SACCSIV – blog ortodox

Oare de ce OMS a tinut neaparat sa-si puna femeile in cap cu noul sau plan anti alcool?

Posted in ALCOOL, FEMEIA, OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii by saccsiv on iunie 18, 2021

evz: OMS şi-a pus femeile în cap cu ideile „sexiste și paternaliste”. Ce li se va interzice să facă cât timp sunt „fertile”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS ) a fost acuzată de sexism după ce a spus că femeile între 18 și 50 de ani nu ar mai trebui să bea alcool.

În proiectul planului global pentru 2022-2030, OMS a recomandat femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani să nu mai bea alcool.

Mai precis, într-un draft care vizează planul de acțiune în privința alcoolului pe perioada 2022-2030, experții OMS susțin că „o atenție specifică ar trebui acordată pentru prevenirea inițierii în consumul de alcool a copiilor și adolescenților, femeilor însărcinate și celor aflate la în perioada reproductivă”.

Liderii OMS vor să le interzică femeilor să-şi trăiască viaţa așa cum doresc pe toată perioada cât sunt fertile

Mai mulți lideri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) vor să le interzică femeilor aflate „în perioada reproductivă” să bea alcool, însă femeile și-au arătat dezaprobarea față de acest proiect despre care susțin că „le îngrădesc libertatea”.

Matt Lambbert, din cadrul grupului Portman Group, care reprezintă berăriile și distileriile din Marea britanie, susține că aceste „planuri” sunt „sexiste și paternaliste”. Măsura sugerată de experții OMS pune sub semnul întrebării libertățile femeilor

Christopher Snowdon, de la Institutul pentru Afaceri Economice, consideră că recomandarea este „neștiințifică, patronantă și absurdă” – și nu este singurul care crede că este așa, scrie standard.

Proiectul a fost criticat pentru că nu a luat în considerare femeile care nu pot avea copii sau nu-i doresc

Reacțiile femeilor nu au întârziat să apară la aflarea veştii, arătându-și nemulțumite şi indignarea pe social media:

„Ce …. este în neregulă cu OMS? Trăim în secolul XXI așa că încetați să mai vedeți femeile doar ca mașinării de reproducere. Nu toate femeile vor să se reproducă și sunteți sexiști ca ….”, scrie cineva.

„OMS spune că femeilor aflate în perioada reproductivă ar trebui să li se interzică să bea alcool. Wow, în ce secol trăim? Mă scoate din sărite”, a scris o altă femie.

„De parcă am fi avut nevoie de încă o dovadă că OMS este ignorantă și trebuie să i se retragă fondurile. Să fie avertizate femeile, desigur, dar să li se interzică? E o nebunie”, mai scrie cineva.

Alți utilizatori au comparat planurile cu romanele lui George Orwell, cum ar fi distopia  1984 sau „Povestea slujitoarei” scrisă de Margaret Atwood, întrucât un utilizator a scris: „Bun venit în Galaad”.

În Marea Britanie, viitoarele mame și femeile care încearcă să conceapă sunt sfătuite să se abțină cu totul, deoarece alcoolul poate afecta grav dezvoltarea copilului nenăscut și poate provoca sindromul alcoolului fetal și este, de asemenea, cunoscut faptul că ar crește șansele de avort spontan, scrie dailystar.

 

Comentariu saccsiv:

Christopher Snowdon a mai numit planul “o idiotenie clasica OMS”, conform NEW YORK POST:

WHO accused of sexism for saying women of childbearing age should not drink alcohol

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Stefan said, on iunie 18, 2021 at 2:48 pm

  Să beie domne să beie. Și să fumeze și să se și drogheze, mai ales în timpul sarcinii. Ca să se caleasca săracul copilaș.
  Dar ce defensive sunt madamele. Zici că ar putea cineva să interzică. Este doar o recomandare amărâtă făcută probabil de vreun rătăcit pro natalitate, pro copii sănătoși și mame/ femei sănătoase acioat pe la OMN (organizația mondială a nesanatatii)
  Să i se taie capul

  Apreciază

  • saccsiv said, on iunie 18, 2021 at 4:03 pm

   Stefan

   Frate, pe asta n-ai vazut-o…
   Subiectul real nu este daca e sau nu sanatos sa bea femeile.
   Recomandarea nu este amarata, n-a dat-o aiurea OMS si absolut sigur nu degeaba s-a apucat mass-media sa atace acest OMS.
   Se pregatesc tintele, frate. Tot de aceea a inceput mass-media sa scoata si scheletii din dulapul lui Bill Gates. Iar faza cu China cred ca va mai scoate multi alti scheleti din dulapurile multora.

   Apreciat de 2 persoane

   • alex said, on iunie 18, 2021 at 5:18 pm

    Vor revolutie sexuala in acelasi timp cu revolutia ateilor si a crestinilor…

    Apreciază

  • mucenicul said, on iunie 19, 2021 at 11:44 am

   @ Stefan
   Tu personal câți copii ai născut. N-am înțeles niciodată de ce se bagă bărbații în treburi care-i depășesc complet.

   Apreciază

 2. John said, on iunie 18, 2021 at 5:16 pm

  Fățarnicilor! Ea,Femeia,nu ar face toate astea,dacă nu ar fi ajutată și încurajată de noi „masculii feroce” .
  https://www.antena3.ro/international-news/salon-implanteaza-microcipuri-unghii-605165.html

  Apreciază

 3. minionita said, on iunie 18, 2021 at 8:37 pm

  Sexisti. Femeia trebuie sa bea cot la cot cu barbatul pana vomita si fac pe ei amandoi. Si sa dea un pahar si la piticania care urla de foame sau ca nu i-au schimbat pampers-ul de doua zile, ca sa taca din gura.

  Apreciat de 1 persoană

  • Octaviana said, on iunie 19, 2021 at 12:47 am

   Ia să le interzică femeilor din Țara Oașului, care beau ca și bărbații lor cu stacana tărie de optzeci de grade ! Când le-or trage tipele alea un dos de palmă, s-or învârti ăștia de la OMS ca titirezii și n-or mai îndrăzni să caște gura niciodată.

   Apreciază

 4. despre femei și problemele lor said, on iunie 18, 2021 at 9:58 pm

  Despre mișcarea feminisă ne povestește Aaron Russo într-un interviu cu Alex Jones.
  Nick Rockefeller a vrut să-l recruteze pe Aaron Russo care candida pentru funcția de guvernator al statului Nevada, dar acesta a refuzat. Motivele le găsiți în interviu. Printre altele Nick Rockefeller i-a explicat cum a apărut mișcarea feministă și care au fost scopurile ei, cine a finanțat-o (Fundația Rockefeller), și cine a promovat-o public, niște femei despre care unii spun că ar fi de fapt niște bărbați transgenderi. S-a investit enorm în mișcarea feministă: bani, propagandă și îndoctrinare pe toate canalele media, în filme și în toate felurile posibile. Rezulatele se văd acum. Familii monoparentale, copii instituționalizați, destrămarea familiei și a societății creștine în special, și morala creștină aruncată la coșul de gunoi al istoriei. Întrebarea este de ce au fost femeile lăsate singure în tot acest plan distrugător făcut împotriva lor? De ce n-a luptat nimeni să le ajute?

  Printre altele Aaron Russo a spus că SUA este o țară socialist-comunistă, cu un capitalism fals, cu o bancă centrală – Federal Reserve – care planifică totul de la înființare în 1913 (a se vedea și legătura cu scufundarea Titanicului), și tipărește bani pe bandă rulantă producând din ce în ce mai multă inflație, și care, ca și alte bănci centrale fac parte din manifestul comunist.

  Înterviul integral:

  Apreciat de 1 persoană

 5. […] am citit un articol cum că OMS vrea să introducă interzicerea consumului de alcool femeilor aflate in perioada reproductivă și celor însărcinate. Programul este prevăzut să aibă loc între 2022 și 2030. Din punctul meu de vedere nu este […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: