SACCSIV – blog ortodox

Majoritatii romanilor le-a iesit pandemia din cap. Ce se va intampla cand autoritatile vor dori sa le-o bage din nou?

Posted in Coronavirus, Romania, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on iulie 22, 2021

evz: România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește revenirea la normalitate. Analiză surprinzătoare

Conform unui studiu făcut de Şcoala Academică de Ştiinţe Sociale din cadrul Universității Babeş-Bolyai, România stă foarte bine la revenirea la normalitate.

Şcoala Academică de Ştiinţe Sociale din cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a analizat datele indicelui de normalitate dezvoltat de specialiştii de la revista britanică „The Economist”, care măsoară gradul în care viaţa socio-economică reuşeşte să revină la un nivel pre-pandemie Indicele este exprimat printr-o valoare procentuală, valoarea de 100% reprezentând nivelul aferent perioadei de dinaintea pandemiei.

Evoluția vieții socio-economice în România

Țara noastră a atins în luna iulie 2021 un nivel de 81,17%, valoare cu care se situează pe primul loc printre ţările UE participante la acest studiu, respectiv în top 10 la nivel mondial (locul 8 în data de 9 iulie 2021). Data de 10 iulie 2021 a marcat 500 de zile de la apariţia primului caz de coronavirus în România.

Indicele de normalitate dezvoltat de specialiştii de la „The Economist” monitorizează schimbarea comportamentului actorilor socio-economici ca urmare a pandemiei de coronavirus, fiind compus din opt indicatori care pot fi grupaţi în trei categorii. Prima categorie se referă la transport şi călătorii: (1) gradul de utilizare a transportului public în oraşe mari, (2) traficul general în aceste oraşe, respectiv (3) numărul zborurilor domestice şi internaţionale.

A doua categorie măsoară nivelul activităţilor de recreere şi divertisment: (4) timpul petrecut în afara locuinţei, (5) veniturile realizate de cinematografe şi (6) participarea publicului la evenimente sportive.

Proiectul UBB monitorizează în timp real evoluţia pandemiei, respectiv starea economică a ţării

Ultima categorie se referă la activităţi comerciale şi locuri de muncă: (7) vizita populaţiei în magazine şi (8) rata de ocupare a spaţiilor de birouri. Indicele este calculat pentru cele mai mari 50 de economii din lume, printre care şi România, acoperind astfel 90% din PIB-ul global, respectiv 76% din populaţia lumii.

Evoluţia în timp, precum şi componentele indicelui de normalitate, atât la nivel global, cât şi la nivelul României, pot fi consultate pe pagina web de pe adresa econ.ubbcluj.ro/coronavirus, analizele fiind realizate ca parte a proiectului de cercetare denumit COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor.

Proiectul UBB monitorizează în timp real evoluţia pandemiei, respectiv starea economică a ţării, oferind în acelaşi timp previziuni pe termen scurt şi mediu privind pandemia şi performanţa economică a României. În privinţa componentelor indicelui, analizele din cadrul acestui proiect arată că, în comparaţie cu celelalte ţări, România stă cel mai bine în privinţa categoriei timpului petrecut în afara locuinţei (104,6%, locul 2 la nivel global), respectiv în categoria cinema (101,0%, locul 2 la nivel global), categorii în care activitatea populaţiei nu numai că a revenit la, dar a şi depăşit nivelul pre-pandemie.

„Trei idei sunt fundamentale aici”

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David menţionează cu referire la aceste rezultate că „Trei idei sunt fundamentale aici. Prima, că această analiză arată ceea ce înseamnă o universitate (şi facultate) de talie mondială (world-class), capabilă să integreze în relaţii bidirecţionale cazuri naţionale în analize internaţionale, cu un potenţial impact ştiinţific şi pragmatic major.

A doua, că mediul socio-economic românesc este printre performerii internaţionali privind reîntoarcerea (şi chiar depăşirea) la nivelul pre-pandemie. În fine, a treia idee se referă la faptul că această descriere riguroasă trebuie urmată acum de analize explicative, predictive şi evaluative, mai ales în contextul ameninţării unui nou val pandemic, pe fondul unei rate scăzute a vaccinării.„

Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a UBB, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustaţă, a adăugat că „cea mai recentă componentă a proiectului nostru de cercetare monitorizează modul în care viaţa de zi cu zi se întoarce la sau se îndepărtează de nivelul obişnuit în perioada premergătoare pandemiei.

Cu acest instrument dorim să venim în sprijinul autorităţilor, oferind o sursă credibilă de informaţii privind evoluţia comportamentului populaţiei, respectiv un instrument cu care se pot realiza analize comparative a nivelului de relaxare a vieţii socio-economice în România comparativ cu alte ţări ale lumii. Rezultatele actuale pentru România aferente indicelui de normalitate ne arată o stare de fapt pe care trebuie să o privim cu rezervă. Dacă am fi avut un nivel ridicat de vaccinare la acest moment am fi putut discuta despre o realitate foarte bună. În condiţiile actuale, considerăm că este extrem de importantă asigurarea stabilităţii, respectiv limitarea fluctuaţiilor privind măsurile de relaxare.

Este importantă eficientizarea campaniei de vaccinare

Pe de altă parte, revenirea dinamică a activităţilor socio-economice din România la nivelul pre-pandemie reprezintă un semn pozitiv pentru performanţa economică a ţării, dar luând în considerare şi perspectiva epidemiologică se impune o relaxare mai graduală şi precaută pentru a putea ţine sub control un nou val posibil al pandemiei.

De asemenea, considerăm că este imperativ ca autorităţile să dinamizeze campania de vaccinare pentru a putea susţine această revenire la o stare de normalitate. Mai mult de atât, revenirea la normalitate trebuie acompaniată de obţinerea cât mai rapidă a fondurilor UE prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, respectiv de utilizarea inteligentă a acestora, pentru a asigura o creştere economică sustenabilă pe termen lung.”

 

Comentariu saccsiv:

Pe ce se bazeaza in ultima parte a textului de mai sus, nu ne spun, insa realitatea ii contrazice:

Video Antena 3: Covidul face ravagii in randul vaccinatilor din tarile cu rate de vaccinare uriase

ISRAEL: mult mai multi infectati cu Delta se inregistreaza in randul celor vaccinati decat in randul celor nevaccinati

Virusologii olandezi trag un semnal de alarma: “Varianta Delta se raspandeste in randul persoanelor vaccinate”

Referitor la prima parte, este limpede ca majoritatii romanilor le-a iesit pandemia din cap.

Ce se va intampla cand autoritatile vor dori sa le-o bage din nou?

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Yuki said, on iulie 22, 2021 at 9:07 pm

  Inteleg ca noi Românii stam cel mai bine la refacerea mentala, economica si sociala! Da acu’i acu’, ca vezi, da de ce mă nu suntem noi inspaimantati si nu ne comportam noi ca niste momai, da ce la noi degeaba a fost pandemie!? Si valurile astea chiar asa de prost au spalat?

  Apreciat de 1 persoană

 2. scortisoara said, on iulie 22, 2021 at 9:10 pm

  Așa , imperfecti cum suntem e Duhul lui Dumnezeu care ne mai luminează mințile și ne da gândul care trebuie în privința …plandemiei . Autoritățile se lupta cu acest Duh ….. pe care nu-L vede nimeni dar uite, ca se manifesta în acest fel . Ne da rezistenta și nu-L poate împiedica nimeni .

  Apreciat de 5 persoane

 3. gigimutu said, on iulie 22, 2021 at 9:13 pm

  simplu,

  nu mai punem botul la vrajeala lor de doi bani, si o sa iasa bubuiala!!!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Cosmin said, on iulie 22, 2021 at 9:20 pm

  Astia chiar sunt dobitoci: in loc sa coreleze pozitivitatea situatiei cu indicele mai scazut de vaccinare, ei nu, o tin ca mutu cu tarara, cu vaccinarea.

  Cat de imbecili sa fie? Sau, e cu scop precis.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Hai cu hora romanule said, on iulie 22, 2021 at 9:23 pm

  O sa facem o mega hora in fata Palatului Parlamentului, asta o sa facem, si o sa i luam in hora si pe asa zisi „alesi” care stim de mult ca nu mai sunt alesi de noi, si o sa dansam impreuna pana nu ne mai tin picioarele.
  Ori asta ori dec 89′

  Apreciat de 2 persoane

 6. marcus said, on iulie 23, 2021 at 12:10 am

  Neamul românesc, coborator din masageții lui Gheter si Maș (o spune istoria), fiii lui Aram fiul lui Sem fiul lui Noe, este poporul lui Gheter, popor care trebuie sa duca Ortodoxia, Crucea si Evanghelia lui Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, dincolo de toate, pana la sfarsitul lumii. Este singurul popor din lume care va mai duce Ortodoxia inainte.

  Ce a vrut sa spuna, peste milenii, Sfantul Imparat Constantin, prin asezarea pe arcul sau de triumf de la Roma a opt statui de GEȚI, si nu de daci, arc de triumf care s-a pastrat aproape neatins dupa 1700 de ani, ca si Columna lui Traian, dealtfel? Pai, asta a vrut sa ne spuna, anume ca getii vor sta pana la sfarsit demni in picioare.
  Sfantul Împărat ne-a legat cu legamant, aratat in piatra (pentru cine are ochi de vazut), sa stam tari in picioare, noi, urmasii nevrednici ai fiilor lui Gheter si ai lui Maș, neindoiti in dreapta credinta in Cuvantul Lui Dumnezeu, in Domnul nostru Iisus Hristos.

  Si pentru ca am pomenit de Columna lui Traian, despre care s-a spus inca de la inceput ca a fost ridicata „pentru eternitate”, ei bine, iata, ca aceasta sta in picioare, si ea, aproape neatinsa dupa 1900 de ani, aratand tuturor, de-a lungul istoriei, ca exista un popor pe aceasta lume, aproape tot timpul urgisit de catre vrajmasii sai, deasupra caruia nu va sta decat Crucea Lui Hristos purtata de mana Sfantului Apostol Petru fratele Sfantului Apostol Andrei întâiul chemat.

  Apreciază

  • VioletaB said, on iulie 23, 2021 at 11:00 am

   @marcus Cred că ați vrut să postați comentariul la alt articol: https://saccsiv.wordpress.com/2021/07/22/video-conferinta-dr-leonard-velcescu-semnificatia-statuilor-de-daci-pe-arcul-lui-constantin-cel-mare/

   Ne puteți da și ceva surse despre afirmațiile referitoare la originea poporului român?
   Eu zic că e un semn de mândrie sa ne credem noi așa speciali și „ultimii mohicani” in propovăduirea ortodoxiei in lume, sunt și alte popoare, mai tari în credință, cum e de ex poporul georgian.

   Apreciază

   • marcus said, on iulie 23, 2021 at 2:05 pm

    Se poate cadea si in mandrie, este adevarat, dar nu vor cadea cei care sunt intradevar ortodocsi si care vor constientiza ca este vorba despre misiune si nu despre vreo calitate speciala. Este vorba despre ceva de genul a ceea ce a facut parintele Iustin Parvu pe frontul de est, preot militar fiind, unde a botezat si cununat rusi. Nu este vorba despre faptul ca suntem noi mai breji. Fiecare popor are misiunea lui. Noi avem o misiunea noastra, care este una grea, nu cred ca ne mai putem permite sa ne stea mintea la mandrie, cel care se va mandri va cadea oricum din misiune si nu doar. Uita-te in istorie, uita-te in jur, uitate la cifre!
    Apropo de cifre si de Georgia, in Georgia sunt doar vreo trei milioane de ortodocsi si desigur ca au si ei misiunea lor, probabil aceea de a strajui portile Caucazului in fata islamului, nu stiu. Iar apropo de istorie si oarecum colateral, georgienii sunt plecati din Balcani cam in prima jumatate a mileniului al doilea inainte de Hristos, in contextul invaziei doriene din nord, si se pare ca se trag din Eber tot pe filiera Peleg, doar ca din alti fii decat Ragav (Facerea 11), adica sunt si ei evrei, iata, evrei crestini ortodocsi (da, exista evrei neisraeliti, neavraamici, asa cum exista semiti neevrei – popoarele Europei, de exemplu, sunt pe jumatate semite fara a fi evrei).

    Cat despre sursele care vorbesc despre originea poporului român, poporul lui Gheter si nu doar a lui, acestea sunt scrierile invatatului caldeean Berosos (sec. IV-III i. H), pe care le-au citat alti invatai de mai tarziu europeni.

    Apreciază

  • kunta kinte said, on iulie 23, 2021 at 12:31 pm

   Din Sem se trag semitii. Gheter si Mash erau barbati amandoi?😥🤔🤔

   Apreciază

   • marcus said, on iulie 24, 2021 at 12:53 am

    Ce intrebare stupida ai pus!? Bineinteles ca Gheter si Maș erau barbati! Ce-ți veni cu intrebarea asta tampita?
    Si, da, bineinteles ca, din Sem se trag seminții!!!..
    Ai probleme!?… pe topic!?
    Zi-le!.. ca sa le discutam.

    Apreciază

 7. Marian said, on iulie 23, 2021 at 6:44 am

  Pai , daca ne-a iesit pandemia din cap , avem ” autoritati ” , avem ” oameni ai legii ” suficientzi basca ” instante de judecata ” , cat sa ne-o bage mintenas inapoi , eventual si mai adanc . Atunci cand romanii isi vor aminti ca ei sant totusi mai multi decat aceste ” autoritati ” , abia atunci ne putem gandi la acea bubuiala despre care face vorbire ” gigimutu ” , pana atunci SPERAM ca poate vom fi in numar ceva mai mare in strada pe 24 Iulie dar …cam atat . Chiar nimeni nu vede ca , guvernantilor nu le pasa de amarastenii carora le distrug vietile si nici macar de urmasii acestora ? ASTEPT …DREPTATEA DIVINA , IN ALTCEVA NU MAI AM SPERANTZA !!!

  Apreciază

  • dd_2d said, on iulie 23, 2021 at 3:46 pm

   Asa cum doctorii care trebuiau sa vorbeasca sunt primii la intepat azi, asa va fi si cu politicienii statului sclav si criminal. Vor fi primii sacrificati.

   Apreciază

 8. sky said, on iulie 23, 2021 at 9:18 am

  Romanii isi vad de viata lor pur si simplu, unul din motive este pentru ca nu au incredere in politicieni. Studiul mi se pare subiectiv, asta pentru ca sustin vaccinul ca principalul motiv al „relaxarii”.

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: