SACCSIV – blog ortodox

De ce lipseste versetul 17 din capitolul 32 din Deuteronomul din https://www.bibliaortodoxa.ro/?

Posted in diavol, diavoli, draci, PAGANI, PAGANISM, PATERIC by saccsiv on iulie 28, 2021

Iata ce putem citi la http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=32

 1. Întărâtat-au râvna Lui cu dumnezei străini şi cu urâciunile lor L-au mâniat;
 2. Iar pe Apărătorul, Cel ce te-a născut, L-ai uitat şi nu ţi-ai adus aminte de Dumnezeu, Cel ce te-a zidit.

Dupa cum puteti observa, lipseste cu totul versetul 17. Sa fie o simpla greseala de tehnoredactare? Tocmai cu un verset de o importanta covarsitoare?

Versetul apare la https://www.crestinortodox.ro/biblia/Deuteronomul/Cantarea-lui-Moise/

 1. el nu lui Dumnezeu I-a adus jertfe,
  ci diavolilor le-a adus,
  dumnezeilor pe care ei nu i-au stiut,
  cei noi si de curand veniti,
  pe care parintii lor nu i-au stiut.

Iar in Biblia din 1914 scrie:

Jertfit-a dracilor, si nu lui Dumnezeu

Versetul este extrem de important deoarece ne lamureste limpede de faptul ca zeii la care se inchinau paganii din vechime erau draci. Evident, si paganii din ziua de azi, tot la diavoli se inchina si ei.

Voita sau nu, disparitia versetului 17 din respectivul site este foarte grava. Ortodocsii romani trebuie sa stie ca strabunii daci se inchinau in vechime, din pacate, la draci, ca atare si promovarea a tot soiul de vechi simboluri este un dracism. Nu este nationalism…

In incheiere, iata ce povestea avva Macarie: umblând odată prin pustie am găsit o căpățână de mort aruncată la pământ. Și clătinând-o cu toiagul cel de finic, mi-a grăit căpățâna. Și am zis ei: tu cine ești? Și mi-a răspuns căpățâna: eu am fost slujitor al idolilor și al elinilor celor ce au petrecut prin locul acesta, iar tu ești Macarie, purtătorul de duh și în orice ceas te vei milostivi spre cei ce sunt în chinuri și te vei ruga pentru dânșii, se mângâie puțin. I-a zis ei bătrânul: care este mângâierea și care chinul? I-a răspuns lui: pe cât este de departe cerul de pământ, atâta este focul de dedesubtul nostru, fiindcă de la picioare până la cap stăm în mijlocul focului și nu este cu puțință să se vadă cineva față către față, ci fața fiecăruia este lipită de spatele celuilalt. Deci, când te rogi pentru noi, din parte vede cineva fața celuilalt. Aceasta este mângâierea. Și plângând bătrânul, a zis: vai zilei aceleia în care s-a născut omul, dacă aceasta este mângâierea muncii! I-a zis ei bătrânul: este altă muncă mai rea? I-a răspuns lui căpățâna: noi, ca cei ce nu am cunoscut pe Dumnezeu, măcar puțin suntem miluiți, iar cei ce au cunoscut pe Dumnezeu și s-au lepadat de El și nu au făcut voia Lui, dedesubtul nostru sunt. Și luând bătrânul căpățâna, a îngropat-o.

(Patericul, ediția a IV-a rev., Editura Reîntregirea, Alba-Iulia, 2004, pp. 148-149)

Au totusi, oarece speranta, macar unii dintre paganii din vechime? Iata ce aflam din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel:

 1. Câţi, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor şi pieri; iar câţi au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecaţi.
 2. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepţi la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptaţi.
 3. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceştia, neavând lege, îşi sunt loruşi lege,
 4. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conştiinţei lor şi prin judecăţile lor, care îi învinovăţesc sau îi şi apără,
 5. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor.
Tagged with: ,

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sky said, on iulie 28, 2021 at 5:06 pm

  Posibil o greseala de tehnoredactare, asta pentru ca in cap 32 mai sunt versete asemanatoare, iar lipsa vers. 17 nu schimba contextul, deci nu vad scopul. Nu zic ca nu are importanta ca lipseste, fereasca Domnul, spun doar ca daca ar fi avut ca scop sa modifice ceva, ar fi trebuit sa scoata mai multe versete. De exemplu (din Biblia versiunea Anania):
  31. Că dumnezeii lor nu sunt ca Dumnezeul nostru, iată ceea ce duşmanii noştri nu pot să priceapă.
  Ar fi trebuit sa scoata si alte versete din Scriptura, cum au facut cu prohodul, de exemplu Psalmul 95 vers 5:
  5. că toţi dumnezeii păgânilor sunt demoni, dar Domnul a făcut cerurile

  Apreciază

 2. Pfizer prevede ca va castiga "33 miliarde USD" din vaccinul covid said, on iulie 28, 2021 at 5:54 pm

  Raspunsul la intreabarea din titlu este acelasi cu raspunsul la intrebarea de ce Pfizer a calculat ca o sa castige 33 miliarde USD in 2021 de la vaccinul corona. 😉

  comment doar pt cei ce inteleg cum functioneaza oculta simbolistica.

  Apreciază

 3. Ioan C. said, on iulie 28, 2021 at 6:52 pm

  Lipsesc câteva versete prin diferite părți, că și eu am văzut mai demult.
  De aceea, eu, prefer cărțile scanate, mai mult decât tehnoredactările ulterioare.

  Aici găsiți, de exemplu, Biblia Sinodală din 1914 în forma integrală și neretușată, exact așa cum s-a păstrat exemplarul scanat:
  https://cititorul.home.blog/2020/06/23/biblia-sinodala-din-1914-pdf-exemplar-original-neretusat/?wref=tp

  Apreciază

 4. Marian said, on iulie 28, 2021 at 8:11 pm

  Chiar n-ar fi posibi sa fie doar o gresala de tehnoredactare ? Sincer sa fiu , ma cam indoiesc d e faptul ca cineva din BOR si-ar permite sa schimbe si-o virgula darmite sa ” uite ” redactarea unui verset caci…pana si Vasile Banescu stie ce pacat de neiertat constitue o astfel de fapta .

  Apreciază

 5. Gherasim said, on iulie 28, 2021 at 9:43 pm

  Deasemenea in unele Biblii lipseste Maleahi Capitolul 4

  Apreciază

 6. Alex said, on iulie 28, 2021 at 9:58 pm

  https://www.blueletterbible.org/kjv/deu/32/1/t_conc_185017

  Eu citesc Blibia asta, pt vechiul testament are varianta originala in ebraica, iar pt cel nou are varianta in greaca, asa cum au fost scrise pt a fi intelese corect. De pe linkul asta puteti vedea varianta originala cat si intelesul fiecarui cuvint acolo unde a mai fost folosit.
  De ex pt Deutoronom 32:17 avem ‘They sacrificed unto devils, not to God; to gods whom they knew not, to new gods that came newly up, whom your fathers feared not.’
  Acelasi cuvant ‘gods’ (zei din ebraica) mai poate fi gasit doar in Deuteronom 28:64 si Isaia 44:8.

  Aceasta citirea a bibliei din versiunile originale poate fi foarte de folos pentru a afla indicii din potopul lui noe (oamenii aveau DNA schimbat cu cel al ingerilor cazuti) dar mai ales pt intelegerea Apocalipsei Sf Ioan Teologul (unde se intelege faptul ca nu se refera la mana dreapta pt semnul fiarei ci la partea dreapta a omului (partea judecatoreasca) unde ia deciziile le va da lui satan si nu lui Dumnezeu).
  Biblia e mult mai complicata de cat pare, trebuie sa fim intelepti si cu frica de Dumnezeu pt a o inteleg. Slava lui Dumnezeu!

  Apreciază

  • saccsiv said, on iulie 28, 2021 at 10:40 pm

   Alex

   Cum adica „oamenii aveau DNA schimbat cu cel al ingerilor cazuti”?

   Apreciază

   • Alex said, on iulie 28, 2021 at 11:10 pm

    @Saccsiv
    E mai complicat de explicat in scris, dar voi incerca.
    In primul rand in geneza 6:9 ni se zice: „These are the generations of Noah: Noah was a just man and perfect in his generations, and Noah walked with God.”
    Adica Noe era perfect in generatiile lui, ce poate inseamna asta? Eu zic ca poate fi explicat doar din faptul ca avea sange pur, adica generatiile din inainte sa nu s-au casatori intre neamuri ci si-au pastra neamul, asa cum vrea Dumnezeu. Asta deoarece cuv generatii (in ebraica) a mai fost folosit in geneza 2:4 unde zice „These are the generations of the heavens and of the earth when they were created, in the day that the LORD God made the earth and the heavens,”
    Dar avem geneza 6:12 care ne explica ce se intampla cu lumea: „And God looked upon the earth, and, behold, it was corrupt; for all flesh had corrupted his way upon the earth.” / „Şi a căutat Domnul Dumnezeu spre pământ şi iată era stricat, căci tot trupul se abătuse de la calea sa pe pământ.”
    Ei bine, aici urmeaza partea uimitoare: cuvantul din ebraica care inseamna „corupt” adica, „sahat” a fost folosit aici pt prima data urmand a mai fi folosi in vechiul testament in urmatoarele ocazii:
    https://www.blueletterbible.org/lexicon/h7843/kjv/wlc/0-1/
    Adica era corupt de diavol la propriu, se poate vedea din declinari si alte intelesuri ale aceluiasi cuvant.
    N.B.: nu pot pune traducerea originala din ebraica deoarece textul se scrie si citeste din dreapta in stanga astfel ca tot textul comentariu scris de mine va trebui scris de la dreapta la stanga, ceea ce este imposibil in limba romana cat si in cutia de dialog de aici de pe website.

    Apreciază

   • saccsiv said, on iulie 29, 2021 at 11:44 am

    Alex

    URIAȘII AU EXISTAT. Scrie și în Biblie despre ei. Sunt urmașii FIILOR LUI DUMNEZEU ce au intrat la FIICELE OAMENILOR. Fii lui Dumnezeu n-au fost însa nici îngeri, nici draci și nici extratereștri. Care-i legătura cu APOCALIPSA?
    https://saccsiv.wordpress.com/2019/10/11/uriasii-au-existat-scrie-si-in-biblie-despre-ei-sunt-urmasii-fiilor-lui-dumnezeu-ce-au-intrat-la-fiicele-oamenilor-fii-lui-dumnezeu-n-au-fost-insa-nici-ingeri-nici-draci-si-nici-extraterestri-car/

    Apreciat de 1 persoană

   • gheorghe said, on iulie 29, 2021 at 9:34 am

    El citeste din King James Version.
    Nu „aduni” mere cu pere…
    Exemplu de ratacire – ingerii si DNA (noi zicem ADN).
    De cand ingerii – fie si „cazuti – au DNA? … caracteristica biologica, adica materiala cand ei nu au trup fizic, pamantesc deci nu au DNA.
    Tot asa,neavand caracteristici sexuale si nici organ sexual, ei nu pot avea relatii trupesti cu oamenii – respectiv cu femeile ca sa aiba urmasi fizici, fii sau fiice.

    Nu cred ca are sens discutia cu cine crede prostii din astea, cer scuze pentru interventie!

    Apreciază

  • sky said, on iulie 29, 2021 at 1:27 pm

   Alex, cu tot respectul, aberezi.
   „Noah was a just man and perfect in his generations” ce scrie aici nu are legatura cu genetica, ci se spune ca doar Noe, din toata generatia lui, era om desavarsit inaintea lui Dumnezeu si explica in ce fel „and Noah walked with God” adica facea voia lui Dumnezeu.
   „Iată neamurile lui Noe: Noe era om drept și neprihănit între cei din neamul său; Noe umbla cu Dumnezeu”
   Nu inteleg pentru ce citesti KJV cand sunt versiuni in limba romana traduse din Septuaginta si nemodificate de protestanti. De exemplu Biblia versiunea Anania
   https://biblia.dervent.ro/#VT-Fc-06
   Sau poate ca nu esti Ortodox, altfel nu se explica motivul pentru care folosesti KJV sau chiar mai rau KJV versiunea noua.

   Apreciază

 7. fluturgabriel said, on iulie 28, 2021 at 10:10 pm

  Versetul 17 din Biblia lui Anania nu lipsește

  Apreciază

 8. Alin Razvan said, on iulie 28, 2021 at 11:29 pm

  Deuteronom 32/17 (Biblia BOR)
  Adus-au jertfe demonilor, si nu lui Dumnezeu …

  iar versetul 18 incepe cu „Iar pe Aparatorul…”

  Deci, in Biblia fizica apare … vine e a siteului

  Apreciat de 1 persoană

 9. florinache said, on iulie 29, 2021 at 12:33 pm

  Primul parinte care a zis ca impreunarea Fiilor lui Dumnezeu cu fetele pamantenilor, nu inseamna impreunarea ingerilor cazuti cu fetele oamenilor a fost sf Ioan Gura de Aur. El a afirmat ca ingerii sunt duhuri si nu au corp, deci nu se pot impreuna. Dar pana in secolul 4 toti parintii bisericii asa credeau si anume ca ingerii cazuti si-au facut de cap cu femeile si s-a intamplat o alterare a omului.

  Apreciat de 1 persoană

 10. florinache said, on iulie 29, 2021 at 12:55 pm

  Dovada ca uriasii nu au rezultat dupa impreunarea ingerilor cazuti cu oamenii este ca si dupa potop au mai existat neamuri de uriasi.

  „Numai Og, regele Vasanului, mai ramasese din Refaimi. Iata patul lui, pat de fier, si astazi este in Rabat-Amon: lung de noua coti si lat de patru coti, coti barbatesti” (Deuteronom 3, 11). Un pat lung de aproape patru metri si jumatate, cu o latime de un metru si jumatate, nu putea fi decat al unui barbat urias.

  https://www.crestinortodox.ro/editoriale/uriasii-137192.html

  Apreciat de 1 persoană

 11. Bobu said, on iulie 31, 2021 at 11:10 am

  Sunt mai multe versete care lipsesc. Și ei au preluat din altă parte și au corectat ce probleme au găsit. Nu cred că pot fi acuzați că au făcut-o intenționat.

  O versiune mai bună este https://biblia.ortodoxa.info/ unde se poate compara și cu versiunea Bartolomeu Anania.

  Pentru telefon este https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.lumea_ortodoxiei.app unde este și versiunea din 1914 (Noul Testament ca text iar Vechiul Testament ca pdf).

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: