SACCSIV – blog ortodox

Sistem integrat de detectare, prezicere și prevenire a comportamentului infracțional

Posted in Big Brother by saccsiv on iulie 27, 2021

Gulf Today: Dubai students develop system to detect, predict and prevent criminal activities

Algoritmi puternici de inteligență artificială sunt folosiți pentru a alerta autoritățile prin intermediul camerelor de luat vederi computerizate, atunci când are loc o infracțiune sau aceasta este pe cale să se producă.

Studenții din Dubai dezvoltă un sistem de detectare, prezicere și prevenire a activităților infracționale

24 Iulie 2021, Gulf Today

Studenți și profesoara Rita Zgheib (centru)

O echipă de studenți ai Facultății de Inginerie din cadrul Universității Canadiene din Dubai, a dezvoltat un sistem integrat de detectare, prezicere și prevenire a comportamentului infracțional printr-o aplicație de inteligență artificială.

Sistemul, cunoscut sub numele de (Track 3), își propune să pună la dispoziția autorităților de aplicare a legii, tehnologie care să-i ajute să oprească activități infracționale înainte ca acestea să devină realitate.

Sistemul este un proiect de absolvire a studenților Amani Matog și Shima Felix, care au studiat Tehnologia de Inginerie a Computerelor și a Rețelelor, în colaborare cu studenții Monia Al Khidr și Mohammed Deeb din cadrul Departamentului de Inginerie a Rețelelor.

Un ofițer de poliție din Dubai monitorizează activități la ecranul computerului.

Aplicația utilizează o cameră video computerizată avansată, care furnizează în timp real o analiză automatizată a imaginilor, ce combină tehnologia de recunoaștere facială cu o tehnologie de detectare a emoțiilor.

Studentul Mohammed Deeb a explicat că sistemul nu este similar cu tehnologia tradițională CCTV prin care, de obicei, se verifică o scenă după ce a fost comisă o infracțiune.

„Noi folosim analiza automatizată a imaginilor pentru a detecta în timp real expresiile faciale și limbajul trupului, care pot indica faptul că o crimă este pe cale să fie comisă sau deja a fost comisă. Atunci când este detectat un comportament suspect, se declanșează o alarmă pentru a alerta autoritățile responsabile cu securitatea”, a adăugat Deeb.

Studentul Amani a spus că: „Sistemul include o bază de date care este actualizată constant. Acest lucru ajută poliția să continue investigațiile și să înregistreze probe, suspecți, scene ale crimei, martori și orice alte date relevante care pot ajuta la găsirea unor indicii privind infracțiunile, și la prevenirea infracțiunilor care ar urma să se întâmple.

Datele sunt accesibile în orice moment doar utilizatorilor autorizați prin intermediul aplicației web a poliției. Studentul Shima a spus: „Ne-am propus să dezvoltăm un dispozitiv pozitiv. Când unele infracțiuni nu sunt soluționate și infractorii rămân liberi, toată lumea este expusă riscului.

Sistemul nostru se bazează algoritmi de inteligență artificială care ajută la prezicerea activității infracționale analizând limbajul trupului și expresiile faciale.” Studentul Monia a subliniat că sistemul economisește timp și resurse prețioase. Ea a adăugat: „Ne propunem să lucrăm în continuare cu autoritățile pentru a folosi aplicația la scară largă”.

Dr. Rita Zgheib, profesor asistent și conducătorul proiectului, a declarat: „Inițiativa îmbină cunoștințele tehnice cu calitățile personale pe care le-au dezvoltat studenții în timpul cercetărilor.

A fost impresionant să vedem cum s-au unit ca o echipă și și-au combinat diversele abilități pentru a crea o soluție inovatoare la o problemă cu care ne confruntăm la nivel global.”

Tagged with:

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tommy said, on iulie 27, 2021 at 6:22 pm

  Apreciază

 2. ledpanell said, on iulie 27, 2021 at 7:55 pm

  Medicina actuala nu previne ci doar trateaza ineficient, ba face mai mult rau, ca oamenii sa ajunga bolnavi cronici, deci nu se lucreaza la cauze ci doar la efecte. La fel si in societate, nu cauzele comportamentelor deviante se doresc eliminate sau macar diminuate ci prinderea in flagrant. Un pas inainte se face-prinderea inainte de flagrant, prin anticipare. Ar suna frumos…daca n-ar fi niste minti bolnave programeaza inteligenta artificiala. Si apoi, masurile astea au legatura cu lumea care va muri de foame.
  Au tot vrut unii sa legalizeze eutanasia, sinuciderea asistata…dar ar trebui sa vrea si lumea sa moara de buna voie, nu sa sparga geamul unui market pentru o paine.

  Apreciază

 3. San said, on iulie 27, 2021 at 7:56 pm

  Filmul Minority Report, cu Tom Cruise, acum in aplicare….

  Apreciază

 4. Marian said, on iulie 28, 2021 at 7:08 am

  Daca asta { Dubai students develop system to detect, predict and prevent criminal activities } se vrea a fi o gluma , atunci este o gluma de prost gust si dovedeste faptul ca nici acum , acei studenti , cadre didactice , savanti , cercetatori n-au inteles inca faptul ca , acest mecanism atat de complex precum este creierul uman… NU POATE FI CONTROLAT SI IN NICI UN CAZ REACTIILE PRODUSE DE EL NU POT FI PREVAZUTE IN TOTALITATE . Fireste insa ca , daca-i vorba de-a stoarce bani de la cei interesati , o chestie dintr-asta poate fi justificata .

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: