SACCSIV – blog ortodox

Sinodul Bisericii Ortodoxe a Greciei il convoaca pe Mitropolitul Neofit de Morphou pentru declaratiile sale despre Covid

Posted in Biserica Ortodoxă din Grecia, Coronavirus, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on iunie 16, 2021

tovima.gr

ORTHODOX CHRISTIANITY: GREEK SYNOD CALLS OUT METROPOLITAN OF MORPHOU FOR COVID STATEMENTS

SINODUL BISERICII ORTODOXE A GRECIEI ÎL CONVOACĂ PE MITROPOLITUL DE MORPHOU PENTRU DECLARAȚIILE SALE DESPRE COVID

Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe a Greciei este nemulțumit de Înaltpreasfinția Sa Mitropolitul Neofit de Morphou al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, în legătură cu declarațiile sale publice despre pandemia COVID și despre vaccinuri.

Ierarhii greci scriu într-o scrisoare adresată arhiepiscopului Hrisostom al Ciprului, care a fost citită săptămâna trecută la sesiunea Sfântului Sinod al Biseriii Ortodoxe a Ciprului, despre declarațiile ierarhului cipriot, care uneori critică deciziile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei, și ceea ce el consideră că este o gestionare greșită a pandemiei COVID, declarații care scandalizează și atrag pe credincioșii greci, relatează Orthodoxia.info.

Mitropolitul Neofit a răspuns că, din respect pentru Arhiepiscop și Sf. Sinod, și pentru că nu dorește să provoace probleme, se va abține deocamdată să facă declarații despre pandemie sau vaccinuri.

În luna august a anului trecut, ÎPS a îndemnat părinții pentru școala la domiciliu, mai degrabă decât să cedeze temerilor COVID. De asemenea, el a denunțat în mod public vaccinul COVID și a fost singurul ierarh al Sinodului cipriot care nu a susținut o declarație care încurajează credincioșii să fie vaccinați.

Scrisoarea Sinodului Bisericii Ortodoxe a Greciei menționează în mod specific că Mitropolitul Neofit a fost printre ierarhii care au criticat decizia Sinodului de a sărbători Sf. Paște cu câteva ore mai devreme, pentru a se conforma restricțiilor de a ieși din casă în timpul nopții.

Decizia s-a dovedit fi controversată și în Grecia, unde o asociație a preoților a protestat public împotriva acestei inovații, iar mai mulți preoți pur și simplu au refuzat să se supună deciziei sinodale, și acum se confruntă cu consecințe juridice pentru celebrarea Sf. Paști la miezul nopții, ca de obicei. Sinodul grec a lansat, de asemenea, o anchetă împotriva a doi dintre ierarhii săi care au criticat decizia.

Mitropolitul Neofit însuși s-a confruntat cu probleme legale de-a lungul pandemiei, pentru că a continuat să slujească Sf. Slujbe în mod normal.

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eu said, on iunie 16, 2021 at 10:04 pm

  În fiecare zi îl pomenesc la rugăciune pe mitropolitul Neofit, alături de ceilalți preoți, familie, prieteni, pe care îi pomenesc.
  Grecia are mare nevoie de un asemenea ierarh și nu strica sa ne rugăm și cei din alte țări pentru el.

  Apreciat de 6 persoane

 2. Suflet said, on iunie 17, 2021 at 6:28 am

  Sf Paisie Aghioritul i-a prezis mitropolitului cum va muri, ca sa-l pregateasca, asa spune intr-un film despre viata sfantului… deci probabil ca el va merge pana la capat cu mărturisirea

  Apreciază

 3. Nicusor said, on iunie 17, 2021 at 12:19 pm

  Bunul Dumnezeu sa il intarrasca si sa ii dea putere, caci si noi avem nevoie de astfel de ierarhie, oacat ca la noi nu prea sunt.

  Apreciat de 2 persoane


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: