SACCSIV – blog ortodox

Noutati cartea electronică de identitate

Hot News: Noua carte electronică de identitate ar putea întârzia: Imprimeria abia face o primă licitație, deși noul act ar trebui emis în mai puțin de o săptămână

România este obligată să emită cartea electronică de identitate începând cu 2 august 2021, conform reglementărilor UE, dar la mai puțin de o săptămână până atunci Imprimeria Națională, instituția care ar trebui să producă noile documente, abia a lansat o primă licitație pentru materialele necesare. Instituția vrea să cumpere acum opt milioane de elemente de securitate pentru cardurile de identitate și mai pregătește o altă licitație pentru asigurarea dotării la nivel național a infrastructurii de preluare a datelor pentru noua carte de identitate.

Noua carte electronică de identitate va conține în format electronic datele din formatul tipărit, cu excepția semnăturii olografe a titularului, prenumele părinților titularului, un certificat pentru semnătură electronică şi, după caz, certificate calificate pentru semnătură electronică, precum și datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi, după caz, imaginile impresiunilor papilare a două degete.
Direcția pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD), din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a precizat, în luna aprilie din acest an, pentru HotNews.ro, că România este obligată de Regulamentul (UE) 2019/1157 să emită cartea electronică de identitate începând cu data de 2 august 2021.

Imprimeria, instituția care produce cărțile electronice de identitate, abia a lansat o primă licitație

Tot atunci, MAI explica faptul că „instituţia abilitată de lege cu producerea cărților electronice de identitate, achiziționarea echipamentelor şi produselor software necesare pentru punerea în circulaţie şi personalizarea cărţilor electronice de identitate, asigurarea comunicaţiilor şi serviciilor necesare funcţionării neîntrerupte a echipamentelor şi produselor software este Compania Naţională Imprimeria Naţională. (..) Personalizarea documentelor se va realizeaza, centralizat, în Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.”
Problema este că Imprimeria a lansat o licitație în acest sens abia săptămâna trecută.
Datele din Sistemul Electronic de Achiziții publice, consultate de HotNews.ro, arată că Imprimeria a lansat o licitație cu o valoare estimată la peste 8,6 milioane lei (1,7 milioane euro) pentru achiziția de elemente de tip DOVID ce vor fi utilizate pentru securizarea de carduri din policarbonat (documente de identitate).
Imprimeria vrea să încheie un acord cadru pe o perioadă de 4 ani, perioadă în care se vor încheia 5 contracte subsecvente, primul dintre acestea în perioada 30 august – 31 decembrie 2021.

Ce spune Imprimeria Națională despre primele achiziții necesare cărții electronice de identitate

La solicitarea HotNews.ro de a preciza când vor fi puse în circulație noile cărți electronice de identitate, Imprimeria Națională a comunicat marți, 27 iulie, că „pe măsura definitivării specificațiilor tehnice pentru elementele ce intră în componența sistemului pentru emiterea și producerea noii cărți de identitate, Compania Națională Imprimeria Națională va demara procedurile de achiziție”.

 • „Astfel, până la această data au fost demarcate procedurile pentru achiziția: Elementelor de tip DOVID si servicii aplicare DOVID, cu o valoare estimată de 8.672.224,00 lei fără TVA, pentru o cantitate de 8.000.000 elemente de Securitate tip DOVID, ce include și serviciile de aplicare;
 • În fază finală pentru publicare în SEAP se află documentația pentru achiziția sistemului de preluare date (complete), ce includ componentele necesare preluării datelor pentru noua carte de identitate (Stație de lucru portabilă, Multifuncțională laser A4, Monitor extern, Cameră web + trepied, Licențe prelucrare imagini, Cititor amprente + cititor smart card, Pad de semnătură, Cititor documente). Cantitatea necesară pentru asigurarea dotării la nivel național a infrastructurii de preluare a datelor pentru noua carte de identitate este de 1.000 complete. Valoarea estimată a infrastructurii de preluare a datelor este de circa 26 milioane lei.
 • De asemenea după finalizarea specificațiilor tehnice ale infrastructurii centrale și parcurgerea etapelor de avizare aprobare (inclusive aviz CTE) va fi publicată în SEAP procedura documentația pentru procedura de achiziție.”, se arată în răspunsul transmis HotNews.ro de Imprimeria Națională.

Nici prețul noilor cărți de identitate nu este încă stabilit

Întrebați cât va costa noua carte de identitate, Imprimeria a spus că prețul nu a fost stabilit încă.
„Referitor la prețul cărții de identitate precizăm următoarele:

 • Conform legislației în vigoare prin care se introduce în circulație noua carte de identitate, sunt prevăzute următoarele documente principale: Carte de identitate electronică și Carte de identitate simplă
 • Prețul pentru cele două documente este în curs de finalizare, urmând a fi supus avizării, astfel cum este prevăzut în legislația specifică, direcției de specialitate din cadrul Ministerului Finanțelor.

După obținerea avizului prețului pentru cele două documente, acesta va fi comunicat și publicat pe site-ul http://www.cnin.ro/, la UAT-urile cu atribuții în eliberarea documentelor de identitate precum și la Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date.”, se menționează în răspunsurile Imprimeriei Naționale.
Oficialii Imprimeriei nu au răspuns dacă estimează întârzieri în producerea cărții electronice de identitate, menționând doar că pentru completarea răspunsurilor care nu țin de competența companiei au redirecționat solicitarea HotNews.ro către Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

 • HotNews.ro a adresat oricum întrebări și către MAI și DEPABD încă de acum 8 zile și vom reveni cu răspunsuri imediat ce le vom primi.

Ce opțiuni au romanii care nu-și doresc cărți electronice de identitate și ce limitări au aceștia dacă nu vor carțile electronice de identitate?

Referitor la această întrebare, oficialii MAI au precizat în luna aprilie 2021 pentru HotNews.ro că, „potrivit art.16 alin.(3) O.U.G. nr. 97/2005 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii români pot opta pentru eliberarea:

 • a) unei cărţi electronice de identitate în una dintre următoarele variante: cu toate datele prevăzute în formatul electronic; sau cu toate datele prevăzute în formatul electronic, cu excepţia imaginii impresiunilor papilare.
 • b) unei cărţi de identitate simple.

În ceea ce privește ,,limitările cetățenilor care nu optează pentru obținerea cărții electronice de identitate, facem cunoscut că noul document de identificare – electronic – este în măsură să asigure, cetățenilor care optează pentru acesta, garanții suplimentare de securitate, iar instituţiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă actul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe respectivul document.
De asemenea, cartea electronică de identitate va permite titularului autentificarea în sisteme informatice ale Ministerului Afacerilor Interne, în sisteme informatice terţe ale administraţiei publice, precum şi în alte sisteme informatice, stabilite prin hotărâre a Guvernului, şi utilizarea semnăturii electronice. De asemenea, CEI va contribui la dezvoltarea conceptului de „administrație electronică”, având drept consecință corelarea și simplificarea procedurilor administrative.
Titularul unui document electronic se va putea autentifica on-line, pentru a beneficia de diverse servicii electronice (bancare, fiscale, sociale, financiare, educaţie etc.), ceea ce va conduce la simplificarea interacțiunii cu autoritățile publice, prin creşterea calităţii şi accesibilităţii serviciilor publice.
De asemenea, cartea electronică de identitate constituie document de călătorie. În sensul prevederilor Regulamentului (UE) 2019/1157, cărţile electronice de identitate sunt obligatorii numai pentru exercitarea liberei circulații în Statele membre ale UE (documente de călătorie), și nu pentru toţi cetățenii români.
În acest sens, Regulamentul acceptă folosirea alternativă a pașaportului în scopul călătoriei în spaţiul Uniunii Europene pentru persoanele care doresc eliberarea unei cărţi de identitate simple, adică se creează premisele ca documentul vizat de actul normativ european să fie eliberat numai cetățenilor români interesați de această opțiune.
Cartea electronică de identitate înlocuiește cardul naţional de asigurări sociale de sănătate; acest aspect conduce la realizarea unor economii determinate de faptul că „funcţionalitatea” de card de sănătate va fi asigurată de certificatul digital emis de MAI, înscris într-un cip şi, pe cale de consecinţă, cetățeanul va deține un singur document în locul cardului de sănătate și actul de identitate actual”, au precizat oficialii Direcției pentru Evidența populației din cadrul MAI.

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. marcus said, on iulie 28, 2021 at 11:26 am

  Cand parintele Iustin Parvu a spus ca „mai sunt 12 luni si vine urgie”, o fi vrut el sa spuna ca dupa 12 ani, de fapt, se va intampla asta? Adica, prin 2025? Pentru el, atunci, cu un pas in vesnicie fiind, 12 ani aratau ca 12 luni?

  Apreciază

  • Cristian Petru said, on iulie 28, 2021 at 2:24 pm

   Nu , pur și simplu este o profeție falsă ca multe altele . Să nu cazi în capcana celor care interpretează profețiile lui Nostradamus care pot scoate orice eveniment și orice dată din faimoasele catrene .

   Apreciază

   • gheorghe said, on iulie 29, 2021 at 10:39 am

    Stii care sint semnificatiile, sensurile, intelesul, talcuirea cuvintului „luna” …. si in orice context?
    Definitia pentru calendar este simpla, o perioada da timp de vreo 30 de zile.
    Daca asta este „baza” afirmatiei tale atunci logica ta este contabiliceasca, nu are nimic duhovnicesc si – fara indoiala – concluzia este gresita.
    ‘Or fi si altfel de intelesuri, ca si in cazul „veacului”, „ceasului” si altora.
    De altfel, nu cred ca ar fi pretins ca profeteste ci mai degraba ne avertiza despre ce ar urma sa gasim in directia in care ne „miscam” – noi, cu lumea.
    „12 luni” poate semnifica o perioada scurta de timp, posibil sa vedem in timpul vietii…. poate ca e mesaj de trezire si indemn indirect de indreptare fiindca raul se apropie foarte repede….

    Apreciat de 1 persoană

   • marcus said, on iulie 29, 2021 at 1:35 pm

    O fi falsa, n-o fi falsa, nu stiu, doar ca parca se coroboreaza cu chestii care circula pe net, din zona World Economic Forum, de genul:

    https://mobile.twitter.com/a_rtQns/status/1416012274700099584/photo/1

    Sper sa mearga linkul.

    Apreciază

  • Nikos said, on iulie 28, 2021 at 2:46 pm

   Daca nu l-am auzit noi personal spunand asta, nu putem avea incredere in nimeni. Sunt multi smintiti in randurile asa-zisilor crestini ce respandesc informatii false. Nu mai departe de ortodoxinfo, care face orice pt atentie si publicitate.

   Apreciază

   • Alex said, on iulie 28, 2021 at 4:23 pm

    Inafara de ce au comentat Cristian si Nikos mai se poate adauga ca exemplu negativ si asa zisul mesaj din vis ce l-ar fi primit mai multi ucenici ai parintelui Iustin Parvu in martie a.c. si i-ar fi avertizat ca „grabiti-va, mai sunt 3 luni”. Aceasta avertizare se pare ca a fost falsa, deoarece a trecut plus o luna si nu s-a intamplat ceva iesit din comun, ba se pare ca alti ucenici de-ai parintelui Iustin Parvu nu ar fi deacord cu cei ramasi la man. Petru Voda pt ca raspandesc profetii eronate despre parintele, plus ca stim din viata parintelui Iustin ca pe preotii mai maturizati duhovniceste nu ii tinea la Petru Voda, ci ii trimitea in tara, astfel ca la Petru Voda au ramas cei mai saracei.

    Apreciază

  • carla said, on iulie 30, 2021 at 1:06 am

   Poate se referea la Sinodul din Creta, care va sminti credința oamenilor. Urgia poate veni acum pentru că noi nu suntem înduhovniciți și nici reazem nu mai avem, pentru putere și fermitate. Bunul Dumnezeu să ne apere!

   Apreciază

  • iulia20m said, on august 1, 2021 at 8:38 am

   Parintele Iustin a zis bine ce a zis, caci la un an a inceput ciparea cainilor, apoi cardul de sanatate si tot asa…

   Apreciază

 2. Florin said, on iulie 28, 2021 at 3:52 pm

  Referitor la sfarsitul lumii, observ la multi dintre crestini ortodocsi cum se inseala sperand ca mai este mult pana la inscaunarea antihristului.
  Marea majoritate nu vor sa ea in calcul acel an 2022 ( 7500 ani de la Adam, adica 1992 + 30) macar orientativ ci se amagesc cu amanarea, plăcându-le mai mult anul 2030 sau cine stie ce calcule mai fac care sa le convina, uitand si evitand faptul ca pentru unii si chiar si pentru ei sfarsitul acestei lumii matereale, poate sa inceapa odata cu 3 AUG 2021 iar eu numarandu-ma printer aceia pusi sa ia o decizie in aceasta privinta de a ma opri si a nu accepta noul buletin biometric, buletin care pare vital pentru vitoarea societate a noii ordini mondiale
  Dar de ce sunt pus in aceasta dificultate :
  De mic copil am citit caretea ,,Apocalipsa 13 Sfarsitul libertati umane,, unde am intilnit pentru prima data cuvintul CARD si care citit invers inseamna DRAC. In acea carte crestini erau sfatuiti sa nu accepte niciodata asa ceva. Datorita Bunului Dumnezei nu am acceptat niciodata vre-un card de nici un fel si care acum in 2021 eu nu stiu cum fuctioneaza asa ceva. La un moment dat in 2012 am fost pus in dificultatea de a accepta sau nu cardul de sanatate si care parea in viitor de neocolit. Afland de parintele Iustin Parvu am hotarat sa mergem la el si s-a cerem sfat. Dupa aproape 7 ore de stat la rand, am avut bucuria de a ne primi si de a cere binecuvantare si sfat. Ajungand discutia referitoare la card si intreband parintele ce sa facem si daca este primejdioasa aceptarea lui, parintele a devenit foarte serios si ne-a raspuns cu blandete sfatuindu-ne ca daca vrem sa ne mantuim sa nu acceptam nici un fel de card niciodata, adica sa ne luam crucea si sa privim Golgota.
  Daca pana acum cu ajutorul Lui Dumnezeu am putut evita si rezista ,,facilitatilor,, pe care le ofera cardul, iar pentru cardul de sanatate am avut optiunea adeverintei de asigurat sau neasigurat, incepand cu data de 3 AUG 2021 se pare ca am ramas fara optiuni. Am incercat pe toate caile sa evit si sa nu ma aflu printre primi care sa fie nevoiti si pusi in dificultatea de a accepta noul buletin biometric, scimband vechiul buletin de plastic cu mult inainte de expirare. Faptul ca am o afacere care depinde in marea ei majoritate de marfa primita de peste hotare si care din data de 3 Aug 2021 nu mai am voie sa parasesc tara decat cu act biometric nu ma nelinistit atat de tare, sperand sa ma descurc in continuare cu putinul castig din servici si marfa din tara.
  În incercarea mea de a nu ma afla in prima linie am neglijat faptul ca unul din copii mei implineste varsta de 14 ani si pentru a merge mai departe la liceu are nevoie de buletin,iar aceasta situatie ma aruncat fara sa vreau in prima linie.
  Faptul ca statul ofera acea variant a buletinului fara cip pentru a linisti conspirationisti fanatici, pe mine nu ma linisteste. Citind profetiile Sfintilor Parinti am ajuns la concluzia ca in nici un caz nu trebuia acceptat nici macar cardul iar noul buletin cu cip sau fara cip nici nu incape in discutie
  Acum din pacate ma vad ajuns in situatia in care trebuie sa iau decizia a 10 suflete care traiesc mai mult sau mai putin de pe urma acestei afaceri si sincer nu mai stiu cum sa procedez si sa scap.
  Daca ma uit in jurul meu nu stiu cati vor putea rezista fara acest buletin biometric la care nu mai avem optiuni, pentru ca fara card nu prea au putut rezista prea multi, iar acolo avam optiuni.

  Vaccinuri anti-COVID-19
  17.Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
  Refeitor la vaccinuri anti-COVID eu am ajuns la concluzia ca acest vaccin ca si actele biometrice, ar fi un alt mod de pecetluire a persoanei pentru ca si fara acest vaccine cat de curand nu se va mai putea cumpara sau vinde.
  Dupa cum observam si in citatul de mai sus egzista doua moduri de insemnare, cuvantul ,,sau,, arata doua metode diferite.
  Se spune ca antihrist vrea sa insemneze pe toti de la nou nascut pana la ultimul batran. Cu buletinul nu insemna toate categoriile dar cu vaccinul ii poate sili pe toti.
  Din curiozitate am incercat si eu sa acctivez Bluetooth-ul telefonului langa o persoana vaccinata si intr-adevar pe langa celelalte dispositive Bluetooth a aparut si un cod de genul D5: H1: 2H: 4S : AN : 7T insotit si de acest mesaj ,,Acest dispozitiv inca nu a fost activat,,
  Cand am incercat cu alte telefone am constatat ca numai telefonul Samsung depista vaccinatii iar celelalte telefoane nu aratau nimic desi erau toate unele langa altele .
  Parintele Elpidie strecoara ideia celor 7 vaccinuri, iar ultimul presupune el ca va fi pecetea, lucru care nu cred ca este adevarat deoarece dupa cum observam bluetooth-ul telefonului se activeaza de la primul sau al doilea vaccin si nici nu cred ca daca cineva va face pocainta si se va impartasi va neutraliza nanotehnologia care face posibila activarea bluetooth-ul din persoana vaccinate. Se spune ca amanarea este cea mai eficienta arma a vicleanului, iar in cazul de fata am auzit pe multi ca vor primi primele vaccinurii, refuzandul doar pe al 7-lea care cica ar fi pecetea
  Acum ceva timp in urma lumea se cutremura la auzul cuvintelor pecete sau nr 666, iar acum pare ceva ,, normal,,

  Apreciat de 1 persoană

  • gheorghe said, on iulie 29, 2021 at 10:54 am

   „cuvintul CARD si care citit invers inseamna DRAC” – oare asa ar trebui sa „vedem”?

   Noi spunem in romaneste CARTE iar invers …. este ETRAC, nicidecum DRAC.
   CARD este cuvant luat de la straini care – chiar daca s-ar juca sa citeasca invers – au alt cuvant si nu stiu ce este DRAC.

   Joaca cu litere si cifre nu prea duce la ceva bun din cate stiu.
   Ca si increderea in vise – drepte de ar fi sa nu ne luam dupa ele fiindca nu avem puterea sa discernem care si de unde vine…

   Apreciază

   • gheorghe said, on iulie 29, 2021 at 11:30 am

    … de trup a ingaduit sa se atinga dar de suflet – NU!

    Apreciat de 1 persoană

   • Florin said, on iulie 29, 2021 at 1:25 pm

    gheorghe, intreb si atunci in Romania de ce nu se scrie cartela de sanatate, de ce ramane un cuvant in engleza si restul in romana
    Acum 15 ani am vazut in Germania o antena satelit care avea prescurtarea scris mare pe ea SAT-AN adica SATAN sicuvant care tradus din engleza rezulta tot satan, dar si atunci ca si in vremurile noastre uni vedeau satelit antena si alti lucrarea lui satan, depinde cu ce ochi privesti, duhovnicesti sau lumesti

    Apreciat de 1 persoană

  • Petru said, on august 27, 2021 at 4:00 am

   Florin, poate încerci să filmezi faza cu activarea Bluetooth la persoanele vaccinate s-o vedem și noi?

   Apreciază

 3. GABI said, on iulie 28, 2021 at 5:23 pm

  Daca unii pot ajunge la concluzia ca P Iustin ar fi proorocit ceva … fals,…, cum de nu-si pun intrebarea daca si concluzia lor nu este una cu atat mai .. FALSA ???? caci interpretarea strict in litera (de catre niste oameni impatimiti ) a unor vorbe de duh spuse de un Parinte inbunatatit, nu poate duce decat la … inselatoare concluzii. Cand cititi sau auziti de proorocii Incercati sa nu va ganditi strict doar la voi sau doar la perimetrul restrans in care va desfasurati experienta de viata …si veti descoperii ca pot exista o multitudine de alte posibile variante de interpretare la care nici n-ati fi banuit ca s-ar fi putut face referinta.

  Un mic exemplu – .Accesati https://manastirea.petru-voda.ro/2015/09/23/precizari-despre-prorocia-parintelui-justin-parvu-mai-sunt-12-luni-si-vine-urgie/

  Ca sa nu mai vorbim ca o proorocie care , eventual, nu se implineste nu inseamna ca a fost falsa ci se prea poate ca mania Bunului Dumnezeu sa fii fost risipita de rugaciunea si faptele de jertfa ale altor oameni imbunatatiti, total necunoscuti noua..

  Apreciat de 1 persoană

 4. isa said, on iulie 29, 2021 at 9:15 am

  Si va functiona si ca pasaport de vaccinare, asta nu mai spune in articol. Ce se va intampla insa cu cei care opteaza pt c.i. simpla? Aceasta va functiona si ea ca un card de sanatate? Daca da, atunci nu e simpla, e tot electronica, atat doar ca nu stocheaza acel certificat digital. Sau nu vor mai putea beneficia de servicii medicale?
  Software-ul e deja pregatit de baietii destepti, chiar daca licitatia e lansata tarziu. Si va castiga cine trebuie, asa merg lucrurile.

  Apreciază

 5. morosanuae said, on iulie 29, 2021 at 11:01 am

  Si eu sunt de acord cu tine. Din pacate eu mi-am facut cont si card bancar pentru a beneficia de anumite facilitati: dobanda, cumparare apartament, incasare indemnizatie crestere copil. La aceea vreme aveam ceva habar despre toata conspiratia dar nu stiam de vehementa pr. Iustin legata de treaba asta. Din pacate tranzactiile imobilitare nu cred se mai pot efectua fara transfer bancar peste o anumita suma (50000 euro parca). Asa mi-am cumparat apartamentul din Bucuresti. Pe card primesc si indemnizatia de crestere a copilului, dar intentionez sa-l inchid si sa nu imi fac niciodata asa ceva. De noul buletin nici nu mai poate fi vorba. In consecinta eu m-am mutat acum 1 an, definitiv, la tara impreuna cu sotia si cei 3 copii si este minunat aici. Nu m-as mai intoarce niciodata la oras.

  Eu cred ca asta este solutia pentru toti crestinii, sa se mute cat mai repede la tara, sa duca o viata cat mai simpla si sa se multumeasca cu cat mai putin. Numai asa cred ca vom rezista cat de cat in fata tavalugului care vine. Si nu e vb aici doar de cele materiale. Viata mai libera, simpla, in natura, este cadrul optim pentru lucrarea duhovniceasca, pentru apropierea de Dumnezeu. Orasele sufoca, dezumanizeaza, distrag si il indeparteaza pe om de Dumnezeu. Sunt niste lagare de concentrare spirituale, si mai nou digitale. Cine crede ca se poate induhovnici la oras se amageste pe sine. Eu am lucrat ca programator si stiu ce vorbesc. Aici, la tara, totul s-a schimbat. Eu m-am schimbat ca om. Dar nu e usor, am facut tranzitia mentala in cativa ani, cu ajutorul fratelui meu, care a „stat pe capul meu” ca sa inteleg niste lucruri esentiale pentru un om credincios.

  In concluzie noul buletin si vaccinurile vor fi o alegere de constiinta. Dar constiintele difera. Cine are o constiinta superioara va purta o raspundere mai mare pentru deciziile sale. Nu e de joaca. „Cine are privilegiul cunoasterii are datoria de a actiona” zice cineva cunoscut.

  Doamne ajuta!

  Apreciază

 6. carla said, on iulie 30, 2021 at 1:14 am

  Adică, dacă introducem astăzi documente pentru un buletin nou, acesta va fi de tip nou, dacă se eliberează după data de 3 august?

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: