,” a declarat Fabio Fognini, învinsul meciului cu Daniil Medvedev.

DIGI sport: „Dacă mor, voi sunteți responsabili”. Reacții dure le Jocurile Olimpice din cauza condițiilor „inacceptabile”

[…]

Argentinianul Diego Schwartzman (13 ATP) a fost eliminat în optimile turneului de tenis de la Jocurile Olimpice, după 1-6, 6-2, 1-6 contra rusului Karen Khachanov, și a avut un discurs similar.

„E greu să joci așa. Nu știu câte grade sunt, dar se simte de parcă ar fi 40. E o nebunie că ne trimit să jucăm ziua, la 12:00, când sunt 40 de grade. E o nebunie că trei persoane, care au aer condiționat, decid că trebuie să jucăm.

Stau pe fotolii, iar apoi vin la final, după ce se termină meciul, cu ochelari de soare. A fost un meci care a depins de cel care rezistă mai mult. A părut ca în ‘The Walking Dead'”, a spus Schwartzman, citat de Marca.

Sursa citată scrie că nu numai jucătorii au de suferit din cauza condițiilor meteorologice. Inclusiv un jurnalist a fost scos pe targă din complex.

„E inacceptabil. Ne tratează de parcă am fi roboți, dar nu avem ce face. Suntem singuri, fără ajutor. Timpul de recuperare dintre game-uri este inacceptabil. Mă gândesc că oamenii care au decis asta nu au jucat niciodată tenis”, a declarat belgianul Gilles Simon

„E foarte greu. Din cauza faptului că este foarte cald și umiditatea este ridicată, căldura rămâne în teren. În alte zile a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcorești, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop”, a spus şi Novak Djokovic.

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Miha said, on iulie 30, 2021 at 9:30 am

    Ce criminali frate…sa faci sport cu masca pe figura,cand respiratia e primul lucru care conteaza…Vede-i-ar Dumnezeu..

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 30, 2021 at 11:42 am

      Miha

      Ei nu concureaza cu masca pe figura. O dau jos cand intra in concurs si o pun inapoi imediat dupa.

      Apreciază

  2. Cristian Daniel said, on iulie 30, 2021 at 11:28 am

    …bineinteles ca ceea ce se desfasoara la Tokyo nu se poate numi Olimpiada ci „Covimpiada”, insa sportivii au putut alege daca vor participa sau nu, nu au fost dusi acolo cu arcanul…iar unii (la tenis de exemplu Nadal sau Thiem etc) au ales sa nu participe…si stau si ma intreb, gandindu-ma la cei care participa acolo, vorba poetului, „ce-i mâna pe ei in lupta?”…nu cumva satisfacerea unor ego-uri personale, dorinta de a fi in centrul atentiei, de a se vorbi despre ei, de a fi cat mai vizibili si apreciati de restul, acesti „idoili” care-l stapanesc pe om si care cer sa fie „hraniti”?

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iulie 30, 2021 at 11:43 am

      Cristian Daniel

      Nu li s-a spus in ce hal vor concura.

      Apreciază

      • Cristian Daniel said, on iulie 30, 2021 at 3:56 pm

        Stiau foarte bine care sunt conditiile (si climatice si cele privind covrigul), au fost informati prin intermediul federatiilor nationale, de aceea destui au renuntat sa se duca acolo…crede-ma ca stiu ce spun…au plecat in cunostinta de cauza…

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 30, 2021 at 5:00 pm

        Cristian Daniel

        Nu stiau de cele ce se plang acum.
        Organizatorii sunt vinovati. Stirile dovedesc faptul ca „grija” pentru sanatatea sportivilor este o mascarada.
        Nu stiu de ce tii cu ei si ii tot scoti vinovati pe sportivi.

        Apreciază

      • Cristian Daniel said, on iulie 30, 2021 at 5:47 pm

        @saccsiv

        Frate, nu fi naiv…inca de la reluarea competitiilor sportive, dupa pauza de anul trecut generata de p(L)andemie, sportivii stiau ca nimic nu va mai fi ca inainte…stiau ca vor urma sa faca tot felul de teste, sa intre in carantina, sa joace in asa-zise bule, fara spectatori, sa stea inchisi in camerele de hotel si sa nu mai interactioneze decat cu cativa din staff, fara antrenamente, başca eventual sa se si vaccineze cu toate consecintele ulterioare…de aceea, daca ne referim doar la turneele de Mare Slem din tenis (Australian Open, Roland Garros etc) au fost atatea forfait-uri, abandonuri, neprezentari, retrageri…se stia clar ca se va juca peste tot in conditii vitrege, in conditii improprii, iar Olimpiada nu avea cum sa faca exceptie…ce naiba, nu suntem copii…iar situatia in Japonia se acutizase extrem de mult inainte de debutul JO, opinia publica era total impotriva disputarii JO, iar autoritatile au anuntat dinainte masuri extreme de desfăsurare a JO…la acestea se adauga si clima de acolo din aceasta perioada de vara, deci tabloul era complet. Eu si cand plec din Bucuresti la Iasi de exemplu ma interesez care sunt conditiile de trafic, cum se anunta vremea in perioada in care voi sta acolo, unde gasesc conditii de cazare mai Ok, deci ma interesez, verific personal, nu plec câine surd la vânătoare sau ma iau după unul si după altul…repet, participarea la JO prezenta din start anumite riscuri, dificultati, alte posibile necunoscute, sportivii prezenti acolo si le-au asumat. De ce? Daca ne luam dupa user-ul ledpanell, se pare ca daca nu o faceau ar fi murit de foame…

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 31, 2021 at 9:27 am

        Cristian Daniel

        Atat de obositoare sunt dialogurile cu tine…
        Si pierdere de vreme.
        Mai zic una si te las in zeama ta.
        Tu ai citit despre ce se vaitau tenismenii aia?

        Apreciază

      • VioletaB said, on iulie 30, 2021 at 6:16 pm

        @Saccsiv Sincer, nici așa nevinovați nu sunt acești sportivi. Că s-au trezit cu condiții și mai rele decât au estimat sau li s-a comunicat oficial, asta nu îi scutește de vina de a fi acceptat să intre în horă cu globalistii, și acum trebuie sa joace precum li se cântă… pe langa faptul că mulți ajung să și promoveze serul, masca și altele pt așa-zisul bine comun.
        Au fost știri și de la alte competiții/turnee în ce mod au fost sportivii ținuți captivi în camere sau obligați la masca/teste/”vaccin” etc.

        Majoritatea participanților sunt mânați de mândrie, bani, faimă și alte patimi, e un fapt cât se poate de real.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 31, 2021 at 9:31 am

        VioletaB

        In loc sa blamati „grija” autoritatilor pentru sanatatea sportivilor, voi ii blamati pe sportivi.
        Uluitor.

        Apreciază

      • VioletaB said, on iulie 31, 2021 at 11:16 am

        @Saccsiv autoritățile se știe deja de partea cui sunt, ce este așa surprinzător? Uluitor este ca cineva sa se bage singur în horă cu dracul și apoi să aibă pretenții sa fie ajutat de cel rau. Tocmai de aceea nu înțeleg de ce le iei partea sportivilor. De atâția ani in acest mediu, știu și eu singur cu ce se mănâncă genul asta de competiții, încă de dinainte de plandemie.

        Daca vrei sa arăți oameni nevinovați prostiti, chinuiți, chiar torturați de autorități, cred că ar fi bine sa îți muti atenția pe oamenii obișnuiți, pe cei amenințați cu concedierea, pe studenții amenintati cu neprimirea la cursuri și la examene daca nu se înțeapă, cu amaratul ăla care a fost condamnat cu închisoare pt așa-zisă zădărnicire împotriva combaterii bolii, până și pe puțin informații/necredincioșii care s-au înțepat și au murit sau au suferit efecte grave și sunt marginalizati/li se pune pumnul în gura când încearcă să ceară ajutor de la autorități și să spună și altora drama lor post-„vaccin” . Nu pe pionii de buna voie ai sistemului…

        Apreciază

      • Cristian Daniel said, on iulie 31, 2021 at 1:06 pm

        @VioletaB

        Absolut corect tot ceea ce ai spus, ai punctat perfect.

        @saccsiv
        Dialogul (eventual polemica) nu trebuie sa fie obositor/oare, ci constructiv/ă…in cazul de fata, tu vezi situatia dintr-un unghi, eu din alt unghi, asta e tot, nimic altceva. Pana la urma Covidiada de la Tokyo continua, iar Djokovic a declarat ca uraste Jocurile Olimpice…

        Apreciază

  3. ledpanell said, on iulie 30, 2021 at 12:07 pm

    @Cristian Daniel Nimeni nu-i obliga pe sportivi sa participe. Banui insa ca familia ta isi permite luxul sa scape de injectii, de aici si discursul tau superior. Sper sa fii fortat cu vaccinarea si sa ne explici frumos cum ti-ai dat demisia, ai plecat mandru, si ce mult te-au felicitat ai tai ca s-a dus un venit!
    Spor la postari obraznice!

    Apreciază

    • Cristian Daniel said, on iulie 30, 2021 at 2:53 pm

      …hai lasa-ma…adica ce vrei sa zici, ca sportivii care sunt la Tokyo sunt niste vai mama lor, niste muritori de foame iar participarea la JO era sansa lor ca sa nu moara de inanitie…cum era faza aia: m-ai scos din foame dl. Geo…mai ledpanell sau cum ti-o zice, vezi ca tu esti pe alta frecventa prietene…sau poate faci un gest caritabil si îi ajuti tu cu niste bani pe „amărâţii” de la Tokyo…

      Apreciază

    • VioletaB said, on iulie 30, 2021 at 4:18 pm

      @ledpanell mai ușor cu urările de bine… Cel obraznic ești tu. Ca sa nu zic netrebnic. Îi urezi altuia sa fie obligat sa se vaccineze și îi pui și familia în discuție?
      In fond, are dreptate Cristian, pentru ce s-au dus acești sportivi acolo și la orice competiție? Pt bani, faimă, slavă deșartă… Că doar nu s-au dus să se umilească cu voia lor pt salariul minim pe economie sau ca sa aibă cu ce să trăiască.

      Apreciază

  4. infiniteladder said, on iulie 30, 2021 at 11:49 pm

    Apreciază

  5. isa said, on iulie 30, 2021 at 11:50 pm

    Off topic:
    https://www.bzi.ro/de-ce-a-murit-adrian-radulescu-ce-i-au-gasit-medicii-in-trup-4191645
    Insuficienta multipla de organe; a fost oare vaccinat?
    Seamana a ADE (antibody dependent enhancement).

    Apreciază

  6. ledpanell said, on iulie 31, 2021 at 7:28 pm

    Multa lume n-a facut decat un singur „sport”-sa butoneze tastatura comentand profesionist pe forum-uri, blog-uri samd. N-au nici un drept sa-si dea pareri despre viata sportiva, cata mandrie manifesta e. As fi de acord cu asta, daca am incepe de sus in jos, ca pestele de la cap se impute. Insa de la atata postat, e firesc sa ia foc creierii la un moment dat. Aduce frustrari. Eu am muncit fizic la viata mea, desi unii se distrau pe treaba asta. Genul de oameni care cumpara totul de-a gata si se mandresc de parca ei ar fi proiectat si produs acel lucru.
    Acum s-au gasit principalii vinovati-ca e tipic romaneste, si mai ales moldoveneste-sportivii. Pentru unii e o cariera de-o viata. Cine n-a facut sport, comenteaza ca betivii din tribune, la fotbal, imbracati in trening, sa para si ei sportivi, suporteri. Desigur ca din tribune intotdeauna joaca mai bine decat sportivii obositi, transpirati etc.
    Faima si slava desarta ar trebui s-o vedem la politicieni, bancheri, si daca tot criticam, s-o facem proportional, conform unor ponderi. Cer prea mult, e cald si s-a gasit vinovatul de serviciu. Odata erau profesorii, si cu 2 decenii inainte, minerii.
    Tind sa cred ca e rea vointa cat incape, mascata de bata judecatii crestine, care numai crestina nu e, devreme ce e…judecata! Sa nu judeci, nu? Si atunci de ce ne luam de asa-zisa mandrie a altora? Pentru ca aia personala nu-i lasa pe altii sa aiba…personalitate? Stiu…sportul n-a fost incurajat la romani, si e usor de ridiculizat. Obezitatea multora arata cu cata pasiune se mananca. Sedentarismul denota lene. Razboaiele se fac pe internet, campul tactic unde multi au curaj sub anonimat. Altii au curaj si fara in fata, exista specia care sare la beregata din prima secunda, fara sa-i fi facut nimic vreodata.
    „Că s-au trezit cu condiții și mai rele decât au estimat sau li s-a comunicat oficial, asta nu îi scutește de vina de a fi acceptat să intre în horă cu globalistii, și acum trebuie sa joace precum li se cântă… ” Repet, de pe margine e mult curaj! Sa vad, cand se strange latul cati vor rezista. E un lux, tot asa cum cel mai bun job de pe planeta pe care „teoretic” il poti avea nu-l vei avea, chiar daca ti se spune sa mergi la 10000 interviuri, si daca ti se inchid usile, sa nu renunti. Discurs New Age, in favoarea capitalismului. In plus, inflatie, somaj e peste tot. Nu cred ca replica aia „nu-ti convine, pleaca, gasesti ceva mai bun” merge automat oricand oriunde. Si chiar daca sportivii ar fi fost „morali” din punct de vedere crestin, tot nu ne-ar fi convenit ceva, desigur la ei si nu la organizatori.
    Mai urmeaza sa ne bucuram ce bataie isi iau francezii la proteste, sperand ca la noi va fi usor, ca ne facem frate cu dracu pana trecem puntea. Puntea e eterna, si fratia nu se mai dezleaga.
    Sper ca n-am lezat ceva ieseni.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.