SACCSIV – blog ortodox

Se pregateste FURTUNA PERFECTA? Noi probleme de internet: au picat inclusiv site-urile celor mai importante banci australiene

Posted in Australia, BANCI, internet by saccsiv on iunie 17, 2021

PRO TV: Probleme de internet la nivel global. Site-urile mai multor companii internaționale au picat

Mari probleme de funcționare ale internetului au fost întâmpinate joi dimineață la nivel global. Site-urile mai multor companii importante din întreaga lume au căzut.

Au fost înregistrate mii de sesizări privind nefuncționarea site-urilor de internet. Printre companiile afectate se numără American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines și Delta Air Lines, dar și cele mai importante bănci australiene, relatează DW, care citează Downdetector.

“Am aflat că unii dintre clienţii noştri întâmpină în prezent probleme în accesarea serviciilor noastre”, a declarat un purtător de cuvânt de la Commonwealth Bank of Australia, cea mai mare bancă din Australia.

“Această problemă afectează mai multe entităţi, inclusiv numeroase mari bănci”, a adăugat sursa citată.

Alte bănci australiene precum Westpac Banking Corp, Australia and New Zealand Banking Group şi ME Bank au anunţat şi ele că au probleme care afectează aplicaţiile mobile sau produsele lor bancare online.

Potrivit portalului Downdetector, problemele au început la ora locală 14:10 (5:10 GMT).

Separat, Banca Centrală a Australiei a anunţat şi ea că a decis să anuleze licitaţia de obligaţiuni guvernamentale programată pentru ziua de joi din cauza unor probleme tehnice. În mod normal, Reserve Bank of Australia (RBA) organizează în fiecare săptămână trei licitaţii de obligaţiuni guvernamentale. “Din cauza unor probleme tehnice, licitaţia programată pentru ziua de astăzi a fost anulată”, a informat RBA.

De asemenea, portalul Downdetector informează că paginile de Internet ale marilor companii americane American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines şi Delta Air Lines se confruntă joi dimineaţa cu probleme.

Peste 1.000 de utilizatori au anunţat că au întâmpinat probleme cu siteul Southwest Airlines, în timp ce 400 de utilizatori au raportat o problemă similară în cazul Delta Air Lines.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, o problemă apărută într-un nod de rețea a afectat de asemenea internetul la nivel global, timp de aproximativ o oră.

 

Comentariu saccsiv:

Vizionati va rog si:

Video: A CAZUT INTERNETUL PE TREI CONTINENTE

 

Tagged with: ,

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. isa said, on iunie 17, 2021 at 4:06 pm

  Intre timp, in institutiile de stat de la noi se oferteaza rapelul al doilea cu vaccinul anticovid Pfizer. Adica a treia injectie. O oferta de-a dreptul … mortala!

  Apreciază

 2. A. said, on iunie 17, 2021 at 4:31 pm

  Sau NU. GLOBALISTII detin cele mai puternice ENTITATI. BANCI, FIRME, etc. Se ‘joaca’ cu noi pentru ca CIREADA sa ceara un GUVERN GLOBAL… Ca doar asa se vor evita vezi tu atatea ‘probleme’….

  Apreciat de 1 persoană

 3. Yuki said, on iunie 17, 2021 at 4:57 pm

  Avanpremiera!?

  Apreciat de 2 persoane

 4. Mihai T said, on iunie 17, 2021 at 5:22 pm

  Clip din 15 nov. 2020, cu materiale video din vara lui 2020:

  https://saccsiv.wordpress.com/2021/01/13/video-pana-de-curent-in-intregul-pakistan/#comment-450922

  10 decembrie 2020:
  https://comisaruldeprahova.ro/2020/12/10/facebook-messenger-a-cazut-in-europa-probleme-reclamate-si-de-utilizatorii-instagram-international/

  14 decembrie 2020:
  https://reporter24.info/tech/google-a-cazut-ce-servicii-sunt-afectate/
  Cookies: Apăsaţi ”X” când apare fereastra.

  9 ianuarie 2021:

  https://saccsiv.wordpress.com/2021/01/09/pana-uriasa-de-curent-din-romania-fara-precedent-in-ultimii-zeci-de-ani-ar-trebui-sa-ne-aminteasca-faptul-ca-intreaga-societate-moderna-atarna-de-un-singur-fir-care-daca-se-rupe/

  13 ianuarie 2021:

  https://saccsiv.wordpress.com/2021/01/13/video-pana-de-curent-in-intregul-pakistan

  14 ianuarie 2021:
  https://saccsiv.wordpress.com/2021/01/14/video-armata-israeliana-instruieste-populatia-sa-aiba-radiouri-necesare-in-cazul-intreruperii-curentului-electric-si-a-internetului/

  26 ianuarie 2021:

  https://saccsiv.wordpress.com/2021/01/26/intrerupere-masiva-a-conexiunii-la-internet-pe-coasta-de-est-a-sua/

  19 martie 2021:
  https://replicaonline.ro/problemele-iau-amploare-pentru-facebook-a-cazut-si-reteaua-instagram-466880/

  10 iunie 2021:

  https://saccsiv.wordpress.com/2021/06/10/video-a-cazut-internetul-pe-trei-continente/

  17 iunie 2021:

  https://saccsiv.wordpress.com/2021/06/17/se-pregateste-furtuna-perfecta-noi-probleme-de-internet-au-picat-inclusiv-cele-mai-importante-banci-australiene/

  Ipoteză 1: Pe măsură ce se dă drumul la reţeaua 5G şi oamenii se ”vaccinează” cu nano-roboţi care să-i însemneze cu semnul fiarei şi să-i conecteze la cloud, apar probleme neprevăzute la reţelele existente.
  Ipoteză 2: Sistemul face teste şi pregăteşte mentalul societăţii pentru picarea reţelelor de internet/curent.
  Ipoteză 3: Un algoritm de AI face asta, pentru aceleaşi scopuri sau altele pe care nu şe ştim.
  Ipoteză 4: Simple probleme care nu au fost provocate deliberat.

  La ipoteza 1, să spunem şi că industria semiconductorilor raportează deficienţe în aprovizionare, puse pe seama pandemiei. Dar dacă nu e aceasta explicaţia reală, apare şi aici o ipoteză: materialele preţioase necesare pentru semiconductoare se află în stocuri insuficiente, din cauză că o parte sunt folosite pentru nano-roboţii din ”vaccin”, echipamentele 5G, etc

  Apreciază

 5. Cosmin said, on iunie 17, 2021 at 6:37 pm

  Oculta doreste sa creeze o problema aspectului energtico-digital, ca sa propuna ulterior o inregimentare „safe”…. tot in sectorul energetico-digital.

  Adica daca curentul electric la pachet cu angrenajul informatic in ansamblul sau ne vor demonstra ca e un gest nesabuit al nostru sa ne atarnam vietile de ele, de ce am accepta ulterior o inregimentare totala, exact in aceeasi oala?

  Dar la cat e de imbecilizata lumea, nu m-ar mira.

  De retinut pentru toata lumea: nu exista securitate cibernetica! Indiferent ce sistem nustiucat de sofisticat v-i s-ar propune.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Catalin said, on iunie 17, 2021 at 7:08 pm

  pe 9 iulie: https://www.weforum.org/projects/cyber-polygon
  cei cu marea resetare, ce au fost implicati alaturi de fundatia lui Bill Gates intr-un exercitiu de pandemie chiar inaintea incepereii pandemiei Covid-19
  https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/
  „The Johns Hopkins Center for Health Security in partnership with the World Economic Forum and the Bill and Melinda Gates Foundation hosted Event 201, a high-level pandemic exercise on October 18, 2019, in New York, NY. The exercise illustrated areas where public/private partnerships will be necessary during the response to a severe pandemic in order to diminish large-scale economic and societal consequences.”
  de asemenea: https://www.weforum.org/videos/a-cyber-attack-with-covid-like-characteristics

  Apreciază

 7. vlad said, on iunie 18, 2021 at 8:12 am

  Atentie mare, la ploile din aceste zile, din surse sigure am aflat ca nu sunt naturale. Sunt provocate artificial si sunt radioactive. Nu este normal sa avem atatea pricipitatii in mijlocul lui iunie.

  Apreciază

 8. Irina said, on iunie 18, 2021 at 9:03 am

  De ce? Ca sa bage 5g ca veI tu Doamne e mai stabil? Si apoi o societate cashless?

  Apreciază

 9. noname 7 said, on iunie 18, 2021 at 12:59 pm

  Urgent!
  Mesaj important despre legea „educatiei” sexuale in scoli. Trebuie sa ne mobilizam si sa trimitem email-uri tuturor parlamentarilor. Implicati-va si dvs! Aflati cum pe: https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/06/mesaj-foarte-important-privind-educatia.html

  Apreciat de 1 persoană

 10. Arhanghelul said, on iunie 19, 2021 at 9:10 am

  https://economie.hotnews.ro/stiri-it-24848475-fastly-pana-globala-internet-probleme-site-uriri.htm

  „Compania Fastly a luat ființă la San Francisco, în 2011, iar din 2019 este listată la New York, având afaceri anuale de aproape 300 milioane dolari și o capitalizare de peste 5 miliarde dolari. Este departe de liderul din domeniu, Akamai, care a avut afaceri de 3 miliarde dolari, însă Fastly este o forță în domeniu.

  Inițial s-a crezut că Fastly a fost ținta unui atac cibernetic, dar se pare că a fost o problemă de configurare. Pane similare au afectat în trecut pentru câteva ore serviciile Google și Facebook, iar un concurent al Fastly, Cloudflare, a făcut ca mai multe site-uri să fie imposibil de accesat pentru câteva ore în 2019.

  Centralizarea tot mai puternică a infrastructurii de internet în mâna câtorva companii mari înseamnă că dacă un singur punct cedează sunt afectate site-uri pe scară largă. Pe de altă parte, aceste servicii de tip ”content delivery network, CDN” sunt necesare fiindcă aplicațiile merg mai bine și site-urile se încarcă mai repede datorită acestor furnizori de cloud foarte puțin cunoscuți publicului larg.

  Aceste CDN-uri (CDNs în engleză) sunt rețele de servere și centre de date distribuite în diverse părți ale lumii pentru a permite transferul pachetelor de care este nevoie pentru a încărca mult conținut online. Fastly descrie tehnologia ca fiind platformă de tip “edge cloud”, ceea ce înseamnă că infrastructura este cât mai aproape de user, pentru ca timpii de răspuns să fie cât mai buni.

  Surse: Le Monde, CNBC „

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: