SACCSIV – blog ortodox

Video: Madalin Ionescu si Emil Strainu despre Pamantul Plat

Posted in generalul Emil Străinu, VIDEO by saccsiv on iulie 6, 2021

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mishuleu said, on iulie 6, 2021 at 7:16 pm

    Lasa-l pe Strainu. Numa tampenii ii ies pe gura. Are el capu mare da e plin de erezii si prostii satanice.

    Apreciat de 4 persoane

  2. Ricky said, on iulie 6, 2021 at 8:15 pm

    Ce-ar mai râde El Risitas, săracul, n-a mai trăt sa-l vada pe domnu’ colonel și dezvăluirile epocale.

    Apreciază

  3. sky said, on iulie 6, 2021 at 9:06 pm

    Basme.

    Apreciază

  4. Alin Razvan said, on iulie 6, 2021 at 10:18 pm

    Palaria cu cupola arata pamantul si taria, cel de sub „palarie” e satana in iad, in dedesubturile pamantului, cele doua triunghiuri probabil arata ierarhia satanei din iad si temnitele iadului. De ce un astfel de simbol la papistatsi? Simplu, pt ca ierarhii lor –cei mai multi– slujesc satanei pe fata.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Paul said, on iulie 6, 2021 at 10:28 pm

    Disneyland Paris și-a cerut scuze după ce a împiedicat o mama sa alăpteze în public
    Rușine, Disneyland, dacă un homosexual și-ar fi scos organul nu ați fi luat atitudine, ca să nu lezați dreptul unuia ca el sa molesteze copiii

    https://m.digi24.ro/stiri/externe/ue/disneyland-paris-si-a-cerut-scuze-dupa-ce-a-impiedicat-o-mama-sa-alapteze-in-public-a-socat-clientii-straini-1588331

    Apreciază

  6. marcus said, on iulie 6, 2021 at 11:38 pm

    Generalul este un illuminati. A spus-o el cu gura lui intr-o emisiune, discret, in doua secunde si in ingramadeala cuvintelor, de vorba fiind cu un mason. Se gaseste inca pe you tube, cred.

    Apreciază

  7. Mihăilă Ioan said, on iulie 7, 2021 at 1:57 am

    Păi mă dacă e geoid și e acceptată de nasa, de ce copii noștri învață la școală că e un glob acest pământ???Ne mințiți și ne aburiți din ori ce poziție a acestui geoid plat (plat de la planetă)când bre nea strainu o imagine reală cu acest geoid când???întreb și eu pentru un prieten, Țiar fi rușine mă nea mădăline ,ești stînga controlată?Oare mai ești matale ortodox sau ce ia ce faci o faci doar pentru ochiul dracului???

    Apreciază

  8. Paul said, on iulie 7, 2021 at 3:30 am

    Video-despre Marea sacrificare-vaccinare plănuit cu mulți ani în urma. Mărturie a unui medic din 2009

    https://danielvla.wordpress.com/2021/07/06/video-marea-sacrificare-planuita-cu-multi-ani-inainte-marturie-din-2009/

    Apreciază

  9. Paul said, on iulie 7, 2021 at 3:33 am

    Medicul german Rod Kleinstorer- „Vaccinurile anti-covid nu trebuie administrate”

    https://danielvla.wordpress.com/2021/07/06/video-medicul-german-rod-kleinstorer-vaccinurile-anti-covid-nu-trebuie-administrate/

    Apreciază

  10. Marturisim pe Hristos said, on iulie 7, 2021 at 7:49 am

    Emil Strainu vorbeste aiurea intr-un ritm greu de urmarit! Toate cartile alea cu titluri bombastice si preturi piperate sunt o maculatura care contine doar baliverne! Oamenilor prezentului, care sunt o mare masa de slabanogi cu duhul, le place extraordinar orice inselare care-i duce in orice alt loc decat calea mantuirii sufletului.Legea Lui Dumnezeu este unica, absoluta si simpla, iar respectarea ei aduce omului, nu, doar mantuirea sufletului in vesnicie, ci si o viata de tihna si implinire aici, pe pamant! Doar ca, omul mileniului trei vrea adrenalina, ceea ce i se da, din toate black mirror posibile, si din toate balivernele sustinute de toti inselatii!

    Apreciat de 1 persoană

  11. Mihai T said, on iulie 7, 2021 at 12:00 pm

    ”(…) pentru că cei care au scris despre pămînt au vorbit multe despre formele pămîntului, spunînd că pămîntul este asemănător unei sfere sau unui cilindru sau unui disc, rotunjit egal din toate părţile, sau în forma unei lopeţi adîncite la mijloc — că cei care au scris despre lume au fost duşi la formularea acestor ipoteze, combătîndu-se între ei — da, nici pentru aceasta nu voi ajunge să spun că facerea lumii, aşa cum ne-o relatează
    Scriptura, este de mai puţin preţ, pe motivul că Moisi, slujitorul lui Dumnezeu, n-a spus nimic despre forma pe care o are pămîntul, n-a spus că perimetrul pămîntului are 180.000 de stadii, n-a măsurat cit de mult se întinde umbra pe care o lasă pămîntul, cînd soarele în mişcarea lui se află sub pămînt, şi nici n-a spus că umbra pămîntului pe lună dă naştere eclipselor. Şi pentru că Moisi a trecut sub tăcere aceste lucruri, care nu ne sînt folositoare, voi socoti eu, oare, pentru aceasta de mai puţină valoare cuvintele Duhului decît înţelepciunea cea nebună sau, mai bine spus, să nu slăvesc eu pe Cel Care nu pune mintea noastră să se îndeletnicească cu cele deşarte, ci a rînduit să fie scris în Scriptură toate acelea care duc la zidirea şi desăvîrşirea sufletelor noastre ? (Sfântul Vasile cel Mare, Hexaimeron, Omilia a IX-a, 1)

    – cel puţin Moise nu a zis nimic explicit despre forma pământului;
    – această informaţie nu este folositoare (Sfântul Vasile spune asta);

    Apreciat de 1 persoană

    • ibagul2006 said, on iulie 8, 2021 at 12:04 am

      Biblia e plina cu versete cu descrierea pamantului din care reiese ca e fix si nu e glob. Si daca e mentionat in Biblie, este important.

      Apreciat de 1 persoană

  12. Mihai T said, on iulie 7, 2021 at 1:34 pm

    Dacă Pământul e plat, ar putea fi făcut un experiment oarecum simplu: cineva de pe ţărmul Spaniei, cu un telescop suficient de puternic, ar trebui să vadă New Yorkul; sau Rio de Janeiro; ori Sao Paolo; sau Insulele Caraibelor; sau ceva de pe ţărmul de sud al Groenlandei; şi invers. Cineva de pe ţărmul de nord al Australiei ar trebui să poată vedea marginile Indiei, sau Chinei, sau Japoniei. De pe ţărmul de Vest ar trebui să vadă ţărmul de Est al Africii, sau Madagascarul, sau ceva de pe ţărmurile Antarcticii. De pe ţărmul de Est al Australiei ar trebui să vadă Chile, sau poate San Francisco, sau Hawaii.

    ”Nu, că până acolo mai sunt şi insule”.
    Atunci ar trebui să vadă insulele. El să fie pe ţărmul Spaniei, şi să vadă o insulă din mijlocul Atlanticului.

    ”Nu, că şi configuraţia continentelor e altfel decât am fost învăţaţi”.
    Atunci ar trebui să vadă … ce-ar trebui să vadă, conform teoriei cu pământul plat.

    Eu bănuiesc că încercări de felul acesta s-au făcut, dar rezultatul nu a fost cel aşteptat. Că dacă era aşa, s-ar fi auzit până acum. Eu cel puţin n-am auzit.

    Aşa să fie ? Sau sunt chestii care-mi scapă ?

    Apreciază

    • ibagul2006 said, on iulie 8, 2021 at 12:13 am

      S-au facut experimente cu telescop si s-a vazut mult mai departe decat rezulta din calculul circumferintei pamantului. Nave care par a disparea dupa curbura pamantului, pot fi vazute din nou, foarte bine cu camere video foarte tari, gen nikon p700. Pe you tube e plin de experimente de genul acesta.
      Chiar pe o suprafata plana nu vei vedea niciodata de un mal pe celalalt al oceanului din cauza ca atmosfera e plina de impuritati, praf, vapori. In plus apare fenomenul de refractie si mai este si legea perspectivei ( vezi exemplul sinelor de tren care sunt paralele, dar in departare par ca se unesc ).

      Apreciat de 1 persoană

  13. Mihai T said, on iulie 7, 2021 at 1:45 pm

    Din ce am văzut în viaţa de zi cu zi, înclin să consider că pământul e sferă. Nu ştiu ce explicaţie au cei cu pământul plat despre diferenţele de fus orar de pe pământ. Cum se face că în unele părţi de pământ poate să fie noapte, iar în altele zi (în acelaşi timp). Şi de asemenea, ce explicaţie au pentru amurg şi pentru crepuscul ? Dacă pământul e plat şi Soarele se coboară undeva pe sub pământ, cum se face că încă mai este lumină cam o oră după ce nu mai vedem soarele ? Cum de apare mai întâi lumina dimineaţa, şi după vreo oră apare soarele ? În teoria pământului sferă se explică aceste lucruri, prin curbura pământului. Sau nu ? În teoria pământului plat trebuie să vii cu chestii de matematici superioare (probabil) ca să explici aceste fenomene de zi cu zi. Parcă am văzut odată ceva, cu nişte conuri de umbră, cu nişte chestii.

    Apreciat de 2 persoane

  14. haribo said, on iulie 7, 2021 at 3:25 pm

    Eu cred ca e sfera ,dar cred in geocentrism .

    Apreciat de 1 persoană

    • Cosmin said, on iulie 7, 2021 at 9:47 pm

      Si eu consider ca e sferic si consider ca geocentrismul e adevarata formula.

      Cateva aspecte:

      * daca Pamantul ar avea o miscare de rotatie, fortele centrifuga si centripeta nu pot fi pacalite. Ele apar cand e vorba de rotatie.
      * din observatiile personale: discul solar are diametru similar cu discul lunii.
      * soarele are cu totul alte dimensiuni si e cu totul la o alta distanta fata de Pamant, ca dovada unghiul de dispersie al luminii printre nori.
      * Pamantul are o forma cel putin si sferica, deoarece umbra pe suprafata luni la eclipse, are forma de arc de cerc.
      * la scoala am fost invatat ca gravitatia este rezultatul rotatiei pamantului: FALS ! Gravitatia ar putea apare in interiorul unui cilindru in rotatie si poarta numele de forta centrifuga. Adevarata gravitatie se datoreaza existentei in centru Pamantului a unei SINGULARITATI, cum e denumita mini gaura neagra, in fizica alternativa.
      * Pamantul are o dimensiune ceva mai mare decat ni s-a spus la scoala. Ca dovada ca unele din argumentele flatearth-erilor, e faptul ca unele faruri maritime se vad de la distante mult mai mari decat se spune oficial. Tot aici, la o exorcizare facuta de parintele Vasile Novikov, demonul dintr-o femeie a spus referitor la sfarsitul lumii: „sa nu va fie frica ca nu veti face foamea, fugiti ca Pamantul e mare !”

      Apreciază

  15. Andrei cel inselat said, on iulie 7, 2021 at 11:29 pm

    „Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Arată-Mi, dacă ai pricepere! Cine a pus măsura lui, dacă ştii? Sau Cine este Cela Ce a întins asupră-i măsura? Sau peste ce s-au aşezat cercurile sale?» (Iov 38, 1; 4-6) ”

    Dragilor, nu ca v-ar fi de folos sa stiti dar pamantul este plat si este centrat , in mijlocul apelor care la randul lor sunt inconjurate de altceva „s-au aşezat cercurile sale” . La geografie am fost invatati ca pamantul are cutare lungime si cutare latime si cutare suprafata si ca este o sfera , numai minciuni caci ” Cine a pus măsura lui” sau „Sau Cine este Cela Ce a întins asupră-i măsura” spune clar aici Dumnezeu ca nimeni nu stie absolut nimic despre pamant si cum a fost intemeiat , toate sunt doar supozitii , in schimb ca este plat putem deduce de aici „peste ce s-au aşezat cercurile sale” si faptul ca se sprijina pe ape si pe niste stalpi tot din sfanta Scriptura stim asta . Acum ramane asa , credem sau credem in Dumnezeu ? 🙂 Oricum eu cred , ma indoiesc ca satanistii care au masluit stiinta/educatia vor sa creada si nu cumva reprezinta ei pentru cei ce cred ispita si sminteala ?

    Inchei cu cateva citate

    Sfântul Ioan Gură de Aur: „Căci cei nebuni îşi închipuie că nimic nu stă pe loc, dar aceasta li se pare nu din obiectele văzute, ci din ochii care văd. Deoarece ei sunt nestatornici şi buimaci, ei cred că Pământul se roteşte cu ei, dar el nu face asta ci stă nemişcat. Tulburarea este chiar starea lor, şi nu vreo schimbare a stihiei.”

    Sfântul Chiril al Ierusalimului:„Pământul are aceeaşi proporţie faţă de cer ca şi centrul faţă de întreaga circumferinţă a unei roţi,căci Pământul nu este mai mult decât aceasta în comparaţie cu cerul: pricepe că primul cer pe care îl vezi este mai mic decât al doilea, şi al doilea decât al treilea, căci aşa le-a numit Scriptura…”

    Apreciat de 1 persoană

  16. Duhul Capitanului said, on iulie 8, 2021 at 11:18 pm

    REVELATĂ
    A PĂMÂNTULUI PLAT DUPĂ SFÂNTA SCRIPTURĂ ȘI CÂTEVA CONSIDERAȚII GENERALE

    Sfânta Scriptură este cuvântul lui Dumnezeu revelat și este plină de Duhul Sfânt, Duhul Adevărului. Mintea umană, mai ales după cădere s-a întunecat foarte mult, s-a umplut de mândria inspirată de diavol și nu a mai putut distinge adevărul.
    Totuși, din cele mai vechi timpuri s-au transmis prin tradiția orală, din gură în gură, informații despre forma pământului și alcătuirea universului, pe care Adam și Eva le-au transmis urmașilor lor prin viu grai. Să ne gândim că Adam era profet și era plin de cunoaștere, dar apoi prin cădere i s-a întunecat mintea. Totuși, cu toate acestea, cunoștințele sale, unele primite direct de la Dumnezeu cu ,,Care se plimba în răcoarea serii (Facerea) le-a transmis urmașilor săi.
    La toate popoarele vechi se știa forma pământului: indieni, perși, arabi, etc. La indieni pământul este prezentat ca susținut de patru elefanți, elefanți care înlocuiesc temeliile pământului.
    Avem din vechime, cartea lui Enoh, înainte de Hristos,apocrifa în privința incertitudinii autorului, dar care știu că dă foarte multe detalii despre pământ și univers. De alt fel, este foarte uzitată de Sfinții Părinți. Mai avem celebra hartă a navigatorului Piri Reis, în care pământul este prezentat ca un disc, având un zid de gheață după care sunt alte multe continente.
    Aceste lucruri erau foarte bine știute până la apariția lui Newton, Copernic, Giordano Bruno, toți având legătură cu masoneria.
    Astfel a apărut modelul heliocentric, predat la școală și astăzi, ca, apoi, ulterior să apară și teoria evoluționismului, a Big-Bangului, etc.
    Totuși, mintea umană fiind mult căzută rămâne de bază Sfânta Scriptură din care vom da câteva citate.

    Argumente biblice în favoarea pământuui plat:

    Facere 1, 1-10:
    1. ,,La început a făcut Dumnezeu cerul și pământul.
    2. Și pământul era nelocuit și gol. Întuneric era deasupra adâncului și Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
    3. Și a zis Dumnezeu:” Să fie lumină!” Și a fost lumină.
    4. Și a văzut Dumnezeu că este bună lumina, și a despărțit Dumnezeu lumina de întuneric.
    5. Lumina a numit-o Dumnezeu ziuă, iar întunericul l-a numit noapte. Și a fost seară și a fost dimineață! Ziua întâi.
    6. Și a zis Dumnezeu: «Să fie o tărie prin mijlocul apelor și să despartă ape de ape!» Și a fost așa.
    7. A făcut Dumnezeu tăria și a despărțit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.
    8. Tăria a numit-o Dumnezeu cer. Și a văzut Dumnezeu că este bine. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a doua.
    9. Și a zis Dumnezeu: «Să se adune apele cele de

    Apreciază

    • marcus said, on iulie 9, 2021 at 9:32 pm

      Avem o mica problema cu Harta lui Piri Reis, anume ca ne arata Antarctica drept continent.

      Parerea mea este ca Pamantul este o sfera care sta in mijlocul cosmosului si toate celelalte corpuri ceresti, inclusiv eterul, se invart in jurul acesteia.
      Si apoi, sfera este un corp geometric prea frumos pentru ca Dumnezeu sa nu fi facut Pamantul sferic. Eu asa cred.

      Apreciază

  17. Gabriel said, on ianuarie 7, 2024 at 12:21 am

    Lumina Soarelui lumineaza domul de apologies lumina de Rasarit si Apus. Intrebarea in sine logica unui dom deasupra si intunericul absolut Al spatiului , lumina vine din cer ,priviti domul albastru nospte.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.