SACCSIV – blog ortodox

Planul secret al Turciei de a invada Grecia și Armenia

Posted in ARMENIA, Grecia, razboi, Turcia by saccsiv on iunie 23, 2021

Zero Hedge: Turkey’s Secret Plan To Invade Greece And Armenia

Planul secret al Turciei de a invada Grecia și Armenia

de TYLER DURDEN, 22 Iunie 2021

Via SouthFront.org,

Turcia a pregătit un plan de invadare simultană a Greciei și Armeniei, conform documentelor secrete ale Statului Major turc.

“Turcia, politică externă”

Conform acestor documente, planul numit „CERBE” a fost pregătit în 2014 și actualizat în 2016.

Conform Nordic Monitor, „Turcia a fost inspirată de numele planurilor sale secrete de război pentru estul Mediteranei, de la o victorie semnificativă a mașinariei navale otomane împotriva unei flote a alianței creștine care a întărit stăpânirea turcească în Mediterana”.

Potrivit unei prezentări PowerPoint pregătită de Statul Major General pentru o revizuire a proiectului interior, Turcia a elaborat un plan pentru o operațiune militară secretă numită „TSK [Forțele Armate Turce] Directiva de planificare a operațiunii CERBE”. Planul a fost datat pe 7 ianuarie 2014, ceea ce înseamnă că a fost probabil actualizat pe fondul tensiunii crescute dintre Turcia și Grecia / Cipru în estul Mediteranei, se mai arată în raport. Cerbe este numele unei insule din sudul Tunisiei, lângă granița cu Libia.

Acolo a avut loc bătălia de la Djerba în mai 1560 între forțele otomane și flota Alianței Creștine, care a constat în principal din forțe spaniole, papale, genoveze, malteze și napolitane.

„Turcii au câștigat bătălia, care le-a conferit dominație în Marea Mediterană”, se spune în raport, adăugând că „numele planului de joc de război cuprinzător al Turciei în estul Mediteranei se potrivește cu narațiunea promovată de președintele turc Recep Tayyip Erdogan” și asociații săi, care adesea plasează problemele Turciei cu aliații săi occidentali ca parte a unui conflict reînnoit între Europa creștină și Turcia musulmană. Un diapozitiv din documentul secret powerpoint listează planurile militare ale Turciei împotriva Greciei, Armeniei și Ciprului în estul Mediteranei, cu date corespunzătoare care arată când au fost întocmite.

„Existența planului de război al Turciei pentru est a fost descoperit într-un dosar al instanței din capitala Turciei, procurorul Serdar Coșkun, loial președintelui turc, uitând aparent să înlăture documentele clasificate înainte de a le depune la instanță”, se arată într-un comunicat, care continuă: „Au fost colectate de la sediul Statului Major General în timpul unei investigații asupra loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016. Documentele, inclusiv planul de invadare a Greciei și Armeniei, s-au dovedit a fi fost trimise prin comandanți superiori la Statul Major General printr-un e-mail intern securizat.

Koskun a ordonat armatei să transmită copii ale tuturor e-mailurilor din ultimele două luni, inclusiv cele criptate, la 1 august 2016. Zece zile mai târziu, în 11 august 2016, procurorul a dat instrucțiuni asistentului său de încredere, un ofițer de poliție pe nume Yüksel Var, să colecteze e-mailuri de pe serverele interne ale Statului Major General și apoi să-i raporteze acestuia. Un comitet de tehnicieni militari înființat  sub comanda lui Var și-a finalizat lucrările la 14 februarie 2017. În cele din urmă, rechizitoriul depus de procurorii Necip Cem İșçimen, Kemal Aksakal și İstiklal Akkaya în martie 2017 la cea de-a 17-a Curte Penală Supremă din întreaga Ankara cuprindea e-mailuri colectate de pe computerele Statului Major General.”

Nordic Monitor concluzionează: „Nu s-a găsit nicio comunicare în e-mail-uri care să indice vreo tentativă de lovitură de stat, despre care mulți cred că a fost o operațiune de dezorientare organizată de Erdogan și de serviciile sale de informații împreună cu lideri militari, pentru a prinde în capcană opoziția și a o elimina prin persecuție și epurare în masă.

Documentul nu conține detalii despre specificul programului, altele decât numele său și data actualizată. Detaliile planului de război trebuie să fi fost etichetate „confidențiale” și, prin urmare, nu ar putea fi comunicate prin intermediul sistemului intranet care rulează pe serverele de schimb de e-mail ale armatei turce. O revizuire a documentelor arată, de asemenea, că Statul Major General, care a notificat e-mailurile la început, a intrat în panică opt luni mai târziu cu privire la posibilul impact al divulgării documentelor sensibile și a început să dea alarma. Prima scrisoare de avertizare a fost scrisă la 8 martie 2017 de șeful Statului Major General Unur Tarçın, șeful sistemului de comunicare, servicii electronice și de informații al Statului Major General (Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri sau MEBS).

El a avertizat Serviciul Juridic al Statului Major General că documentele conțin secrete legate de securitatea națională a Turciei, rapoarte secrete de informații și operațiuni în Siria și estul Mediteranei. El a spus că documentele trebuie păstrate secrete și nu dezvăluite persoanelor neautorizate. Consilierul juridic șef adjunct al Statului Major General, colonelul Aydın Seviș, a scris apoi la Înalta Curte Penală din Ankara la 24 august 2017, reiterând aceleași îngrijorări cu privire la documentele secrete și îndemnând înființarea unui comitet care să le revizuiască. Cu toate acestea, procurorii turci nu par să fie atenți la preocupările lor și au inclus toate dosarele de e-mail cu documentele secrete atașate în dosarul cauzei, dezvăluind informațiile extrem de clasificate, inclusiv numele planului de invazie pentru Grecia”.

Tagged with: , , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. sky said, on iunie 23, 2021 at 9:43 pm

  Cu siguranta Grecia are un plan de aparare, insa Armenia, dupa cum sa vazut in confruntarea cu Azerbaijan, nu cred are asa ceva. Dupa cum se stie din proorociile Sfantului Paisie, Turcia se intinde mai mult decat ii este plapuma.

  Apreciat de 1 persoană

 2. marian said, on iunie 23, 2021 at 9:51 pm

  Actualizare în urmă cu circa 4 ore: Rusia solicită încă o dată SUA și aliaților să abandoneze operațiunile militare din Marea Neagră.
  Asta suna a jumatate-trei sferturi de ultimatum, sau, poate ca doar mi se pare.
  Ambasada Rusiei în SUA acum 18 ore – Organizație guvernamentală a Rusiei: Facem apel la SUA și la aliații săi să oprească operațiunile militare în Marea Neagră.
  Cu circa 6 ore în urmă, Rusia a cerut navelor americane „agresive” sosite pentru exercitii militare din Marea Neagră, avertizând ca aceste exerciții alimentează tensiunile și cresc riscul de incidente mortale
  Ucraina spune că tragerile rușilor asupra navei britanice arată o politică rusă „agresivă”.

  In Pacific 6 nave militare rusesti ar fi in apele amerocane, la 18 km de țărmul Hawaii. Armata americana nu ar fi schitat nicio intentie de respingere a rusilor.
  Pe de alta parte, rachetele rusesti din Kalningrad ar cam fi sub incidenta AEGIS, adică, aproape inutile.
  Traducere automata de azi, de pe Twitter:
  Marina rusă practică scufundarea portavioanelor americane la 20 de mile de Hawaii în navele lor din clasa Slava – care transportă rachete hipersonice și alte 200 de rachete, inclusiv croaziera m. – cântărind peste 12500 tone. Americanii intră în panică, deturnând întregi grupuri de transportatori ai marinei

  Apreciază

  • marian said, on iunie 23, 2021 at 9:54 pm

   Transportatori, in acest context se refera la navele de tip portavioane. Acele ratuste mari si plutitoare care, daca nu sunt foarte bine aparate, sunt ținte ușoare oricărui atac.

   Apreciază

   • contracurent said, on iunie 25, 2021 at 1:05 am

    calmeaza te , baiatule si pune mana pe profetii , ia de le citeste si o sa pricepi ca urmatorul conflict major de interes pt planeta asta va fi cand turcii vor invada grecia , asa ca lasa ne cu teatrul din marea neagra, tu si altii care sariti in sus de exaltare la orice basina trasa prin ucraina sau siria

    Apreciază

 3. John said, on iunie 23, 2021 at 9:59 pm

  Asemenea documente”uitate”,sunt acțiuni psy(un joc de imagine)al sultanului Erdogan.La fel au amenințat și Israelul că ocupă Ierusalimul.Eu nu cred,asemenea gogorițe!Poate cu Armenia,să aibe ceva șanse turcii.În primul rând sunt două țării NATO,iar un atac asupra Greciei sau Israelui,ar însemna sfârșitul lui Erdogan și poate chiar al Turciei.Nu ecclud,însă posibilitatea unui război în zonă care să ia turnura celui proorocit de către Iezekiel în cap 38- Războiul lui Gog și Magog.

  Apreciat de 1 persoană

 4. tom beron said, on iunie 24, 2021 at 6:44 am

  A fost asa de secret..etc🤫🤫😂😂🐑🐑🧻🧻
  PS: off topic..inca un vaXXer a „intins copita”: managerul spitalului din Harsova

  Apreciază

 5. A. said, on iunie 24, 2021 at 10:39 am

  Deja in spania se vorbeste despre al 5-lea val… WTF? e clar ca e PLAN-demie pentru PROSTI si FRICOSI:

  https://www.20minutos.es/noticia/4741396/0/variantes-delta-plus-quinta-ola-global-avance-vacunacion/

  P.S: Au trecut de la valul 3 la 5 ? LOOOOOOOL

  Apreciat de 1 persoană

  • gigimutu said, on iunie 24, 2021 at 6:33 pm

   da, pai astia se grabesc, nu gluma!!!!

   dar ei uita ceva : ce e val, ca valul trece!!!!!!!!!! E TIMPUL, ca sa treaca si sa ne vedem de treburile noastre, fiecare!!!!! parerea mea!!!!!!

   Apreciat de 2 persoane

 6. R said, on iunie 26, 2021 at 9:45 pm

  Mă gândeam la ce spunea Sf. Paisie Aghioritul dacă țin bine minte. Spunea că o treime din turci se va creștina. Mare lucru. După un mileniu și jumătate de trecut prin foc și sabie creștinătatea, după cucerirea Constantinopolului (ei au fost doar brațul înarmat, creierul acțiunii find în altă parte), o treime din turci își vor lua curajul să devină creștini. Asta da convertire, și vor face astfel de toată rușinea pe unii care se consideră creștini de două mii de ani, dar au devenit mai indiferenți și mi atei decât păgânii, și vor fi judecați mai aspru decât aceștia, pentru că ei, creștinii, au știut și n-au crezut.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: